Проблемите на България - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Проблемите на България
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 1701 пъти
Здравейте,

Млад човек съм и искам да споделя с някого моите наблюдения за България, българите и животът тук. Много хора смятат, че България е зле, защото българите се спасяват индивидуално като емигрират на Запад вместо да останат тук и да направят държавата по-добра. Аз мисля, че е точно обратното - българите напускат, защото България е зле. Българската народопсихология е сбъркана отвсякъде. Хората с десни убеждения сред вас сигурно ще кажат, че това е заради комунизма, и че преди него всичко е било прекрасно. Не, не е било. Било е същото. Комунизма само се е възползвал от негативните черти на българина, които са в пъти повече от позитивните. Почти няма възрожденец, който да не е бил остър критик на българския начин на мислене. Ботев дори е казал, че е щял да скочи в Дунав ако е бил разбрал по-рано какво стадо е българският народ. Просто има нещо, което влече българина да си иска мизерията и простотията, злобата и завистта. Тук винаги всеки е гледал да прецака другия, да му навреди понеже онзи е по-добър от него в нещо. Винаги е имало демонизиране към успелите хора (изключваме мутрите от тази категория). Ако ходиш по вода, българинът ще каже, че е защото не можеш да плуваш. Много държави, получили независимост в през изминалия век, са забогатели, защото са поканили интелигентни хора от вече развити държави да ги управляват. Южнокорейците например преди 70 години са били обикновени сеячи на ориз. Сега страната е икономически тигър. Тук подобно нещо не би имало никакъв ефект. Тук място за интелигентни хора няма. Дори те да се навият да дойдат в България, няма да я направят по-добро място за живеене, а ще се потопят в българското порочно статукво и ще станат същите като нас българите - мързеливи, тарикати, мошеници на дребно, злобни, завистливи, със самочувствие без покритие. Това може да го видите и в чужденците, които идват на почивка в България. Може да си най-дисциплинираният и културен човек на Запад, но стъпиш ли е България, всичките ти задръжки падат. Няма табута. Нашата държавица е годна само за това. Следователно не остава никаква друга алтернатива освен индивидуалното спасение - с куфара и на Терминал 2. Какво е мнението на българите, живеещи в чужбина. Прав ли съм? Дайте мнения. Благодаря предварително.

Моля редакторите да одобрят темата.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 7 месеца
hash: 937e5de973
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не мислиш ли, че си малко краен? ОК, има доста мързеливи, подли и гадни хора в България, но да твърдиш, че ЦЕЛИЯТ народ е такъв... е извинявай! Изобщо хората сме много добри в лепенето на етикети. За нас всички американци са дебели, ограничени и тъпчещи се с Макдоналдс, всички руснаци пък са алкохолици, всички испанци са шумни и се държат като цигани и т.н. А не ти ли е хрумвало, че всеки народ се състои от отделни хора и всеки от тези хора има собствен характер, качества, образование и виждания за света. Та кой си ти да казваш, че българите са тъпи, нагли и т.н.? Освен това, не забравяй, че и ти си българин. Та определено не ти прави чест да плюеш така собствения си народ и родина. Защото с това си писание ти плюеш по роднините, семейството, приятелите, съседите, че дори и прадедите си. И не ми казвай, че те са изключение и принадлежат на някаква висша каста различна от останалите хора, защото е смешно.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: ecc3ebcdff
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Казвала съм го и пак ще го кажа - проблемът на България е социалното неравенство и това, че много хора не могат да задоволят елементарни физически потребности. Много хора се лишават от качествена храна, да, няма умиращи от глад, но много хора пестят от качествена и разнообразна храна, а това вреди на здравето им и на начина, по който се чувстват физически. Или са постоянно изнервени и не обръщат внимание на децата си. Социалното неравенство се отразява на децата много. За децата е нормално да завиждат. Тези комплекси остават у тях и като възрастни, когато са активни участници в обществото. Тогава започват една надпревара за забогатяване и оттам започват и далаверите, и измамите, корупцията, експлоатирането на работниците. И се въртим в порочен кръг.
Нормално е, когато си израснал и живееш в такава обстановка, да станеш "завистлив". По-точно чувството ти за справедливост да е много изострено и понякога да прекаляваш.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: d5a0b3c5a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   На съвсем друго мнение съм. Българите напускаме или поне повечето по икономически причини, което няма нищо общо с родината България, а с олигарсите и капиталистите. Ако някой капиталист в България ми плащаше толкова пари че да мога да издържам семейството си както в момента с труда който върша в чужбина, без да се замисля си купувам билет за първия полет. Но на българските капиталисти не им се дават пари за фонд заплати и отделно искат от работниците си извънреден труд и немислими изисквания.
Леля ми в България работи в квартална железария, взема нето 450лв, като прави и счетоводството на фирмата и докато няма клиенти е задължена да сготви храна за семейството на шефа си, в склада на магазина има обособен кухненски кът, шефа идва по някое време и си взима тенджерката, да си я занесе горе, защото живее на по горен етаж. Кажи моля къде по света има такива изисквания от работодател към магазинерка, не в третия, ами и в петия свят го няма това, само в България. Но леля е принудена остават й година и нещо до пенсия.

"Много държави, получили независимост в през изминалия век, са забогатели, защото са поканили интелигентни хора от вече развити държави да ги управляват."
Като в следващото си изречение даваш пример с Южна Корея, МОЛЯ кажи ни, кой са поканили корейците и от къде?
Както знаем България е направила този ход да покани интелигентни европейци да я управляват след освобождението, после обаче следват няколко национални катастрофи и след поредната от тях през 1918 царят абдикира в полза на големия си син. След комунизма пак си поканихме цар и пак катастрофа. Така че тоя номер с поканите на чужденци доказано не работи.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 91d98db13f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Принципно си прав, българите сме мързеливи, лъжливи и като цяло с много нисък морал. Мечтата ни е цял живот да не правим нищо и да получаваме пари. Разбира се, има и свестни хора, но те остават някак си в миманса, а и много голяма част от тях избягаха в чужбина, къде от немотия, къде от простотията. Според мен нещата се движат в положителна посока, но напредъкът е много бавен и ще трябва да се извъртят поне 2-3 поколения преди да се изчистим от бай ганьовщината.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: ea74c0641a
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

6.   Напълно съм съгласна. Живяла съм в различни държави, толкова продънени хора като българите никъде няма. Не успях една нормална връзка да направя. Всички мрънкат колко са им ниски заплатите, а не виждат къде е истинският проблем - в това, че хората са зле. Тук човещината не е на почит. Винаги се старая да бъда позитивна, но е напразно. И най-големите страхове не само се оправдават, но и се оказва в пъти по-зле отколкото съм си мислила. Турското робство е оставило непоправими последици върху психиката на хората. Аз скоро ще емигрирам. Когато живях в чужбина, видях, че проблемът не е в мен, а в хората тук. Върна ли се в България, отново се депресирам. Всеки, който има качества, няма място тук! Освен ако не е мазохист. Всеки ден ме мачкат, обиждат, унижават.

 
  ...


...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: cd83cc1583
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Макар, че живея на запад от доста години, но слушайки какъв е живота в България никак не ми се иска дори да я посетя. Последния път бях в БГ в 2008 г. и май повече няма да я посетя. Трябваше да си извадя нов български паспорт, но такива въртелешки ни правеха в кварталната община в Пловдив, че направо се ядосах. Добре, че в същата община работела една наша селска жена, брат ми отиде при нея, каза й нашия проблем, тя взе документите и ги занесе в същия офис където преди това ни отказаха да ги приемат и всичко се оправи. Стана ми ясно, че всичкото разкатаване било за рушвет. Мисля, че навсякъде има корупция и най-много на високите етажи в управлението. Изключително много ме здразни българската политика. Няма ли един свестен морален политик, всички са продажници на народа си, за нищо не ги е грижа, само за собственото си благополучие. Докато има такива политици България няма да се оправи дори и след 25, 30 години. Жалко на българския народ, немотията ще го преследва още дълго време.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: f538f129fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Мързеливи хора има навсякъде, но аз най-се дразня на тия, които твърдят, че всички бедни в България сами си били виновни, че са такива. Че не са си направили собствен бизнес, че не са станали икономисти, финансисти или ИТ специалисти. Не им ли е ясно, че за собствен бизнес първо трябва да имаш голям начален капитал, ако не искаш да рискуваш да стигнеш до "просешка тояга" с кредити. И е риск, който не всеки иска да поема. В другите изброени сфери е въпрос на време много от нещата да започнат да се правят от роботи и търсенето на такива специалисти драстично да намалее. Така, че - нека уважаваме всеки вид труд. Голяма част от хората се оплакват с право. Защо в Западна Европа това не е така, дори и да си чистач? То хора, които се оплакват, също има навсякъде, мисълта ми е, че не е масово такова социално недоволство, неудовлетвореност и озлобление, дори и сред "най-бедните" там.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 37a9b97ff3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   авторе, и си прав, и не съвсем. пътувала съм в доста държави, хората не са много различни като цяло. да, има неща като народопсихология, но по принцип на базово ниво хората искат подобни неща от живота - добра работа, спокойствие, здравеопазване и образование на прилично ниво, възможност за семейство, почивки, спорт и т. н.
проблемите в разбиранията на българите за мен идват от една страна от времето на социализма: хората свикнаха от 1 страна да търпят без много да мрънкат, а от друга страна да чакат някой друг да се погрижи за тях, да им даде работа, заплата, жилище, а те много да не се напъват. разбира се, има изключения, по никакъв начин не обобщавам, но е често разпространено.
дали нещата ще се променят - сигурно, но не знам колко време ще мине. надявам се хората да разберат, че трябва да разчитат на себе си, на собствените си възможности, да инвестират в себе си, да учат и да се развиват. От друга страна, да не се спасяват поединично, а да се научат, че сме общество и трябва да си помагаме. Когато всички са добре, индивидите също са добре, а не като Нане, дето искал Вуте да е зле. Ако Вуте е зле, най-вероятно и Нане няма да цъфне и върже.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 2a896f6ceb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Докато сме племена със знамена, а не народ и не станем нация така ще бъде. Напълно подкрепям автора 3. 4. 5. че и 6. Дори през "комунизма" народите, които бяха нации, а не племена, като Чехословакия, Унгария и ГДР бяха 20-30 години преди нас. Сега през "демокрацията" са още по-напред вкючая и Прибалтика и Полша. През всички тези страни е минало разрушението на ВСВ, но пак са напред. Зашото са НАЦИИ, а не племена с ярко израсени характеристики и народопсихология според местообитанието си на територията България. Колкото до оставащите тук, не сме мазохисти, просто това е наща родна стряха, нашата Родина. Тя Родината си няма други освен нас. Ние оставяме тук да си пазим нея и живеем заради нея, въпреки държавата, олигарсите, управляващите и други гадове..

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 2a896f6ceb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Колкото до оставащите тук, не сме мазохисти, просто това е нашата родна стряха, нашата Родина. Тя Родината си няма други освен нас. Дори, когато сме нямали държава/175 480 години/ Родината си е била тук, нашите предци са били тук. Ние оставяме тук да си пазим нея и живеем заради нея, въпреки държавата, олигарсите, управляващите и други гадове..

 
  ...

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: c50d7cd557
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Аз съм крайно разочарован и дори отвратен от сънародниците си и съм твърдо решен да емигрирам. Много лоши хора са това българите.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 21e53d4eac
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Мен ме дразни най-вече байганьовщината, селянията, завистта и злобата. Също и това, че повечето хора се подиграват за щяло и нещяло. Вървя си по улицата и винаги ще се намери някой, който да ме обсъжда или да ми се изсмее без причина. Мен ме е срам да направя това нещо, изглежда много жалко, особено да се подиграваш на непознат човек. Аз съм малко по-самовлюбена и не ме интересуват чуждите животи, защото не са ми интересни просто. Не ми пука кой какво е правил или какво мисли, но повечето хора непрекъснато се бъркат и обсъждат чуждия живот и вече става досадно всеки ден да слушам глупости. Като цяло хората са песимистични, постоянно се оплакват и си мислят, че "бог" ще им оправи живота или някоя магическа лампа. Не разбирам и цялата тази злоба и завист. "Завистливи били, защото нямали пари". Това е пълна ГЛУПОСТ. И моите родители са средна класа, случвало се е и да нямам, но това по никакъв начин не ме е променило. Никога не съм завиждала за нищо, защото знам, че и аз мога да имам същото, ако направя това, което е нужно. Няма никакво значение колко пари имаш, ако си добър човек няма да завиждаш. Но е по-лесно да се оправдаваме и да мрънкаме. Друго, което ме отвращава е расизма към различните етноси в България. Какво значение има дали си циганин, турчин, помак-не всички хора са еднакви и не трябва да мразиш някой заради етноса му. Друго нещо, което ме разсмива е как при всеки проблем е виновна държавата и правителството. Има закони, писани в миналото и депутатите са длъжни да ги изпълняват, в противен случай остават без работа. Друг е въпроса, че никой не ти е длъжен. Получаваш малка заплата и веднага виновен е шефа, правителството, колегите. Ами не. Никой не ти е виновен, освен ти самия. На шефа работата му не е да те прави богат, а да ти дава всеки месец заработеното. Работниците искат непрекъснато повишение, но колко от тях влагат 100% от себе си в работата? Взимаш малко, защото толкова заслужаваш. А и ако не ти харесва да си на фиксирана заплата винаги можеш да напуснеш и да работиш за себе си. Никой не те е вързал. А за хората, които разчитат, че държавата им е длъжна да им дава пенсия... Никой не ви е длъжен за нищо! Трябва още докато сте млади да започнете да инвестирате пари за пенсия и един ден няма да имате притеснения. Но съм сигурна, че може би 80% от Българите не инвестират, а живеят само от единия активен доход. Разбира се, че е по-важно да си вземеш новия Айфон на изплащане, за да демонстрираш колко "богат" си пред обществото. Имам чувството, че тази държава е наобратно във всяко отношение. Всъщност държавата си е много хубава, обществото е сбъркано. Ние хората сме държавата. Когато се премахне простутията и селянията, както и консервативното мислене, когато народът си оправи кахърите, тогава може да се очаква и нещо да се промени в България. А за хората, които напускат България, успокойте се. Ние не сме дървета и всеки може да живее където поиска, негов избор си е и не мисля, че другите хора трябва да се бъркат. Сигурно само тук хората емигрират, в другите държави никой не емигрира, всеки е задължен да живее на дадено място, само защото там се е родил, нали? В останалата част на света всеки си стои в своята родна държава и няма емигранти, но само в България има и се оплакваме, нали? Аз обичам родината си, но ако реша един ден да отида да живея на друго място просто така и хората започнат да говорят без някой да ги е питал как съм лош човек, предателка само защото съм решила да живея на друга територия, искрено ще ме разсмее. Отново повтарям-ние не сме дървета, залепени за земята, цялата планета е наша така да се изразя, и това, че си роден на дадено място не означава, че си длъжен цял живот да живееш само и единствено на него. Не толкова консервативно, много навътре се приема всичко. И също както има комплексирани селяци без морал, които живеят само за да обсъждат околните и да се правят на големи моралисти, така ще има и хора, които не се интересуват от тях и живеят живота си както искат, мислят със своята глава и постигат успехи. Добрата новина е, че можеш да избираш какъв да си-успешен или неуспешен, богат или беден и т. н. Всичко останало е просто оправдания. Българинът е свикнал да зависи от някой друг и да се оплаква, вместо да открие проблема и да промени обстоятелствата. Еми, сам си е виновен.

Момиче на 16

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 352f55b624
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Прав си, ама не очаквай да останеш разбран. То ако беше, нямаше страната да е на такъв хал. Първата стъпка към поправянето на нещо е признаването че има проблем. Тук не се е стигнало до това да си признаем. Народа продължава да мрънка, че все нямало пари, все едно някой друг трябва да им ги изкарва. И мрънка че го управлява крадци без морал, сякаш самите те не са също толкова егоистични и късогледи. Тоя "елит" нали е произлязъл от тях и те си го "избират"... И не, ако аз отида и направя партия, нема да стане, защото манталитета ми не отговаря на масовия... Народа търси "спасители", не търси да му кажат като на възрастен как стоят нещата.

Не си прав, че абсолютно никъде няма място за кадърни хора. Но е в София и трябва да си отваряш очите, да търсиш хора. Нищо не пречи който иска да си открие фирма и работи кадърно, включително и за запад. Но е по-лесно да избягаш на запад на готово. На този етап, според мен нямаш и много избор, защото след 20-30 години българите ще са малцинство. Да се оплакват и правят на жертви колкото искат...Докато не разберат че на никой друг не му пука, няма да се оправят нещата.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: f538f129fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

16.   До 15: "Народа продължава да мрънка, че все нямало пари, все едно някой друг трябва да им ги изкарва." - Мисля, че това изказване е неуважително, нечестно и обидно спрямо една огромна част от народа, която си ги изкарва и още как, но ги прибират работодателите.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 0d2f43b938
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Не съм съгласна с теб. Главният проблем на България е.. ами, самите българи. И не защото българите са "мързеливи, тарикати, мошеници на дребно, злобни, завистливи, със самочувствие без покритие", както ти ги описваш. Сега, лично, аз българи с такива черти на характера, НЕ познавам. 99% са хора, които работят ЗАКОННО и приемат каквито работи могат, отново ЗАКОННО, за да могат да свържат двата края. Вярно 1% са такива, които гледат да се възползват от теб по някакъв начин, но те са рядкост. Та отново, "главният проблем на България е.. ами, самите българи." Това е защото, българите се страхуват. Всички се оплакват, включително и автора, ноо до тук. Не се предприемат никакви действия. Е, така не се постига нищо. Повечето се страхуват, защото най-вероятно, не искат да загубят работното си място, или знаят, че никой няма да застане зад тях. Народът изгражда държавата, а не обратното. Япония, Южна Корея, Германия, САЩ са икономически сили, защото народът се е взел в ръце и е искал по-добър живот. А не защото, са си поканвали чужденци да ги оправят. Това дори не ми се коментира. Викаш българите харесвали мизерията и простотията. Пак пишеш простотии. Или пак да ти напиша, че познавам хора, които приемат всякакви работи, ЗАКОННИ, за да могат да изкарат месеца. Виж, за чужденците съм съгласна. Там проблема е, че самите чужденци не се наказват, защото носят пари, а всеки, който има парички, може да се размине с някои неща. Това си е просто порочен кръг. И все пак, ако чужденците, които идват тука, са свестни и културни, нямаше да позволят да им "падат всички задръжки", нали така?

На България и трябва радикална промяна, ноо българите не сме дорасли за нея все още.И последно, спри да обобщаваш така българите. Не знам ти какъв кръг от хора имаш около теб, но аз лично такива лоши, завистливи и мързеливи българи, НЕ познавам. И все пак има добри и не толкова добри хора. Ама да знаеш, че с оплаквания не се постига нищо!!

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: abe481e8e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   "същите като нас българите - мързеливи, тарикати, мошеници на дребно, злобни, завистливи, със самочувствие без покритие"
Тоест ти си мързелив, тарикат, мошеник на дребно, злобен, завистлив, със самочувствие без покритие, нали така!?

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 2a896f6ceb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   От12. Колкото до оставащите тук, не сме мазохисти, просто това е нашата родна стряха, нашата Родина. Тя Родината си няма други освен нас. Дори, когато сме нямали държава/175 480 =655 години /. Родината си е била тук, нашите предци са били тук. Ние оставяме тук да си пазим нея и живеем заради нея, въпреки държавата, олигарсите, управляващите и други гадове..

Ето защо, бедните си остават винаги бедни
Най-лошите хора, на които можеш да служиш са бедните.
Ако им дадеш нещо безплатно, те смятат, че това е капан.
Ако им кажеш, че това е малка инвестиция, ще кажат, че няма да изкарат достатъчно.
Ако им кажеш да инвестират повече, ще кажат, че нямат пари.
Накарайте ги да опитат нещо ново, ще кажат, че нямат опит. Кажете им, че това е традиционен бизнес и те ще кажат, че е трудно да се прави.
Ако им кажете, че това е нов бизнес модел, ще кажат, че е пирамида.
Ако им кажете да си направят магазин, ще отговорят, че нямат достатъчно свобода.
Кажете им да стартират нов бизнес, ще ви отоговорят, че нямат нужната експертиза.
Те обаче, имат нещо общо – обичат да питат Google, да питат приятелите си, които са толкова обезсърчени, колкото тях. Те мислят повече от професор в университет и правят по-малко от слепец. Ако ги питате какво могат да правят, то те няма да могат да ви отговорят на този въпрос“.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 53a1fd09e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Според мен хората не изискват от политиците, в резултат на което те си правят, каквото си искат, окупират се във властта, крадат, правят далавери, и не пускат нищо на народа. Работят срещу хората, не за тях, създава се невероятна бюрокрация, спънки, такси, ниски доходи, високи разходи, да се чудиш, как да оцелееш и да нямаш време да мислиш за друго. Престъпността е гаранция да витае страх наоколо, това си е стрес. Грижа за ромите, които тероризират нормалните хора, кучета и храсталаци навсякъде, пак да те е страх да се движиш свободно. Цялата обстановка е подтискаща. Сгради, изоставени, опасни, тъмни улици, недовършени строежи пълни с човекоподобни. Просяци, събирачи на боклуции т. н, говоря за София. Здравеопазването - платени консумативи, в хиляди, които в Европа са безплатни. Хората се озлобяват, тъй като не могат да контролират и предвиждат в някаква степен бъдещето си, или виждат, че то не е много по - различно от настоящето. Родители разчитат на деца, заради малки пенсии, младите не могат да се грижат и за деца и за родители с доходите си, напрежение, нерви, стрес. Работиш, и нищо не ти остава настрана, не можеш да дръпнеш, това може да те отчае. И май повечето оцеляват, и то трудно. Затова се губи човешкия облик.
Много години, с този начин на живот, и надеждите умират. Аз лично вярвам в младите, те не търпят, не ги е страх, за жалост будните не намират среда и напускат България.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: d489a67a70
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   "Може да си най-дисциплинираният и културен човек на Запад, но стъпиш ли е България, всичките ти задръжки падат. " - Какво възпитание и каква култура е това - това е лицемерно поведение, там може така, тук не може!?? Който е възпитан и културен, си е такъв навсякъде, дори и в африканско племе да попадне! След като българите били мързеливи, невъзпитани и некултурни, защо като отидат на Запад веднага стават други, и то само за дни, нима за два дни придобиват култура!? Ред няма друже тука, затова цари анархия, а не демокрация. Тук полицаите ги подбират по килограмите, а не по ум и интелект. Той и бика е як и смел, но си е просто говедо, търчи напред и се блъска дори в стена. Но не става само с демонстрация на сила и перчене на властващите, трябва и ум, който тук не се цени и затова младите отиват там, където ще ги оценят, а тук остава офърдата и затова все по дълбоко затъваме. Не знаете ли за последната изцепка на правителството, изравниха заплатите на учителите с тези на поповете и ходжите!? Това е върха на простотията, учител да сравняваш с ходжа, който учи вярващите мюсюлманчета, че земята е плоска, а не кръгла!? Какво ще израстне от такива деца, на такива ли да се надяваме, че ще се интегрират в съвременно общество? Темата е много обширна, ще я следя с интерес!

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 91d98db13f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Разбира се, че проблема си е в нас и в никой друг. Както е тръгнало, скоро и Албания ще ни изпревари. У нас прилични възможности за работа има само в София и частично в още 2-3 града. Останалото е дълбока провинция, която се обезлюдява буквално всеки час. Всички по-интелигентни хора се изнасят в чужбина, отвратени от ситуацията. Тези, които остават или са облагодетелствани от системата, или просто нямат желание нито за работа, нито за развитие. Чалгата и ракийката са им напълно достатъчни. У нас от години именно първата група, заедно с малцинствата и част от пенсионерите диктуват нещата. Става дума за т. нар. държавни служители. Щатът им е изкуствено раздут и още по-изкуствено се поддържа такъв, за да има избиратели. Ако се направи качествена реформа, една огромна част от тези хора ще загубят сладките си службички и ще им се наложи да работят истинска работа, нещо, което те не са свикнали. Съответно, техните гласове и тези на роднините им ще бъдат безвъзвратно загубени. Затова едните си гласуват за другите, а тези другите си ги коткат със сладки местенца. Останалата част от народа пък си стоим вкъщи и нищо не правим. Всъщност правим - плащаме заплатите на "гласоподавателите". Пример от преди седмица. Човек, работещ в държавна администрация започва да ми обяснява как държавата непрекъснато се развивала, давайки ми пример с наскоро ремонтирана градинка за колосална сума, като парадоксалното е, че същата градинка изглеждаше много по-добре преди "ремонта". Още по-парадоксално е, че човекът ми говори тези неща, стоейки върху кривите плочки, които приличат повече на хармоника. Ако някой му постави по подобен начин плочките в банята на тройна цена, най-вероятно ще получи нервен срив.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker