Взеха ми шофьорската книжка заради глоба - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Взеха ми шофьорската книжка заради глоба
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 1260 пъти
Здравейте, преди няколко дни на ''цариградско шосе'' в София пред ''Джъмбо''. Ме спряха за проверка, всичко си ми беше повече от изрядно смисъл документално и технически по автомобила. Нямам абсолютни никакви нарушения и никога не съм имал. Освен една глоба за паркиране в размер на 20 лв, от 16-ти октомври, която просто ми излетя от акъла, че имам да плащам. Според някакъв нов закон, се отнемало свидетелството и малкия талон на колата докато не си заплатя глобата, тъй като беше през ноща, нямаше къде да я платя и прекарах известно време на паркинга на '' Джъмбо''. Още на следващия ден си платих глобата в ''éasypay'', 20 лв и 8 стотинки. И сега идват нервите. Аз съм от област Пловдив. А ми я отнеха в София. Полицая който ми я взе, ми каза, че до няколко дни ще е в Пловдив и да си я взема от там. Но тук няма нищо. Местните полицай както и хора ми казват, че ще чакам поне месец а за малкия талон бог знае още колко. Някой ме съветват на ида в София в районното от което са ми я отнели и да си я взема от там, а други ми казват, че ще ходя напразно и нищо няма да ми дадът, и ще ми кажат, да си чакам книжката в Пловдив. И сега не знам какво да правя. Книжката ми е много наложителна и може да се каже, че ми изкарва хляба. Аз съм от град Карлово, на 130 км от София и на 80 от Пловдив, не мога всеки ден да ходя и да питам ''тук ли ми е книжката''. Не знам вече кой да питам и на кой да се обадя за информация, просто не знам. Моля за съвет, всякакъв съвет ще ми е от полза.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: 9240d3fc7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Само да ти кажа за напред да знаеш в омв може да се плаща по всяко време.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 6f24adab9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Книжката ще ти дойде в Пловдив. Казусът има две страни, едната е за безумно неорганизираната ни администрация, само да кажа, че в Англия книжките идват до дома ти. От друга страна такива случаи служат за превъзпитание-взели са си парите още на следващия ден.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 98f9041383
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Имам два съвета към теб:
1. Никога не паркирай неправилно.
2. Ако те глобят си плашай глобите навреме.

Лека вечер.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 707f64c58f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Моля ви се, не изкарвайте човека едва ли не ''престъпник'' за където е паркирал неправилно. Аз лично не познавам човек на който да не му се е случвало, на тези който не им се е случвало. Явно си ползват колата само от тях до магазина и тук там да закарат някой някъде. И изобщо не служи за ''превъзпитание '' а за изнервен народ, ще те оставят на пътя за 20 лв... а ония с хилядите си гледат кефа... Само искам да допълня нещо, тъй като наскоро се явих на изпит за служба в МВР. В изпитната листовка имаше въпрос (предполагам много малко от вас биха ми повярвали, ама не ми пука честно казано казвам ви истината ), та имаше въпрос в който пишеше '' Какво ще направите ако спрете за проверка някой от началнците в сектора на МВР и той е употребил алкохол? Верния отговор на въпроса беше, да се направим, че не сме видяли нищо и да го закараме до тях заедно с автомобила му. Нужно ли е да говорим повече... Яд ме е, че ми предстой подобна служба, едва ли ще изкарам дълго.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 5c9214b384
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Местните полицай

 
  ...


...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 145356fb30
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   №5 Да престъпник е щом е престъпил закон или наредба е престъпник, аз също съм бил престъпник и съм плащал глоба, забравих да купя винетка и платих 300лв. Аз лично също не познавам редовен шофьор без нарушение, обаче това какво общо има. Щом си станал шофьор си длъжен, да спазваш правилата, ако ги нарушиш и те глобят си длъжен да си платиш глобата в срок. И да тези мерки служат за превъзпитание. Сега автора хем ще внимава повече къде паркира, хем ако някога му напишат КАТ глоба ще направи всичко възможно да я плати навреме и тя няма да му "излиза от акъла". Точно както аз вече редовно проверявам винетките.
Ония с хилядите в случая са без значение, защото са много малък процент от шофиращото население.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 707f64c58f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Аз лично грам не се превъзпитах и аз имам подобен случай. Просто казвам, че не си нося книжката в мен, и ме глобяват 10 лв, и ми казват доброволно да я занеса в кат. След това отивам в кат като преди това плащам фиша и им нося документ и вече нямат право да ми я взимат и с 10-те лева глоба си спестявам времето през което ще си я чакам ако ми я вземат :). Системата изобщо не е измислена както трябва. И изобщо не ''превъзпитава'' има къде, къде по добри и ефикасни и 10 пъти по лесни и за системата и за хората начини.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker