Разочарован съм! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Разочарован съм!
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 756 пъти
Дами и господа, това не мога да го държа в себе си, защото много ме напряга и реших да го напиша тук. Момче съм на 20г., студент съм в другия край на България, идвам от източна в София. 1-ви курс съм. Общо взето имам книжка от декември 2017г. и карам една количка 70 коня, не е от най-мощните, но си я обичам супер много. Падам си по адреналина с коли, по-големи скорости и дрифтове, като цяло съм си автомобилен ентусиаст, въпреки че все още не разбирам чак толкова от коли, за да се нарека такъв, но специалността, която изучавам е свързана с колите, така че не напразно съм я записал. Сигурно си викате някои от вас: "Аа щом си падал по високи скорости, значи е някой малък лайнар, който се мисли за безсмъртен в колата си", "ей заради такива стават катастрофите", много добре знам какво ви е в главите на повечето. Със смелост ще кажа, че не сте прави, ако си го мислите това. Нито се имам за безсмъртен, нито нищо, тези неща си ги правя за собствения си кеф, а не да избивам комплекси на пътя (да, има и такива хора за съжаление). Единствено ходя 2-3 пъти в месеца да подрифтя за по 30 минути на ПАРКИНГ!!! Празен и да няма хора.
Случката беше онзи ден вечерта в София. Отидох на паркинга на Метро и започнах да въртя, но на празната част, където нямаше никакви коли. Много мразите цвиленето на гуми, но аз си го обожавам, това ми е любим звук! Готино е чувството просто, как да го обясня. Минаха се 10 минути и дойде патрулка, която очевидно се беше скрила до входа на магазина, който не беше близо. Естествено, ако ги бях забелязал, щях да си тръгна, все пак не искам проблеми.
Дойдоха двамата господа с брандираната астра с надпис "Полиция" и аз естествено станах от колата и отидох до вратата на шофьора, защото ми беше ясно какво ще последва. Каза ми да си дам документите даже не се представиха, "Добър вечер" също не се брои за легитимиране според мен.. та докато си изкарвах документите, ме попитаха откога съм шофьор и им отговорих, че карам от 8 месеца. Точно му връчвах книжка с талончето и малкия талон на колата и той ми изрече: "супер, сега ще си почиваш 6 месеца" и ми изтръгна документите от ръката. Бях в шок, така и не разбрах какво толкова съм направил. Попитах го защо чак книжката ще ми вземат, а той категоричен: "От 10 минути те гледам да ги правиш тия тъпотии, виж си следите от гумите. " Според мен това не беше уместен отговор, като е гледал защо не е забелязал, че паркинга е огромен и в единия край въртях само, където нямаше хора и коли. Добре, заслужавах глоба, но чак и книжката да ми вземат? !
Попита ме настървено, защо го правя? "За вас са "тъпотии", господин полицай, за мен не са и освен това не съм аз виновен, че в България има само едно лицензирано място, което се намира до Пловдив, къде да ги правя? На улицата ли? " "И какво като няма места? Трябва ли точно тук да ги правиш, на паркинг за обществено ползване? На охраната мислиш ли, че й е приятно да ти слуша цвиленето? " А това за охраната нямаше никаква логика, живеем в град така или иначе и то голям, където се очаква шумът да е голям, но естествено аз съм им най-големия проблем към този момент...
Последваха въпроси с какво се занимавам, отговорих че съм студент. "Откъде имаш пари за гориво", казах му "От парите, които ми превеждат за седмицата". "Добре, за какво трябва да си износваш гумите по тоя начин и да си харчиш толкова пари за гориво". "Моята кола е икономична", много добре се разбира какво имам въпрос, а той заядливо "Абе ти малоумен ли си? Защо си толкова неадекватен, да не си взимал наркотици? ! Какво означава да е икономична" Ми отговори си сам, бе, прасе тъпо, аз колко добре се държа с тебе, а ти ми се заяждаш, после ми направи проверка на колата, видя че всичко й е редовно, от документи, до неща в багажника. Викам да му отворя ли аптечката, а той не искал, бил сигурен, че не била пълна догоре... абсолютно всичко си имах ;). Не пия, не употребявам наркотици, редовен съм! И е факт! Има къде-къде по-фрапантни случаи от моя, виждал съм много кофти ситуации по улиците, предизвикани от пишман шофьори, но АЗ СЪМ МУ НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПРОБЛЕМ НА ТОЯ, РАЗБИРАТЕ ЛИ!
Попита ме какво работят нашите, ествествено това прекалено личен въпрос: "Това пък какво общо има сега? ! " Той: "Ми интересно ми е, бе".. без коментар просто му казах, че не ми се отговаря на въпроса и съм прав. Беше дошъл все пак да си върши работата, а не да ми държи сметка как съм си харчил парите, при положение, че аз винаги оставам с пари до следващото зареждане и бензина впрочем ми стига за цяла седмица (а зареждам само за 15/20 лева). Ама той е тук да се заяжда и да ми държи сметка, явно не му се върши много работа. ;)
Казах му, че колата е на името на баща ми, но е моя, защото аз я карам по принцип, а той не шофира. Каза, че ще платя много солена глоба и ще ми спрат колата от движение. И защо? Нито сте катаджии, нито ви е в юрисдикцията това да се занимавате с автомобила ми. Ходете си на центъра и вижте мангали и бежанци и араби какво си правят там, контролирайте положението, не сте ли затова орган на реда? Или сте облечен в една униформа, която просто ви дава преценката, че сте господ и злоупотребявате с това. Накрая като напускаше, ми каза: "А и между другото картите за градския транспорт са с намаления за студенти, виж ги в сайта им, ще ти трябва такава вече! ". Прасе малоумно, аз толкова добре се отнесох и с двамата, отговарях им откровено, не се държах като путка, да вземе пример от колегата си, той си вършеше работата адекватно.
И това ли са ни органите на реда? Вечно търсещи рушвети, сплашващи и заяждащи се за каквото и да било? Какво правиш 2 часа на тоя паркинг, дебнеше да ти цъфна аз и да ми се правиш на интересен ли? Каква работа вършат? Триногата скрита и два часа да си цъкат на телефоните или при 16-годишните за трева и като станат на 18 да ги изкарват големите престъпници, затова, че са изпушили един джойнт 5-чка? ! Не ме разбирайте погрешно, срещал съм и адекватни полицаи, но този беше потресаващо комплексиран и заядлив. Заради това прасе ще ми бъде отнета книжката за 6 месеца, при положение, че нямам нито едно нарушение на пътя, винаги внимавам в пътната обстановка, колегиален съм, не карам в нетрезво състояние и т. н.
А ония, които всеки ден карат надрусани и накрая мама и тате ги спасяват заради поредната им глупост? А ония дето са им взели книжките и пак карат, имаше и случай даже с надрусан глупак, който прегази велосипедист във родния ми град. Пуснали са го...
Обръщение към всичките прасета, с които съм се срещал досега:
Започнете да си вършите работата, не както ви е удобно, а както трябва. Можеше само с глоба да мина, но не ви харесах и решихте да ми отнемете книжката, какво стана като видя, че всичко ми е редовно, а? ! Млъкна нещо, да те еба в прасето, жалкото е, че тия работи не мога да му ги кажа, отношението му беше адски непрофесионално, пълен бай ганьо, каквото повикало такова се обадило, затова и аз пиша такива неща по негов адрес.
Заключение: Дами и господа, живеем в адски несправедлива държава... ;) Невинни го отнасят, а виновни схема налазват. Факт! Точка!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: 9ddecb1d33
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много забавно разказваш :) Факт е, да и не само куките са олигофрени, а цялата система е тотал щета. Не само в България. Не знам какво може да се направи. Стоя по-далеч от системата, но и това не дава гаранции, че няма да пострадам, както се казва 'косвени жертви'....

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker