Проблеми със съседите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Проблеми със съседите
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 1453 пъти
Здравейте,

Много ще се радвам ако има юристи сред вас, които да ми обяснят ситуацията, в която сме изпаднали. Домоуправителят се е настроил яко срещу нас (а той е много кофти човек). Според него сме нарушавали правилника за обществения ред и много сме викали. Попринцип е вярно, че от време на време си повикваме, но едва ли е толкова зле, че да се чува в целия вход. Той настройва и хората от другия вход и твърди, че и те се оплаквали, което е невъзможно. Утре има общо събрание на входа и той твърди, че могат да ни изгонят от блока по всяко време. Попринцип съседите ни не ни харесват още, откакто сме се нанесли (преди 16 години). Блокът, в който живеем е строен през комунизма за милиционери и партийци и съседите ни са точно такива. Или техни наследници. Ние сме единствените, които са си купили апартмамента, в който живеем, а не сме го наследили. Та въпросът ми е, могат ли да ни изгонят наистина? Благодаря предварително за отговорите.

Моля редакторите да публикуват темата.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 7 месеца
hash: 541a3d13d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Могат да ви изгонят, ДА. Ако се съберат достатъчно подписи и се внесе в съответната институция.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 53e4f085e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не, не могат, свиркай си
Решения на общо събрание могат да бъдат обжалвани в съда, така че им тегли една п... а майчина и да се оправят

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: b768c5fc28
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Могат да ви изгонят за до три години, ако 75% от собствениците гласуват да бъдете изведени от имота. Чети ЗУЕС чл 45! През тези три години имате право да давате жилището под наем примерно, но ако наемателят също прави проблеми и него могат да изгонят с общо събрание.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: df863f6129
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да бе да. Само си били повиквали и неможело да се чува в другия вход. А за преките ви съседи какво. Или те не са важни колкото вас и не трябва да спят.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 3e941600dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Здравейте, господине.
Процедурат, за която питате е специфична и не мисля, че тук ще получите точния отговор. Мога само да кажа, че извеждането Ви не е невъзможно при определени обстоятелства за срок до 3 години. Ако наистина живеете там 16 г., и признавате, че имате определени скандали се подгответе и говорете с адвокат. Знайте, че решението на общото събрание може да се обжалва пред съда, а той следи за законовите предпоставки и най-вече процедурата. Късмет и си вземете едно наум.

 
  ...


...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 4e9e8e305f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Съгласно разпоредбите на Закона за управление на етажната собственост, във връзка с Закона за собствеността, теоретично съседите могат да ви изгонят. На практика обаче бих казала невъзможно, при един добър адвокат и липса на каквито и да било доказателства, указващи какви "лоши" съседи сте.
Обаче аз по-скоро се чудя дали действително сте толкова кротки и само си "повиквате" от време на време. И аз години наред живях заобиколена от викащи, купонджии, алкохолици, но това, което те правят в домовете си не ми влиза на мен в работата. А се е спазвало и що-годе приличие относно часовете, в които са шумни. През ум не ми е минавало да се събираме и да ги гоним обаче. Това абсолютно всички да са настроени негативно само и единствено към вас ми е малко нелогично. Ще допълня, че живея в блок, населяван предимно от бивши и настоящи военни, едно от малкото млади семейства сме, със скачащо и бягащо малко дете, наскоро направихме и доста продължителен основен ремонт на жилището, който беше свързан със събаряне на стени, къртене и т. н. неприятни моменти за околните. Има една група мърморковци, които вечер ни одумват, докато чоплят семки, но на вратата да ни звъннат или в лице да ни кажат, че ще ни гонят... Пак по-бих ги разбрала, отколкото ако просто си "повикваме" като вас.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 0ab4d4b0dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Чвл съм, че при определени условия могат да ви изгонят, но забравих какви са. В интернет има информация. на събранието обещайте да не викате повече, в повечето жилища няма звукоизолация между апартаментите и високите гласове се чуват, особено когато и прозорците са отворени, ужано неприятно е. А някои женски гласове са с постоянни прескачания от нормалнен тон към по-силен, това направо "кове в мозъка". Научете се да говорите нормално.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 1a95e1d02a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Естествено, че не могат да ви изгонят, все пак сте собственици.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: b118f04cd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Могат да ви изгонят, но е много трудно да стане. Етажната собственост трябва да подпишат документ че ви гонят. 75% от съседите ако подпишат че искат да ви гонят и сте чао. Общо взето е нереалистично. В моя блок имаме много хора в чужбина, наематели и тем подобни. Никога не могат да съберат 75% подписи. Отделно преди 1 година искаше съседката под мене да ме съди че и било текло от моя апартамент, но като я заплаших че разрушила структората на сградата с остъкляването си и това е причината за теча, спря обвинението. Не трябва да им цепиш басма.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: cb3234da68
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   За едно вдигане на шум и гледане на криво определено не могат да ви изселят. Не съм сигурен дали могат по какъвто и да е повод, поне за момента.

 
  ...

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 7daccb965a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Напълно ви разбирам, защото откакто съм се родил живея в подобен квартал - военни, полицаи и техните наследници. Не всички, но по-голямата част наистина не стават. Мислят единствено как да правят мръсотии и да прецакат някой. Освен това са един вид затворени общества. Контактуват само помежду си, а с останалите се държат надменно. Децата им също не се събират с останалите, а само с подобни. Например, до нас живее едно такова семейство повече от 10 години. Млади хора са, но не поздравяват абсолютно никой и се държат надуто, сякаш някой им е длъжен. На всичкото отгоре имат и две деца, които дори не знам как изглеждат. не са си подавали носа навън, въпреки че има доста други деца, които редовно играят на улицата. Точно под тях живее възрастно семейство. Същата история, дори на жената до скоро не знаех името и не помня някога да съм говорил с нея. Изобщо, ако я видя повече от 1-2 пъти в годината е постижение. Като цяло и ние сме имали доста проблеми с повечето от тях, но ако си твърд и им се изрепчиш, стават предпазливи. Трябва да разберат, че номерът просто не минава. Наемете си добър адвокат и пуснете ответа жалба за тормоз, заплахи и прочие. Най-добре обаче, ако не сте свикнали много с квартала, продавайте и се махнете от там. Те по-хубави хора едва ли ще станат. Съветът ми към всички нормални е да избягват подобни блокове, пълни с полицаи, военни и техните наследници.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker