Сигурно ли е това съхранение на снимки? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Сигурно ли е това съхранение на снимки?
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 904 пъти
Привет!
Аз съм майка на малко детенце. Още от раждането правя много снимки и планирам да ги наредя в ръчно изработен албум за да ги има красиво подредени за някой ден като порасне. Отделно складирам снимките в пощата си, в папка на компютъра и в SD картата на телефона. Въпросът ми е някой от тези методи сигурен ли е или да ги прехвърля другаде за да не ги изгубя?
Една карта от 16 GB имам пълна и я прибрах при бижутата си, но мога ли да разчитам на нея след години да речем, че ще са съхранени файловете там?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 7 месеца
hash: 6e36fb0367
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Като прочетох темата ти, аз също се замислих по въпроса ти.
Можеш да прочетеш тази статия, която има точните отговори на твоите въпроси
http://news.pcstore.bg/2016/10/11/nositeli-srok-godnost/

Казано на бързо- SD-картите имат срок на годност около 25 години ако са записани веднъж и се приберат без да се ползват повече. Но няма никаква гаранция, че след тези 25 години ще има устройство, на което да бъдат разчетени, понеже всичко се променя много бързо. Както сега да намериш флопи за дискети.

Аз правя следното- отделил съм си една папка със снимки, документи и всичко останало, което съм сметнал за важно и редовно и права back up-ове на други устройства. В моя случай на външни хард дискове, понеже тази папка вече е над 100 гб. В момента ползвам три такива харда, единия е постоянно закачен за компютъра и правя всичко на него, а другите 2 са по-стари и са само за back up. Мога да ти кажа, това е най-сигурния начин за трайно съхранение на информацията. Имам неща от преди 15-16 години, които са преживяли няколко компютъра, безброй скапвания на операционните системи, разваляне на хардове и други. Не разчитай само на един носител, а също никога не закачай едновременно оперативния и back up-диска, защото може да заминат заедно и 2-та ако имаш някакъв вирус.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: fc32bafc2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   По-добре е да ги прехвърлиш в т. нар. "облак"-Google play store може да ти предложи няколко приложения-всичко, което качиш в "облака", си остава там! Представлява едно голямо пространство, пълно със сървъри-спомни си как изглежда Централна гара-София-не става въпрос само за зданието-това включва входно-изходните точки-коловози, стрелки, перони! Сега да приемем, че на това място няма гара! Има едно огромно здание, което се охранява от денонощна охрана, при това въоръжена, има висока ограда, също и камери, при влизане се минава най-напред през външната охрана и то с пропуск, по-навътре се стига вече до самото здание, пак се минава през охраната с пропуск, после се стига до самите сървъри, които както знаем, трябра да се поддържат денонощно! Състоят се от масиви, съставени от твърди дискове-преди даден диск да дефектира, информацията, предварително се прехвърля на друг диск, при подмяна на дефектиралия диск с нов, информацията от този диск се прехвърля върху новия, подменен с дефектиралия-това се прави с цел да се избегне загубата информация! Дефектиралите дискове се вкарват в една преса, за да се смачкат с цел унищожаване на информацията-всички служители са длъжни да спазват правилата за работа-да нямат досег с информацията от сървъра-тук денонощно се качват милиарди файлове от цял свят-снимки, клипове, музика, документи! Можеш да си напълно сигурна, че ако качиш снимките, те ще останат там, докато ти самата не решиш да ги премахнеш оттам, т. е. точно това представлява "облака"-връзка с отдалечен сървър-задължително тези обекти се построяват на отдалечени места-най-вече в пустиня и то възможно най-далеч от водоеми-всяко наводнение представлява сериозен риск всичко да бъде изгубено! В пустините сървърите се намират под земята, защото те трябва да се охлаждат, а както знаем, под земята е по-студено, отколкото на повърхността! Сървърите на Google са на повърхността, например, но те са в Америка все пак, но са отдалечени-имаш ли Google photo на телефона си-можеш да ги качиш там или на Waistra-това е "облак" без ограничения на пространството и е напълно безплатен! А техникът по поддръжката ходи с един скейтборд, защото за да обиколи всички сървъри изисква време-на един контролен монитор се изпраща сигнал, че някой диск е дефектирал и трябва да се подмени с нов незабавно! Така че действай!

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: e0530e259d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз имам ценни спомени на флашка и знам, че не са вечни тези памети и затова правя следното - на 5 или повече години прехвърлям файловете на компютъра и после пак ги записвам на флашката, така стават като новозаписани. Флашката като е празна може и да се форматира.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 1f757a499a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз също имам дете и много негови снимки. Имам няколко флашки и 3 външни харддиска. Всичките снимки са на тях, както и на двата ми лаптопа. Така ако някое дефектира, снимките ги имам още на 6-7 места. Мисля че е достатъчно за застраховка един вид. Всичките едновременно да сдадат багажа е твърде малко вероятно.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: b525acaaa6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От 3: Да, хубаво е да го има на поне две места, но за 10-20 години записът започва да "избледнява". Затова е хубаво да се презаписва, както писах по-горе.

 
  ...


...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 1fa986a912
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Авторка: Благодаря ви!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker