Проба-грешка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Проба-грешка
преди: 5 години, 5 месеца, прочетена 777 пъти
Здравейте!

Вчера, докато си седях на една пейка в парка, дочух (напрово си подслушвах :-D ) разговор между майка с дете и един дядо с кученце, явно се познаваха, и заговориха за времето, за съседите, и стигнаха до лекарствата, които мъжът си купува, като по едно време, той спомена израза 'нали знаеш, проба-грешка', относно лекарствата, които пие. Направи впечатление, и се сетих, че съм чувала израза, от разни хора, с които сме говорили по различни теми. Чувала съм го като израз за започване или приключване на връзка, за започване на работа, за избор на диета, все неща, които са важни, не са като избор на шоколад, например... Разбирате ме, надявам се :)

Въпросът ми към вас е - какво мислите за подобно мислене, с настройка 'проба-грешка' т. е. 'опитваш и каквото се случи... ' поне, аз така си го обяснявам и на база, това си разбиране - пиша темата. Ако има други тълкувания - споделете.

Също така, какво мислите за хората, които имат подобно възприятие за случващото се с тях и около тях? На мен ми се струват лекомислени и някак повърхностни, в същото време, понякога е хубаво да приемаш нещата леко, но отново - зависи за какво става дума. Неща като - връзки, работа, лекарства, диети... са примерите, които имам, и за които смятам, че е несериозно да се подхожда с 'проба-грешка'. Как мислите?

Мислила съм си, че хора с мислене, тип - 'проба-грешка', са хора, които са изживяли трудности и са 'претръпнали', и не се взимат толкова насериозно, както и случващото се около тях, и хората, с които имат взаимоотношения, т. е. са станали по-малко впечатляващи се. Но няма правило, няма обобщение, всякакви ги има. Казах по-горе, как, аз ги възприемам като повърхностни и лекомислени, особено когато става дума за сериозните избори в живота. Мислила съм си и, че са егоисти, но не са, защото са чести случаите, в които самите те, страдат от нефелните си избори.

Не знам... коментирайте. На мен, в случаите, в които общувам с такива хора, ми се иска да не са такива, а като мен - ангажирани със себе си и с околните, защото знам, че отношението, което давам аз - би ми харесало, и да получавам.
Има всякакви хора, разбира се.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

Коментари очaкващи одобрение: няма
...
Няма коментари. Ти можеш да бъдеш първия!

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker