Какви съвети бихте дали на по-младия си Аз? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какви съвети бихте дали на по-младия си Аз?
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 1362 пъти
Здравейте! От доста време насам наблюдавам следната тенденция: определено време след като съм изживял даден период от живота си, разбирам какво е трябвало да направя за да съм го оползотворил по най-добрия начин. И това се повтаря година след година.
И това се отразява на всяка една сфера - професионална, лична, връзки с хора, здравословна, и тн.

Та в този ред на мисли - какъв съвет бихте дали на пи-младия си Аз, да речем преди 5 или 10, 15 години?

Да, знам че съм действал с 'настоящия' ми акъл за съответното време, но все пак - бих се радвал ако споделите съвети.

За справка, на 21 съм.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 7 месеца
hash: a63cd8e66c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Бих му казал да има търпение и да е постоянен и всичко ще се нареди, както го е мечтал. Също и да разбере, че трудните моменти не са нещо, което никога не се случва, а са част от живота, но и да знае, че те си имат и хубава страна и не са нещо, което ни ограбва, а напротив - изграждат ни. Хубавите неща пък макар да са хубави като цяло, ни разглезват.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 3f479abb7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Че е достатъчна такава каквато е и ако реши да се променя - да е за себе си, а не за да стане "по-лесна за обичане". Да се обича и да знае, че всичко се постига.. само търпение, дисциплина, план и постояноство трябва, точно както казва 1. Най-вече, че има всичко заложено в себе си и всички хора сме еднакви по това.. различията идват, когато решиш на кое искаш да наблегнеш. Всеки има силни и слаби страни, изборът е индивидуален кои да разработи и какъв човек иска да създаде от себе си. Ако не я удоволетворява това, което и е дадено като основа отгоре - да работи върху другото. Важното е да е в мир със себе си.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 2eba0e0ba2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да отстоява себе си, да казва на любимите си хора, че ги обича и винаги да съхрани доброто в себе си. Да не бъде садист, но да не е и много наивен. Да не отваря сърцето си за всеки и да не позволява да си играят с него.

А аз искам да питам нещо друго.
Дали детето, което бяхте щеше да се радва от човека, в когото сте се превърнали?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 6573efa69b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Да не пропуска нищо, което става за е-не заради някакви си морални норми. М49

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 54fcc867c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Има една приказка за син и баща „СИНЕ, И ТОВА ЩЕ МИНЕ"!
Баща ми често я припомня.

 
  ...


...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 483ca636d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И аз съм на тази възраст, но ако трябваше да си дам съвет той е да не ми пука за много от нещата, за които съм се вживявала досега. Яд ме е, че постоянно съм под стрес, а като малка беше дори по-зле от в момента. И по-лесно се доверявах на хората, което отчитам като голяма грешка. Бих си казала винаги да слушам само себе си, а не други хора. И да правя това, което на мен ми харесва.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 77513ccda9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Аз бих му казал, че накрая всичко се нарежда по най-добрия начин. Също така да се обгражда само с хора, на които им пука за него! Да не се бори за една връзка, когато вижда, че края настъпва. Да има повече самочувствие. Каквото той смята за нормално, то това е нормално. Да не пита за съвети и мнения, защото всеки човек е различен и само той си знае какво му е и как трябва да постъпи. Да не се опитва да се напасва спрямо някого. Всеки е уникален сам по себе си и такъв трябва да си остане. Ако някой си налага мнението и комплексите върху теб, то бягай надалеч.

Бая съвети, но в интерес на истината даже и сега имам нужда да ги чета!

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 77513ccda9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   И да отговоря на номер 4-ири. Да, детето, което бях, щеше да е гордо, с личността, в която съм се превърнал. Аз също съм горд от себе си, макар и повече негативните неща да гледам. Детето, което бях, ако сега ме срещнеше, щеше да ме прегърне, да се разплаче и да каже "нямам търпение да стана теб".

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: ebd3e8d9c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Да ползва презервативи и да не пропуска миене на зъби.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 46095b2f7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Вярвам, че нямаше да съм такава - каквато съм (съвсем не съм оптималната версия на себе си, но все пак се харесвам) ако променя и един свой генерален избор, който съм направила живота си.
Правила съм неподходящи избори, можело е по друг начин, да си спестя неприятни ситуации, да имам облаги, НО - със сигурност, сега щях да съм друга, може би с повече пари, по-добра работа, семейство, деца, куче, котка и т.н., но съм благодарна за живота, който имам, мисля че, всеки трудоспособен човек, разполагащ със здравия си ум - трябва да е доволен, защото има шанса да се учи от живота, от постъпките си и постъпките на хората.

 
  ...

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 490eac0c68
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Бих си дала следните съвети - Момиче, не бъди нечия сянка и не ставай част от приятелски кръгове, в които си сянка и те търсят само за услуги и за промеждутък от време, между две техни срещи с други приятели. Цени се повече. Ето сега ти си в труден момент и кой от твоите "приятели" ти удари приятелско рамо?! Сменяй средата!! Не търчи след мъже, това е голяма грешка. Отпусни се и си поживей малко. Не се влияй от чуждо мнение. Това е.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 12a5a03b59
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   "Здравей, льохман пъпчив. Сега си на петнайсет и общо взето нищо хубаво не те очаква, пък и каквото и да ти кажа, в крайна сметка интересите ти отново ще те тикнат по пътя, по който аз минах. Но все пак слушай:
Имаш прозорец от шест години. Сега си тъп като галош и мислиш, че щом завършиш, ще си свободен и щастлив. Нищо подобно. Орисниците ти или не са били професионалисти в своята си област или са объркали стаята ти в родилното с тази на някой друг, но да знаеш, че откъм щастие, здраве и любов няма да си добре. И все пак имаш прозорец от шест години.
Девети клас ще е преходен и можеш да го използваш, за да учиш(и за да си обръснеш девствения мустак). Не ти говоря да учиш глупостите, които преподават в училище - майната им, и в никакъв случай не гони оценки, защото и без това няма да опреш до тях в бъдеще. Говоря ти да изучаваш хората, техните слабости, както и силните им страни. Запомни, че хората се интересуват не толкова от мнението ти, колкото от това да изкажат своето си - а ако и бъде одобрено от другите, се чувстват окрилени. Използвай това. Също бъди наблюдателен и обран в изказа, а щом не си съгласен с нещо, не е задължително да последва коментар.
Знай, че не съществуват хора, които да са изтъкани само от положителни характеристики - дори и този, който сега ти изглежда лицемерен, всъщност ви превъзхожда по един параграф, сещаш ли се? ! Да, той е страхливец, но остави го да си изиграе филма! Какво ще спечелиш, ако му го докажеш - само ще се озлоби и ще таи неприязън. Остави всеки да играе в собствения си филм, а ти ги използвай - тоя има много познанства и пак ти казвам, едно положително качество има и то вече уравновесява това, че е страхлив и лицемер. Не е лошо момче, имай го за приятел, ще ти трябва, но не му доверявай нищо кой знае какво.
С алкохола можеш да започнеш от 10-ти клас. Само не се докосвай до вино. В понеделник и четвъртък имаш биология. Научи си взетото за едната седмица и само за понеделника от следващата седмица. През тия дни вдигай ръка въодушевен. Ще те изпитат. После можеш да не учиш до 11-ти клас, но знай, че ръка се вдига, само когато има гора от ръце - тогава обикновено вдигат отличниците. Ако още не си си обръснал мустака, да знаеш, че той бие на очи и затова те изпитват, а не заради мен и съветите ми.
Пий умерено, защото хората обичат да гледат сеир, а особено обичат да ти напомнят за грешки, леко надсмивайки се. Ако някой се е осрал в нещо - не му се присмивай, така го печелиш и ти има уважението, това е полезно.
На четирима можеш да разчиташ - Стоян, Петър, Бранимир и Станислав. Другите движат с Вас, 'щото хората обичат да се чувстват щастливи, а Стойката винаги сияе и пуска лафове, всеки го харесва. Обаче ще е малко ироничен за хора, които харесваш, особено за Наталия - не го вземай навътре, казах ти, че няма човек със стопроцентови добродетели. Почти за всичко можеш да разчиташ на враната(Бранимир), но и той ще е с особено мнение за някои неща, особено за Станислав - ще го осмива, затова почне ли да говори, режи от корен темата - сменяй я.
Към 11-ти клас, една ще те върти на пръста си и ще си мислиш, че може да стане нещо. Не може. Играе си, обаче това не е страшно, защото преди да станеш досаден, тя да охладнее, а оттам и ти също, по-добре да го знаеш и да използваш човека, като нелош приятел - ще има ситуация, в която ще свърши работа.
Зимата, тоест към края на декември, ще има един гуляй - тук трябва да си умен и да мислиш с мащаб. Леля ти е в Германия. Върви за седмица още през ноември. Купи три бутилки Уиски. Купии и две-три блузки. Едната бутилка запази за декември, а двете продай на дванайсетокласниците -ще си на печалба. Деветокласниците са наивни и суетни - вземи Пешо, че е по-нацепен и му кажи да им пише фитнес-програми, делете 50:50. Ако не го направиш, след два месеца Петър сам ще се сети и ще започне да прави и да продава програми. Блузките можеш да ги утикаш на 11-ти "Г" клас.
Към края на декември, вече ще си почнал с цигарите. Отначало чувството е опияняващо за човек, който никога не е пушил. Излизайки от празненството да дръпнете по един фас с Пешо, ще мине едно момиче - Светлана. Знаеш я, по-малка е с година. Харесва те. Не знам как малоумник като тебе може да впечатлява, но веднъж, минавайки по дългия коридор, си подбъзикнал три момичета - едната, от които е била тя. Ще я заприказваш - в това време Станьо и Стойката ще са направили нещо смешно и ще ви викнат вътре, заедно с Петър, да видите. Прати Пешо, ти не влизай. Поговори си с момичето, знам, че Бранимир я знае каква е и не харесва много репутацията й(по-скоро знае слухове), а ти не искаш да се излагаш пред другите с някого, за когото се говори зле, но поговори си с нея... кой знае.
Чудно е, че лумпен като теб може да достигне и до 12-ти клас, но общо взето ти предстоят само гуляи, весели дни и няма да се притесняваш за нищо.
После бал, а най-сетне и безпътица. Имаш още малко време, имаш и познанствата и ако си си изиграл добре картите, последните 2-3 години също може да са страхотни. Виж какво работи баща ти, с какви хора говори и на какъв език, насочи се към нещо свързано с това - познанствата, кореспондецията... не гони вятъра с нещата, които искаш, защото после ще се разочароваш, а и бедите вече ще ти висят на главата.
Ако си умен, какъвто, разбира се, не си, ще се насочиш към това, което ти казвам и така 3-те ти години след училище ще са бомба - ще си цар.
Не е зле и да разбереш какво е това "книга" или поне да подбираш филмите, за да научаваш по нещо. Не ти говоря да зубриш факти, за да се правиш на умен. Да, може би това човек да знае цветът, който има пишката на розовото фламинго е нещо съществено важно за живота, будещо възхищение сред интелектуалните среди и даващо възможност на човек да спечели "Стани богат"... но не, не говоря за това. Разсъждавай повече. И да знаеш, че в крайна сметка не можеш да направиш нищо, затова бъди спокоен. Всеки ще се разотиде, животът ще ги грабне и няма да остане никой, но и това не е най-лошото... ако ти го кажа, ще трепериш още преди да се е случило. Виж, пък после сам си прави изводите... лумпен. Аа, и си почиствай кенефа с душа след като си се изср*л - да пуснеш водата не е достатъчно. Въпреки че дори и това не е в твоите ръце"

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: f0806bbf0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Да не се опитам да се харесам и да угодя на всички!
Да бъда по-търпелива и да обмислям по-добре последиците
Да се грижа за тялото си като намаля стреса и сладкото
Твърде късно. Дано поне някой млад вземе моите съвети

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 6f06ad39cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Да съм вярна не себе си, да не се променям заради когото и да е. Да се раздвам на всеки ден, буквално да си вървя и да се усмихвам. Да не съм толкова наивна. Да отделям повече време за любимите ми хора.
На детето, което бях, би му се искало само да съм малко по-весела и "над нещата", на мен също.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 1d21b69f41
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Бих му въртял такива шамари на пишлемето, че свят да му се завие!
И най-вече да не взима кредити...

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 15bff78cb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   1. Да не си губи времето с университети, а да се хваща на първата работа!
2. Да започне да спестява!
3. Да бяга в чужбина!
4. Ако не може в Чужбина - то поне да си направи бизнес план!
5. Да не си губи времето с приятелства, защото ще го използват и зарежат!
6. Да не спира да се уповава на музиката, защото тя ще продължи да го спасява и за в бъдеще!
7. Ако е възможно да предотвратя смъртта на сестра ми!!!

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 0742258af7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Тази тенденция, която забелязваш у себе си е нещо, върху което съм размишлявала дълго време. Един ден се хванах и си направих текстов документ на компютъра, в който бях написала съвети за себе си. Написах буквално всичко, за което се сетих. Беше нестандартно решение, но се оказа, че не бъдещата ми версия може да помогне на миналата, а точно обратното. С времето реших и да записвам как съм размишлявала при взимането на решенията си във всяка сфера. Погледнах файла наскоро, когато реших, че преди н-години е можело да постъпя еди-как си и установих, че тази днешна мисъл е минала през главата ми и тогава, дори съм опитала, но явно не съм имала достатъчно здрава психика, за да получа положителен резултат. Та, така де, в извод мисленето ми не се е променило до неузнаваемост, но с времето съм се сдобила с други качества. Ако се върна няколко години назад, определено ще имам по-голям успех, но само защото вече съм по-различен човек, някак пораснал. Знаеш, че ако двама човека кажат едно и също изречение, реакцията на околните ще е различна. Нещо такова се случва и с миналото и бъдещето. Затова бих се съветвала единствено да съм по-спокойна и то не за друго, а защото днес вече знам, че всяка отминала пречка ще остане спомен и животът ми ще продължи в хубава насока. Разбирам, че нервите ми са били излишни, че самокритиката ми е била загуба на време и сама съм се вкарвала в драми. Но пък и знам, че тогава съм направила всичко по силите си и не мога да се съдя и да си давам акъл.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 975c9c4100
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Бих си дала съвет да напусна онази ужасна работа, на която бях, по - рано. Като например някъде половин година след като я започнах, а не чак след три!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: c8a5938e1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Само една кратка фраза бих изрекъл към по-младия себе си: "Заминавай за чужбина. На часа. И не се връщай никога тук. "

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 9475ddb2cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   На по-младата си АЗ бих дала само два съвета.
1. Спри да приемаш всичко толкова навътре! И утре е ден!
2. Не се раздавай толкова много за другите, защото едва ли го оценяват, напротив, приемат го за даденост и после смятат, че едва ли не си длъжна да си им на разположение и ако кажеш не, забравят всичко, което си правила за тях с години и моментално те обявяват за гадна егоистка.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker