Доброто и Злото = кое надделява в нас? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Доброто и Злото = кое надделява в нас?
преди: 12 години, 11 месеца, прочетена 3156 пъти
Имам нужда да споделя. Моля не ме нападайте, това ще ме довърши. Не се настройвайте с лошо към това, което пиша и към мен самата. Пиша за това колко е несправедлив света и колко озлобени са наистина хората. Не искам да кажа, че всички са такива, но има доста лоши хора. Чудя се на какво се дължи това – дали сме прекалено нещастни и не можем повече да се борим с това, или пък някои хора наистина се раждат такива… или просто обстоятелствата ги променят към лошо?

Не вярвам в приятелството. Преди вярвах, но от както бях излъгана не се доверявам лесно, а в малкото пъти, в които дам малък шанс веднага разбирам, че не си струва, защото винаги ми забиват нож в гърба, ако мога така да го нарека. Сигурна съм, че знаете какво имам предвид.

Но не искам да говоря за приятелството. Колко от вас вършат добри дела? Колко от вас се чувстват добре от това? Моля някой да вдигне ръка, за да не се чувствам сама в тълпата. Знам, че има такива хора, знам че не са малко.

Сега ще се концентрирам върху онези с вдигнатите ръце и ще им разкажа защо съм тъжна днес. Днес съм особено тъжна, защото се опитах да направя добро, а ми се изсмяха в очите.

Няма да давам специфична информация, просто ще очертая събитието със смътна линия, която ще се размаже по краищата си като мазно петно и едва ли дори ще бъда разбрана от много хора. Но се надявам поне онези с вдигнатите ръце ( може да ги свалите вече, добре ви видях ) да почувстват каквото чувствам аз. Естествено без да ги натоварвам.

Уча в Колеж. Курса ни е от около 100 души. Да отбележа на 25 години съм. От началото се опитвах да създам приятелства, но видях, че съм твърде различна. Лягам си само с един мъж, искам да създам семейство и нося обикновени дънки с тениска, не пуша трева и цигари и се прибирам у дома при мъжа си. Обичам да чета статии, книги, образовам се по различни въпроси, като майчинство, бебета, раждане и др. Не слушам чалга. Опитвам се да помагам на колегите си, но в замяна получавам подминаване по коридорите и смях в лицето.

Това ме кара да се чувствам омерзена, нещастна, сякаш нещо не ми е наред, а съм съвсем нормална, иначе щеше ли някой интелигентен мъж да се спре до мен изобщо. Чувствам сякаш света е несправедлив. Как някои хора създават приятелства само когато харесват едни и същи токчета високи 15см. и еднакъв стил музика с много грим и къси рокли, а на мен ми се подиграват, защото съм по – кротка и опитвам да извоювам уважението на хората към мен?

Отказвам да приема, че вината е в мен, защото дълги години живях с нея, дълги години работих върху себе си и все не угодих на лошите хора.

Отвсякъде само подигравки, че ще се омъжвам, че как още не съм родила, какво ли не…
Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 11 месеца
hash: 967ac94cc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Напълно си нормална, има много хора като теб. Разбира се, мнозинтството са простаци и абсолютни олигофрени. Истината е, че България цари безхаберие, простащина и човешките добродетели ги няма.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 862f5b0af8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От доброто и злото надделява това, което в момента ти е най-необходимо за да научиш колкото е възможно повече неща от живота!

На 25 години и в колеж? Не трябва ли да правиш дисертация вече? Или си на 15, но си объркала цифричката?

Не обръщай внимание на тълпата неандерталци и консуматори около себе си, камо ли да воюваш за уважението им! Както казваше един мой бивш шеф: "Светът ще се свърши, глупаците - не! ". Всяка посредственост е убедена и крещи, че е по-по-най-, а всички различни от себе си смята са тъпаци. Едва когато човек израсне може да оцени колко зле е бил преди.

Не търси за добрината отплата и благодарност - такива няма да намериш. "Направи добро и го хвърли в морето! " е казал народът. Единственото нещо, върху което си струва да се замислиш е: дали наистина правиш добро във всеки конкретен случай?

Смело напред и успех! Аз ако не направя по едно добро дело на ден, се чувствам... все едно денят не е минал пълноценно.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 2c85d3fa29
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Авторке, няма да те нападам, само искам да те посъветвам нещо и да изкажа мнение. По въпроса за лошите хора и добрите. Недей да делиш хората на добри и лоши. Защото няма само добри хора и само лоши. Всеки човек се стреми към това да бъде добър, всички душа носим. Някои за да постигат целите си, за готови на повече от други. Просто всички сме различни. И най-жестокият звяр има сърце. Човек с повече опит в живота ще ме разбере. По филмите често налагат образи положителни, или отрицателни. Добрите и лошите. Медийте също това правят. Например един престъпник го представят в най-лошата му светлина. И обществото приема написаното и злобее, изпълнено с омраза към дадения индивид. А защо се се стигнало до там не е от значение нали. Хубаво е преди да нарочим някой за лош да се поставим на неговото място.

А съветът, който искам да ти дам и отговорът " а на мен ми се подиграват, защото съм по – кротка и опитвам да извоювам уважението на хората към мен?
Отказвам да приема, че вината е в мен, защото дълги години живях с нея, дълги години работих върху себе си и все не угодих на лошите хора. "
Ти сама си го написала. Ето с това отблъскваш хората. Когато някой се опитва да се хареса на всички, той е нищо повече от плазмодии. На всичкото отгоре това се надушва от околните отстрани изглежда сякаш си фалшив човек, който иска да се докара пред всички. Кога ще разбереш, че угодия няма. Не можеш да угодиш на всички, а и не е нужно. Нужно е да угодиш само и единствено на себе си. Моля те, вслушай се в думите ми. Резултата ще го видиш тогава, когато хората видят, че 5 пари не даваш за мнението им. И си над тях. Наистина надявам се да не пиша напразно, защото с думите си, искам да ти помогна от цялото си сърце.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 65a1bcc043
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката:
номер 3, много благодаря, звучи леко грубо на моменти, но си права... :) Благодаря Ще послушам съвета ти защото и аз така мисля!

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 081d540a82
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Мисля, че коментарите са общо-взето пълни. Само искам да ги подкрепя, да се съглася, че за мен това е нормалното и приемливото и хубавото е, че малкият кръг хора, в който се движа мисли по същи начин. Само искам да ти цитирам по памет една мисъл, която гласеше нещо в този дух: "Можеш да бъдеш обидена и наранена само, ако сама позволиш това да стане"! Така, че изобщо не се ззадълбочавай да разбираш и променяш сивата маса около теб. Просто бъди с мъжа, когото обичаш, роди си бебета и изобщо контактувай с хора от твоята кръвна група както се казва.

 
  ...


...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: ba5e68d589
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Дано не си помислиш, че те пренебрегвам, но прочетах първата част от историята ти и реших направо да пиша.
В живота всеки е бил нараняван! Най-важното е да не губиш доверие в хората, а въпреки тъгата си да продължиш да вярваш! Мисля, че проблема е в теб. Много негативно се настройваш към света. Никой не се ражда само лош или само добър. Във всеки има както красива, така и грозна страна. Запомни красивите страни на човек, обърни внимание на тях. Преоткрий доброто.

Мег*

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 17dee723ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   номер 3. е абсолютно прав.

според мен, да си добър или не не зависи от височината на токчетата ти или от интересите ти - кой е казал, че на 25 е добре да се интересуваш от литература за бебчета? Ами за мен това например е глупаво и бих ти го казала - намирам го за глупаво на 25 да мислиш за бебета - и какво, прави ли ме това лош човек?
Обичам да нося токчета, е и?

Живей и остави да живеят!

Не си мисли, че си по-добра от тях, само защото имаш интереси, отговарящи на някакви прашасали морални ценности и ГИ ДЕМОНСТРИРАШ НАВЪН. Не забравяй- не знаем какво прави дори най-праведният поп в къщичката си и даже в Библията ни намекват да се пазим от книжници и фарисей, от хората, които позират с правения си начин на живот. Колко мъдра е тази книга - има я в нея и девицата, но и грешницата в лицето на Мария Магдалена и не малко са проститутките, станали светици (св. Марина мисля).
Мога да допълня - ами води праведния си „добър“ начин на живот, но не заклеймявай хората, който не искат да живеят така и имат други интереси - не са лоши или по-лоши от теб, просто са други. Общувай с хора като теб или с теб самата, но не заклеймявай хората, защото носили токчета, ходили с момчета и не се интересуват от бебета - това си е тяхна работа, ако не ти харесва - гледай своя собствен живот!
Няма добри и лоши хора, носим и двете в себе си, това е свободата ни воля - способни сме и на добро и на лошо, но определено не можеш по външността и дрехите, по книгите на човека или по лайв стайла му да се каже дали е добър, дали е лош!
М.

П.П. пример е певицата Милена - ужасна е по облекло, маниери, да не говорим за личен живот, но е страшно добър човек. Милиционерите, които през комунизма са я затваряли и били може външно да са водили „праведен“ живот, да не са нямали розова коса - ама СА БИЛИ РЕАЛНО МНОГО, МНОГО ЛОШИ ХОРА.

Затова - историята ни е научила точно нас като народ - нека не се ограничаваме и не съдим как живеят другите, защото може да завършим в нова диктатура

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker