За какво да живея? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

За какво да живея?
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 2024 пъти
Здравейте, следя сайта откакто почнах да усещам по сериозни проблеми. Тук понякога пишат доста интелигентни хора. Надявам се на някакви смислени мнения относно това което ще напиша.
Става въпрос за мен, мъж съм, на 32 години. От близо година съм безработен, тежката депресия я имам от преди това, мисля че е била винаги при мен в една или друга степен. Напълно се провалих в живота си в всяка една сфера - социална, професионална, лична. В каквото и да се захвана не ми се получава, провалям се или поради здравословни причини, или неразбирателство с хора и. тн. Никога не съм се задържал на една работа дълго време, нямам квалификации и някакво образование. Но и вече нишо не ми е интересно.
Успях да проваля връзка с жената, която живеех преди време. Пробвах връзки с други жени, но без успех. Отдалечих се от така наречените ми приятели, но отдавна няма какво да си кажа с тях. Пробвах да ходя на разни места които мислех че ми са интересни и ще срещна нови хора, но това не променяше нищо. Дори и когато спортувах беше все същото. Изгубих влечение към интересите си. Не искам да пътувам. Не излизам с дни от вкъщи. А когато го правя се скитам безцелно без да търся обшуване с други хора.
Ходих на психолог на 2 пъти, но те казват все стандартни неща, и като цяло нищо ми нямало. Вариантът да се тъпча с лекарства го изключвам напълно. Виждал съм хора прецакани от психиатри. Не искам да съм плужек.
Живея с родителите си от известно време, обичам ги, пробвах да им споделя че се измъчвам, но само разплаках майка ми, а на следващия ден всичко е по старо му. Сега се преструвам че всичко е наред. Те знаят че нещо ми има но не ме тормозят за работа или нещо (нямам кредити и задължения, имам известни спестявания от предни години с които покривам разходите си).
Споделих ви не много накратко историята си и искам да попитам според вас заслужава ли си да се живее така, когато няма изгледи за промяна. Преди имах чувството че съм добър качествен човек, но изглежда не е така. Как да бъда полезен на остаряващите ми родители, като не виждам бъдеще за мен?
Някой би ли споделил някакви методи за самоубийство които би били нетравмиращи за околните ( не искам да съм размазана пихтия и т. н). Доколкото разбрах обесването с дебело въже било най-подходящо ( ако изобщо мога да използвам думата "подходящо" във връзка с това отвратително нещо което обмислям да направя).
В следващите дни смятам да оправя финанси и документи, да не се занимават след мен родителите ми или брат ми. Но за какво ли по дяволите ще са нужни парите ми на моите родители след като ще бъдат съсипани...
Не знам нядявам се на някакви мнения. Ще следя темата следващите дни ако я публикуват.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 7 месеца
hash: f67ebd4eb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Попаднал си в криза на възрастта. Случва се на много. Трябва някак да намериш търпение, да се влачиш на 4 крака образно казано и да изтраеш. След 1-2 години ще излезеш от това положение. Намери си някаква работа, може да не е много доходна, но поне да ходиш с някакво желание и по възможност да си сред малко повече хора. Бесенето е тъп вариант. Представи си примерно, че родителите ти умрат след 1 месец - вследствие на твоята постъпка. Не си ли струва да драпаш ден за ден колкото да ги опазиш живи? Ще развалиш живота и на брат си. Човек като е в лош период му се струва, че винаги е било така и само на моменти е бил добре. Като е добре гледа на лошите периоди просто като на периоди. Прочети някой форум на страдащи от сериозни психически проблеми и ще видиш хората какви истински проблеми имат - мечтаят да са зле колкото теб.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 614166ef2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Я се стегни!
Бесене, моля? И аз съм си мислила за края на физическия ми живот, и си го представям като скок от скала, право в морето, за да съм храна за рибите, полезност, и да не занимавам никого с тялото си, не, че има кого. Ти имаш родители!
Виж какво... няма къде да избягаш, духът е безсмъртен, има си мисия, няма нищо тежко и непосилно за изпълнение. Винаги може да е по-зле, важно е да си благодарен за това, което е.
Мога да ти пиша много, но има хора, които, вярвам, че ще са ти по-полезни.
Напиши в youtube 'Портал 12', непреднамерено, послушай нещо, препоръчвам лекциите и интервютата на Елеазар Хараш. Ако има нещо в теб да се пробуди, ще се, и ще има промяна, но да знаеш - няма добро и зло, няма битки, има само път... Колко философско :-D като от притча на Дао - https://chitanka. info/text/25330-za-subektivnoto-razbirane-za-dobroto-i-zloto

Гуш :)

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 2a5adc06e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Вярвах в историята, докато не стигнах до частта с въжето. Въпреки всичко ще коментирам, защото може би това не е измислица, но дори да е, то със сигурност ще има хора, които се нуждаят от съвет по темата. Между другото си е травмиращо да намериш провиснал на въже близък. Вярно, че не е кърваво, но не е и красиво.

По същество. Живей за да имаш всичко, което искаш и да дадеш на околните всичко, на което си способен. Смени психолога, разхождай се всеки ден, независимо, че не ти се излиза, независимо, че няма с кого, независимо и от времето. Запиши се на курс, нещо полезно, което може и да ти хареса. Започни работа, кисненето вкъщи изобщо не помага на човек, да се справи с депресията. При депресивни състояния ти се иска да избягаш от света и времето да спре, обаче времето няма да те чака, то ще си тече, а ти ще му махаш през прозореца, което си е жалка загуба. Защото в един момент ще се обърнеш назад и ще се чувстваш зле, че не си направил нищо. Трябва да поемеш контрол над живота си. Как да си уверен, ако си само наблюдател!? Излез от зоната на комфорт, натисни се малко и си намери занимания. Няма да те лъжа, в началото ще е много неприятно и ще търсиш причини да не продължаваш с практиката, но е много важно да не бездействаш- да работиш, да дишаш свеж въздух, да имаш странични занимания, да имаш социален живот. Понякога съдбата е много гадна и ни вкарва в невъзможни ситуации, но не може при все спад да се отказваш. Лошото никога не идва постепенно на малки лъжички, то идва изведнъж с куп провали. Не си единствен. Стегни се и дай всичко от себе си, за да получиш добри резултати.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 5222500c45
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Щом спорта не помага, играй видео игри - мен само те ме измъкват от депресията.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 2e18c84548
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Опознай себе си зодията си асцедента прочети мотивиращи книги като богат беден татко, селестинското пророчество, монахът който продаде своето ферари всички ги има онлайн и все ще измислиш какво да правиш. Има хора които имаме и доста по сериозни финансови, здравословни и семейни проблеми от теб и продължаваме всеки по собствения до начин. Избора да се бориш или умреш е изцяло твой, но бягството не е решение и е слабашко. МИСЛИ

 
  ...


...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: a5467f00a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Това че сега си в такава ситуация абсолютно не значи че не си качествен човек, самият факт че си се притеснил толкова показва обратното. Оставам с впечатлението нещата са се задълбочили след липсата на работа, всеки има нужда да се чувства пълноценен, вероятно може да споделиш и затова къде е проблема професионалния аспект да го подобриш, работата може да те срещне евентуално с хора с които ще се разбираш, това е един ценен ресурс, човек който може да ни разбере. Що се отнася до психолозите, квалифицираш ги много индиректно като безполезни, а в случая би трябвало да е директно според мен, хапчетата също съвсем правилно ги избягваш, винаги са задълбочавали "проблема", а често и го създават. Тази тема междудругото с психолозите е дълбока и развитието и популяризирането на тази професия има изцяло лоби - характер. Живей защото не знаеш кога ще е края, а до него за мен имаме една вечна цел, а именно да учим. Повярвай ми нещата сега колкото и не положително да изглеждат, нещата се сменят, "колелото се върти", . М18

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: b0a3b82c27
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Недей, не смятай че щом не си нужен на себе си, не си достатъчен за околните. Родителите ти те обичат. В днешно време няма човек който да не е мислил за подобно нещо поне веднъж. Не се живее лесно с подобна мъка не е я причинявай на онези които те обичат много. Ако не си, започни например с отглеждане на животно, купи си куче.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: a04b5d304f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Пишеш изключително грамотно за човек който няма образование и никакви квалификации, спред думите ти...

Как да не си заслужава да живееш. Живота ни е пълен с изпитания, които ни каляват характера и така израстваме духовно. Винаги си заслужава след поредния удар да се изправиш и продължиш напред заради самия живот. Живота е борба... най-вече със самите себе си.
Живота е училище-не го забравяй... И кой ни е обещавал, че всичко ще е само цветя и рози. Ще има от всичко.

Сега през есента депресивните настроения се засилват. Постаряй се да се разсейваш с нещо, за да не даваш воля на негативните мисли.
Пий магнезий, калций и вит. Б12 за да си оправиш малко биохимията в мозъка. Излизай на слънце и светлина, в парка и планината, радвай се на малките неща и виж в каква хармония е изградено всичко в природата. Това ще ти даде мъдрост и сила.
Ако сам не се постараеш да излезеш от дупката, никой не може да те измъкне.
Постаряй се да си намериш работа и да вземеш някаква квалификация.
Самоубийството не е решение... това е за слабите.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 9ce5ca3e67
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Искаш да съсипеш родителите ти ли? Даваш ли си сметка какво ще причиниш на майка си? Със сигурност не си даваш сметка. Да не мислиш, че живота е лесен? Всички си имаме проблеми. Депресията е болест и без лечение не става. Какво против имаш лекарствата, депресията по приемлива ли е? Моят съпруг също беше в депресия, беше доста зле. Пи лекарства и се подобри значително. А за да се оправиш напълно ще трябва и ти да полагаш усилия. И защо си мислиш, че като се самоубиеш всичко ще приключи? Представи си, че стане по зле?
Съветвам те да отидеш на допър не само психиатър ами и психотерапевт. Да го слушаш и да се бориш. Защото всички се борим. Казали са ти, че нямаш проблеми, ами да така е. Проблема си го създал ти. Защо се упрекваш за тази връзка? Ами всички имаме зад гърба си провали. Не се предавай толкова лесно. Хората се борях за живот, ти си тръгнал да се самоубиваш. Не ги мисли тези неща, не очерняй майка си. Пробвай с лекарства, няма нищо лошо, има модерни лекарства вече.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 5a296fa862
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Здравей наборе:)Чакай за къде си се разбързал, млади сме още да даваме оценки на живота си. Да не си единственият тук с проблеми, моля ти се недей така. На тези години има още време за всичко. Като за начало можеш да започнеш каквато и да е работа за да си ангажиран и същевременно да започнеш да учиш, ако има нещо което да те влече. Имах едно гадже, което започна да учи на 34г. А за жена имаш време от тук до луната. Вече много мъже създават семейства по нататък и не се приема, като нещо уникално. А тези мисли за край на живота веднага си избии от главата, най-малкото заради близките ти. Скоро ще ставам майка на син и ако един нещо му се случи ще... Горе главата всичко минава. Повярвай ми чакат те много хубави дни, само се стегни.

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: f9a40914b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Забавно, е когато обществото, което до сега те е мачкало и спъвало по всякакъв начин, в следващия момент да те разубеждава както винаги със заучени фрази: "всичко ще се оправи, това е временно", "не си заслужава, ще съсипеш близките си, помисли за тях", "има си начини ама трябва да мислиш и да действаш". Един приятел се самоуби преди време и аз така си мислех, че все е имало начин или причина да не прави такава глупост... е да ама не! В един момент всичко се е изчерпало. Какво ли не измислях, колко ли пъти не опитвах, как ли не го въртях, защото все пак ми се живееше, а и обичам себе си, не става и не става, години наред. Нито финансово, нито с приятели и роднини. Някои имат късмет поне приятел или свестен родител да имат, ами тея късметлии, които и това нямат, а всяка секунда ги спъват и тровят? ! :д В един хубав момент виждаш, че е хубав света даже и с лошото му, ама ти просто усещаш, че вече няма какво да правиш тук, сякаш не принадлежиш на тоя свят. И аз ги мисля начините от много време и твоя вариянт с бесилото е ужасен, пак няма да си особено лицеприятен. :д Търся и аз нещо бързо и да не ми прави физиономията като на зомби в напреднал стадий. :д Дай някоя друга идея. :)

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: a8261a34ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Използвай спестяванията си да заминеш в чужбина да работиш нещо, ако ще да е най - нискоквалифицираното (гадна работа) - може тоталната смяна на обстановката да ти се отрази положително.
Опитай!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 2ce6f4eb02
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Просто започни да четеш книги и си намери, каквато и да е работа. :)

Проблем е, че имаш много свободно време и мислиш щуротии.
Повярвай, че ще излезеш от депресията, стига да мислиш трезво.

Аз имам сходна история, но лека полека излизам от калта.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 1f835c08e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   От кой град си и аз се чувствам така при мен още по лошо че и сам наистина видео игрите помагат за момента, ако искаш може да се запознаем и да не мислиш такива мисли недей се отчайва ти имаш родители а аз не. недей се предава казвам ти а аз самия се предавам но каквото стане не с самоубийство просто ако стане нещо с мен хич не ми пука и аз няма смисъл кой ще ме прежали загубих майка си преди дни и сега ще живея докато намеря смисъл но самоубийство недей. пиши споделяй сега повече контакти трябва аз нямам и приятели но братовчеди познати се обаждат да дават сила

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: ebc21c7770
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   След дъжд и буря, рано или късно изгрява слънце, не губете надежда, че лошият период ще премине. Аз също в момента имам чувство, че съм във депресия, но знам, че ще мине с времето..

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: c247387677
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   За въпроса с бързото самоубиване въздух във вените за 3, 4 секунди идва смъртта но не знам колко ще е лека. Така, когато седиш постоянно у вас, се изгражда някаква стена, в която има материя която ти внушава лоши чуства и мисли. (Нещо както със цветовете и ефекта им върху човека) Но когато си кажеш край излизам и ще намеря приятел, компания за фитнеса и тн.. и не се получи това е удари със 360% (при лабилната психика) По-лошо е обаче, когато си демотивиран но има и изключения, примерно както казваш не ставам за нищо и примерно успееш, пробиеш в няКва сфера ще бъдеш много по-доволен от колкото ако отидеш със мотивация. Когато мислиш, че от дадена ситуация няма изход това е защото не го виждаш (ИЗХОДА) а не, че го няма :) Правило първо преди мач : Загрявката е изключително важна, но преди това ти трябва да си отпочинал, и като казвам отпочинал имам в предвид да си дадеш 1, 2 дена без да мислиш за това какво къде и кога ще правиш и със кого просто релакс Сън, Къпане, Телевизия игра и, когато дойде деня в, който ще отиваш на "Мача" Загрявката се почва примерно със цигара кафе или добра музика и да си станал РАНО! Не знам защо но когато съм станал рано имам най-добра мотивация да правя разни неща... слагаш дрехи, които харесваш! и отиваш със смел поглед на този въпросия "Мач" УСПЕХ!

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: cd00f3e980
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Сложна работа...
Ти сигурен ли си, че искаш да съсипваш родителите си?

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: bbba92fd07
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

19.   Само споделям размисли:

Хората сложиха прът в колелата на естествения подбор - медицината напредва и в момента много болни и недъгави хора, които отдавна не би трябвало да са живи, в момента са между живите и дори дават поколение. Хората се изолираха в солидни, изолирани, независими от околната среда домове, с което още веднъж прекъсват природните механизми на отсяване. Медицина, психология, генетика - всичко напредва, спасява все повече и повече хора, което е много хуманно,

НО!

Естественият подбор все трябва да продължи по някакъв начин! И той минава на психична основа - кой чисто психически ще издържи живота? На когоще му стигнат психическите сили въобще да оцелее, а камо ли да се възпроизведе и деца да отгледа. Хората се изпедерастяват, затъпяват - все някакъв механизъм трябва да действа, да отсява, да ограничава популацията.

Това е тъжната истина, дами и господа! Колкото и на тарикати да се правим, Природните (или Божествените) механизми трудно можем да излъжем. Може би до някъде успяваме да го направим, но те се променят, изплъзват ни се... А и успехите ни са на каква цена?

До автора: Съжалявам, приятелю - ти не си виновен, или поне не само ти. Виновни сме всички ние, понеже искаме баланса между нас и Природата да го изтеглим само към нас... Все пак се надявам да намериш сили в себе си, и вместо този на-голям духовен грях, който си намислил да направиш, да намериш сили и начин да изживееш един пълноценен човешки живот, да имаш семейство и деца, внуци и пра-внуци, които да стъпят на Марс и на другите планети. Не прекъсвай всичко това, моля те!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 3825ff4acf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Ако наистина обичаш родителите си няма да го направиш. Те ще се съсипят помисли за тях. В крайна сметка рано или късно всички ще умрем, но това дете да изпревари родители е ужасно. Бих искала да си поговоря с теб, но знам че тук не публикуват контакти. Това което си решил е най-лесното, бъди силен заради всички, които те обичат.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 268455e2ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Здравей, авторе. Моля те, не мисли в такава насока. Знаеш ли, когато човек подхване една негативна мисъл, може да стигне твърде далеч в нея и неусетно да направи цялото си мислене такова. Това разбрах аз, докато се борех с разни състояния. А не бива. Опитай всеки ден да си намираш по една причина, за която да живееш... Всъщност са много. Примерно- защото още си само на 32, защото имаш някаква мисия в живота, защото семейството ти те обича, защото е грях да си посягаш, защото аз и много други ще те помолим да не стигаш дотам, защото ако го направиш, няма да можеш да докажеш на себе си, че си качествен човек и да откриеш половинката си. Ключът е в това да решиш да победиш страха от това какъв ще е животът ти, ако продължиш. Няма какво да губиш, нали? Тогава живей, надмини себе си и страха. "Да умре може всеки... имай смелост да живееш"! По-силен си отколкото мислиш. Помоли се искрено на Бог и ще откриеш тази сила. И всичко ще се промени.

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 43cc566476
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Започни да мислиш оптимистично, не се отчайвай толкова лесно, защото отчаянието е символ на безнадеждност, самота, отхвърленост. Ако нещо не се получава веднага, това не трябва да те обнадеждава, а да се бориш за промяна към по-добро! Недей да мислиш такива неща от род самоубийство, защото това не е изход, помисли си как биха се чувствали близките, които държат на теб и те обичат, много хора са в безизходица с тези високи цени голяма част, хората едва оцеляват, колко болни хора има и мечтаят да са здрави и да се радват на малките неща в живота си. Затова вярвай, че след всяко лошо идва и добро.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: f9a40914b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

23.   Да ти умре коня докато ги одобрят тия коментари... Докато ги изчакам ще дойде време за пенсия и ще си се капична от старост, а съм на 22. Няма да има нужда от самоубийство. Само не е ясно, защо след като одобрявате обидни, мъдри, хейтърски и неполезни коментари така или иначе, не ги оставите директно да се публикуват ми трябва да ви чакаме до високосната година? !
ж22, ако може преди 60та ми годишнина да ги одобрите, че с автора малко бързаме!

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 4c1ab7f905
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Автора съм,

Искрено Ви благодаря за коментарите. Знам че имам нужда от повече общуване и тук анонимно е по-лесно ( макар че админа на сайта май изчаква да си тегля куршума да не се занимава с темата
и одобряване на коментари :).

до 1. Мисълта за това как смъртта ми ще се отрази на родителите ми ме спира досега. Точно за това "драпам" както се изрази ти. Знам че има хора по зле във всяко отношение от мен и им съчувствам, вероятно трябва да започна да помагам повече

до Гуш. Миналата година стоях на високи скали на брега на океана доста често докато се разхождах след работа. Имаше загинал французин точно там и бреговата охрана хич не се зарадвали на трупа му. После издирване на роднини, транспортиране на трупа към 5000 паунда... Травмираща е за околните тази смърт.
Благодаря ти за информацията, ще видя видеата и книгата тази вечер. Може да ми препоръчаш и нещо друго, ще се радвам.

до 3 Много отдавна се чувствам зле че не съм направил нищо. Периоди като този съм ги имал и преди за различно време, хващам се на работа, спортувам, но нещата се сгромолясват... Не искам да се оплаквам затова не ги описвам подробно. Мисля че отдавна съм го пропилял живота и вече го гледам как минава покрай мен.

до 4 Игрите, отдавна не са за мен. Радвам се за теб, щом ти помагат

до 5 Знам че е слабашко, то и повечето ми живот е такъв. За какво ли ще съм полезен на някого в бъдеше когато със сегашния проблем не мога да се справя. Чел съм мотивиращи книги, имам един куп, състоянието ми не е отсега.
Ще разгледам относно зодията, благодаря ти.

до 6. И аз така си мислех относно работата, но какво се получи. Започнах наново, нов хотел, ново място, нова мотивация. Красива природа, океан и плаж на 2 крачки. Чист въздух, бягане по плажа вечер по залез, разходки из природата, сприятеляване с колеги, запознанства с момичета и така 1 или 2 месеца... После всичко по старому, липса на мотивация, отказване за излизания ( всички излизат на бар аз си стоя в квартирата), само разходки и то най- често сам. Не можах да се впиша и в това място, изтече ми контракта и напуснах...
Това ми хареса че имаме една цел и това е да учим, макар че колкото повече научавам за света по тежко и мъчно ми става.

до 7. Старото ни кученце тук на двора ми е малката радост. Ако не изляза сутрин на двора то не спира да лае докато не се появя и не си поиграем :)

до 8. Завършил съм колеж по туризъм, но други квалификации нямам. Да знам че борба, преди се борех ама това загуби смисъл.
Всеки ден ходих сред природа, сега лятото почти често плувах в морето. Но почти нищо не се променяше. Макар че плуването в морската вода е като пречистване, сигурно е от магнезия и другите минерали. Мислиш ли че тези витамини и минерали които си написал помагат да се оправи биохимията на мозъка.

до 9. Знам какво ще причиня на родителите ми, затова се спирам досега. Радвам се че съпругът ти е по добре след лечението на депресията. Какви бяха лекарствата? Моля сподели ми някой добър психиатър или психотерапевт който вие сте ползвали.

до 11. Благодаря наборке за хубавите думи, надявам се всичко да е наред с теб бъдещия юнак:)

до 12. Забавно е нали :) Особено психолозите ги казват тези заучени фрази, аз с така наречените приятели не споделям, там само присмех насреща. Не знам за методи които ще се отървеш лесно от този живот :) Доскоро често карах бързо по магастралата с моята стара бричка с идеята да се забия някъде, така щеше да е нещастен случай а не самоубийство. И все пак ще травмирам много хора... И пак не вариант. А при теб няма ли нещо което искаш да направиш ама настина много, преди да свършиш със себе си?

до 13 Правил съм го на няколко пъти, резултата е временен.

до 14. Заетостта не ме е вадила от дупката, просто съм уморен и не мисля толкова. В почивните дни си е пак същото.

до 15. Съжалявам за майка ти, Надявам се да се наредят нещата при теб.

до 17 Метода с въздуха ще го проуча за да знам занапред, Това със ставането рано е наистина правилно, и аз съм най продуктивен рано сутрин. Даже си търсих такава работа. Трябва да продължа да я търся :) Благодаря

до 18 Не не искам да ги тормозя по никакъв начин, знам че това ще е съсипващо за тях.

до 19 Споделям твоето мислене, явно такива като мен не са нужни. то като цяло много хора не сме нужни на тая планета. Но с тази пуста наука, напредналото земеделие чрез фосилните торове и др, само увеличава населението., , И да ако намеря смисъл за живот, внуците ми ще ходят на други планети :) Благодаря за коментара.

до 20 Да знам, това ме спира. Ярък спомен ми е когато вуйчо ми почина прегазен от влак ( той имаше психични проблеми и никкой не му помагаше, може и да се е самоубил, може и да са го бутнали така и не се изясни ). Спомням си че аз приех новината и трябваше да я кажа на майка ми... Беше ужасно.
Да жалко че няма начин да поговоря с теб, но пък може ида измислим нещо...

до 21 Би било добре да я намеря тази мисия :) Благодаря ти.

до 22 Благодаря ти.

до 23. Нали, много са бързи :) Но все пак и те душа носят. Поздрави

Дано до одобрят това дългото словоизлияние, ще се радвам да пообщуваме.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: abc7dd4c04
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Защо според теб винаги се проваляш? Явно нещо ти пречи в отношенията с хората. Щом си бил в чужбина и си сменял обстановката, не си ли попадал в среда в която да се чувстваш щастлив и комфортно? Според мен самотата те води до тази депресия. Ако си ангажиран с нещо и заобиколен от хора с които да говориш и споделяш ще се чувстваш по-добре. Знам, че хората са злобни и егоистични и е трудно да повярваш на някой в днешно време, но общуването с тях си е необходимост. Самотата и бездействието не са здравословни. Опитай се да си намериш партньор в живота и да се отделиш от родителите си. Живота е такъв, какъвто си го направиш и определено не е лесен, но не бива да се предаваш в никакъв случай.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: f5553d161c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

28.   Ей, 19, иди се скрий някъде с глупостите си! По твоята логика се оказва, че мангала Северин (този, който изнасили и уби 30 годишна жена, даваха го по новините това) е по - силен психически от автора, защото има жена и дете? !?
Размножаването определно не е показател за силна психика, да те светна, даже в много случаи е точно обратното! Ако наистина го вярваш това, а не го пишеш просто ей така да се натрапиш на хората, които не желаят да се размножават, значи си много, много тежко заблуден човечец.

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: f67ebd4eb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Върви си изследвай хормоните и каквото може да се изследва. Понякога има биохимични причини за депресии. Макар че е спорно кокошката или яйцето е първо, т. е. дали поради депресията са ниски нивата или тя е следствие.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: cd8489941c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

30.   28, мангалът наистина е по-силен психически от автора и със сигурност е по-щастлив от него, без да го познавам. на него не му дреме защо да живее и не търси дълбок смисъл, той просто живее както може и не се напряга с въпроси и отговори.
и да, семейството би дало смисъл на съществуването му. какво по-хубаво и мотивиращо от това да знаеш, че някой те обича, че те чака да се прибереш, че децата са твое продължение и творение...?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 6dfeed222a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

31.   до 28 от не-19: Явно просто имате различни понятия за "силна психика" с номер 19. Работата е, че не трябва силна психика, а такава, която да позволи оцеляването и размножаването. Но тъй като оцеляването и размножаването са двата най-важни биологически императиви на всяко живо същество, може да използваме думата "силна" за психика, която ги подпомага. Като тя може да не е силна от гледна точка на издържливост, емоционална стабилност и така нататък. Може човек да е брутално тъпо парче, да е прост циганин от махалата и да има 5 деца, но е факт, че неговите деца ще наследят Света, а не суетните консуматори европейци с 0 деца. Може ли да кажем, че този циганин е със силна психика, а модерният европеец дето си мисли, че пише нещо много важно онлайн да е със слаба психика? Аз бих казал, че цялата циганска общност е със силна психика, просто защото те са достатъчно устойчиви на асимилация, т. е. успели са да запазят културата си, начина си на живот, колкото и да не ни допада на нас, както и езика си, хилядолетия. За това е нужна силна психика, факт. Нужно е устойчивост, нужни са силни родови връзки, нужно е консуматорския индивидуализъм да се пресече изоснови в зараждането си.

На Запад, както и тук, хората масово не желаят деца, защото културата ни натрапва, че децата ще ни отнемат от ценното време(което прекарваме висейки във фейсбук), че ще си съсипем сексуалния живот заради тях, че ще ни изядат парите, че ще ги издържаме 18 години, че жена ни ще стане широка отдолу като роди, и така нататък. Тоест, културата ни втълпява, че децата са лошо нещо. И сега въпросът е - човек със силна психика дали би приел това послание, спрямо човек със слаба психика? Ами, разбира се, че човек със слаба психика, който е лесно манипулируем, който няма собствени възгледи за Света, ще следва това, което модерната култура му втълпява. Ще се облича като хипстър, ще се държи като персонаж от ситком (със същия повърхностен дебилен хумор) и няма да иска деца. А човек със силна психика, който осъзнава и разбира, че модерната култура работи против неговите интереси, ще разбере как и защо се случват нещата и ще има собствено мнение по въпроса.

Реално няма как човек да има силна психика и да не иска деца. Няма такова положение. Самото понятие за силна психика за мен включва осъзнаване, а осъзнаването е свързано с разбиране на реалността и с разбиране на нашите фундаментални нужди.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 1189b30bca
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   31, те оцеляват, само защото има кой да им дава помощи, а и работни места.

Точно културата натрапва размножаването и на Запад, и където и да е било изобщо, защото да има възможно по - голяма маса, която да е евтина работна ръка!
Защо мислиш, че е пълно със сладникави сериали и филми за любови, разни там фамилии и глупостите им, и изобщо всякакви такива бозави неща и не спират да бълват все повече и повече такива помии - за да може масите да се държат хипнотизирани, че това е основното нещо, което трябва да ги вълнува. Просто на Запад и изобщо в по - цивилизованата част от планетата хората по - малко се връзват.
Бедността, глупостта и мизерията като цяло се размножават най - бързо и изобщо имат най - голямо желание да се размножат. Точно като плевелите! А циганската общност я има благодатение на хората, които допускат да я има. Когато бизнесът започне да използва и роботи, вместо евтина работна ръка и като се спрат помощите за здрави хора със здрави деца ще видим тогава колко ще се размножават.

А кой ще наследи Европа и изобщо Земята в никакъв случай не зависи от хората. Човешкият род изобщо не е толкова специален и важен за колко се мисли.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker