Между сърцето и разума. Риск. Загуба или победа. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121027)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6461)
 Здраве (9587)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18482)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Между сърцето и разума. Риск. Загуба или победа.
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 1016 пъти
Здравейте. Пише ви човек, който тепърва навлиза в тежкият живот и това го съсипва. Все едно досега си живял в илюзия за животът и изведнъж попадаш сред хора и ситуации, които те объркват и съсипват. Естествено говори ви човек, който го е грижа за животът му. Който има купища въпроси, но не намира отговори. Който иска щастие. Под щастие разбирайте " Любов, доверие, разбирателство, честност, семейство, подкрепа" Защо тези думи вече са толкова изтъркани.?
Защо всеки гледа просто интереса си?
Защо любовта вече е просто взимане даване?
Защо хората губят години в чакане на любовта докато в един момент не им остава време и се примиряват с каквото имат, само и само за да изпълнят ролята в живота си, а именно да оставят поколение? Или остават наранени самотници, които преживяват остатъка на живота си, минавайки през хора, връзки, но все нещо им липсва.

Кажете ми, това ли е вече животът?

Как се справяте с него. Ако чувствате че обичате даден човек, но нещата не вървят трябва ли да се разделите в очакване и надежди за нещо по-добро я се случи я не. Или трябва да слушате собственото си сърце, и пак да рискувате да сте с него, дори не ви обича толкова силно или просто вие не виждате любовта му?


Знам всичко е риск. Хора създават семейство, едвам се познават и затова после има толкова разбити семейства. Вече няма сватби. Или като свърши тръпката всеки се озърта нанякъде и пак и пак наранени хора. Има други, които се познават години, но изведнъж разбират, че всичко е било илюзия, че всъщност не това е бил човека за тях.

Как да мислиш оптимистично. Как да имаш доверие? Как да рискуваш, като виждаш как всеки все търси нещо друго. Как да си кажеш : Аз обичам този човек и искам да съм с него дори и да ме нарани и да остана сам.
Или трябва да избираш човек, който се държи с теб добре и всичко е розово и в един момент пак не знаеш какво ще се случи и дали ще останеш сам.
Любовта или щастието. И двете са временни състояния. Любов без щастие не върви. Но хората търсят това прословуто щастие постоянно и искат още и още пренебреграйки всичко и всички..
И рискувайки време и любовта си, отколкото да се борят да задържат това, което ги обича.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 7 месеца
hash: 35fa543e74
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много е объркано и липсва конкретика, не забравяй, че ние не знаем конкретната ситуация и алегориите не ни помагат да вникнем по-добре. Така, накратко по мое мнение - да това е живота сега. Причините са желанието на определена група хора да разбият семейството като институция. Затова хората се облъчват постоянно с пропаганда която им казва да живеят по-този начин и хората живеят по-този начин.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 97f8d65ac0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   по точно я виждам темата за любовните отношения. Така.. в любовтта единствено водещо е сърцето за да се чувства ок душата. С тия куп въпроси какво ще се случи занапред, започни с увереност и действия и да не спираш постоянна комуникация за да поддържаш интереса на избрания човек. Не очаквай перфектния а истинския. Тоест със всичките недостатъци и колебания стига да постигате взаимното разбирателство. Дай възможност на предизвикателствата каквито и да са те с твойто мъжко устояване. А това сближава в живота най силно, и току виж сте се почуствали покрепящи силни и обичани. И от това по голямо щастие има ли...

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: f27e73275b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Много интересно мнение.
Първо за любовта - кой ти гледа любовта? Всичко е материалност и личен интерес. Запознанствата - задължително минават през социалните мрежи, няма романтика - само самовнушение, че си нещо за другия.
Сватбите - тотално са ми изтъркани и някак пресилени - двама луди и 200 гладни!
Какво щастие да намериш и с кого? Навсякъде хора с маски, трудно се намират истински, реално стъпили на земята хора, неподправени и истински!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: a24b82d6da
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Тръгнах да пиша, но номер едно го е казал.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker