Нормално ли е във всички банки да работят само малоумници? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121112)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14353)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Нормално ли е във всички банки да работят само малоумници?
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 1563 пъти
Всеки месец ми се налага да внасям пари на каса в банка на ръка, за да плащам фактури на фирмата, понеже сметките ни са запорирани. Изумен съм колко нискоинтелигентни хора работят на гишетата и касите на банките.

Ето давам конкретен пример какво ми се случи днес, без да преувеличавам. Отивам първо в ОББ Русе с предварително попълнени платежни нареждания и обяснявам, че искам да направя 4 касови превода. Касиерката ме изгледа с тъп поглед, който казваше какво е това касов превод. Както и да е, обясних и втори път, тя пак не разбра. На около петия път вдяна какво искам.

Започна нещо да чука на компютъра, докато в един момент зацикли и не знаеше какво трябва да напише, какъв код да набере и всякакви такива. Викна другите 2 служителки и се започна едно чудене и вайкане как да направят оперцията, как извикат тарифата и т. н. След дълги консултации решиха да звънят в централата. По телефона им обясниха, но те пак не разбраха какво трябва да направят и след дълги обсъждания звъннаха втори път. В крайна сметка успяха да направят само единия превод, а за другите 3 ми казаха, че е по-добре да отида в друга банка. За въпросния превод трябваше да ми снимат личната карта. Нито една от трите знаеше как се работи с копирна машина и чаках около половин час да ми снимат личната карта. В крайна сметка не успяха и решиха само да я сканират и ме накараха да напиша на празен лист "вярно с оргинала", а те после щели да се оправят някак.

След цял час загубено време реших да пробвам в ДСК с надеждата, че поне там могат да ми помогнат. Между другото винаги, когато отида в ДСК, установявам, че половината персонал са напълно нови и все не знаят кое как се прави. Този път не беше изключение. Естествено за пореден път се започнаха едни консултации, обаждания по телефони и в крайна сметка ми казаха, че не ставало, таксите били високи и трябвало да отида в друга банка. Попитах как в някои банки може, а в тяхната не може и те започнаха да ми обясняват, че в другите имали по-добри софтуери, а техния не позволявал. Общо взето оправдания. За момент се замислих да им вдигна един скандал, но се усетих, че загубих втори час и времето ме препираше.

Отидох в близкия клон на Райфазенбанк. След дълги обяснения какво искам първата служителка ми обясни, че трябвало да отида при нейната колежка. След половин час чакане на опашка, стигнах до нея, а тя ми обясни, че трябвало да отида при друг неин колега. Повторно се наредих и там на опашка. Въпросния колега беше отзивчив и ми обясни, че ще оправи работата. Започна се едно писане, попълване, драскане, смятане, чукане на компютъра доста време. Междувременно попитах каква сума ще трябва да внесса за трите плащания заедно с таксите. Тогава започна едно смятане на калкулатор. Явно му беше доста трудно да смята на калкулатор. После си извади телефона и започна там да смята. След 10-мунитно смятане успя да ми каже сумата. После продължи с писането на документите още доста време. След всичките изпотрошени нерви и загубено време започнах да се обнадеждавам, понеже ми даде да подпиша няколко документа. Двата превода минаха, но се оказа, че третия не можеш да го направи, така и не разбрах защо.

В крайна сметка сметка изгубих повече от 3 часа в обикаляне на банки и пак остана един недовършен превод.

Предния месец пък бях в Уникредит Булбанк. Там картинката не беше по-различна. Първо бяха едни увещания, че трябвало да отида в друга банка, че таксите им били високи, че не можело. Всичко това след около 7-8 пъти обяснение какво точно представлява касовия превод. После се започнаха едни издирвания на колеги и в крайна сметка се съгласиха да ми направят преводите след доста лоши погледи тип "защо ни караш да правим такива трудни работи". Докато превеше преводите пък, през 2 минути питаше пак някой колега сега какво да трябвало да направи и какво да натисне.

Това е всеки Божи месец във всяка банка. Имам чувството, че с конкурс по тъпотия ги събират тези служители. Питам се тези хора не минават ли някакви интервюта, обучения и тем подобни, че не могат да направят елементарни банкови операции. Днес си изгубих повече от 3 часа и пак не можах да свърша цялата работа и утре пак трябва да излизам. Направо съм потресен от липсата на професионализъм. Това все пак са банки, не са квартални фирми. Толкова ли няма един свестен банков служител в целия град? Подозирам, че заплащането им е твърде малко, за да се хване нормален човек, но ако е така, толкова ли не могат да си позволят малко повече пари заплати, все пак не говорим за шивашки цех с 5 шивачки?

За мен не е нормално банков служител да не може да събере 3 цифри с калкулатор и да не може да копира една лична карта. За същинската работа да не говорим, а за отношението съвсем.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 7 месеца
hash: e8feef8ab8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Tokuda Bank
Японска банка! Разбират си от работата! На центъра след халите до Адидас!

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 4e9371316b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не думай! За служители в ДСК мога да опиша сигурно двайсетина ситуации с малоумното поведение на служители, мъже и жени. В различни клонове, в София или в страната. Имаше и двама, трима достатъчно компетентни и отговорни, за съжаление, рядкост в масата от безотговорни некадърници.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 816beb163c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   А някой замисли ли се по-колко заплата получават тези хора или това няма значение?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: d12e997327
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Дори и така да е, нормално ли е в банка да се дават по 500 лв заплати? Нима нито една банка в България не може да си позволи едни 300 лв отгоре, но да има тук-таме някой нормален служител, който все пак да ти свърши някаква работа?

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: ba2e3cbdde
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   За клиента няма значение колко пари получават. Има значение качеството на продукта и цената му. Само че в БГ ако си позволиш банка с нормални служители, ще дръпнеш клиентите на мутрите и ще те наврат в миши.. ъ .. в миша дупка.

 
  ...


...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 73ef9e96e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Е, в София не са чак толкова зле, поне повечето банки, ама явно в Русе шуробаджанащината е на мах., т.е. назначили са всичките тези хора там не защото знаят и могат, а защото са роднини или приятели на някого. И де да беше само в банките... а по администрациите да знаеш какво е! Разни лелички, които компютър не са виждали в живота си, но стоят по гишетата и уж ще ти издават документи. Пази Боже! И пак се почва същото звънене по телефоните и влизане от стая в стая, че дано се намери някой, който е малко по на ти с компютъра и успее да ти издаде какъвто там документи ти трябва. Ама на, не взимат млади момичета и момчета, а държат лелки на по 60 години и се чудят защо е хаос.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 73ef9e96e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 3, на много места заплатите са ниски, но дай заради това да сме и некомпетентни. Като не ти харесва просто си търсиш друга работа, с по-висока заплата, обаче щом си там работиш. За да стоят там явно заплатата ги удовлетворява.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 32e50ef3dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Мен пък ме дразни това, че доста от тях се имат за много важни затова, че работят в банка.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 0dc4480cd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   И аз се чудя защо за тъпа операция като теглене от сметка или получаване на подновена карта започва едно дълго цъкане и гледане на екрана. Явно им липсва мозък, но допускам и една друга подробност - софтуерът, който ползват е идиотски, правен от хора с липса на мозък. Затова е голямото чудене и дългото цъкане. Все пак не можеш ли да правиш преводи от лична сметка с електронно банкиране? Изглежда ми същото като да пускаш преводи в брой. И след като успееш да свършиш работата на едно място, на следващия месец отиди на същото и им покажи резултата от предния месец за ориентир.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 38328b402d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Пхахха позната история. Преди няколко месеца отидох в банката с една простичка цел, да си активирам картата, която не бях ползвала доста време, като си платя дълговете по нея. Звучи елементарно, нали? Е, не беше! Госпожицата, която ме посрещна с абсолютно безизразна физиономия пое случая ми. Настанихме се удобно и аз започнах да обяснявам какво искам. Започна доста уверено да си рови в компютъра, след което установи, че не знае къде точно да влезе и извика колежка да й помогне. Обяснявам втори път. Така, влязохме на правилното място. Казват ми, че трябва да си платя дълговете по картата, аз отговарям, че няма проблем. Отсреща ми се казва "Сумата е 90 лева" придружено с една съжалителна физиономия, аз отговарям добре. Установи се, че след като платя тази сума трябва да чакам нова карта, времето ме притискаше и имах 5 дни да остана в България. А една нова карта е готова за седмица. Казах им, че искам експресна доставка и попитах дали със сигурност ще пристигне във вторник. Отговориха ми, че е почти сигурно и че трябва да се обадят. Казах им, че от това зависи дали ще платя за тази карта. Пак ми се отговаря, че трябва да се обадят да попитат. Седяхме и се гледахме за извесно време и аз се чудех на кой етап от процеса сме да се обадим и да разберем, кога тази карта ще пристигне. Казват ми, че трябва да се обадят и никой не се обажда. Подписах една торба документи и реших, че трябва да минем на следващото ниво с обаждането вече. Попитах ги дали може да се обадят за да потвърдим датата и госпожицата с досада вдигна телефона, докато не установи, че не знае номера. Колежката й каза номера. Госпожицата я пита "Ами аз сега какво трябва да кажа". Колежката казва дума по дума какво трябва да каже. Вече бяхме там 30/40 минути договаряне, обясняване и преповтаряне на информацията, главата ми беше гръмнала. Така, свърши разговора и ми потвърдиха датата. Даде ми документ за да отида на касата и да платя. Там ме посрещна друга сърдита госпожица. Изгледа ме хладно и взе листа от малкото гише придружен от 100 лв. След няколко секунди буквално ми се изсопа как на листа пишело 110лв, а аз съм дала само 100.Бях забравила, че трябва да платя за експресната доставка. Оставих й още 10 лв. Попитах я дали за нещо трябва да чакам тя сопнато ми казва да. След, което ми даде документите и ми казва, че единият трябва да го дам на колежката й. Бях толкова бясня, че се развиках "Ако иска всичките ще й ги дам". Тръгнах си и после 2 часа ме боля глава. Всеки път като отида там ми съкращават живота с 10 години само от нерви.

 
  ...

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 08527cbf8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Пич, какво мрънкаш? Работа с копирна машина никъде не се преподава в гимназията или университета.

п.п. шегувам се... некадърни са, такова е положението. Не можеш ли онлайн да ги правиш тези неща бтв?

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: d046b10283
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз работя в ОББ. Нова съм. Мисля да напускам. Натоварването е много. По цял ден седиш на стол, разправяш се със всякакви клиенти ядосани на целия свят си го изкарват на мен. Цял ден гладна, болна, без почивка, сърцето ме е боляло от напрежение, а съм само на 30 г. Прибирала съм се с рев от отчаяние. През деня те овикват клиенти, а после в кабинета директоката, защото не мога й изкарам пари за премиите. Аз няма да взема премия, защото нямам право в изпитателен срок. Нямам право на отпуска, болничен, обедна почивка... не се издържа по цял ден гладен навън не може да излезеш, освен ако не си пушач. Нямам търпение да се махна. По-зле никъде другаде не съм се чувствала.
Държа да отбележа, че колежките ми нямат нужния ценз, за да работят в банка. Имам само аз с две висши образования, въпреки това ме третират като продавачка на килими. Не съм работила достатъчно и проблемите ми със здравето било внушение. Сега съм болна и ходя на работа. И пак ми се натъртва, че нищо ми нямало. :(
Съжалявам, че напуснах предишната си работа. Взимах повече пари и бонус. Сега си броя стотинките и се чудя зимата как ще живея със 700 лв.
Пс: относно операцията касов превод това е най-простата операция. Става за не повече от 5мин. Пишеш iban, имена на наредител, сума, основание, после събираш сумата по фактурите и на отделен лист събираш таксата за всяко платежно. Това е.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 6dc9f5425b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Пич аз не работя в банка, но работата ми е сходна с тази на банките, пак работя с клиенти и документация и мога да ти кажа, че съм пълна излагация. Това което си описал се случва редовно при мен. А когато някой клиент си изпусне нервите от това, остават дълго душевни рани. Мисля, че си малко груб. Но добре че ни си си изпуснал нервите и нагрубил служителите. Напълно нормално е един служител да зацикли тотално, ако му се случи да прави операция, която не прави в ежедневието си. Преди да съдиш другите я кажи честно-а ти самият изряден ли си отвсякъде в работата си, всички хора без изключение ли са еднакво и максимално доволни от теб?

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: af1b0459c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   13, аз не работя с клиенти. И аз правя грешки, и на мен се случва нещо да не знам, но едно е да се случва инцидентно, друго е всеки Божи път, никой в цялата банка да не е чувал за елементарни понятия.

За мен обаче вие не сте виновни, а банките, че не си подготвят хората, не им осигуряват подходящо заплащане и затова всеки месец половината служители са нови и некомпетентни. Ако имаха по-нормална визия за подготвяне на кадрите и ги ценяха, щяха да си обучат поне средно интелигентни хора, да им плащат нормални заплати, да им осигуряват нормална среда и да ги задържат по-дълго време и те съответно да станат по-опитни и компетентни с времето.

На мен ми е пределно ясно, че за 600-700 лв и никакво отношение никой нормален човек няма да се хване там, камо ли да се задържи и да натрупа компетенции.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 794e5580f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Какво се чудите, навсякъде е така. Дефицитът на кадри е изключително голям. На никого вече не му се работи за 600-700 лева и е нормално. Всеки по-кадърен бяга в София или в чужбина и ще става още по-лошо. Сега не знам как е, но преди 13 години в банка се започваше само с връзки и то дебели. Карах за кратко платен стаж в Юнионбанк, която май вече не съществува. По онова време заплатите им бяха доста високи, но беше абсурд случаен човек да работи там. Аз бях по програма от бюрото по труда, но на практика нямаше никакво обучение, нито стаж. Никой не се занимаваше с мен, дори едва-едва говореха.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: ba2e3cbdde
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Колко тъп и немотивиран трябва да си, да не можеш един превод да направиш или да закриеш сметка като в моя случай с Булбанк, 45 минути ми закриваха сметката, защото ми писна от българските банки.

Иначе от близо десет години съм в онлайн банка. Няма клонове, служители и такси за нищо. Тоест, аз си водя сметката сама (дебитна и кредитна карта и спестовен влог) и това е по силата на всеки със средно образование. Самата аз съм с хуманитарно образование, мноооого далеч от банки и счетоводство.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker