Не знам коя съм - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Не знам коя съм
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 1006 пъти
Здравейте на всички. Нямам представа от къде да започна или какво да напиша, но имам нужда някой да ме изслуша и да каже нещо... каквото и да е. Аз съм момиче на 17 години, което още не е открило себе си, не знае какво иска, какво й харесва, с какво иска да се занимава и т. н. Проблема ми е, че винаги се влияя от хората, един вид искам да съм като определен тип човек, придържам се към това, след това ще ме изкефи още някой, съвсем различен от предишния и пак така. Не знам нито какво обичам да правя, нито какво ми харесва, нямам таланти, характер... нищо просто съществувам, а искам да живея. Постоянно усещам някакъв натиск в мен (не мога да го обясня точно, надявам се да ме разберете) все едно искам да заплача, да избухна, да се изкрещя, но не мога. Не мога да бъда истински щастлива поради причината, че не знам какво наистина искам АЗ и какво обичам да правя и какъв стил музика ми харесва... Имам чувството, че съм излишна, няма никаква полза от мен, нито съм добра ученичка, нито правя нещо полезно.. Преди няколко месеца имах много проблеми и с родителите ми и с психиката ми. Направих много неща, които ми навредиха много. Самоунищожих се и не мога да направя нищо. Никога не съм била силен характер, никога не съм имала мечти и цели. Знам може да си помислите как може да има човек без мечти... е това съм аз. Искам да ми помогнете, дайте съвет, напишете каквото й да е, лошо, хубаво просто кажете нещо. Наистина не мога да живея повече така, имъчвам се и ме боли. Надявам се да не си помислите, че съм поредния тийнейджър, който се е филмирал и се е разлигавил, защото съм така от много врееме. Благодаря ви предварително и съм благодарна на тези хора, които отделиха време да прочетат това.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: 834d28cf19
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Времето, в което си израснала и, в което живееш е забързано, и изпълнено с информация, която поемаш наготово, с възможности, които са далеч по-достъпни отпреди години. Ключови думи - 'много' и 'лесно'. В същото време, обаче, нямаш реален контакт с разнообразието, което ти предлага интернет като информация, а само към това, което предлага средата ти, и се опитваш да се нагодиш към нея, което води до вътрешни противоречия.
Имаш информацията, погледни навътре към себе си, усети себе си и избери това, което ти приляга, което чувстваш, че те кара да си спокойна от избора си... Все едно, аз да облека червена рокля - няма да се чувствам добре, дори не е нужно да пробвам, защото знам, само като видя този цвят, че не ми харесва, докато когато видя бял или кремав цвят - ми е едно спокойно и мило :) Това е по-рационалният вариант, другият е да пробваш..., но сама се досещаш, че е невъзможно да пробваш всичко, вкл. хора (когато стане дума за избор на партньор или приятели), или пък нездравословни неща като наркотици, за да разбереш, че нещо/някой не е за теб. Осланяй се на интуицията си, която работи само за теб и няма да те подведе, за да страдаш. Интуицията е вътрешният Бог у човека, а той знае всичко. Например, когато срещнеш някого, съзнанието ти не го познава и не може да прецени дали го харесваш, но подсъзнанието ти (интуицията), вече знае, дали този човек е подходящ за теб, оттам, и необяснимото привличане или отблъскване между хората. Същия принцип използвай за всичко, почувствай себе си, пусни си различни жанрове музика и усети коя те кара да се чувстваш добре, да резонира с твоите вибрации, така и с книгите, с филмите... Наблягам на тези неща, тъй като, до голяма степен, хората съдят за личността на някого по неговите вкусове за музика, литература и филми. Впоследствие ще ти дойдат идеи за още неща, с които да разшириш кръгозора си като спорт и хобита, например.

Аз започнах да формирам вкусовете си на 13 г. възраст, макар средата ми да беше много по-различна, аз сама, отнякъде (от минал живот, оставил информация в днк-то ми) имах влечение към точно определена музика като вибрации, не толкова жанр, сега жанрово, вкусовете ми се разшириха, определени истории, съответно и автори, и т.н. и т.н.

Почувствай себе си!

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 12886cc2fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Депресия - нисък серотонин, често и допамин в някои части на мозъка. Това е болест, просто все още не съществува лабораторен метод да бъде доказана. Мога да предположа откога си така - от началото на пубертета (11-13 год. възраст), така ли е?

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 5092def75e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Ако и ти не знаеш коя си, ние от къде да знаем?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 1c3a658c03
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Към 2, 14 годишна възраст горе долу. И проблема е,че не мога да се почувствам по-добре освен ако не пия или не взема нещо друго. Постоянно усещам тази тежест, която иска да избухне но не може. Не знам как по-точно да го обясня. Имала съм и имам доста симптоми на депресия, но не мога да приема факта, че това наистина се случва.
Към 1 Благодаря много за съвета, наистина всичко написано е много вярно!
Към 3 Не искам да ми казвате коя съм, а просто някой да ме изслуша и да каже нещо, защото съм опитвала да споделя, но никой не ме разбира.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: b90aa4c1d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Започни да четеш книги и обърни внимание как разсъждават и действат героите със силни характери.
В теб липсва онова, което хората наричат "личност". Нямаш идентичност. Може би трябва да поговориш с психолог.

 
  ...


...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: bb8065fac1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Приличаме си, въпреки че преди си мислех, че знам какво искам ама очевидно не е така. Винаги правя каквото някой друг ми каже, което не е окей ама какво да се прави... нямам цели, не знам какво правя с живота си. Преди имах мечти, нереални за постигане разбира се, но все пак мечти. Обаче като ми стана ясно, че няма да я бъде бързо ми спадна оптимизма и сега съм на нулата. Иначе те разбирам. Знай само, че няма да е винаги така. Сега си на 17 и има доста време, през което ще разбереш коя си. Завърши средното, насочи се към висше, ако ще учиш де и постепенно нещата ще се подредят. На тази възраст е все още рано да разбираш каквото и да е за живота.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 4422ad3366
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Разбирам те! Не знаеш коя и какво си, но не знаеш, как да го откриеш. Моят съвет е... да експериментираш. Намери нещата, котио ти харесват, оито ти се струват естествени, без да мислиш, какво ще кажат майка ти, братовчеда, съучениците или които и да е. Бъди, каквото природата е отредила да бъдеш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker