Мъртвите гледат ли ни? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Мъртвите гледат ли ни?
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 3566 пъти
Понякога се замислям дали починалите ни гледат? Дядо ми почина преди почти две години. С него не бяхме близки. Последните години не желаеше да има контакт с нашето семейство, отричаше дори да сме му семейство и сам се изолира от нас.
За смъртта му разбрах от майка ми, която пътуваше с наш роднина и то по телефона, тъй като с нея не живеем заедно и имаме традиция сутрин да се чуем.

Не ме взели да не се разстройвам. Аз съм много чувствителен, много емоционален човек и всичко мои роднини знаят това. Така. Баща ми беше в чужбина /искам да вметна, че дядо бе негов баща/ и не можа да отида на погребението, тъй като всичко стана буквално за миг. Мисля, че още го приема тежко...

Толкова много неща не успях да науча за него, толкова много... Последната ми среща с него вече бледнее толкова много. Помня леката му усмивка, помня още гласа му. Но има много неща, които исках да знам за него, за неговия живот - ОТ НЕГО.

Не успях да го изпратя в последния му път. Чудя се гледа ли ме? Вижда ли ме? Добре ли му е там?
Може да ви е смешно, но понякога се моля, ако ме гледа да ми даде знак, някакъв знак. Уви, нищо.
Какво се случи с нас след смъртта?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 7 месеца
hash: 88e9ed8d99
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Каквото и да става, според мен това не може да знае неподготвен духовно човек. Гледам лекции на хора, които разказват за прераждания. За неща извън нашето пространство, но при всеки е различно. Дядо ти е имал свой живот. Ти имаш свой живот, други стъпки. Смъртта не е края, но хората няма как да знаем всичко за това.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: fe37699e27
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не знам дали ни гледат, но е факт че сънувам близки, които са починали. Не знам дали чрез съня ни посещават. Защото съм ги сънувала в ситуации в които не сме били никога в живота. А нали казват, че сънищата са някаква смесица от събития, които реално сме преживели или са ни правили впечатление. Преди няколко месеца почина мой приятел с който се познаваме от малки. Не го сънувах изобщо няколко месеца. И наскоро имах сън с него в който бяхме в някаква чужда страна, бяхме на някакъв морски бряг, имаше скали. Например с него никога не сме били на такова място, за да е нещо от реалността. Сънувам често и починалата ми баба, като последния път я видях пак на място на което дори нямам спомен да съм била в реалността. Така че нямам идея дали тези сънища са някаква комуникация на близките с нас или са просто сънища. Но не вярвам да ти се явят като духове или нещо подобно. Аз лично смятам, че след като е умрял човек едва ли по някакъв начин може да влияе на живите и да осъществи контакт с тях.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 73b8f5a85a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Моя дядо почина преди година и аз го сънувах точно на 41-вия ден. Знам, че е само сън, но думите му за онзи свят ме успокоиха и ще ти го разкажа накратко. Той ми каза, че е добре, че е много спокоен, че понякога ще идва. Може и да са глупости, но ми стана по-леко след този сън. Два месеца по-рано семейството ми беше скарано и той ми каза, че ще се сдобрят, но ще отнеме време. След 6 месеца се сдобриха. Баба ми го сънува в гръб, облечен по работа, с раница и шапка и два дни по-късно друг роднина си отиде. Тя го изтълкува като идване по работа, да прибере някого. Имала съм преживявания близки до смъртта, не бях изплашена, бях спокойна по неземен начин. Вярвам, че ако изобщо има душа, след като телата ни изнемощеят, тя някак се отпуска и изчезват всички лоши чувства като страх, омраза, болка. Не знам какво се случва след това, но сигурно не е нещо лошо.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 6c868d811f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Няма как да знам със сигурност, но вярвам, че ни гледат, да. Поне, докато се преродят. Истината ще разберем, едва когато ритнем камбаната.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: e0c8fc81b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не може да ти даде знак, може да иска, но да не може.

 
  ...


...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 387a1b9d47
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   " Истината ще разберем, едва когато ритнем камбаната. "

Ако има задгробен живот, но ако няма такъв, никаква истина няма да разберем. Засега очевидните факти са, че тялото се разпада на съставните си части и че хората имат мисли (в будно състояние или при сън) за починали хора.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: ede5ff72d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   Научете какво е животът в чисто материален..биологичен и химичен план..
Научете живота за да познаете какво е смъртта..
Кратко казано.. НЕ .. дядо ти НЕ те гледа ..
Смъртта е край на тялото му и на жизнеността му..
Не слушай хората които ти говорят за нематериални пара психични сили..
и този сорт от глупости.. ако искаш да вярваш в истинта де..
ако не.. то само си избираш от многото "обяснения" а не се съгласяваш с обяснениеТО!

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 63293472e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   За да те гледа някой трябва да има очи. Следователно щом е починал няма как да те гледа. Това със сънуването и аз сънувах преди кошмари с починал близък човек.. и това бяха най — добрите ми сънища... Защо?? Защото разбрах че сънищата пресъздават емоциите и мислите който имаме през съответния ден... и те бяха точно такива — страх и мисли за мъртвия човек. Когато престанах да имам такива емоции и мисли престанах да сънувам и кошмари. Така че според мен тва с посланието в сънищата и духовете са пълни простотии. Ако имаше отвъден живот защо просто умрелите не те изплашат до смърт и да заживеете заедно в Рая например.... това са си мои расъждения и не мога да ги докажа...
И все пак... никой не знае какво става след като умрем... така че колкото и трудно да звучи трябва да приемем загубата на близки хора за естествена и да продължим напред. Като научим и урока че времето ни, живеейки този живот е ограничено и трябва да му се наслаждаваме напълно и да ценин всеки човек и всяка минута прекарана с него

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 818462825d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   до 8: Само с частта с "пара-психичните сили" не съм съгласен. Тъй като съм имал много предсказателни сънища и епизоди на ясновидство, за мен реалността не отговаря на принципите на класическата механика. Но това не означава, че има живот след смъртта. Всички тези "пара-способности" са плод на мозъците ни. Ясновидството (автентичното такова, а не разните масови врачки дето дрънкат тъпотии) е плод на мозъка. Махни нео-кортекса на ясновидеца чрез лоботомия и вече няма да е ясновидец, гаранция. Квантовата механика доказва, че материята има свойства, много от които не са част от класическото ни разбиране (например квантово преплитане).

Проблемът на човечеството в момента е, че животът ни стана много лесен и я няма еволюционната инициатива за развитие на нео-кортекса.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: c3a03c6ae3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Няма как да те гледа, най-малкото защото когато човек умре, умират и очите му. Изгниват, т. е. изяждат ги бактери и гъбички. Без очи не може да се вижда. Има животни, които живеят под земята, в пещери и в червата на други животни. Те нямат очи (или очите им са закърнели) и не виждат нищо. Също както мъртвите.

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 81d3549cf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   С течение на времето губим много любими хора-баби, дядовци...
Аз винаги съм била много близка с всички тях и страшно трудно съм преживяла всяка загуба, за това, да, твърдо вярвам, че след като са ме обичали толкова много няма как всичко да изчезне напълно и те са там някъде и ме гледат и дори понякога ми помагат. Разбира се е трудно да усетиш присъствието им, но те са там. Ще ти дам един пример. Преди няколко години се прибирах от работа, духаше силен вятър, а моят път до спирката минаваше покрай един двор със стари дървета. Та както си вървях разсеяно, нещо или някой ме накара да забавя крачка. Буквално на 10 метра пред мен падна дърво! Е, това ако не е намеса от ангел-хранител... нека ми се смеят скептиците, ама аз съм напълно убедена, че баба ми, която вече беше починала, имаше нещо общо с това. Иначе щях да ида доста бързо при нея или поне в травматологията на "Пирогов". Така, че аз съм напълно убедена, че са наоколо, виждат ни и при нужда се намесват. Освен това се е случвало да ги сънувам. Беше преди 2-3 години някъде и баба ми и дядо ми бяха починали и една нощ ги сънувах. Беше късна есен и в съня си видях как дядо и баба се връщат от пазар и баба казва, че е започнало да вали сняг, а дядо ми се обърна към мен и ме попита "А ти подготвили си колата за зимата? И смени ли антифриза? ". Луда работа! Аз съм ужасен шофьор, но все пак знаех, че е хубаво да сменям антифриза на няколко години. Тоя сън така ме стресна, че веднага отидох в сервиза и познай... оказа се, че антифризът ми наистина бил за смяна и било хубаво, че съм отишла преди да стане много студено. А най-щуравото в цялата история беше, че си купих първата кола след смъртта на баба и дядо. Та явно те някак знаеха, че съм взела книжка и имам кола и спешно трябва да се погрижа за нея. А, обясни ми го ако можеш! Освен да ни виждаш друго обяснение не виждам! И това са само два примера. Имам и други сънища с тях и винаги когато съм ги сънувала е имало причина.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 0ce1211e6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   До номер 8:много грешиш, но нищо, оправяй се. Искам само да питам едно-преди да се родиш имаше ли свят, хора, изобщо живот? Разбира се. Да, но ти можеше и да не се родиш, ако майка ти не беше срещнала точно твоя баща. Ти нямаше да знаеш, но светът пак щеше да го има. Виждаш ли колко сме ограничени? ! Твърде малки сме, за да знаем какво има след смъртта. Разкажи ми за първите 2 години от живота си. Не можеш. Същото е и когато говорим за смъртта. Малък си за нея. За разбирането й. Бебе, което не разбира.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: ede5ff72d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   До номер 14 от номер 8

Науката отдавна е установила какво е живота и по какво се определя дали едно нещо е живо или не.. дали притежава разум и какво точно е разума.. без да ме имало съм вече тук.. научил съм и съм разбрал..
няма нужда от философстване.. теоретизиране.. и гадания както някога..
на две страници ти е ключа към истината.. прочети ги.. разбери ги и ще си свободен от всякакви предразсъдъци.. само защото преосмисляте думата "душа" затова не можете да захапите още.. понеже буксувате на едно място от една грешка която не можете да поместите в ума си.. и да защото е грешка все пак.. няма какво да опитвате да я поместате вече.. тя отпада..
няма какво да видя след смъртта защото.. смъртта е краят на това ми съществуване.. знаем как чуваме.. как виждаме.. как усещаме.. как изпитваме емоция.. топлина.. студ.. болка.. всичко е обяснено ФИЗИЧЕСКИ... някой преди време ви е набутал идеята в главата ви че да си изцяло физическо творение е лошо.. даже грешно.. защото физическото е ограничено във време-пространството... но съобразявайте се.. такава е реалността... престанете да фантазирате.. сядайте да МИСЛИТЕ!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker