Защо системата не работи? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо системата не работи?
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 802 пъти
Здравейте. От доста време не мога да си отговоря на въпросът защо системата не работи и престъпниците си веят свободно байракът. И не само в България, но в целият свят. Например една жена я отвличат и принуждават да проституира в чужбина. Закарват я там и я оставят на улицата. Защо тази жена не може да подаде сигнал в полицията там и да разкаже какво и се е случило. И съответно тази държава да и осигури протекция и полицията да разбие сутеньорите. Не съм чул това да е станало някога. Нали уж полицията е свързана и международна, има интерпол и не знам си какво. Или пък наркотиците. Всеки наркоман си пазарува свободно наркотици от тях. И всеки от тях може да каже от къде и от кого купува. Не може учениците да знаят кои продава наркотици, а полицията да не може да знае. Защо наркодилърите тогава не са прибрани? Учудващо е, че дори в западни страни като Англия където уж полицията си е на мястото, като дойде уикенда, от всеки бар се носи миризма на марихуана, и около всяка дискотека след това е осеяно със спринцовки и оповръщано. Ами нали малко преди това са го купили този наркотик. Или пък фирмите които мамят с данъци. Слагат социално слабо безимотно лице, който да е собственик на фирмата. Ами толкова ли системата не може да направи справка по ЕГН, кои социално слаби безимотни имат на тяхно име фирма. Или пък кражбата на интелектуална собственост. Уж патенти, уж международни закони, а навсякъде е пълно със сайтове с торенти от където масово се теглят пиратски филми. И никой не премахва тези сайтове. Или пък нощните джигити. Всяка нощ лятото на главни булеварди в града става изрязване на мотори късно през нощта и съответно събуждане на около 75% от населението на града. Децибелите са такива че се включват алармите на колите от сто метра от джигитите. Защо го няма КАТ, и защо това се случва отново и отново всяка нощ, всяко лято? Не мога да приема, че това не е по силите и възможностите на полицията, след като за 24 часа разкриват самоличността на неизвестни терористи извършили кървав атентат или за 3 дни хващат, неизвестен безследно изчезнал изнасилвач и убиец на журналист.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: cdaaed6ca6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Прочетох само първите две изречения. Системата работи перфектно, за тези които я управляват, естествено ясно е да всеки с половин мозък, че това не е никой от жалките български марионетки. Процеса на деградация върви и това въпреки различните имена, които често за пред публиката имат различни идеологии, а реално нямат никаква. Виновни са си българите, че чакат от автокрадец и по-късно охранител да им пази интересите.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: e37372dae4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Защото самата система, така нар. органи на реда (полиция, разследващи, прокурори, адвокати, съдии) са в голямата си част - корумпирани. Политиците са корумпирани. А тези на най-високите нива - държат част от бизнеса с престъпността. Дори служители на не много високи нива с достъп до информация, я продават без значение дали ще навредят. Затова е така, самата престъпност е доходоносна за хора от системата, затова т. нар. борба с престъпността е само ако има медийна гласност или ако е предвидено конкретният човек или бизнес, да бъдат премахнати, това е за големите риби, дребните престъпници ги залавят винаги, също и гражданинът неплатил някоя комунална сметка или глоба, да, там системата е безотказна.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 64f4483c20
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Защото другият вариант е като те хванат да крадеш дъвки, да ти отсекат ръката на площада. Тогава ще питаш, защо толкова сурови наказания за дреболии. И какво става когато набедят някой невинен - остава без ръка съвсем за нищо. За да не е едната крайност, сега е другата. Казват му либералност. Т. е. мек режим. За да осъдят някой трябват доказателства. За дребни нарушения дават дребни присъди (условни). В много случаи полицията нарочно оставя някои престъпници да нагазят дълбоко и накрая като ги хванат им вадят данни за 10 престъпления. С проституцията нещата не са черни и бели. Много често отиват доброволно. Много полицаи вземат дял от търговията и кротуват. За торентите нещата също са доста сложни и с много усилия могат да осъдят някой случаен човек, което ще е като да убием един, а сто хиляди да карат както си знаят - струва ли си един да усети, че е сгрешил.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 753a24920f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   В мътна вода се лови риба по-лесно. Нали, ако има ред, вниманието ще е върху управляващите и няма да могат да си правят схемите.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: a0da365a62
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Има си много причини защо става така с всички твои примери. Общо взето всичко случващо се се дължи на заплахи над тормозените проститутки, корупция на полиция и висши органи, човешките права на безимотните /те имат право да си купят фирма за 1 лев/и т. н.
Могат ли полиция и съд да се справят? Могат! Но от една страна не искат защото шефа им корумпиран и взема дял от нечестно спечелените пари, от друга страна за да хванат наведнъж всички нарушаващи закона държавата трябва да стане "полицейска" и още първата седмица няма да има място в затворите и пари за издръжката на затворниците.
Като полицейска държава означава главно чрез елиминиране на правата на човека, да се осъществяват преследвания и репресии, имам предвид това че всеки един човек трябва да се проследи и осъди, защото се оказва че в днешно време няма безгрешен българин, пък бил и той само гледал пиратски филми, или пък работил на договор с вписана по ниска сума с цел прикриване на данъци. Как да стане да накажат изведнъж 7 милиона народ, кой ще плати делата в съда, кой ще плати престоя на 4 милиона от тях в затвор? И най интересното от къде да вземем достатъчно на брой честни полицаи и съдии да свършат тази работа.
Питаш може ли отвлечена жена да се оплаче в полиция, може, обаче първо тя бива бита и заплашвана със смъртта на роднините си, ако този номер не минава, жената бива следена на 15 метра от работното й място седи пазач назначен от сутеньора, отделно полицията в района бива корумпирана да предава на сутеньора жалбите на такива жени и много други хитрости.
Знаят ли полицаите кой къде продава наркотици или цигари без бандерол, знаят, дори шефа на полицията взема дял за да почиства конкуренцията, като праща полицаи с поръчка да хванат точен сив дилър, които вчера си е позволил да продава за себе си.
Въпроса за социално слабия, дори държавата да установи че той е беден не може да му забрани да си купи фирма с много дългове за смешна сума, това е негово човешко право да се опита да прави бизнес и да има фирма. Няма и как да забраниш на всички бедни да отворят или купят евтино фирма, защото всъщност малките фирми се отварят от безработни, например безработна си отваря шивашко ателие и съответно фирма, ако забраниш на социално слабия да си купува фирма тогава трябва да забраниш и на шивачката и фризьора да отварят фирма.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker