Искам куче, но не знам как да накарам родителите ми да ми вземат - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120981)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6457)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1648)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Искам куче, но не знам как да накарам родителите ми да ми вземат
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 1075 пъти
Здравейте, аз съм 13 годишна ученичка и от много малка искам куче. Чак на 10-годишна възраст започнах да питам за куче. Преди това си пожелавах за Коледа, но все получавах играчки под формата на домашен любимец. Сега искам, но- мама иска, но когато си купим къща, което няма да стане никога, тоест докато не стана самостоятелна, а тате изобщо не иска куче или поне, когато наложа точно тази тема на разговор, той започва да ми издава лекции как аз не съм достатъчно отговорна и, че не мога да се грижа за куче, а всъщност това не е вярно. В голяма част от деня аз се грижа основно за брат ми, което мисля, че достатъчно показва, че мога да се справя с едно куче, а и обужавам животните и няма да ми омръзне да се грижа за него, дори и за години напред.
Живея в двустаен апартамен, което е сравнително малко като място за отглеждане на куче у дома, но аз искам малко куче, а не голяма космата порода. И двамата ми родители отново отказват. Опитвах се да убедя приятеля ми да ги разубеди като им каже какво е да си отглеждаш куче, а всъщност той има и всеки ден ми разказва прекрасни истории за техните прекарани дни. Този подход също беше неуспешен. Опитах какво ли не, за което се сетих, но без резултат.
Всички мои приятели имат куче и на мен ми е много гадно, че аз нямам.
Очаквам предложения за разубеждаване на отрицателните мнения на родителите ми.
Благодаря на всеки, който ми се отдаде на помощ!
P. S. : Ще ви отговарям на въпроси свързани по темата, тоест обстановката на дома и др.. Благодаря за разбирането

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: 3bd096ff68
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Разхождай кучето на приятеля си, няма как да накараш родителите си (властимащите) у вас, да направят нещо против волята си. Ти не изкарваш пари, а те може да нямат пари за куче, малките породи са скъпи за закупуване, а и за поддръжка. Когато започнеш да изкарваш свои пари, с които да отглеждаш себе си и да ти остават, тогава си вземи куче. То е живо същество, но не иска само любов, а и храна, посещения при ветеринар всеки медец или през месец. Не става само с любов и желание. Освен това, малките породи кучета са като деца, искат много внимание, а ти имаш по-малък брат, който не може да разхожда кучето докато ти си на училище.
Аз го виждам като тежест за семейния бюджет и свободното време на родителите ти, и отговорност, която родителите ти не искат, и са прави за себе си.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 8dceb00f77
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Няма да е трудно да ги убедиш, но трябва да си последователна в усилията си. Започни всеки ден да вършиш къщна работа, най-вече почистване. Значи, стаята ти трябва да е в идеален ред, леглото винаги оправено, подът чист, проветрено. Ти се заеми с това. Научи се да пускаш пералня и поеми прането за себе си и брат си, разбира се, и простирането, сгъването и прибирането на дрехите по местата им. Разтребвай миялната или мий чиниите. Питай всеки ден майка си след работа с какво можеш да ѝ помогнеш. Не спори с тях, само "да, мамо", "да, тате". В училище давай на максимум, възможно най-добри оценки и без забележки. Като мине един месец, пак повдигни въпроса и дай пример как си станала по-отговорна.

Също така ставай сутрин половин или един час по-рано и излизай да се разхождаш, още преди училище. Така ще е с кучето. След училище веднага вкъщи да го нахраниш и разходиш. Запони ти да миеш тоалетната у вас - в началото ще имаш работа с кучешки изпражнения, трябва да видят вашите, че ще се справиш.

Освен това си намери някаква работа, за да можеш да поемеш ветеринарните разходи и изхранването на кучето. Поразпитай приятелите си, каква сума е нужна на месец, за да се ориентираш.

И като видят вашите, че наистина кучето е твоя грижа, няма да се противят вече.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 709651fbd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не се излагай - куче и апартамент. Това е долнопробна комбинация, нищо че сума народ го прави. В апартамент аквариум с рибки или най-много хамстер. Кучето не е играчка като ти омръзне да го прибереш в шкафа или в мазата. А и няма да умре от старост скоро.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 0b0620ccd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Момиче, виж номер 1 е изключително прав във всеки един аспект.

Нека ти кажа нещо, като човек имащ куче PitBull порода, която, като чукне танк и танка пада.


Бил съм на твоята възраст, всеки е бил. На такава възраст, като твоята желанията са временни. Днес искаш едно, утре друго, Дори и да получиш кученце, гарантирам ще ти омръзне съвсем скоро, като срещнеш реалността очи в очи такава каквато е. Кучето е живо същество и веднъж прекрачи ли прагът ти, не може да го хвърлиш на улицата. Аз също имам куче, както казах, но го взех, като по голям и го държа в апартамент. Никога не съм имал куче до този момент и от опит ти казвам, че омръзва да имаш куче. И за най - огромно съжаление варианта е да го пратиш в приют да го изгорят или да си го гледаш. Аз си го гледам моето и до де днешен и му се радвам разбира се много и се гушкаме, но истината е, че ми е в тежест.

Също, малките породи кучета са изключително скъпи. Говорим от сорта минимум 600лв. Моя питбул, който е голямо куче беше 300 лв на два месеца.

Разбери вашите. Не случайно баща ти не иска куче. Бащите винаги са прави, но не искат да те обидят и да ти го кажат по друг неправилен начин, който ти няма да понесеш, затова парафразира, гледа да се измъкне от ситуацията, защото знае, че интересът ти ще мине бързо. Да имаш куче е отговорност, номер 1 е изключително прав отново казвам и се опитвам и аз да ти кажа, че не всичко е само любов, да се гушкате. На практика да речем, че ти вземат кученце, ти им прехвърляш топката в грижите. Ненужни разходи, загуба на време.

Успех ти желая! Не вземай куче, вземи си хамстерче или някоя рибка. Така ще си хем ти доволна, хем родителите.

Не вземай грешни решения, ти поне имаш шанса да избегнеш реалността от ранна възраст. Ще съжаляваш, ако вземеш кученце сега. Порасни, почни работа, тогава вземи кученце. Има време. Времето постоянно върви, но не бърза.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 820ffb8113
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Извинете, но повечето от Вас просто са безсърдечни. Тези истории в този сайт са за положителни съвети, а не за вашето лошо настроение. Аз искам съвети, а не обезсърчение като вашето! Първо, ако сега ми се оплаквате значи или не харесвате кучета или ако имате значи ви е все едно за кучето. Второ аз от много време помагам тайничко на бездомните кучета!!! И много ми харесва, затова аз никога няма да се откажа, няма да слушам вашето лошо настроение!
P. S. : Благодаря на този, който е написал положителния коментар (съвет)! Ще последвам написаното! Благодаря ти от сърце! Някой ден ще ти върна с добро, както ти ми се отзова на помощ, а на тези с гадните коментари ще им пожелавам да намерят загубеното си сърце!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker