Поръчки от AliExpress - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Поръчки от AliExpress
преди: 5 години, 5 месеца, прочетена 1661 пъти
Здравейте! В AliExpress има всякакви неща и то на доста по - евтини цени.... До тук добре.... Имам доста неща, които съм си харесала и искам да закупя, но тук идва проблема. Плащането може да става само чрез карта. Нашите не искат да използвам техните карти, и за това този вариант отпада. Въпросът ми е, дали мога да си създадам някаква карта ( на мое име или на име на родител), та когато реша да си поръчам нещо да вкарвам сума пари в нея и от нея да става разплащането? И ако въобще има такава възможност, трябва ли да се плаща някаква такса обслужване или нещо такова?

Ще се радвам на всякакви коментари по темата, които биха ми били от помощ.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 5 месеца
hash: 6213d5e48e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Като човек, който от доста години пазарува от там и даже съвсем до скоро им бях голям фен, те съветвам да не пазаруваш от там. До скоро стоките им ставаха, но вече започнаха да продават само пълни боклуци.

До скоро не бях имал никакви проблеми с нищо, а бях поръчал десетки, може би стотици неща през годините, не само за мен, а и за познати. Последните месеци каквото и да съм купил, излезе абсолютен боклук. Купих си телефон, който не разпознаваше сим карта. След хиляди разговори отказаха да ми върнат парите, аз го поправих за моя сметка, след 2 дни пък вече изобщо спря да се включва. Пак хиляда разговора, уж щяха да ми върнат парите, трябвало да им върна пратката. Аз го пратих за моя сметка, но те ми го върнаха обратно с пренисталиран андроид, без да ми връщат пари. След още месец пък батерията се прецака. После и нова батерия си купих. Изобщо ми излезе златен този телефон.

После на жената взех един калъф, дойде надраскан. После си поръчах часовник, не бачкаше и нямах нерви да се разправям и направо го хвърлих, понеже не беше скъп. После си поръчах 2 безжични мишки, които работиха по-малко месец. После още 2 и пак за месец се скапаха. И всичко това от различни търговци. А преди не беше така, всичко си беше качествено и изкарваше доста.

Тези неща ги купих последните 3-4 месеца и нито едно не работеше нормално.

АКо все пак държиш да пазаруваш, трябва да си направиш лична банкова сметка и да си издадеш дебитна карта към нея. За целта трябва да имаш 18 и тази сметка да я захранваш с пари. Може на каса в банка, може и вашите да ти правят превод. Ще имаш 2 лв месечна такса за обслужване и евентуално някакви стотинки при всяко плащане, но може и да е безплатно.

Ако поръчваш неща за над 30 долара, трябва да плащаш и ДДС на митницата и да освобождаваш стоката, което си е пак разправии и разходи. По принцип има начин да не мине през митница, но трябва да им пишеш на търговцжите да ти ги декларират като нещо друго на цена под 30 долара. Номера с подаръка вече не минава, защото върху подаръците пак се дължи ДДС - 20% върху оценката на митницата.

Абе с две думи не се занимавай. Вече не е това, което беше.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 2160c1ddde
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Боклукчарник. Става само за играчки. Много от нещата може да се намерят в eBay.co.uk на по-ниска цена или поне ще дойдат по-бързо. Иначе кажи на родител да си направи виртуална карта, примерно ДСК. Зарежда в нея определена сума и не може да се изтегли повече от това. Трябва само 2-3лв отгоре да има заради курсови разлики. Но пак казвам - предимно боклуци продават. Един образцов пример ще дам - прозрачен термометър с вакуум да го залепиш на стъкло. Всичкото хубаво но инженер Ли решил да закрепи вакуумката към термометъра с винт(!). Вакуумката се предполага да държи предмета с вакуум, а в центъра ѝ има дупка... Съответно никакъв вакуум. Който го произвежда не знам полуидиот ли е или пълен идиот. Други неща са подобия на предмети, които ги има другаде, но с по-ниско качество.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 11c4b2d01d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Номер 1, в крайна сметка влизаш в този сайт, за да поръчваш неща, за които тук не ти се дават повече пари. Нормално понякога да оставаш и разочарован. И като се замислиш и там търговците са хора и целта им е да печелят, нима тук никъде не са те цакали волно или неволно за сметка обаче на в пъти по-висока цена?
Аз пък поръчвам втори телефон от алиекспрес и работят перфектно, а на същата цена тук в България не мога да купя техен еквивалент. Да не говоря, че двата китайски телефона замениха тези закупени от тук, които сдадоха багажа още преди да им изтече гаранцията. Ако и с китайските се случи същото поне няма да ме е яд, че съм хвърлила минимум три пъти повече пари!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 5fa765c235
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   аз съм пазарувала от там, няма проблеми с изключение на това, че стоките пристигат бавно, за 20-тина дни. Ако нещо ти е спешно, не става. Иначе нещата не са зле, макар че не ги ползвам особено често.
Плащането става с кредитна карта, а дали може да е на твое име ще ти кажат в банката (щом питаш, предполагам, че си непълнолетна).

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 4a66113396
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Нека ти икарат твоя. Аз пазарувам често, понякога се случва да са убоклуци, но понякога ако не дойде дълго пиша да ми върнат парите и ги връщат и пратката идва късно.

 
  ...


...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 1c0134df2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз си изкарах виртуална карта и сега с нея поръчвам. Имам и дебитна, от която си прехвърлям парите във виртуалната и като цяло съм доволна от сайта. От година насам често поръчвам, даже сега чакам десет пратки от там :Д като бях на 18 си извадих дебитната, но наскоро разбрах, че уж можеш да си извадиш такава макар и да не си пълнолетен, но с тези неща не съм запозната. Аз просто чаках да стана на 18, защото и без това преди не ми е трябвала такава карта.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: fda635a4e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И аз като номер 1 напоследък съжалявам за повечето от покупките от там.
Слагат снимка на професинален модел от истинската марка, а ти пращат боклуци закърпени 5 за 4 от скапани материали.
Можеш дреболиики да си купуваш, но не очаквай кой знае какво.
Само играчките за кучето ми са както по описание
За дебитна картата-можеш да си направиш ако си над 18.
Питай вашите ако се съгласят да си направят още една карта, но самите такси не са на сметка

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 1e0e5850d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   3, така е, но вече не си струва да "спестиш" някой лев, защото то реално не ти върши никаква работа. Преди имаше смисъл, но сега вече продават само боклуци и по-добре да дадеш някой лев отгоре, но да ти върши някаква работа все пак.

От България поне имаш гаранция и ако не работи, ти го оправят без пари. А там нямаш. Оправяш го или го връщаш за своя сметка и пак няма гаранция. Ти ако го оправиш 2-3 пъти, цялата ти икономия отива на кино, а нервите са си за твоя сметка, чакането също. Аз последния телефон си го поръчай май месец и до сега все още го ремонтирам вече за не знам кой път и реално почти не съм го ползвал. А си платих за нормален телефон с всичките ремонти и пощенски разходи.

Дадох пари за 4 мишки и нито едната не работи. За тези пари щях да си купя една като хората и да забравя, без да чакам 2 месеца доставка.

Часовника пък така и не тръгна, калъфа не се ползва, заото е надран, седи си захвърлен. И къде е икономията в цялата работа? Бях им голям фен, но и там стана Българска работа (китайска).

Един колега пък си поръча през Ибей водоустойчива Нокия за 600 лв от Китай. На първия лек дъжд се скапа в джоба му и не може да се ремонтира.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: c7dd90eafd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Изтегли си приложението iCard. Има виртуални карти, които може да зареждаш чрез банков превод в банка, изи пей и т.н.
А1 също имат такова приложение и скоро ще може да се зарежда на каса на А1.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 788d2d0415
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Евтиното излиза скъпо - казали са мъдрите хора.

 
  ...

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 44c4835860
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Благодаря на всички за отговорите ви - всеки отговор ми беше от полза
~Авторката

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 13455fdd4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   този човек тук е посредник и поръчва и доставя вместо теб, срещу процент от сумата на поръчката ти, аз лично съм много доволен от него
https://www.olx.bg/ad/porachki-porachay-pazaruvay-ot-aliekspres-aliexpress-ebay-amazon-i-dr-CID555-ID72Y2F.html

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker