Гена на Българите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121120)
 Любов и изневяра (29688)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3174)
 Образование (7299)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18505)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Гена на Българите
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 2029 пъти
Исках да попитам просто от любопитство - имат ли нещо общо днешните българи с булгарите (волжите българи - прабългарите). При всеки гена е различен но повечето от българите днес са много смесени - славяни, траки и т. н... Възможно ли е все пак този ген все още да се предава при някои хора?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 7 месеца
hash: 4045ed60d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Разбира се, някои от съвременните европейци имат и неандерталски гени.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: a2c1cd55a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не, българите са тракийци-има много доказателства за това, можете да проверите. Попринцип славяните в България били около 5% само. А колкото до ,,воложките българи" те не са българи, а кюрди и татари или някакви подобни. А иначе руснаците са от тракийските племена примесени със славяни. Казахстан и другите мюсюлмански области нямат общо с българите, даже те са тези, които са изгонили древните руснаци от черноморието и по-близките до нас области.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: f513922b45
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Преди 1300 години - да. Волжите българи са били поробени от татари и други ислямски народи и асимилирани. Днес сме много, много различни. Иначе гени от някои азиатски народи имат всички европейци.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: cfe9c3f974
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Има естествено, но рядко ще се намери чист ген. В град Казан в Русия има много от прабългарите, т.е. воложките българи. Официално ги убеждават, че са татари, но те знаят друго. Долу горе както на македонците разправят, че са сърби, гърци, александро-македонци, но много все още си знаят друго.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 66f5749004
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Малко бъркате ген с етнос и националност, затова не ви издържат тезите за хилядолетен произход.
Първо се разровете и вижте има ли етнос славяни и кога за първи път е използвано това име за общност от хора. Ще стигнете до факта че славяни е измислено име, утвърдено през 18 век от кралица Екатерина 2. по назад в годините за славяни никъде не се споменава. Ако имаше славяни преди Аспарух, то самият той би трябвало да е славянин, щом днешните славянски народи говорят подобен на нашия език, и езикът ни би трябвало да е славянски а не български. Има ли логика да си Аспарух, да си българин, да водиш войска и народ от българи, да завземеш територия на балканите да направиш държава и в тази държава официалния език да е славянски? Следователно или ние сме славяни което няма логика, тъй като нито обичаите нито религиите по времето на Аспарух нямат нищо общо е славяните, ако сте чували за Перун разбира се, или днешните славяни говорят български.
Това пък комунистическо твърдение с ПРА българите ме убива, да сте чували за друг народ чийто прадеди са пра народ, да сте чували за пра турци, пра французи, пра англичани или пра германци? Как е възможно Аспарух да е българин а баща му и дядо му да са пра българи? Какъв всъщност е Кубрат и как той е възпитал само един от петте си сина да стане българин? А другите 4 сина са били пра българи?!? Да не говорим че Шамбат брата на Кубрат създал народа поляни и град Киев, който първо нарекъл Башту, после хората в негова чест нарекли на прозвището му Кий или Киев. А сега въпрос "поляните" българи ли са, пра българи ли са, или някакви други съвсем различни?

Така сега да обясня ген, етнос и националност.
Ген е биологична единица, тя носи цялата информация за организма от който е взета, но по подробно може да каже доказани родствени връзки до девето коляно, така че по ген жив родственик на Аспарух и хората му няма. Не е и възможно един народ да са роднини по ген.
етноса обаче е друго нещо, той обособява един народ. Хората от един етнос имат обща история, раса, обичаи, език, външен вид, религия, територия която обитават и т.н.
Националноста вече е съвсем друго нещо тя е шапката която обединява доста често няколко етноса в една държава, хора с различни религии обичаи култура и външен вид. Вижте германци как нацията е обединила баварци, саксонци и др.

 
  ...


...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 8d63f77185
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Кой е този ген? Не мисля, че има чист ген, още повече, че те са и асимилирани. И да е имало нещо общо, то е било в миналото, за сега не знам.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: bee9aa8c92
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Те днешните волжки българи не знам доколко имат вече прабългарски гени, защото през вековете доста са се омешили с татари, руси, кавказки народи и др.

Дунавските българи пък са се мешили с други през вековете, така че вече почти нямат общи гени.

И изобщо чист ген може да има евентуално само на някой отдалечен остров. Иначе такъв почти няма, особено пък на Балканите. Ние сме на кръстопът и както един колега беше казал, всеки, който е минал от тук си е хвърлил семето.

Не знам дали знаете, но преди много векове дори и келти са живели тук. Със сигурност са оставили някакъв ген. Отделно древни гърци, римляни, траки, славяни, прабългари. После идват османците, които пък носят всякакви гени - от кавказки до индийски и азиатски. И да не забравяме, че отделните балкански народи също са се мешили доста.

Бях чел за едно генетично излседване и се оказва, че като цяло балканските народи сме доста близки генетически. Има доста общи гени между българи и гърци, българи и румънци, да не говорим за сърби и македонци. А и те траките и славяните малко или много участват в състава на почти всички балкански народи.

Чисти са може би исландците, фарьорците и др. подобни. Те векове наред са живели изолирано на някакви северни, труднодостъпни острови и са се чифтосвали само помежду си. Най-много някой викинг пътьом да е оставил малко ДНК, но те викингите пак горе-долу са си от техните гени.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: d3e60c5bdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Българинът е кръстоска между свиня и говедо.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: e17c86bb40
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Към номер 8

Предполагам имаш предвид мъжете, кажи и за жените, аз съм жена, интересно ми е.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: a6ccfd346c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Като си помислиш колко племена и народи са минали от тук, май шансът да е останало нещо от прабългарите клони към 0. То не са славяни, то не са кумани, то не са татари, кръстоносци, османлии, византийци... и накрая се е получил такъв миш-маш, че просто нямам думи. Ама пък точно за това и има толкова различни хора по улицата, руси, тъмнокоси, с много светла кожа, много мургави, с монголоидни черти... със сини очи, с черни очи, с зелени очи... ниски, високи... всякакви.
А иначе май вече не са останали почти чисти нации. Е, може би някое изолирано племе в някоя джунгла... вече дори шведите, норвежците и дори исландците не са само руси и синеоки. А с тия бежанци, след 20-30 години сигурно 1/3 от шведите ще са доста тъмнокожи и това всичкото в рамките на 1 поколение, а ти питаш дали приличаме на хора живели 30-тина поколения преди нас.

 
  ...

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 7436e329fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   https://www.eupedia.com/europe/european_y-dna_haplogroups.shtml

https://view.genial.ly/59501f939391795cf4abf204/world-haplogroups

Погледни линковете

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker