"Подводни камъни" при закупуване на апартамент? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

"Подводни камъни" при закупуване на апартамент?
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 1086 пъти
Здравейте!
След като няколко години живяхме при родителите на мъжа ми, а след това и при моите, най-сетне имаме възможност да си купим апартамент.
Сигурно няма да можем да си позволим нов, но пък старите понякога са за предпочитане. Имам предвид, че има стари, поддържани апартаменти с по-добро разпределение на стаите, а и всичко е отвършено и готово за ползване.
При новото строителство в повечето случаи цената е твърде висока, а реалната квадратура - много малка. Най-често се издават на шпакловка и замазка, което значи, че тепърва ще ни предстои много работа и нови разходи. Но може би това е за предпочитане пред обновяване на един стар 20 годишен апартамент? Също така се чудя за вида на строителството - чета за най-различни строителни системи. Едни казват че панелите са слаби, т. е. лошо строителство, други са за ЕПК, а също чета и за пакето-повдигани плочи.
Моля, ви, споделете вашето мнение и опит при покупката на нов или стар апартамент - тухлен, панелен или ЕПК! Какво да направим, за да не сгрешим?
Предварително ви благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: 5c4e8f4f6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Отговорът е, че няма значение. Когато ходиш на оглед на апартамент, почваш от входа. Входната врата нова ли е, заключва ли се. Входа чист ли е, има ли чистачка, в какво състояние е асансьора. Питаш съседите, тръбите и покрива обновявани ли са. Ако всичко това е направено, значи няма да имаш и ти никакъв проблем и всичко ще е поддържано. Аз живея във вход, където съседите не искат да дават пари за чистачка даже, камо ли да се смени вратата или поне ключалка да се сложи, че редовно спят пияници във входа. За проблемите с тръбите да не говоря. Лош апартамент няма, има лоша поддръжка.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: a32dc84241
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Кажи в кой град искате да купувате? Така някой може да предложи какво ще е най - добре.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 3f47574da0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Да, много си права, че новото строителство е калпаво, многократно надценено, подвеждащо с квадратурите и пр.
Има и качествено, разбира се, но там ако нямате събрани поне 200-300 хил. лв., изобщо не се хващайте.
Тухлата е уютно и с добра естествена термо- и звуко-изолация. През социализма средния ешелон партийци живееха в такива.
ЕПК е изключително здраво като конструкция. Сигурно 1000 години няма да мръдне. Въобще всичките тези приказки, че сегашните блокове ще се разпаднат след 80-100 години са пълни глупости! С годините бетонът става все по-здрав. В Англия съм виждал къщи над 400 години - е, нищо им няма.
Панелът е най-калпав като технология (и може би не толкова като технология, но като качество на изпълнението). Но и там не виждам един добре саниран и поддържан жилищен блок в близките 200-300 години да му стане нещо.
Та както казва номер 2 - като избирате, виж входът как е, блокът дали е добре саниран, покривът и тръбите дали са оправени и подменени. Асансьорите в какво състояние са...
Отвътре можете да си го направите както си искате, но постепенно. Може дори да запазите мебелировката от предишните собственици, и постепенно да си я обновявате. В повечето случаи минавате с една боя или едни тапети. Да не говорим, че повечето собственици преди продажба правят един лек ремонт, за да е жилището по-продаваемо.
За младо семейство без деца, спалня, хол и кухня е абсолютно достатъчно. Появят ли се деца, особено ако са повече от едно, и като вземат да порастват, вече става тесничко, но е търпимо. 5 души вече са много в такава конфигурация.
Ако сте в София, дори мога да ви препоръчам конкретни блокове, където съответните ремонти са направени наскоро, на добро място са, и обикновено има свободни апартаменти.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 8ef2e4e34a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не разбирам от строителство, но ще ти кажа аз каква грешка направих. Купих си апартамент, със изцяло западно изложение. Освен, жегата лятото, най-голямата ми болка, е че всички прозорци и тераси гледат в една посока и никога не става течение. Някак си все ми е непроветрено, въздухът не е свеж. Вече бих обръщала внимание на това.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 9f5e1cb0f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Номер 3, дай инфото за София, и ние се чудим като авторката!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker