Електричество - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121115)
 Любов и изневяра (29687)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18503)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Електричество
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 1294 пъти
Здравейте!

Знаете ли дали ел. уредите 'смучат' електричество когато не са в употреба, но щепселите им са включени в контактите?

Знаете ли заместител на бойлер, освен ТЕЦ, но нямаме такъв. Бойлерът е постоянно включен, защото така ни казаха, че трябва, след един изгорял, който включвахме и изключвахме, но дори да не се използва цял ден, виждам, че лампичката му светва, значи, не използваната топла вода в него е изстинала, и си я нагрява отново, което е такова разхищение...

Ще съм благодарна на отговорите Ви, защото сметката ни за ток, при нашето потребление, не е добре..., а електромерът ни е проверен и работещ, остава да е заради бойлера, и щепселите в контактите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: 5875678d58
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Повечето съвременни уреди "смучат" ток, когато не работят, стига щепселът да е включен в контакта. Бойлерът консумира само когато подгрява.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 906b54dfd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Представи си ел мрежата като водопровода. Когато са затворени крановете, изтича ли вода? Същото е с тока, той протича по проводниците, така водата тече по тръбите, но не текат молекули, а електрони. Сигналната лампа при различните бойлери показва, кога бойлера е под напрежение, но не при вкички показва, че в момента нагревателят е включе, а само това, че бойлирът е включен към ел. мрежата. Явно вашияг бойлер е към вторият вид, лампичката свети, но нагревателът се управлява от терморегулаторът. Не може цял ден да е включен нагревателът, без да има разход на топла вода. Ако си мислите, че една глимка ви вдига консумацията на ток, това е смешно! А дали бойлерът ще е постоянно включен, или ще го включвате преди ползване, не би ви спестило много пари, по скоро ще сте по спокойни, че фал не може да стане когато е изключен, но за бойлера няма значение.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 6ca8ad9402
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Има евродиректива по въпроса за "смученето" Ако уредите ви са съвременни, не би трябвало да харчат повече от 1 ват ако не се използват (режим Стендбай) и свети само дисплея. Това е абсолютно нищожна консумация.
Обикновено бойлерите са 2 киловата (колкото една духалка) и си харчат толкова, когато работи нагревателя. Дали ще го оставяте да работи постоянно и да поддържа температурата на водата или ще загрявате само при нужда е въпрос на вкус, но според мен консумацията и в двата случая е почти еднаква. По принцип идеята на бойлера е да не се изключва, за да има винаги топла вода. Аз имам 50л бойлер, който не се изключва никога и харчи около 20-25 лв на месец.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: a60313f89f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Естествено, че смучат постоянно. За бойлера са ти дали тъп съвет - естествено, че ще го изключваш когато е вече загрят или не е нужна гореща вода. Важно е да имате подходящ ключ в коридора. По принцип става и с копчето на самия бойлер, но най-добре един Legrand извън банята. Като е изгорял - сменяш изгорялата част или целия бойлер и продължаваш. Ако не го ползваш 2 дни примерно и се дозатопля постоянно, естествено че плащаш пари за нищо. Нашият изстива сериозно за 24 часа, а след 48 все едно не е включван. Ако стои 1 седмица без да се ползва, дали няма да хаби ток?

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: f0a40add34
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не знам точно авторката каква сума за ток я плаши, но по принцип човек когато иска винаги може да спести.
Пра баба ми на село, която живее сама, топли се на печка с дърва и въглища, където и си готви, къпе се на 5 дни веднъж топлейки вода с бързовар, няма техника и дори телевизор, а си стои и си плете, ляга си в 20ч става в 6ч за да ползва дневната светлина, има 8-9лв ток на месец.
Обаче този начин на живот не е благоприятен за млада жена в града така че трябва да й предложим друг вариант.
Авторке ако си мислиш че сметката ти ти е от бойлера мога да ти кажа че всъщност е пресметнато че бойлера в едно съвременно домакинство изразходва около 23% от цялата сметка. Разбира се има вариант да намалиш малко сметката си за ток като не включваш бойлера на пълната му сила и дори да му сложиш таймер за да се включва сам само на нощна тарифа, но така да спестиш едни 10-15лв.
Затова трябва да погледнеш към другите уреди в дома си накупи си разклонители с ключ след като оставяш уредите включени в контакта поне с копче да ги изключваш от мрежата.

 
  ...


...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 3ec7fd2153
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Топли си вода на огън тогава ;)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 6a7363607b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Зависи от конкретния електроуред, миличка.
Един котлон, или една ютия, когато са изключени от копчето никога няма да ти "смучат" ток от мрежата, дори да са включени в контакта, понеже това би означавало да са постоянно нагрети. Виж телевизор с дистанционно вече харчи по някой ват, дори да е изключен, понеже схемата, която стои в очакване да приеме сигнала ти от дистанционното и да ги включи, работи винаги. Същото е и със зарядните за телефон, и с произволни адаптори и трафчета, които имат консумация на празен ход.
И да, бойлерът, когато е поставен на режим "термостатиране" винаги донагрява водата, за да покрива топлинните загуби. Това е цената на лукса винаги да имаш топла вода в наличност. Ако загрееш водата и изключиш бойлера от контакта, за 2-3 дена тя ще изстине (или дори още по-рано, ако бойлерът е калпав). Предполагам, че и сама можеш да си направиш сметката, че от такова изключване можеш да спестиш само ако не ползваш бойлера повече от 3-4 дни. Т. е. от момента в който водата изстине до стайна температура, до следващия момент в който включиш бойлера, това ти е спестена електроенергия. Но тогава пък ще трябва да чакаш водата да се загрее отново, преди да я ползваш.
Ако включиш бойлера преди водата да е изстинала до стайна температура, тогава на практика не спестяваш нищо, защото всичко, което си "спестила" от момента на изключването му, се е превърнало в топлинни загуби, които сега трябва да наваксаш, консумирайки повече ток... Така че при ежедневна употреба бойлерът няма никакъв смисъл да се изключва. Можеш да спестиш някоя стотинка ако, примерно, заминеш на море за 2 седмици и тогава го изключиш от контакта.

С две думи: ако изключиш бойлера от контакта, и го включиш отново ПРЕДИ водата в него да е изстинала до стайна температура - не спестяваш нищо.

И наистина - постоянното включване и изключване на уредите от електрическата мрежа силно увеличава риска да се повредят, понеже при всяко включване и изключване възниква по-малък или по-голям токов удар.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 1040b2e550
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   4, ти що не си изхвърлиш бойлера и без това не го ползваш?

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 48c9475652
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Благодаря, номер 7 :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker