Съседите се заяждат с мен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Съседите се заяждат с мен
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 1645 пъти
От няколко години живея в София в един квартал сравнително близо до центъра. До едно време нямах никакви проблеми с никой от съседите. Не се запознах с никого, защото болшинството от живеещите там са възрастни хора или млади семейства с деца. Тъй като не спадам към някоя от тези категории, нямаме общи теми, но с някои хора се поздравявахме на входа, ако се разминем и толкова.

В един момент това се промени. В един кратък период от време започнах да забелязвам, че някакъв човек стои пред входа, когато се връщам от работа и все ме заглежда. Нещо повече, усещам, че ме гледа някак злобно и когато отмина, се разлитат едни плюнки зад мен. Веднъж реших да се размина с него отблизо, за да го видя кой е. Тогава се започна: онзи извика "какво ме гледаш" и започна да ме нарича с грозни обиди. Честно казано, останах доста шокиран, защото въобще не очаквах тази словесна атака и никога не съм правил нищо, за което да очаквам подобно отношение към мен. Влязох в моя вход. Успокоих се, но останах обиден от станалото и реших, че не мога да не направя нищо. След няколко дни го видях с една възрастна жена и отидох при тях, онзи се отдалечи. Казах на жената, че ме е обиждал и, че ако това се случи отново, ще се оплача в полицията. После онзи дойде и ми се извини, но така и не каза какво иска, какъв е проблема и защо го решава по този начин.

Един друг път, в петък вечер, си бях купил бутилка вино, защото беше трудна седмица и реших да се отпусна, а нямах сили за излизане. Един пенсионер беше пред входа, дойде при мен и започна да ме разпитва дали живея там, кой към и т. н. Културно отговорих, че не му дължа обяснения. Изглежда той не очакваше такава неотзивчивост, видимо се ядоса и ме обвини, че съм ходил в някакви хора от някой си горен етаж да пия и да вдигам скандали. Това е при положение, че не познавам никакви хора от входа, камо ли пък ще ходя да пия в тях. Заключих, че трябва да е заемал овластена позиция, полицай или военен, за да има наглоста директно да разпитва и обвинява.

В съседния вход, същия където живее и онзи, който ме обиждаше, живее младо семейство. Мъжът е много неприятен тип, с шкембе, бръсната глава и хилави ръчички, куца с единия крак. Една вечер се разхождах край блока и тоя ме причака. Започна нелеп разговор, в който той започна да ми задава въпроси: какво правиш тук, защо стоиш пред входа? Накрая пусна бомбата - оглеждал съм прозорците на жилищата, за да крада! Имам си работа и не крада нищо, но колко трябва да е тъп и нагъл, за да отиде и да каже нещо такова в лицето на непознат човек.

Всички тези ситуации ме карат да мисля, че има някакво внимание към мен, чиято причина не мога да проумея, колкото и да се опитвам. Ясно е, че всички тези хора са изключително нахални и безочливи, но все пак трябва да има конкретна причина за тези атаки към мен. И тези хора с тяхното агресивно поведение, вероятно имат самочувствието, че са софиянци и столичани. Оставам с впечатлението, че тук няма реален проблем, а просто някакви коплекси и негативност, които всички тия типове се опитват да си изкарат върху някого и понеже аз изглеждам спокоен и интелигентен човек, ставам удобна жертва.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 7 месеца
hash: e36643cda2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да, често ме заговарят пред входа. Но никога не се е нарушавал добрият тон. Ако ме поздравят, отвръщам. Ако зададат прост въпрос, отговарям. Никой не ме е питал за ЕГН, а само дали живея в блока и от колко време съм тук. Понеже живея на квартира, аз знам, че няма да остана тук вечно, но не искам да прекарам следващите 4-5 години от живота си във вражда с бабите пред блока. Разбирам, че искаш да си запазиш личното пространство, но като не им отговаряш, че си се нанесъл наскоро, те започват да си вадят извода, че нямаш работа около блока и това те превръща в проблем за тях. Ти говориш за разни възрастни хора, които живеят на това място от години, а на този етап нямат толкова занимания. Много по-разумно е да им кажеш, че си нормален човек, нанесъл се наскоро, а не пияница, извратеняк или крадец. Не бъди неотзивчив, не си правиш услуга. Определено тях не ги интересува кой си, но една усмивка и бодър тон към странните съседи много ще улеснят пребиваването ти на това място. Хората просто не те познават, не знаят, че живееш там и ги гони параноята. Те може и да не са с всичкия си и да не изглеждат приветливо според теб, но се опитай да се държиш човешки и не си създавай излишни главоболия. Един 3-минутен разговор на общи теми пред входа няма да те убие.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 1f2f5fa0ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И какво като си стоиш там? Ти си на улицата, ако ще и на перона да стоиш, ти си на обществено място, можеш да се качиш и на някой влак, който още не е заминал, а като дойде време за тръгване, да слезеш, ако нямаш билет, нито намерение да пътуваш, кондуктора няма да ти иска билет, преди тръгването на влака-дали разглеждаш, снимаш или си записваш нещо-то си е твоя работа! Никой няма право да те гони от обществено място! Следващия път му кажи на оня, че няма право да те гони от обществено място! Това си е жива дискриминация

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 5f732e936f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Явно го правят от страх. Проблеми ти правят стари хора или инвалиди, доколкото разбирам. Може би да си със строго изражение и да не си особено приветлив. Четейки втори път историята почти съм убедена че го правят от страх. Я пробвай следната тактика - усмихвай се, разменяй по някоя друга реплика, бъди малко по-отворен към заобикалящите. Особено към възрастните пенсионери. Кавалерствай на бабите. Защитавай се при нападки и подхождай със съчувствие. Обеснявай с кратка информация, за да се успокоят, че не си сериен убиец и крадец, тайно купонясващ с проблемните съседи, каквито явно имате. Просто хората са страхливи, изплашени, обезверени, и леко мръднали от целия стрес, който им се случва и боклуците, които ядат. Може би това е просто шега на съдбата и цели да те научи на някаква общителност и повечко внимание към хората, с които неволно съжителстваш.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: c077875c1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Най-вероятно някоя скучаеща клюкарка е пуснала някоя клюка или слух за теб и сега изведнъж си се оказал подозрителен на всички без да имаш и грам вина. Не знам какво да те посъветвам, но следващия път се опитай любезно да обясниш, че да, живееш там и да, можеш да си се прибираш когато искаш. Не им давай подробности, просто идеята е да не изглеждаш подозрителен или нелюбезен. Като видят, че не си някакъв престъпник или кой знае за какъв са те обявили клюкарите, ще мирясат. Обаче дръж се любезно и гледай да разсееш всички съмнения, че криеш нещо. Не казвам да се сприятеляваш с тях, но поне да видят, че си нормален човек. За съжаление дори в големите градове го има този селски манталитет. Всеки новодошъл е одумван, следен и разбира се, обявяван за какво ли не. Като мине време ще мирясат. Като минат още няколкото години и свикнат с присъствието ти вече няма да си им интересен и ще те оставят на мира.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 38dc14b408
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   И аз съм така, само че във Варна! Не разбирам опитите за сближаване, щото и на мен искам да гледат, както на останалите в блока! Демек да не ме забелязват! Неудобно ми е след работа да си вляза в блока, пред входа все наблюдатели. Като минавам с торба покупки, всякаш ме питат за какво харча. А аз съм сам, и даже си взимам най обикновенни неща, не се глезя, но пък си вземам по някоя друга бутилка, и предпочитам сам да я пия. Понеже живея в стая без апартамент, по едно време развиха навик да ми чукат по вратата, за някви тъпи въпроси, казах им да спрат, щото отивам в полицията! За комплексите също си прав, по убити хора се мъчат да те правят на глупак, понеже, не че нещо но не прояваваш интерес несъзнателно към тях във всякакъв аспект. Но знай едно, хората са горделиви, и приемат поведението ни по доста грешно изтълкуван начин!

 
  ...


...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 38dc14b408
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   ама той е не длъжен да се обяснява, че не бил крадец, ама че тъпо, че и да е, много ясно че така ще каже! И точно дъртаците ги вълнува повече от всякога кой си, за да спят спокойно. И избягвай да им се отваряш, щото те са шефовете там. Това ми е 2-рия коментар(от Варна), при предположение че ме няма по цял ден, излезе че им крада бурканите, уникални идийоти, това и през ум не ми бе минавало!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 1f2f5fa0ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Явно са параноици, едно време такива ги държаха в психиатриите и не чувахме за тях, но и лекарствата си не пият тези шизофреници, решението е да не им обръщаш внимание, то и по влаковете не липсват някои, които питат така, все едно са журналисти-не всички, но някои са такива, които си мислят, че могат да питат всичко-каквото питат журналистите! Или да се преместиш в къща! Там поне ще те посреща само кучето-обикновено във всяка къща има куче на двора! Този вариант е най-добър! Напускаш този зверилник и си готов!

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 676628cea7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   От автора:

Най-вероятно е така, най-вероятно някой пуснал клевета за мен. Дори в голяма степен съм сигурен, че е онзи пенсионер, който каза, че съм пиел с някакви. Изглежда се е ядосал, че не се респектирах от неговата личност и е решил да си отмъсти, като настрои срещу мен всички във входа. Той на още два-три пъти дойде да ме заговори, пак в неговия си тон. Беше все в случаи, когато съм излязъл до магазина и с подозрителна точност ме чакаше, когато се връщах. Това ме кара да мисля, че от съседното на моето жилище чуват, когато минавам и му се обаждат. Там живеят едни пенсионери и те, горките, денонощно си стоят в тях, като това им дава възможност да следят с кого се прибирам, кога излизам и т. н. На мен това ми е неприятно, но изглежда тия старци, толкова са оглупели от еднообразното си съществуване, че това им е хем лесно, хем интересно и старателно продължават да ме наблюдават. Но това са особеностите на живота в голям блок, все ще се намери някой, който да започне лошия тон без причина. За съжаление, няма какво да се направи, защото реално няма проблем. Налице е само една неприязън, а за това лекарство няма.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 6db7dc9a36
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравейте. Видях, че споделеното от Вас е от скоро. Имам абсолютно същия проблем, но разликата е, че знам точно кой какво разнася като клюки за мен и от там и отношението на хората към мен. Вярвам Ви напълно, че това е възможно и че се случва в нашия свят. При Вас предполагам, че на възрастните им е скучно и си измислят разни версии да си запълват времето. В интернет пише, че при такива ситуации трябва да се подава колкото може повече лична информация, за да се запълнат празнините в тяхното въображение. Само това съм успяла да разбера за такива ситуации и то за жалост от интернет статии. Успех ви желая в справянето със ситуацията.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 73ddac5266
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Изглеждаш им подозрителен и явно необщителен с което засилваш тревогата им спрямо теб. Това са възрастни хора, които се изживяват като пазители на блока СИ. Живяли са в него вероятно повече от 50г. и се знаят един друг още от младостта си. А ти сега сам, млад... нито стар като тях, нито семеен с деца като тези от втората категория влизаш и излизаш от там... Кой си, какъв си, що си, искат да те знаят? !
За това бъди любезен, разменяй отвреме навреме някоя приказка с бабите, направи им някоя услуга, усмихвай се, не бъди дръпнат... освободи ги от терзанията им, задоволи им любопитството да се успокоят, че нито си крадец, нито пияница, нито друг смутител на реда. Да те научат, че си "добро момче" според критериите им и да се успокоят.
Те си нямат друга работа и по цял ден гледат кой влиза и излиза... , изживяват се като фейс контрол на блока.

Аз живея в голям блок и тук направиха входната врата да се отваря само с чип, с достъп само за живущите в него(или някой от блока трябва да ти отвори ако те познава), както и асансьора също с чип с брояч и накрая на месеца плащаш според това колко си го ползвал... Но това е друга тема.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker