Музика - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Музика
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 1237 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 12 години. От близо 2 години слушам само метъл музика. В училище съм нещо като
"вълкът единак", не прекарвам междучасията с никой и гледам да си седя сама. А сега към темата. Имала съм случаи, в които хората ме питат каква музика слушам, аз отговарям, че слушам метъл и събеседникът ми ме гледа учудено, опулено и не знам си какво още.

Имах и още един случай в училище. Заместваше ни някаква друга госпожа по английски език и госпожата ни задаваше различни въпроси, за да ни опознае. Тя попита мен каква музика слушам. Аз й отговорих: "Слушам метъл музика, най-често Металика". Тя отговори, че Металика е рок група, а не метъл. Хора, казвам ви, не можах да повярвам. Как Металика биха се нарекли рок група?

Въпросите ми към вас са: Как мислите вие, хората които слушате метъл или рок (сигурна съм, че тук има такива хора), според вас Металика метъл група ли са или рок група. :D И другият ми въпрос е: За да намериш приятели, зависи ли от музиката, която слушаш? (надявам се на отговор от великата Black Sabbath и се надявам на екипа да качите историята ми :) )

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: 40f80537d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Че повечето хора имат недобро мнение за феновете на рока и метъла, е ясно. :D Може би отдават прекалено голямо значение на символиката като черепи, кръв, обърнати кръстове и пентаграми и пр., мислейки си, че повечето метъл фенове се прекланят на дявола (има и такива, но далеч не са всички), както и че в музиката се пее само за него. В действителност, не всички групи използват такива символи или пеят за това. В интервюта много музиканти споделят, че всичко е само имидж, а това че пишеш текстове за нещо, не означава че непременно споделяш му се прекланяш.
Друго всеобщо схващане е че метълите са грозни, некъпани и дебели, така че ако не се обличаш с такива дрехи, но изглеждаш добре и се поддържаш, казвайки, че слушаш такава музика, вероятно оставаш хората доста изненадани. Реакцията им ми е много позната, защото сега рядко ходя облечена така (и стилът много ми липсва), но на мен по- скоро ми става смешно, когато реагират така. С годините това каква музика слушаш, ще започне да става все по- незначително за другите. На 12 дори не исках да поглеждам чалгари, а сега най- добрата ми приятелка слуша осново това, както и повечето ми познати. Тези неща малко или много се надрастват с времето.

Не съм голям специалист по отношение на Металика и не съм слушала новите им албуми, но ще се опитам да изкажа мнение. Може да бъркам някъде, така че някой може да ме поправи, ако желае. Общо взето, има големи спорове за това дали свирят Рок или Метъл. Металика са част от Голямата четворка на Траша и в началото са правили Траш (и то може би не чист такъв), но с времето са започнали да свирят по- мелодични неща - нещо, което се наблюдава при много групи. Може би са смесица от Хард Рок и Хеви Метъл. Можеш да погледнеш в този сайт:
https://www. metal-archives. com/bands/Metallica/125
Пише следното:
Thrash Metal (early), Hard Rock/Heavy/Thrash Metal (later)
Вероятно е най- точното определение.

Преди време четох, че искат да се върнат към стария си стил, но не знам доколко е вярно, защото не съм им слушала последните албуми и Металика като цяло. На друга вълна съм, а на този етап не ми остава много време за музика. :(
Слушай песните им, чети информация и мнения и си направи лично изводи. :)
m/


Black Sabbath

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: bfe1745a13
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Миличко има бая да растеш по въпроса, но ще ти дам един приятелски съвет
Когато започнеш да се събираш по метълски компании, например в Борисова на патици, много внимавай с хората там. Тези среди не са никак читави, нито сред старите поколения, нито сред младите
Аз слушам съвсем различни неща от Металика-говоря са най-разнородни групи, които може въобще да не си чувала от дет, блек стиловете и т. н. Ходя от 20 години по концерти и изобщо не ми е нужно ничие чуждо одобрение, нито компания за да се наслаждавам на това, което само една банда може да ти даде на живо. Нито пък имам нужда от одобрение
Така че слушай си каквото ти харесва, не се обяснявай на хората какво и що :)

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 558e327ce9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ами, Металика не е типичната метъл група, защото има и рок парчета, а дори и кънтри.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 07a3ce1080
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Ако учителката ти е израстнала с банди от рода на System of a Down и Slipknot, когато Металика беше във фаза "рокът стана по нежен и лиричен, нека го последваме", то е напълно нормално, жената да не ги приема за метъл банда. Ама честно казано, това да ти е проблема в този живот.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: e4ba2179c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ами много ясно - различна си от другите и за това си сама, а не защото слушаш метъл... По-точно: слушаш метъл, защото си различна, а не обратното :)
Просто си различна особа, различна натура, различен сой... няма нужда насила да се мешаш с чалгаджиите!
Споко, ще мине време и ще срещнеш своите хора - в университета, в чужбина. Те са там някъде и те чакат.

 
  ...


...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 805b4b8273
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Metallica не са нито метъл нито рок група. Те се водят хеви метъл банда. Има доста голяма разлика помежду метъла - чистия, обикновения рок и като цяло хеви метъла, но това го знаят само посветените фенове на жанра.
Сега за твоите отговори - гледат те странно защото се държиш странно и отговаряш странно. Аз бях от онези аутсайдери по мое собствено желание. В детските си години слушах много чалга, главно заради родителите ми. Щом влязох в тийн възраст започнах да се увличам към по- хард музиката - започнах с ганстерски хип хоп, алтернативен рок и постепено преминах към индустриалния рок в стил рамщайн, а в последствие се закотвих към хард рока и купищата банди като металика, ффдп, слипнот и прочие. Сега буквално се чувствам глупаво щом чуя чалга или българска съвременна музика. Много пъти са ме питали каква музика харесвам, обикновено не обичам да споделям, за това казвам различна и след кратка пауза уточнявам "Не слушам чалга". Това не ми пречи да съм пак душата на компанията, но като цяло стиловете и музиката за мен е нещо лично, което не съм длъжна да споделям. Преподаватели са питали, но аз предпочитам да си замълча, а не да се правя на голямата работа заявавайки на всеслушание неразбрания жанр, който слушам. Излишна публичност е за мен, а и не ми се занимава да обясняваме нещо на някой, който въобще не е на това ниво, категория, мисли и чувства. Все едно да обясниш операта на дедметълист и да го накараш да я слуша.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 1d3467f135
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Металика били рок група? !? Оохненеооох, ще се гръмна, не мога повече! :Х:Х:Х. Тая твоята госпожа има ли мозък в главЪта си, тя чувала ли е Металика изобщо някога, та да се изказва толкова компетентно по нещо, което ни най малко не й е в компетенцията? Ми, естествено, че Металика са метъл! То във самото им име се съдържа думичката "Метал", което би трябвало еднозначно да ти подсказва, че са метъл, ти се чудиш. Попитай я дали знае поне 1 тяхна песен и как се казва фронтменът им, като толкова се изкарва знаеща. Ако не знае, кажи й да си пусне From whom the bell tolls, да види тя рок, рок, ама звезди посред бял ден. Бийтълс, Ролинг Стоунс, Лед Цепелин, Дийп Пърпъл, AC DC, Гънс енд Роузес, ето това е рок. Китарите са значително по-леко настроени, отколкото на метъл групите. Научи я да прави разлика. Между впрочем, и "великата" Black Sabbath също мисли, че Металика са рок, съжалявам за което.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 89a9c87c30
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ами, аз съм на твоите години и честно казано не намирам нищо странно в това, и аз слушам по особен тип музика(слушам всичко попринцип, доскоро слушах bubblegum pop и eurodance), но в момента много слушам Antique(групата) и много харесвам Елена Папаризу <3. Но пак казвам, всеки има свой вкус и не мисля, че това е нещо странно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker