Кредит и извън БГ ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Кредит и извън БГ ?
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 904 пъти
Здравейте имам един въпрос, предполагам има хора които са имали взимане даване с банки или пък просто знаят повече неща та ето ми питането:

Предполага се че нямам нищо на свое име но работя стабилна фирма не отдавна и изкарвам горе долу добри пари, при евентуално удобрение за кредит от сума 40, 50 000 лева искам да попитам ако съм в чужбина извън ЕС и забавя някоя вноска какво се случва след това? ясно е че в бг пращат съдия изпълнители но нямам нищо на мое име предполагам родители освен за информация за мен не могат да им прехвърлят кредит защото все още съм жив, идеята ми е какви по големи главоболия могат да ми създадат банките освен да ме добавят в списъка с неизряден платец и ако се върна тук естествено да ме осъдят?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 7 месеца
hash: 5607539b65
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако кредита е ипотечен, то е ясно - взимат ти имота. Ако е потребителски и е с поръчители, пак е ясно - ще гонят поръчителите. Ако е без, тогава ще те осъдят, ще ти запорират банкови сметки, ще ти вземат някакво имущество (ако имаш) като мебели, уреди, коли и т.н. Ако няма какво да ти вземат, ще ти продадат задължението на т.нар. фирми за събиране на вземания, разбирай на легалните мутри, които си имат изпитани методи. Ще те намерят и в чужбина, а ако не успеят, ще започнат да заплашват близките ти и ако се наложи и ще им изтупат праха няколко пъти. За последното не се бъзикам - в действителност в България има такава практика с такива продажби на вземания и после последиците не са много красиви. Чувал съм за доста такива реални случаи и искам да ти кажа, че въобще не е шега работа.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 246742fbe4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами помисли малко в перспектива. Родителите ти са живи, но няма гаранция след 5-10 години. Дори само единият да си замине, ти получаваш наследство някакъв дял от апартамент/къща/пари в банка. Само че в тоя момент изскача един съдия изпълнител и налага запор. После съдебно делене или подобни истории, ако е част от недвижим имот. Ти стоиш в чужбина и псуваш - и съдия-изпълнителя и глупостта си.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: e31e4bb0c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Едва ли ще ти дадат толкова голям потребителски кредит. Взема се предвид парите, на които те осигуряват. Разходи- наем, телефони, коли, кафета изобщо колко харчиш и какви разходи имаш. Знаеш, че в Бг рядко работодател осигурява на реалните пари. Има банки, които най-ниските им праг е над 500лв за да ти разгледат искането за кредит. Идеята ти дуфнеш като вземеш кредит не е добра. За една, две, три... вноски пропуснати не е фатална, аз бях пропуснала 6 докато бях в Бг и все още нямаше съдебни действия срещу мен. Не знам дали защото точно по това време бях на нова работа и според договора се водих на изпитателен срок 6 месеца и осигуровки на минимална заплата или цялата процедура е тромава но не пострадах. Звънене по телефон, Писма и т. н. родителите ми не са задължени да плащат, но за тях е тормоз всяка седмица препоръчани писма и нахални куриери. Така се случи, не съм искала да изпадна в такава ситуация и да си плащам вноските но уви. Моят съвет е вземи си кредита ( при мен срокът за връщане бе определен от банката) ако има как възможно най-ниска дългият срок. По леко ще ти е. Ако не може, в последствие може да изискаш преразглеждане с цел удължаване на срока и намаляване на мес. вноска. То ще ти струва 10% от главницата. В смисъл ако си взел 20хил., 200 лв ще ти струва разглеждането. Не се оризилосвай живота с кредити и безумието да не ги връщаш. Няма не платен дълг

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker