Дело за обида? Ами ако обидата е вярна? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Дело за обида? Ами ако обидата е вярна?
преди: 5 години, 5 месеца, прочетена 2193 пъти
Здравейте!
Казах обидни думи на някого, който ме заплаши със съд. Това няма как да се случи по две причини, но не това е темата.
Ами ако обида е факт? Това е все едно да кажа на някого, че е висок и той да ме съди.
Нарекох жена ку*ва, а това е самата истина. По-късно проверих в тълковния речник. Тази дума значи "жена, която живее развратно". А доколкото разбрах, думата идва от италиански и значи жена, която е правила секс преди брака или буквално "жена, кривнала от пътя". А всички тези неща са верни за нея, тогава аз не отбелязвам ли просто един факт?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 5 месеца
hash: b75c121973
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не се съди за обида, съди се за клевета. Например, ако наклеветиш някого, че е откраднал нещо, набил някого или дори че жена му е курва и спи с всички без да имап сигурни доказателства. Може да се заведе дело за клевета, ако е бъкан с пари и се чуди какво да прави. За клевета могат да те осъдят на административно наказание.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 45ad64474b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Само, че няма закон, който да забранява кой с колко да спи, иначе мъжете всичките щяхте да сте ударени от закона. А вие ганьовчета комплексирани от немай къде след какво ли не плюене, накрая стигнахте и до там да си мечтаете и да се тръшкате за закон, с който да заклеймявате жените, от които се комплексирате. Няма край ващо падение, толкова жалки... жал жал жал.
ж22

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 5cb346df54
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Напротив номер 1, така хубаво си се съди за обида, че ушите ти плющат.
Всеки да си мери приказките. Авторе тази дума не се окачествява с тълкувателното и значение, а е общоприета обидна квалификация, за която има богата съдебна практика. Пиши в гугъл присъди за обида „к*рва” и ще видиш.
Но при всяко положение ще си по чл. 78а от НК.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: a2715b737f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката:
Жена съм и не се тръшкам. Не съм се уплашила, че ще ме съдят, както споменах това е невъзможно. Попитах от любочитство, пък и на някой някога може би тази тема ще му е полезна.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 55f1a564c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Дори курва да значи "жена, която живее развратно", понятието "разврат" е абсолютно субективно и зависи от моралните ценности на човека. Има хора, за които е "развратно" да ходиш без фередже; за други не е развратно да правят секс с още четирима партньори; за моята майка, например, пенсионирана учителка, френската любов е върха на извратеността и разврата, тя дори отказва да повярва, че има хора, които я практикуват. Лично мен, ако ме нарекат "курва", няма да ми пука, а пък да губя време да се разправям със съдилища - абсурд! Ти обаче, след като влагаш морална оценка в тази дума, нямаш право да квалифицираш така хората. Кой с кого, как и кога спи, си е негова работа. Сексът между възрастни хора не е престъпление.

 
  ...


...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 7d5f3e4870
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не е вярно, че не може да се съди за обида. Както клеветата, така и обидата е престъпление против честта. Обидата има основен състав в Наказателния кодекс. В случая става въпрос за обида чрез думи. Дори казаното да е факт, това НЕ изключва обидата. Щом съответната дума се оценява от обществото като обидна, както и лицето, срещу което е отправено обръщението го възприема като такава, то няма пречка да се стигне до съд.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: e1bde915a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 1 не знае, но се обажда. За обида има съд (мисля, че беше до 3000лв евентуалната глоба), а клеветата е отделна тема - там май беше до 7000, но не гарантирам. Клеветата е примерно да отидеш в полицията и да кажеш, че някой те е заплашил и се окаже, че не е вярно. Отиват, арестуват го, оня се стресира, съседите го виждат и си помислят, че е престъпник - заради тия ефекти те съди за клевета. Или подаваш жалба в съда, че те е измамил, а се оказва, че не е вярно и ти си знаел, че не е вярно. Кажи му, че имаш свидетел, че не си обиждал жена му и след като те оправдаят, ще го съдиш за клевета - да попита адвоката си възможно ли е да му се случи и ще му мине желанието да експериментира. Другият полезен вариант е да му кажеш, че имаш роднина в съда и номера му няма да мине. Блъфираш естествено, но ще се хване.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 02f958db9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Разбира се че може да те съди и ще си платиш като поп. Дори наречената с тази дума жена да е имала сексуални връзки, няма как ти да ги определиш като разврат. Щом за обида "грозна" могат да те осъдят да платиш 400лв, за изречената от теб обида цената ще е по висока, но не мога да кажа цифра защото глобите са по преценка на съда.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 99d7f49b6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Абе не знам, ама мен едно време ме обидиха и то със смс-и, ама обидиха брутално. После говорих с адвокат да я съдя. Обясни ми, че това са трудни дела, проточват се много, струват пари, трудно се доказва и общо взето накрая я я осъдят, я не. А и да я осъдят, ще плати примерно 200 или 500 глоба, които пак я ги плати, я не и в крайна сметка веднага след това пак може да ти каже, че си педераст примерно и какво? Пак ще започнеш ново дело с години? Как ще докаже, че си я обидил, след като в моя случай дори с смс-и не можеше да се докаже, понеже не били доказателство? Трябва и свидетели да търси и не знам си какво, пари за адвокатии години наред и за какво? Ще е много тъпа, ако тръгне да те съди.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker