Напукване на боя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Напукване на боя?
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 2206 пъти
Здравейте! Имам един въпрос, който ме тормози от доста време. Наскоро започнах да рисувам върху платно (канава). Рисувам с акрилни бои. Малко след като изсъхне боята забелязвам, че се е напукала, а постепенно се напуква и цялата картина. Как мога да предотвратя това напукване? Дали не е от боите, а може би трябва да мажа платното с нещо преди да рисувам върху него? Благодаря Ви предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 7 месеца
hash: 57a9d5ade0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На платната се слага грунд преди да се рисува върху тях. Ти сам ли ги опъваш или ги купуваш готови? Ако ги взимаш опънати най-вероятно има грунд на тях, но ако ги опъваш ти сам трябва да сложиш. Напукването може да се дължи на няколко фактора. Некачествената боя може да го предизвика, не пести средства ако искаш добри резултати. Наслояване на боите, винаги изчаквай долния слой да изсъхне хубаво и тогава положи следващия отгоре. Ако си начинаещ предполагам, че разреждаш акрила с много вода, което също може да предизвика напукване или разтичане на боите. Акрилните бои по принцип може изобщо да не се разреждат, тяхната консистенция позволява това, но всичко зависи от стила ти на рисуване, ако ги разреждаш, трябва да бъде с малко вода. В момента се сещам за тези причини, но бих те посъветвала да пробваш с маслени бои.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: da3b11df8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Благодаря номер 1! Платната, които купувам са опънати и са минати 3 пъти с грунд. Боите не са едни от най-евтините, може би е от това, че добавям вода към тях. И аз наскоро започнах да си мисля, че за платно може би маслените бои са по-добра опция. Ако имаш предложения за хубави маслени бои (останах с впечатлението, че ти също рисуваш или поне си по-запозната от мен самия) ще се радвам да ги споделиш с мен! Отново благодаря и поздрави.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 57a9d5ade0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   От номер 1
Да, аз съм художничка и от доста време рисувам на платна. Предположих, че си начинаещ, защото в началото на мен ми се разтичаше боята по платното и аз се чудех къде бъркам. При мен се оказа, че слагам твърде много терпентин към маслените бои. Няма да забравя как започнах да рисувам портрет и по някое време реших да пуша цигара, за да почина, забавих се малко и когато се върнах всичко се беше разтекло, даже и по статива имаше боя. Случвало се е и да се напука вече изсъхнала картина, но много бързах да я довърша и не изчаквах слоевете да изсъхнат. Препоръчах ти масло, защото има много предимства, дори това, че съхне доста бавно, защото така имаш време да преправяш. Аз използвам различни марки, безспорно едни от най-добрите са, , Ван Гог'', но са си доста скъпи. Ако си от София посети книжарницата на, , Шипка''6, там има всичко, което ти трябва и ще получиш адекватно обслужване. Мисля, че имаха и сайт, който можеш също да разгледаш. Не се ограничавай до един материал, пробвал си вече с акрил, опитай маслото, сухи и маслени пастели също. Когато ги овладееш, можеш да ги смесваш в една картина и се получават страхотни резултати. Важно е да опиташ и различни стилове, за да изградиш собствен и да се открояваш.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 дни
hash: af64cc1cd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравейте,
Рисувам от скоро с масло върху платно и имам няколко успешни опита, но на последната ми картина, след 3-седмично засъхване, боята се нацепи. Платната, които използвам са грундирани и фабрично, но аз добавям още един слой грунд, за всеки случай. За разредител използвам ленено масло, и се чудя дали при разреждане на боята с него, не става този гаф?
Благодаря предварително за съдействието!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker