Дори ми се карат, когато съм болна... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Дори ми се карат, когато съм болна...
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 1330 пъти
Наистина се отчайвам вече. В 10 клас съм, имам ужасно криви зъби и изкривен гръб. Казано ми е още преди 3-4 години(това беше и последният път в който съм била на зъболекар до сега), че са ми нужни брекети(и не само), за да се оправят, но нашите за толкова време дори не зе замислиха по въпроса. Имаше период в който всеки ден се прибирах разплакана от училище заради подигравките на съучениците ми относно вида на зъбите ми, и от това, че искам да предприемат някакви действия обръщаха разговора на ти защо се интересуваш от мнението на другите, да не ти пука дрън дрън гледай си оценките дрън дрън. Ами страшно неприятно ми е да слушам обидните им коментари и това в действителност е последната причина да искам да ми се оправят. Болят ме когато дъвча, имам крива захапка, започват да се развалят и съвсем сериозно имам чувството, че скоро ще ми опадат. От 2 години и на двамата доходите се влагат в едно нещо, което води до безпаричие и мизерия в края на всеки месец. И това беше и причината да спра да им говоря по темата. Успокоявах се, казвах си, че ще се сетят, но уви. Това са още 2 години подигравки, сриване на самочувствие, болка и прочие. И наистина не смятам, че мога да го търпя това още. И отгоре на всичко лятото 2016 майка ми забеляза, че нещо не е наред с гърба ми. Много се изплаших (по принцип много ме е страх от болести, кръв, рани, изкривявания, деформации и тн)и точно защото се изплаших, не посмях да се допитам до мнение на някой приятел.
Но по-рано тази година, гледайки се в огледалото и ровейки се в интернет установих че имам кифоза. И майка ми го забеляза, но на кого му пука. Опитвала съм се да си спестявам пари, но винаги или ме молят да им ги дам, или директно ми ги взимат. Тях ги интересуват само оценките ми в училище, да съм редовно там, за да получават детски и това е. Дори ми се карат, когато съм болна, защото трябва да плащат за лекарства, а аз очаквам да се погрижат за проблем, който за тях изобщо не е проблем.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: 2c992061e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Моите родители не са такива Слава на Бога ❤

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: da9298c7da
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм на 33. На 12 ми се появи една кашлица като приптене. Продължи месеци и попитах майса ми да ме заведе на лекар, тя ми отговори, че съм голяма и сама са си отида. Аз дори не знаех къде ни е личната лекарка и не отидох. Останах си с хроничната кашлица, която се появява всяка година. Като студентка ми казаха че е вид астма и се е получила от огромната стена с книги на родителите ми в детската ми стая.

Та ако родителите са ти като моите по-добре вземи нещата в свои неща. В Медицинска академия в Сф има часове в които студентите търсят модели за изработка на зъбни шини, мисла че заплащането е символично, може за пробваш.

За гърбът намери си изправителна гимнастика в нета и си я прави.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: d207531195
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ами така ще е докато всеки може да се размножава свободно..
Нямаш ли баби, дядовци, на които да им обясниш всичко това?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 75d7a55caa
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Оплачи се в училище или в Закрила на детето.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 525ae354d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   За такива глупави теми пишат по хиляда коментара, но когато е наистина нещо сериозно, виждаш само пет коментара.... И така, момиче, не се сривай! Това наистина е ужасно! Нямаш ли наистина други роднини или? ... Но не се отчайвай! Поговори с вашите сериозно, насаме, обясни им как се чувстваш, колко е лоша ситуацията, не може да не те разберат! Ако трябва моли, удряй, плачи, заплашвай! Та това, което изискваш, е твое право! Отиди при личната си лекарка, поискай направления за ортопед и зъболекар. В нета има гимнастики за твоите случаи. А за кривите зъби и гърбът - аз също имам криви зъби и крив гръб.
Номер 2 - майка ти е казала да отидеш сама? Ух...

Боже, благодаря ти, че ИМАМ ТАКИВА РОДИТЕЛИ!

 
  ...


...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: a4d7769805
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Знам колко е тежко, когато родителите не се грижат и не се интересуват от децата си. Ти трябва да бъдеш силна и твърда с тях. На колко си години? Не можеш ли да си отвориш своя сметка в банката и там да си внасяш парите, които си спестила? Гледай да си намериш работа през лятото, а след като завършиш училище се изнасяй от родното си място. Тези хора не заслужават като остареят да се грижиш за тях. Пожелавам ти един ден да си намериш стабилен мъж, който да бъде винаги до теб, с който да осъществите всичко, което не сте имали като деца!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: d9860c0eda
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не виждам какво чак толкова е проблемът ти-аз съм на 43 г., жена, с двата проблема-криви зъби и крив гръб. Навремето имаше шини, но не ги носех Сега имате брекети.
И да не намериш пари, започни работа през лятото и ще си спестиш.
Аз все още не съм спестила за брекети.
А относно изкривяването-майка ми ме е пратила на някакви упражнения, но аз не съм ги правила. Внимавай, тъй като изкривяването се влошава по време и след бременност-консултирай се с ортопед. При нас е наследствено.
Започни да си правиш сама упражненията у дома.
Аз вече съм с дискова херния и ще ходя на операция, може би ще си правя и за изправяне на гърба, доколкото е възможно.
Тренирай и може да се оправиш на 100%. При мен вече е късно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker