Спиридон - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Спиридон
преди: 13 години, 20 дни, прочетена 2527 пъти
Всичко започна и свърши много бързо. Намерих една сива врана, все още много малка. Беше паднала от гнездото си и не можеше да лети. Опитах се да я спася, като се грижа за нея. Направих й кафез, хранех я правилно, както кварталният ветеринар ме беше посъветвал... Кръстих я Спиридон, на галено- Спиро.

Прекара две вечери у нас. След първата на сутринта беше много добре, много жизнена и любопитна.
Днес като се събудих, тя не грачеше и не беше много добре. Не можеше да си мърда главата съвсем. Изглеждаше много нещастна... Умря 30 мин. преди да отвори ветеринарния кабинет, дори не разбрах от какво. Умря в ръцете ми докато й пеех лечебна мантра.

Не мога да спра да плача за нея!!! Много харесвам врани, винаги съм искал да имам и сметнах това, че съм си намерил за знамение. Не можете да си представите колко беше красива, скоклива и гръмогласна... Защо просто ей така си отиде? Погребах я преди малко и още не мога да превъзмогна, че е мъртва. Имаше най-красивите сини очи... Сбогом, Спиро, аз наистина те обичах!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 19 дни
hash: 00bf5098a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според Кастанеда враните са превъплътени магьосници! Така че влечението ти към птичето не е необяснимо...

 
  ...
преди: 13 години, 19 дни
hash: 9df7aa4329
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ауу, ти ми напомняш за моето коте Рижко. И аз много се бях привързала към него, но след година и половина го убиха :(. Много е гадно :(
*Яса

 
  ...
преди: 13 години, 19 дни
hash: e4f3deb5f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   А може би е умряла точно защото е била сама и затворена? Все пак цял живот е била свободна да се рее из синия рай, а ти си я затворил в клетка. В един такъв момент, нещо в душата на дивото животно умира... Ако наистина обичаш, няма да гледаш кое е най-добро за теб, а кое е най-добро за животното. И сега ти е мъчно, не защото животното го няма, а защото подаръка ти е бил отнет.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 19 дни
hash: 02fd28350e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз плаках много за едно мъничко червенобузо костенурче - Гошо. Явно не беше добре, но аз така и не го заведох на ветеринар. И докато се чудя - умря. Погребахме го с децата зад блока, в кутия от цигари и на гроба му сложихме камъка, на който се печеше с името му. После известно време ходехме, но мястото обрасна и вече не сме ходили. Още си го спомням в ръката ми с ключнала главичка.
Колкото до враните - и аз ги харесвам. Разхождат се много смешно, а не подскачат и гледат да похапнат нещо от закуските на хората. Една в парка много смешно ядеше орех. Не тъжи. явно Спиридон е бил малък, слаб и може би болнав. Според мен враните трябва да са на свобода и не стават за домашни любимци. Ако толкова искаш птица има големи папагали, които се дресират и са доста забавни. Само дето цапат наоколо когато белят семената, които ядат.

 
  ...
преди: 13 години, 19 дни
hash: fbbfcdef5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Горкото вранче! Съчувствам ти за загубата. Хората са прави, обаче - дивите птички наистина умират като ги затвориш. Една моя приятелка така гледаше лястовиче. Беше го намерила паднало от гнездото. Още на другия ден умря, въпреки грижите ?. За тях това е стрес, който не могат да понесат. Не бива да се чувстваш като убиец, не си виновен, не си му мислил злото. Просто не си знаел, че ще му се отрази така. Ако ще ти стане по - леко, можеш да ходиш някъде, където се събират врани, да им се любуваш, да ги храниш... Трогна ме историята ти! Рядко се срещат толкова чувствителни хора:) Поздрави!

Борония

 
  ...


...
преди: 13 години, 18 дни
hash: f5be9edc02
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   първо, браво, че си облекчил последните мигове на животинчето - ако не беше ти, някое улично куче щеше да го разкъса - второ - враните са по-умни от котките. Аз съм котколюбка и много се обидих от това научно изследване, но е факт.
Те комуницират помежду си, много са умнички и учат, има неща, в които бият и маймуните!!!!.
Покрай моето общежитие имаше винаги много врани и ми беше кеф да си ги наблюдавам.
Но, защо искаш да имаш такава? Враните са социални птици и те трябва да си живеят в ятото. Не тъжи по твоята врана, а намери място, където се събират врани и ги наблюдавай, храни ги... страхотни са, заради интелигентността им - не са прости птици!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 18 дни
hash: 7d515ffc8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   1, не всички врани. Да, някои магьосници се превръщат във врани, и дон Хуан го е правил, ако се вярва на Кастанеда. Не всички врани обаче, са превъплътени магьосници, но може това вранче да е било такова... :)
Към автора: не съжалявай, толкова са му били дните на вранчето. И аз ще кажа като 6 браво, че все пак си се погрижил, казвал си му мантри, чудесно е това, наистина.
В нас на терасата 3 пъти влиза едно птиче, не знам какво е точно, прилича на лястовица, но не е. Не беше една и съща птица, но от същия вид... не беше наранена, нищо и нямаше, но много се беше уплашила. И трите пъти я хващах и я пусках навън през прозореца, и гледах как отлита. За себе си реших, че е някакъв знак... ето че и ти, с това гардже, си го приел като знак.
А има и нещо друго: сега, поради промените в магнитното поле на земята, птиците губят ориентация.

 
  ...
преди: 12 години, 28 дни
hash: 1a6d37025b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Някои от вас може ли да ми каже, дали се дава вода на бебе сива врана, знам за риска от задавяне, но това е при невнимателно поене, ние намерихе 1, но за съжаление то умтя, 4уда се какви може да са факторите?

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: a40e21adce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ти си голям ЧОВЕК! Истински!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker