Какъв е смисъла на живота - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какъв е смисъла на живота
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 1497 пъти
Здравейте,

Никога не пиша и не споделям в подобен тип платформи, но сега реших че няма какво да губя и трябва да го направя.

През последните няколко месеца, започнах да се озадачавам относно какъв е смисъла на всичко, което правим... и бих желал да споделите вашето мнение

Израснал съм в много бедно семейство, с баща строител и майка готвач. До 1999г сме живяли по квартири и многократно сме достигали до абсолютната мизерия.

През 1999г родителите ми имигрираха в Гърция за да изкарат малко пари... аз бях оставен абсолютно сам на 14 години да се оправям сам, като те ми пращаха драхми тогава.

През всичките тези години аз успях да се изуча преминавайки университет с магистратура и докторантура, но се виждах с родителите ми доста рядко.

За съжаление поради огромния стрес и мъки и двамата ми родители починаха през 2015г и 2017г на сравнително средна възраст без да успея да им се отплатя за всичко което направиха за мен.

През 2015 закупих къща в която очаквах те да си доживеят старините, но майка почина.
През 2017 закупих други имоти, направих и заведение което баща ми да ползва като домашен бизнес... но уви и той си отиде.

За съжаление те успяха да видят само моят кариерен успех, но нищо в личен план - нямам съпруга, нямам деца.... и това ми тежи много.

В момента съм на 31г години и вече съм мениджър на голяма компания която има няколко завода в България.
Тази седмица ми предложиха нова още по-добра позиция но в съвсем друга локация, където ще се пътува постоянно между градове и държави.... а това създава трудност за социализиране

На кръстопът съм:
1. Да зарежа всичко свързано с тази работа и да се фокусирам върху наистина важните неща в живото - половинка, семейство, деца, дом, приятели

2. Да се отдам изцяло на кариерата и да разчитам на късмета си в личен план

Защо реших да споделя:

Дядо ми бе диагностициран тази седмица с рак на белия дроб.... а бях обещал, че ще имам семейство и деца преди баба и дядо да си отидат.
Мисля, че няма да мога да спазя обещанието си...


Благодаря Ви

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: 28ebd31eeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Смисълът на живота за различните хора е различен.
Прави това, което искаш наистина, а кое е Това само и единствено Ти си знаеш.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 0b95f2f97f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Щях да ти отговоря с "никакъв", но ...
Ако искаш семейство, пожелавам ти го!

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: b8acc1ce92
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Моето мнение е, че приоритетите трябва да се променят с течение на времето. Не може да си отдаден и фокусиран над много неща в даден момент. Имаш приоритет за момента и се фокусираш над него, останалите неща ги оставяш да си се движат с бавни темпове и без да те отвличат, после като постигнеш желания напредък сменяш отново приоритетите. Ако просто продължаваш да правиш това което си правил досега ще получаваш същите резултати които си получавал досега, просто ще се въртиш в кръг.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 1bf1039366
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Продължавай да работиш а ако е речено ще срещнеш твоя човек може и утре, а здраво семейство без пари в този свят няма как да има защото всичко е унищожено и трябва се цака на частно било доктор образование или нещо друго,.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 9d901b90dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   При толкова важни решения, които си вземал през живота си сега питаш тук ?

Защо ?

 
  ...


...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 69fa7d04dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Разплака ме. Ще ти кажа защо - причините са две. Съчувствам за загубата на родителите ти, за болката ти, от една страна; а от друга, се радвам, че си успял всред всички трудности да достигнеш настоящото си положение. Вместо да се възгордееш, както някои, ти даваш възможност на успеха ти да катализира личностните ти качества. Това обаче е нож с две остриета, защото чувството ти на отговорност е силно изявено. Част от българската народопсихология е уважение към предците, грижа за родителите на старини, отплата, благодарност и други ценности. Ето тук е "кофти острието на ножа" - настояваш пред себе си да сбъднеш очакванията и надеждите на своите роднини, свързани с ТВОЯ личен живот. Да, чувстваш се длъжен да го направиш, защото майка ти, баща ти и останалата част от семейството, предполагам, са те подкрепяли; ти си бил свидетел на трудностите им и като всяко малко по-осъзнато дете си си давал сметка, че "те го правят за теб". Това, приятелю, понякога действа като окови. Помисли си какво би искал ти като родител за децата си: да са щастливи или да става на твоята. Не ме разбирай погрешно - баба ти и дядо ти не са злонамерени, те са извървяли пътя си. Опитвам се да ти подскажа, че казусът "да намеря жена и да свия гнездо" не е на живот и смърт, дори чисто биологически, защото си мъж! Моля те, дръж на себе си и принципите си, защото в стремежа си да угодиш на някого и така да успокоиш себе си (пак повтарям - изострено чувство за отговорност) ще си навлечеш някоя жена използвачка. Смътно споменаваш любовната тематика, може би нямаш кой знае какъв опит. Социализирай се, пътуванията не пречат. Наблюдавай как функционира света и се научи да балансираш отговорностите и с твоите лични интереси. За жените няма какво да ти кажа, освен да подбираш внимателно, защото звучиш като надежден мъж. Няма вълшебни места, където да ги срещаш, наистина е на късмет, но трябва да се покажеш навън смело. :) Успех!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 3bbbce95b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Явно покрай многото работа си пропуснал да разберещ, че тия неща с "половинките" си занимаха в историята... Хората днес проповядват хедонизма - каквото те кара да се чувстваш добре днес, утре може да е нещо различно. Това не е основа да градиш живота си около създаване на семейство.

Сигурно поне имаш акъла да се сетиш, че кариера без род пък е безсмислено, защото хоп и след няколко години ще си следващият за гробищата и какъв беше смисъла от цялото блъскане... Смисъл момко няма. Хората си го изфабрикуват, и поне в днешно време, това е търсене на лекия живот и приятните емоции. Докато може, докато връзва, след това... каквото си покаже. И също аз много работих, за добра заплата, но напуснах и взех да се занимавам повече с неща които мен ме интересуват. Сега заработвам почасово, имам жилище, не ми трябват много пари да живея. Така че това ще те посъветвам и теб - намери това което на теб ти предоставя кеф, ти си намери смисъла. Такова е времето. Само не се занимавай да преследваш нечии очаквания от миналия век, които вече са неприложими. Не казвам лоши, но просто нереални в днешното общество и "еманципираната" жена. По някое време нещата пак ще се обърнат, но повече хора трябва да видя, че не може да се продължава така...

На старото поколение им е тъжно щото те затова са грухали, с идеите за този род и че е имало смисъл. Но иронията е, че точно техните решения доведоха до това време в което живеем на грешно разбрана свободия. Така че в никакъв случай не им се чувствам задължен... Кат са искали да се женим и грухаме, да са отгледали дъщери които си заслужават, не разглезени пикли. Но трябва да го видиш с очите си, не като се хванеш с първата срещната и ти опапа парите. Изглежда като повечето останали свестни мъже имаш много малко опит с жените...

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 742dc3b53c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Братче, спри да обещаваш всичко на всеки. Ти своя си живот ли живееш или на дядо ти? За всяко нещо си има подходящ момент. Дай сега да се ожениш за първата срещната, само и само дядо ти да те види с жена. Това са глупости.

Живота не е длъжен на никого с нищо и няма да ти даде мечтаната жена, само защото на дядо ти му е скимнало, че трябва да се жениш точно сега.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: ef12ddc40d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Какво да ти кажа, прочетох историята и ти съчувствам, но ти много добре си разбрал смисъла- Семейство! Пожелавам ти го!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 2024866803
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Смисълът на живота е да търсиш смисъла.

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: e9f03e662b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Ако естеството на работа не ти вдъхва надежда, че може да ти попречи изцяло на социални контакти и семейство, то тогава изборът е твой. Човек не трябва да остава без работа. Или поне, ако е в положение, в което няма достатъчно хора около себе си за подкрепа. Семейството не означава без работа или с лоша работа.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 50be05f473
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Смисълът на живота (поне за хората) е да градиш, понеже човечеството винаги е било супер деградирало и няма много възможности, даже и напоследък и с това се затруднява. Ето например расизма, войните, отчуждаването...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 5d269df743
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   За мен смисъла е да се развиваш и да имаш принос в обществото

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 83794a29dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Понякога сериозно си мисля, че смисълът на живота е да го живеем, чудейки се каква му е целта наистина. Предполагам, че всеки има различен житейски път, различни неща, които трябва да постигне и с тях да допринесе на обществото. Някоя жена е родена, за да може внука ѝ да стане политически лидер. Някой мъж е на тази Земя, за да построи къща, която след години ще е туристическа атракция. А може би няма нищо кармично в тези неща. Знае ли се, не се ли знае? По тази тема трябва да сме индивидуалисти и всеки сам да търси правилното място за себе си. Честно си мисля, че всеки има собствено място и не може да се занимава с всичко. Задал си въпрос за своя живот, всъщност е много личен въпрос и не знам дали е било правилно да го зададеш на непознати. Моето мнение е, че трябва да намериш своя собствен баланс. Ти ще създадеш семейство за себе си, а не за роднините. Направи го по любов, а не за да зарадваш някого. Знам, че мисълта да се ожениш без родителите ти да го видят е тежка, но тези неща не бива да убиват щастието в иначе хубавото събитие. Ако не искаш работата ти да е свързана с пътуване, остани на сегашната позиция. Ако искаш да пътуваш, приеми работата. Жена можеш да срещнеш където се намираш сега, а можеш да я срещнеш в съвсем друг град. Никой не може да ти гарантира точен час и ден на срещата, затова се стреми да следваш сърцето си и нещата ще се подредят. Поне трябва да вярваме, че всичко ще се подрежда.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 75054d195e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   И аз постоянно се питам този въпрос.Не мога да повярвам, че е възможно да няма задгробен живот и след известно време да бъдем просто една храна за червеите.
За мен - мъж на 33 неженен, с живи и здрави родители и заплата около 800 лева.Щастлив съм, но самотен.Мисля, че най-важното, което можем да направим е да намерим любовта и да създадем семейство, но това НЕ СТАВА НАСИЛА...Не споделяш нищо за нежния пол.Сигурно имаш доста кандидатки имайки в предвид поста, който заемаш.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: ca99842d0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Номер 13 го е казал в сбит вид, да се развиваш и да имаш принос към обществото и аз съм напълно съгласен. Бих добавил, че смисълът на човешкия живот е да развиеш физическия и умствения си потенциал колкото можеш в полза на обществото и себе си, разбира се, както и биологически да си продължиш гените, а това означава семейство и деца. Така че, ако си направил добра кариера, това е част от смисъла на живота и сега остава да добавиш и семейство. Но, и аз мисля, че всичко ще си дойде на мястото, не трябва да пришпорваш нещата. Личен опит- реших да се женя на 31 години и ми отне 2 години да намеря подходящата жена, намерих я, оженихме се 2014 г. и имаме прекрасно дете, сега чакаме и второ. Както е казал хан Омуртаг - човек дори добре да живее, после умира и затова трябва да остави нещо след себе си. А, кубинският поет Хосе Марти е казал, че смисълът на живота е да напишеш книга, да направиш дете и да посадиш дърво. Ето виждаш, че всички интелигентни хора мислят в една посока, искат да оставят нещо след себе си, не само биологически, защото това го правят и животните, но и интелектуално, материално, духовно, според силите и потенциала на всеки. Това аз наричам пълноценен живот.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker