Препоръчайте бойно изкуство за самозащита. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Препоръчайте бойно изкуство за самозащита.
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 1896 пъти
Искам да се науча да се защитавам и реагирам адекватно в екстремни наложащи ситуации. Не искам да уча карате 10 г. Или пъкда уча бойно изкуство свързани с духовни практики, защоти съм вярващ Християнин. Не искам да уча нещо, което ако спра да практикувам ще забравя. Трябва да е нещо земно и просто като движения, каратистите не се бият те правят филми според мен много странни движения и звуци. Към бокса съм резервиран щото съм чувал че ставаш тъп - умират клетки. Най-просто казано да се защитавам и науча най-бързо и ефикасно без много ставане на нинджа бойното изкуство да не се превърне в моя живот. Какво мислите за кикбокса и ММА я. 

Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: 7cf931c33a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Муай тай е най-добрия комплексен боен спорт, но в България нямаме кой знае колко подготвени треньори пък и е тежък спорт, но той е най добрия.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 0b90f1a8f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   ММА-а и Кикбокса-а са спортове не бойни изкуства.За уличен бой без техника Муай-тай или Таекундо.В Муай-тайа има повече травми в Таекундо-то се носят повече защитни средства.В такива екстремни ситуации за каквито говориш никой не може да ти гарантира нищо , затова ги наричат и екстремни.
Щом си християнин вярвай че когато те ударят по едната буза , трябва да обърнеш другата.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: e217a0398d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   От бокса не се затъпява. Принципно ако те удрят в главата, както е с бокса например, в продължение на години, има голям шанс да си травмираш мозъка и от там да получиш психични проблеми. Това не се отнася само за бокса, а за всички бойни изкуства, които тренират удари в главата. Този проблем може да се предотврати, ако носиш каска, но не всички зали тренират с тях.

Иначе няма бойно изкуство, което да ти помогне да се защитиш в "екстремни ситуации". Ако някой човек се опита да ти направи нещо (да те ограби например), най-логичното нещо, което можеш да направиш, е да му се подчиниш или да се опиташ да избягаш. Ако започнеш да се съпротивляваш, по-всяка вероятност ще бъдеш намушкан или застрелян.

Така че съветът ми е, ако се опитваш да се предпазиш от "екстремни ситуации" или да се научиш как можеш да ги избегнеш или да тренираш бягане, за да можеш да избягаш от тях.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 2e6db96ccd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   И Багата тренира мма, че е и световен, но пак го наръгаха. На улицата нищо не помага. Да те заобиколят трима с ножове, пък ти си тренирай колкото искаш. Даже е по-опасно, ако си трениран, зашото ше се мислиш за Брус Ли и ше скачаш на бой за щяло и нещяло, докато си намериш майстора. Перничаните са го казали - пред винкела всички са равни.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 930573d7d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Спреят с широката струя е работата. Дори и в първият момент да не го уцелиш както трябва, първата му реакция е да се омете от там моментално, преди да го е пернала струята в лицето и да изпадне в гърчове.

 
  ...


...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 5958ff00c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Крав мага

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 0094d56ce5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Честно ли? Пистолет!

Иначе Крав Мага.

"без много ставане на нинджа " - Въй! Недай така!
"пъкда уча бойно изкуство свързани с духовни практики, защоти съм вярващ Християнин. " Ххахах. Тогава какъв е проблема. ГОспод ще те защити, а ако е решил, че не трябва, то такъв му е плана и ти трябва, да се оставиш на него.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 73913ca336
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Бойните изкуства не са за самозащита. За самозащита има лютив спрей, има електрошокове, има огнестрелно оръжие, и най-вече имаш крака и глава. Има много клипове в youtube по темата и то от хора които са се занимавали. Бойните изкуства са да добиеш ти увереност, да се занимаваш с някакъв мъжки спорт, и е въпрос на личен вкус кое ти допада. Срещу един опонент, без оръжие, мнението е, че джу-джицу най-подходящо. Т.е. за някакви училищни сборичквания. Ако е реална ситуация, с повече от един човек, хладни или огнестрелни оръжия, никакъв боен спорт няма да те предпази...

Между другото каска не те предпазва от мозъчни сътресения, а единствено да имаш партньор на който вярваш, че няма да те измлати. Няма как да учиш кикбокс/мма, без да учиш бокс. Боксът е основно умение. Хвани и ги разгледай поне как тези спортове изглеждат реално и кое ти допада, остави идеята за самозащита.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: c160237cc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Да Дао

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 1d101d6dbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Здравей авторе,
забелязвам че имаш малко изкривена представа за бойните спортове, за това нека изясним нещата:
Първо: едва ли някъде в българия ще можеш да учиш изкуство с духовни практики, навсякъде ще те учат на техника, никъде няма да учиш философия.
Второ: Каратето не е толкова префърцунено колкото изглежда на демонстрациите. На спаринги, състезания и на улицата е много по-различно. Виж този клип например:
https://www.youtube.com/watch?v=p6XpNLoUBr8
Ако не ти се струва нищо осбено, значи не си се бил много.
Познавам треньор по карате при който ходят адски много полицай, за да се подготвят.
Трето: Всяко нещо в което искаш да си добър ще ти отнеме години тренировки и част от него ще се изгуби щом спреш. Нищо не става за месец-два и нищо не е вечно.
Четвърто: Във всяко бойно изкуство е заложено някакво "ставане на нинджа" под една или друга форма: За бокс трябва да си бърз като мълния, за карате трябва да си гъвкав, за борба - здрав като говедо.
Но едно ще ти кажа: Ако не ти се занимава, не си струва, само ще си изгубиш времто и ще носиш боя за нищо (то и аз го нося като тренирма ама поне е за нещо).
Бих те посъветвал да пробаш нещо, без да имаш предразсъдъци, пък може и да ти хареса. Всяка зала в която съм бил до сега приема новобранци на всякаква възраст и никъде няма да ти трябва екипировка поне за първите пъти.
Моето мнение че човек така или иначе трябва да спортува редовно, така че нямаш какво да загубиш от такова начинание.
Поздрави и успех!

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: ab9ab3512b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз мисля, че бойното самбо е много добро и е супер за самозащита от агресивни типове на улицата, ама и съчетано с бокс или кикбокс е още по-ефективно. Източните бойни изкуства са прехвалени. Там хората са слаби на ръст и тегло и похватите им изглеждат ефективни при демонстрация, няма как с таекуондо, винг чун, или карате да свалиш грамаден агресивен хулиган над 100кг.. Виждал съм го на живо, не е ефективно. Заради това и не ги вкарват в ММА тези дисциплини, тъй като са неприложими на улица. Боят на улицата си е агресивна хамалщина и красотата и атракцията бледнеят обикновено. Джудо и Айкидо са интересни, но някак прекалено хуманен стил имат. Айкидо използва силата на противника срещу самия него, но много зависи и какъв е противника и колко е експлозивен. Не знам дали има школи по Крав Мага, защото изглежда доста рралистично и лесно, а като гледам и ефективно. Дори и аз съм импровизирал с някакви движения и съм свалял хора на земята, а на това горе-долу се базира крав магата. усвоимо е.. Борбата не е за подценяване също. Борците са най-трудни за сваляне. И ако те нападне борец и Муай Тай няма да ти помогне.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 2e6db96ccd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Един спрей би ти бил доста по-полезен от години тренировки.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 917fdb29ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Пробвай с Айкидо. Аз тренирах преди за 5 години и съм много доволна от уроците по самозащита, които ми даде.
Ж, 17

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker