Дявола - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Дявола
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 1175 пъти
Здравейте искам да ви задам няколко въпроса (:
Вярвате ли в дявола ?
Знаете ли истински истории за вселяване в хора ?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 7 месеца
hash: be261a26fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Според мен в далечното минало дявола е измислен с цел масите да могат да си обясняват по - лесно защо някой се държи гадно/лошо/негативно/неподходящо. Което разбира се е тъпо, особено според мен. Но пък масата нали е трябвало да си оре и сява нивата и да си гледа добитъка, а не да философства... което според мен също е тъпо, защото двете неща могат да се съчетаят. Просто хората 'там горе' нямат изгода масата да се замисля много-много, то затова и в предишните векове религиозните институции са били на супер голяма висота.
После е измислена телевизията... е отплеснах се :)

Навремето да стенеш кардинал си е било все едно да станеш днеска депутат в европейския парламент, или конгресмен в америка, абе нещо такова, нали с голяма влияние.. Всъщност това с кардинала си е било май и по - голяма работа, защото тея кардинали са влияели още от детска възраст на разни бъдещи престолонаследници..

Иначе на дявола просто не трябва да му се връзваш на приказките. Гледай да страниш от негативното и няма да има никакъв шанс с теб ;)

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: a1f54edd35
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Знам, че съществува дяволът, но уповавам на Бога. Ако ти примерно започнеш да живееш по дяволски и после по християнски ще забележиш, че възприемаш чувстваш и реагираш на едни и същи неща по коренно различен начин. Това което преди те си е виждало непоносим дразнител и това което ти е харесвало става наопаки след това. Все едно че си имал някакво перде пред очите което ти е представяло заобикалящият те свят по коренно различен начин. И ако си живял достатъчно дълго по дяволски, като анализираш как са се подреждали нещата ще установиш, че нищо не е ставало случайно а всичко е било взаимно свързано и планирано за да те завлече възможно най-долу. Друго нещо което мога да ти приложа е че ако човек се стреми да живее по християнски, и има силата да преодолее дадено изкушение и го преодолее то повече не го изкушава за известно време. Но ако се поддаде на него и извърши грях, след това нещата се променят. Той повече няма избор освен да го извършва отново и отново и не може да спре колкото и да се опитва. Бива заставен, става роб на греха. А преди това не е бил роб на греха и е можел да го преодолее със собствената си воля. Това как става? За да се избави от тези окови ще трябва да се кае, бори изповядва и причастява. Затова се казва че най-опасният грях е този който се извършва свободно, доброволно, без принуда от страстите. Знаел, че е лошо, но просто решил да опита. Други неща-виждал съм тъмна сянка във въздуха, и около мен са падали безпричинно предмети. Също една бивша проститутка ми разказа как в нея се били вселили демони и какво е сънувала и правила. Ами магиите как действат? Нали някой трябва да обърка, разболее или навреди на този човек. Да не дава Господ човек да се заблуждава и занимава с баене, магии, леене на куршум, общуване с мъртви, гадаене и други подобни неща. Дори извършвайки го поради невежество ще страда много, а не ми се мисли ако знае какво а написано в Библията за тези неща и въпреки това ги извърши. Всеки който се е докоснал някога да тези неща ще ти потвърди, че след това е преживял изключително лоши неща. Ти също можеш да се увериш сам в това, но можеш да загубиш душата си с това.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 7fda966d3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Виж интервюто на бившия сатанист и сега пастор Джон Рамирез. Хората подценяват какво влияние има тъмната сила и затова мотивацията им да следват Бог(Исус) не е толкова голяма. Аз съм виждал това влияние, усещал съм го в хората. И при екзорсизма(има и видеа за по любопитните), силата на "повлияния" човек е огромна и несравнима с тази която "обикновенно" притежава. Искам да питам модераторите защо непрекъснато ми отхвърлят коментарите. Явно детайлното ми обяснение защо смятам че за съжаление такава сила има е проблем, но все пак така наречената свобода на словото би трябвало да значи нещо.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 31b9a17f7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мога ли да попитам 4 -Ти православен ли си или католик. Показваш добро познание по темата. Знам, че има Дявол, да. Бях гледала някъде клип на един протестант, който казва, че най-големият коз на дявола в наши дни ще бъде това, че критериите за добро и зло ще са толкова размити, че човек ще се чуди в много ситуации добро ли е това, не е ли. И когато човекът изгуби пътя, той не знае срещу какво да се бори, объркан е за много ключови неща. Абсолютно съм и аз на това мнение.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker