Човек се ражда и умира сам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Човек се ражда и умира сам
преди: 13 години, 21 дни, прочетена 4751 пъти
Времето лети... Нищо и никой не е както преди! Вървиш по улицата, срещаш някого, вдигаш глава и го поздравяваш. Усмихваш се с надеждата да си спомниш кой беше... Отминаваш. Тогава в ума ти изниква образа на мъж, някога така обичан и желан. Нежен, мил, добър, с усмивка разтапяща сърцето ти. Жизнерадостен, излъчващ спокойствие и сила... Обръщаш се след него, но виждаш само непознат човек. В очите му личи злоба, устните му не могат да помръднат в усмивка. Ръцете му са студени... Продължаваш да вървиш. Леко позамислена. Какво се обърка? Защо всичко прикючи така? Какво значение имаше, след като нищо вече не е както преди? Тогава се замисляш - възможно ли е човекът когото си обичал и студеният мъж, който те е разминал, да са един и същ? Защо животът така ни променя и отнема от нас изкрицата радост, която блести в очите ни? Можем ли да заместим съществото, за което сме давали живота си с друго, негово подобие? Едва ли... Тогава накъде отива животът ти, щом забравяш хора, кото са били по-близки от баща, а сега по-далечни от луната? Губи се смислът на запознанствата, на първата целувка, на момента, в който отдавате телата си... Каква е поуката от всичко казано до тук? Човек винаги се ражда и умира сам!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 21 дни
hash: ba78473196
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Написаното е много поетично, но не съм съгласна с вложената идея. Първо човек не се ражда сам, а с помоща ма мама, на акушерката, често в компанията на очакващите го с много любов баща и дори роднини. Той не е сам, защото още в утробата мама го гали и му говори, пуска му музика и го очаква.
Дали ще умре сам зависи от много обстоятелства. Зависи как е протекъл живота му, какво сме направили, за да го осмислим с помоща на един мъж, едно или повече деца. Да, понякога съдбата е несправедлива, но ние опитваме ли се да я насочим в желаната от нас посока? Ако човек има приятели, ако има своята сродна душа не може да умре сам. Защото дори физически в момента те да не са до него той е в мислите и чувствата им. Не може да умре сам, защото ако е възпитал добре децата си те ще са телом или духом също до него. Да понякога природата е жестока, но не е задължително това да е твое родно дете. Има толкова самотни деца, които искат обич.
Така, че явно авторката е разочарована от раздялата с любимия човек, но нека се опита да намери друга любов, да отгледа дете и да излезе от самотата си.

 
  ...
преди: 13 години, 21 дни
hash: ba78473196
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Дори да е завършила с раздяла никога не съжалявайте за изживяната любов. Любовта ни прави живи, изпълва ни с толкова емоции, надежди, енергия. Запазете хубавите спомени и погледнете напред.

 
  ...
преди: 13 години, 21 дни
hash: 445b347135
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   100% съм съгласна с Номер 1 и Номер 2

 
  ... горе^
преди: 13 години, 21 дни
hash: 501f0a55da
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   В известна степен съм съгласна с автора/ката. Наистина в повечето ситуации човек е сам и може да разчита само на себе си. Но има и моменти, когато другите ни правят щастливи, и те не са никак малко. Аз лично понякога чувствам, че ще полудея, ако не поговоря с някого. Та, искам да кажа на написалия това да вярва повече в хората... :)

 
  ...
преди: 13 години, 21 дни
hash: 1dcb6f2dc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   благодаря за коментарите

 
  ...


...
преди: 13 години, 21 дни
hash: 506d0d59e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Поуката е, че сме егоисти и не умеем да обичаме истински! Поуката е, че клишето " живей за мига ", се е превърнало в начин на живот и нищо друго не е от значение. Уж повечето хора искаме едно и също, а постъпваме по един и същ начин и губим всичко, заради нещо което не си е заслужавало. Поуката е, че по- силно умеем да мразим, но не и да обичаме!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 21 дни
hash: 2f2f260c2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   1, според мен авторката има предвид, че в самото раждане и смъртта сме сами. Майка ни не се ражда с нас... Разбира се, това може да се разглежда по различен начин, но истината е, че и в живота сме ту с едни хора, ту с други, разделени от едни или други обстоятелства. Нещото, което не можем да понесем е самотата. Ако си се разделил с някой, можеш да намериш друг...
Авторке, такъв е животът. И аз съм била близка с някой, споделяла съм му всичко и съм му ревала на рамото години наред. Днес ми е много ако се видим 2 пъти в годината.... Това, което ме крепи е този, който дойде след него...

 
  ...
преди: 13 години, 20 дни
hash: 70d4d6ece0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Не, не се губи смисълът! Този си е отишъл, но ще дойде следващата ти любов. Преди време обожавах един човек. Не бях влюбена, а обсебена направо... Беше несподелено. И невъзможно отвсякъде. Излишно е да казвам колко страдах и как бях убедена, че няма да обичам никога повече, че ще съм сама и нещастна до края на живота си. По това време, често си говорех с една психоложка. Тя ми каза - трябва да изхвърлиш този мъж от живота си. Аз ? казах, че това първо е невъзможно, второ - ако въобще стане, в сърцето ми ще се отвори огромна празнина, какво ще я запълни, нали ако се откажа от идеалистичната си любов, животът ще изгуби смисъл. Тогава тя ми каза, че празнината ще я запълни друг мъж. Въздъхнах и отговорих, че няма да бъде същото. Тя се засмя и каза: "Разбира се! Никога не е същото, но в това няма нищо лошо. " След този разговор мина време, аз пораснах, стана "невъзможното" - влюбих се в друг... И наистина не е същото - много по - хубаво е:) Всяка нова любов си има неин си чар, нейна красота. Всеки нов човек ти обичаш по нов начин. Двамата обичани от мен мъже са различни като две вселени. Но това е нормално. Винаги съм знаела, че не мога да обичам "подобие" на първата си любов, защото това само би ми напомняло, че не съм с него, а с някакво менте. Затова сърцето ми си избра нещо коренно различно.

Очевидно този човек много дълбоко те наранил. Но, сърцето ти ще се възстанови - бавно, но сигурно. И пак ще обича някой ден. "Всичко тече, всичко се променя и нищо не остава същото"... Не винаги промяната е за лошо:) Успех!

Борония

 
  ...
преди: 13 години, 20 дни
hash: 8077d6f435
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Животът на човек е низ от връзки. Нещо като автобус, в който едни се качват, други слизат. В различни периоди от живота си ние сме свързани с различни хора - родители, съученици, колеги, гаджета, съпруги/ съпрузи/, деца.... На едни връзки държим по-вече, на други по-малко. Не трябва да приемаме никого за даденост. Никой не е длъжен и няма да върви с нас до гроб. Всеки има право на избор, защото животът е само един. Ако иска някой да е с теб - добре, ако не - прав му път. На сила хубост не става. Тези свои разсъждения си повтарям често, за да преодолея самотата...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker