Караул - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121135)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Караул
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 1285 пъти
Здравейте. Аз съм на 14 и като порасна бих желал да завърша военно училище, а след това да влезна в армията. Но има един проблем който ме притеснява. Проблемът са караулите. Във Военното училище както знаете се дават караули, но съм чувал от мои близки, че е толкова тъмно в гората че нищо не се вижда. Даже бяха казали, че даже е имало у тях и страх но с времето отминава. Та въпросът ми е: Наистина ли е толкова страшно на караул. И да знам, че страх, не страх така се става мъж. Просто ми е любопитно. Моля споделете вашето мнение!
Благодаря Предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: 5f586a5f4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Носенето на наряд не е разходка през ноща в гората. Нали си въоръжен, автомата ти е верен приятел. Като бях в казармата, имаше един софиянец го беше страх от тъмното и не ходеше по полосата, а дремеше зад караулното докато му изтече смяната. А какъв войник искаш да ставаш, щом те е страх от тъмното? Още си малък и страхлив, но като възмъжееш, ще добиеш смелост, споко!

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: b203dcaf6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Който го е страх от мечки, не ходи в гората. Или иначе казано - щом си пъзльо, не се записваш в армията. Там и без това вече има доста такива.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 732d853ca9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Аз съм бил в казарма но бях на длъжност където не се даваха караули. Само физ зарядките и нарядите(сън два часа, будене да дежуриш в коридора после пак сън два часа, после пак будене), ставането в 5:50 и отношението към мен ме накараха, сега 18 години по късно, единственият кошмар който като сънувам ми скапва настроението целият ден, е че ме връщат в казармата. Не знам какво ви кара да се натискате доброволно в концлагера. Това че носите оръжие само ви е в тежест отгоре, за разлика от обикновените концлагеристи които носят само лопати. А в гората е страшно и без караул и без да е нощ. Не знаеш зад кое дърво може да изскочи баба меца. Мощта на калашникът е съветска пропаганда. Трудно пробива 2 бутилки от Фанта.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 85b0d4c87c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До 3 Разби ме от Смях за Калашника ха ха.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: bdab55b90e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   3, рядко тъпо изказване. Не знам, колко пъти си стрелял, но предполагам, че си стрелял два-три пъти и то с патрони, от които някой шегобиец е извадил част от барута. Правехме такива номера на връзкарчета, които не дават караули.

Авторе, в гората няма нищо, което да застраши живота и здравето ти, поне в България.

Дядо Торбалан

 
  ...


...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: c61bee98df
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Това тема-шега ли е или наистина си такъв глупак? Иска да става мъж, но щяло да го е страх в гората от тъмното. От кого ще те е страх - от мечки, от убийци или от въоръжен противник? Не смяташ ли, че като ти порасне малко пишката и станеш по-голям ще те е страх по-малко от сега или ще си все така? А номер 3 явно е пропуснал и стрелбата с 1-2 патрона, но иначе е "чувал" за фанта, калашници и подобни. Чувал ли си, че 10 каски подредени една след друга ги пробива с 1 куршум? Естествено без фанта в каските.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 732d853ca9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От 3 до 5
С калашник можеш да отблъснеш мечка, но само чрез шума му. И по-добре да не я улучваш, защото може да се ядоса и да ти навие автомата около врата и после караулният началник да си удари пагоните в земята и да напусне армията като осъзнае каква карикатура е това оръжие и българската армия. Всички кандидат войничета които разчитате на тоя тукмак да ви пази живота от врагове с каски и сте чували легенди от сорта че пробивал жп ресла, гледайде и бъдете наясно срещу какво вадите автомата на фронта, защото ако не стреляте и не уцелите с него, може и да ви се размине врага да ви изтряска с някое сериозно оръжие като отговор на заигравката с него.
https://www.youtube.com/watch?v=EWh4xYTwpJA
https://www.youtube.com/watch?v=2tPpi8eKUJg

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: bdab55b90e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Номер седем, що за глупост е да сравняваш оръжия с различен калибър? Ми вземи да сравниш М16 с гаубица! Смит анд Унсъна от клипчето е съвсем различн клас оръжие, с тотално различни муниции. Айде да направи същия този тест, но не от упор, а от 700 метра. С пищова изобщо няма да хвърлиш до там, а аз съм свалял мишени от такова разстояние с Калашников. Да не говорим за фактора скорострелност.

Каквато и глупост да кажеш, Калашников държи мрачен рекорд. Оръжито убило най-голям брой хора. Ето и източник https://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/11714558/AK-47-Kalashnikov-The-firearm-which-has-killed-more-people-than-any-other.html сигурно и до сега има над 75 000 000 в обръщение, защото не можеш да убиеш някого с него. Палячо!

Дядо Торбалан

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 3522e0b667
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Торбалан разтяга някви локуми тука, но е факт, че на клипа проби само 3 бутилки фанта и то от близко разстояние, което е меко казано смешно. Аз нямам представа от оръжия, но звучи смешно да не можеш да пробие повече от 3 фанти.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: fde5c772ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Значи от кога Ютуб е Аргумент там нали знаеш че всичко може да се инсценира а и сам казваш че не разбираш от Оръжия тогава ти не ни Разправяй колко пробива и колко не пробива.

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 633d3cd4cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Караула не се различава съществено от една смяна на въоръжен охранител от който и да е СОТ, а даже е доста по не натоварваща от смяната на по специализирани охранители - инкасо да кажем.

А между другото какво точно очакваш като кариера в армията? Питам защото може да се окажеш много разочарован...

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: feeaf286e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Торбалане, ти пък на Калашник ли се обиждаш? Не знам дали не е аргумент, но в тубата не намерих клип на АК, който да доказва, че е нещо особено. Аз може да не разбирам от оръжия, но не съм сляп.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: bdab55b90e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Не се обиждам, дразня се от невежество и лъжи. Как изобщо ти хрумна да търсиш информация за АК в Ютуб? Има достатъчно сериозни страници в интернет, посветени на огнестрелното оръжие.

Впрочем два пъти поред не ми одобряват коментар, в който казвам, че точно този клип е измама. Оръжието не е АК, а Zastava.

Дядо Торбалан

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 3b39331a7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Отново 7-ми
Който бара калашник яде бой на фронта. За справка Афганистан и Ирак. Първият път СССР тръгна да завзема Афганистан и двете страни бяха с калашници и взаимно се стреляха с водните автомати сума ти време и нищо не излезе от цялата работа и всеки си се прибра в тях накрая. Обаче афганчо като тръгна да насочва калашникът и срещу американската армия разбра магаре боб яде ли. Сега поне руснаците се усетиха да не тръгват с калашниковата си пехота срещу ИДИЛ, а само да пускат бомби от високо или ракети от подводници. То си е опасно да воюваш с калашник срещу бойци с каски и бронежилетки, че даже и с дебели шуби отдалеко. Като го уцелиш все едно че си го потупал по рамото оня и си му извикал изтряскай ме. Много е зле това автоматче. Куршума като мине 60% от дължината на цевта налягането пада рязко, защото яко изпуска газове в горната камера. Ако Михаилчо беше копирал по-внимателно от Шмейзерчо щеше да сложи камерата по към края на цевта, за да не дава такива загуби на енегрия, и нямаше да е толкова широка. Отделно съотношението калибър-заряд е недостатъчно за карабина. С такъв заряд стрелят 5. 50мм НАТО, а за 7. 62 мм му трябва доста повече енергия за да лети така, че войничето да е спокойно. Отделно дървеният му приклад е излишен и го прави 40% по голям. Михаилчо да се беше сетил да сложи само накрайник от приклад върху задният край на металната част, а ръкохватката със спусъкът да беше в предната част на оръжието, а пълнителят зад него в най-задната част. При тези условия и правилната муниция имаш компактно оръжие което може да се носи в куфарче, но което лови надалеко като снайпер понеже почти цялата му дължина е цев, а куршумът му хвърчи с хиляда метра в секунда, а при попадение прави щети като от ловна пушка за глигани. Те хората вече пускат военни дронове с нощно виждане да хвърчат. Бай Ганьо къде е тръгнал с тези караули с калашникът. Особено пък ако кацне на вишката. За първата световна война може да е работило, но сега това е идиотизъм. По-добре някой инвеститор да направи Дисни Ленд от някое българско поделение.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: cfecd706c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   н.7, 16, виж пич, незнам какво си служил и с какво си стрелял, но си нямаш хал хабер от оръжията. АК-47 е едно от най-надеждните и мощни леки стрелкови оръжия създавани някога. Не напразно новите му модификации, както и класическия модел още се използват в много страни на въоръжение, да не говорим за терористи и разни групировки в третия свят. Атентатите в Париж преди 2-3 години бяха извършени именно с такива оръжия, като терористите бяха изстреляли по 20 пълнителя без оръжията да засекат. Сериозния проблем при това оръжие наистина е точността на средно разстояние, или казано като за лаици, не можеш да улучиш нищо на повече от 150 -200 м, което е без особено значение в близък бой. Мои приятели са ми разказвали за едно учение заедно с американски войници тук в България, те са вземали специални мерки за защита на техните оръжия от вода, докато един от българските офицери си е хвърлил автомата във водата, скочил е 2 пъти отгоре му, след което го е извадил, заредил и изстрелял един пълнител. Американците останали като гръмнати. Е това са казармени разкази, не претендирам, че е самата истина, но все пак издържливостта на това оръжие е легендарна.
Пробивна мощ- без проблем пробива стеблото на жп-релса. Не знам за какви бутилки от фанта говорите, не ме и интересува честно казано.
Автора, ако наистина искаш да бъдеш войник, но от тези, които наистина стават за такива, тъмнината в гората е най-малкото, от което трябва да те е страх. Представи си, в същата тази тъмна гора да има 20-30 въоръжени до зъби муджахидини, които са готови да ти отрежат главата ако те хванат жив, и ако си готов да се биеш с тях, значи правилно си се ориентирал. Още си малък, имаш време да пораснеш и да си избереш правилната професия за теб.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker