Има ли полза от протестите? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Има ли полза от протестите?
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 1424 пъти
Здравейте на всички! Пиша по повод протестите, които вече продължават повече от месец. Според вас има ли някаква полза от тези протести? Затрудняват движението на хората, които честно и почтено си ходят на работа и си изкарват хляба с двете ръце! Какво е виновен човечеца тръгнал на път?

Също искам да обсъдя и клиповете от протестите, които бяха наскоро качени. В тях масово се обиждат полицаите и се насажда омраза към тях. Какво да правят, нали това им е работата да са там и да следят за спазването на реда. Нали и те следват заповеди. Баща ми е полицай и това, че виждам да се насажда масово омраза към полицаите ме наранява. Нали и те са хора? Нима на тях им е много добре? Нима и те не искат да са финансово задоволени и да живеят добре? Вярно има полицейска жестокост, не ги защитавам заради това, но това са единици!

Хората на простите искат оставка на кабинета, а ако той подаде оставка кой ще ни управлява? Пак същите! Омръзна ми ние, българския народ, да бъдем вечните будали и да се оставяме на тези „дипломати"! Но какво да се прави - избори и то какви... пак същите на бланката за гласуване! Според вас някога ще се оправи ли България? Ако да - как би могла да си стъпи на краката с такава ужасна и почти никаква икономика? И аз искам промяна към по-добро. И аз искам утре да си бъда вкъщи, а не в чужбина слугувайки на други! Обичам България... така и ще си остане. Според вас има ли останали патриоти като Ботев... Левски...? Приятен ден!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: bbdbb72e56
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Винаги ми е било тъжно, като гледам как полицай и протестиращ застават един срещу друг. Каква е логиката след като и двете страни сме потърпевши от политиците да се трепем помежду си? Гадно е да си полицай в такъв момент и да си принуден да застанеш на страната на крадеца и да се обърнеш срещу собствения си народ, вкл. и съседи, роднини, приятели, познати.

Иначе според мен няма смисъл от протести, след като няма реална алтернатива. Даже на фона на останалите Бойко е най-малкото зле, че другите са дори още по-зле. Но все си мисля, че ще дойдат времена, когато ще ни управляват хора, които поне малко ще мислят и за народа.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 6df5c709cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Протестите отразяват гражданска позиция и мнение, в западно европейските държави те помагат. Проблемите в България са обаче много от нтеатрално проведената демокрация при която бившите представители на "пъртията майка" заграбиха държавните фирми от които имаше полза до сегашното обслужване на чужди държавни интереси.
Намирам протестите за хубаво и позитивно нещо и за шанс за промяна, често исканията на протестиращите са лошо формулирани.
Да полицията си върши работата и протестиращите нямат морално право да се държат така, но тук се появява психологията на тълпата. В стадото има винаги провокатори, не е ясно дали са с безкорисни цели на протеста, а другите прото се водят по тях.
Баща ти е също част от кофти системата, която трябва да бъде реформирана, за да има някаква промяна в държавата. Не може да имаме толкова много полицаи на глава от населението и да имаме толкова висока престъпност. Аз като гражданин не се чувствам сигурна и пазена от полицията!

А тия глупости дето ти пречат да стигнеш на работа, айде стига!!! Кой е толкова ненормален, че с кола през центъра на София да минава при съществуващо метро.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 669aa624b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Ще се оправи тази държава, когато примитивната маса стигне нивото на разум и начина на мислене на хората от големите държави - Щатите, Русия, Германия. Всичките велики сили си приличат по някои основни неща: масата хора са работливи и това, което им е дадено го вършат добре, авторитетът се спазва, никой не си вре носа там, където няма квалификацията и компетенцията, медиите не си врат носа там, където не трябва и не манипулират масата във вредна за страната посока. Хората са верни на народа и държавата си и се подкрепят помежду си, има едно задължително ниво на човешка търпимост и уважение.
Съжалявам за баща ти, че има толкова напрегната работа. Няма разбиране между хората. Вярно е, масата хора нямат разумно поведение. Народът си плаща за глупостта. Това е. Най-странното е, че ометоха от сцената един от малкото свестни - Симеонов. Никой от масата глупаци не е наясно той кой е, какво е учил, какво и защо е правил, какви са му целите като участващ в политиката, какъв човек е и какъв живот има и т.н. Заради глупави приказки простият народ направи кефа на някои вражески сили.
Какво да се очаква от народ, който е оставил един от националните си герои и визионери сам самичък да го обесят. Без абсолютно никаква подкрепа или опит да предотвратят този позор.
Затова имаш моето съчувствие. Това е положението. Живеем сред нищожни и глупави душици.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 47fd28d025
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От автора:
Хората на протестите* изключително съжалявам за грешката. Нямам нищо против хората на протестите, които наистина искат нещо да се промени.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 6cf162b7b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   "И аз искам промяна към по-добро. И аз искам утре да си бъда вкъщи, а не в чужбина слугувайки на други! Обичам България... така и ще си остане. Според вас има ли останали патриоти като Ботев... Левски...? Приятен ден! "

И какво правиш, когато искаш това? Нямаме късмета, да сме родени в уредена държава, ккъдето при всеки вой, винаги вима действие от страна на властите. Трябва сами, да си придобием тези права, за да могат, да ги имат децата ни. Протестите са един начин. Ако си седим вкъщи, плащаме си данъците и живуркаме, като очици, съвсен закономерно е, че овчарите ще ни стрижат и доят, а вълците направо ще ни ядът. Какво друго искаш, да направим?
А обясни, какво разбираш под патриоти, като Ботев и Левски? Хора, които обичат България, въпреки, че тя е доста трудна за обичане на моменти? Да, има ги!


Разбирам притесненията за баща ти, но както каза, проблмните са винаги единици. Те крещящите са все едни и същи лекета, чиято цел е да подстрекават другите. Какво се очакват да псотигнат... трудно да се каже. Понякога просто действат за нечий ччужд интерес, друг път просто искат, дето викат американците, да видят как Светът гори.

 
  ...


...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 6cf162b7b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   "медиите не си врат носа там, където не трябва и не манипулират масата във вредна за страната посока. "

Не си прав, че медиите, трябва да не се навират. Трябва! Но си прав, че трябва да поднасят цели истории с всички факти, а не изкривена или недоразказана истина.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 137412a047
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторе не си направил грешка, това си е самата истина, това е протест на простите. Не се прави така протест, първо скочиха кресливи женища, подбутани от БСП, после скочиха за скъпият бензин, после за винетки и гражданска, а някои дори не знаят и за какво протестират. Това ми прилича на изява на футболни фенове, не знаят какво искат, важно е врява да има. Ако са тръгнали след някого, нека се правят митинги, да се изясняват позиции, да се обобщят искания и цели, а не дивашко викане. Не съм фен на Бойко и много искам да се маха от политиката, но не е този начина. Ако имат кураж протестиращите, нека да направят революция, или да провеждат митинги, и то многобройни, на които да се поставят ясни цели, сегашното е просто панаир, и то безполезен! Поне половината от тези крякащите не са гласували, или са гласували за ГЕРБ, чак сега ли загряха, че ГЕРБ са слуги на запада и провеждат чужда политика. Все с Брюксел се оправдават, все от там идват дерективи за ековъздух, за храните ни, за всичко друго, но не и за заплащането на труда!? Нима на запад са по производителни? Работил съм с французи, германци, англичани, шведи и с др., мога да гарантирам, че българите ги превъзхождат по умения и знания, но нашите олигарси са цинцари и ни експлоатират за мижави заплати. Ако някой трябва да отнесе тоягата, това трябва да са българските чорбаджии-олигарси! Те живеят в супер лукс, за сметка на беднотията на българският народ. Но за да дерибействат олигарсите, вина имат управляващите, правят ни циркове, че уж ги проверяват, но още никой не е вкаран в затвора, а всички виждаме как пладнешки се краде, особено с приватизацията. Иван Костов отдавна трябваше да е в затвора, но кой да го вкара, като всики властващи са в кюпа?

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 13df6d7434
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Горките умопромити душици... Поне за разлика от тебе хората на протестите правят нещо вместо да се оплакват от държавата, седейки пред телевизора вкъщи и само да псуват.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 971acabc3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   През последните два месеца успях да засека 3 протеста за мое съжаление.

По принцип съм много против протестите, защото за мен да искаш позитивна промяна, прилагайки негативни действия няма абсолютно никаква логика. Това е все едно да искаш мир, но същевременно да обявяваш война. За мен има далеч по-адекватни начини за промяна, в които можеш да вложиш цялата тази енергия, която изразходваш, крещейки по улицата.

Когато засякох единият от тези протести, бях на Витошка и първата ми мисъл когато разбрах, че целият този шум идва от протестиращи (защото, повярвайте ми, беше много трудно да разбера за какво викат), беше "какво правят тези хора тук въобще?? ". Не стига, че от протестите по принцип няма абсолютно никакъв смисъл, хората са тръгнали да протестират на място, на което няма кой да ги чуе (а това би трябвало да е целта им, нали? ). Разбирам да отидат пред парламента, но защо трябва да отидеш на най-главната улица в София, където хората са излязли за през уикенда, за да разпуснат от натоварената работна седмица, и да им съсипеш почивката, крещейки към хора, които дори не са там, за да те чуят?

Надявам се да спрат скоро и хората най-сетне да се осъзнаят, че протестите просто не са начинът.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 8d0935092c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Държавата си ни е оправена. Хората не струват. Като искат повече доходи да се обърнат към шефа си. Няма как високи заплати и ниски цени. Ако ти произвеждаш нещо и го продаваш евтино, как ще можеш да имаш много пари да плащаш на хората? Който е успешен има пари. Гледам по новините една жена се оплаква, че е готвачка в ресторант и взима 600 лв. А кой да дойде да й повиши заплатата ако ресторанта не изкарва повече пари? Аз съм собственик на фирма. Фирмата ми изкарва х лева годишно. Аз не мога да плащам повече от тази сума, която работницоте са изкарали. И какво общо има това с правителството? Незнам какво очаквате хора. Държава фалирала и окрадена да цъфне за 10 години? Е няма как да стане. Аз виждам напредъка. Стандарта ми се повиши за тези 10 години. Хората масово карат коли. И се оплакват, че им е скъпо. Моите родители като бях дете нямаха кола. Возили сме се с рейса и влака. Който няма пари има рейсове. Има метро. Седя в задръстване. Минава рейс, празен!!! Никой не се вози с рейса. Лятото всички в гърция. На морето на плажа няма място да си опънеш хавлията. Моловете пълни. Всеки втори облечен с гучи. По 2 коли на семейство. Изчакайте да видите само какво ще е по коледа и колко милиарда ще похарчим за празниците. И после бедни били. Майките и те за какво протестират? Дадоха им пари, дадоха им оставка, протестират за закона за вероизповеданието. Искат и те мъжко внимание ама Бойко не може да огрее навсякъде.
Всички тези протести се правят за да смъкнат рейтинга на герб. Ако това стане, ще гризнем дръвцето. Ще ограбят държавата, ще затънем в дългове. Ще фалираме като гърция.
А на тези които работят в чужбина и идват да си харчат парите в бг ще кажа - ОСТАНЕТЕ СИ ТАМ. Купете си апартамент там със заплатата на берач на ягоди. Купете си кола да видим как ще стане. Иначе сте много отворени като се върнете тука на евтиното сте царе с 2000 евро.

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 8d0935092c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Номер 2 в центъра на София също живеят хора, които са блокирани не могат да се приберат по домовете си благодарение на милите протестиращи майки. Аз също съм майка и съм лишена от правото да се придвижвам с детето си благодарение на милите майчици които играят хоро нанорлов мост.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: a6c6a9af9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Питаш авторе за Ботев и Левски, евентуално си чел за тях, затова аз да те питам нещо.
Ботев примерно е събрал чета "протестираща" срещу османския режим и превзел Радецки, а сега кажи с какво са били виновни хората, "които честно и почтено си ходят на работа и си изкарват хляба с двете ръце" тръгнали да пътуват с този кораб по работа или за удоволствие, че Ботев да им причини това неудобство да завземе кораба с който пътуват? "Какво е виновен човечеца тръгнал на път?"
Предполагам забелязваш че те цитирах, за да разбереш че обикновения народ понякога трябва да потърпи неудобства за общото благо. Особено щом в България вече няма обикновен работник, който да е доволен от живота си и дори повечето като теб са се принудили да избягат в чужбина.
Наранява те казваш оплюването на полиция, а нормалните граждани не са ли наранени от това, че дават голяма част от доходите си за да се издържа огромен брой полиция и съдебна администрация и същевременно да виждат по улиците надрусани наркомани, защото няма кой да изхваща дилърите, няма кой да спре вноса и производството на наркотици. Хубаво ли им е на хората да страдат от висока престъпност, да избиват бабите им по селата, да не разбират защо отделят от данъците им за плащане на полиция, която най добре си върши работата само по протестите, докато пази политици, през другото време ползата от работата им доста снижена.
Според мен българина в момента се учи, учи се как да протестира, учи се че трябва да си каже проблемите за да бъде чут и за да му бъде помогнато. Да докато се учи ще прави и грешки, докато гледа как стават нещата в Европа, в момента в Франция, ще се учи и в даден момент ще успее.
Може ли България да се оправи, да със сигурност може, икономика се създава, както десетки държави са доказали че за няколко години е възможно. Прочети за старта на икономиката на след военна Германия, за броени години са създали икономика, спомни си само преди 20г какво беше Китай, днес тя произвежда почти всички дребни стоки дори мартенички за българския пазар, да не говорим че Китай произвежда 30% от памука в света.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: eabaf633ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Бях на първия протест на 10-ти ноември, после на втория, на третия и сега, много години по-късно знам, че съм бил употребен.

Сега гледайки възрастта на протестиращите - те не са били на онези протести, но след време съм сигурен, че и те ще разберат, че са употребени.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 136ea6f063
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Да има смисъл! Но аз не разбирам нещо! Защо хората не излезнат да се подкрепят едни други? Защо има хора, които мислят, че не принадлежат на обществото? Как въобще може да кажеш, че тези хора ти пречат, след като те се опитват да се борят за по-добър живот, от което ще спечелиш включително и ти? Стандарта на живот в България е жалък-заплатите са под всякаква критика, но за сметка на това се вдигат постоянно цените на хляба, на тока, на данъците, на горивата, на водата, ако щеш и на фона на това има хора, на които им пречат протестите?

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 5667930a65
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   А да седиш и да си трайкаш, докато "отгоре" ти спискат все по-абсурдни условия за живот има ли смисъл?
Не виждате ли в какво сме се превърнали?
80-90% от приходите ни отиват за храна! При това ядем най-скъпата и некачествена храна в Европа! САМО за храна! Кредити вземаме за да храним децата си, понеже доходите ни са срамно ниски...
Каква е мечтата на децата ни? Да се изучат и да избягат колкото се може по-далече от тука... ако може на някой друг контитент дори.
Значете ли, че от 2007-а година насам икономиката ни "расте" единствено за сметка на увеличаване на външния дълг? След 10 години този дълг ще стане точно 100% от БВП, и тогава? Ще има Гърция-2..., само дето гърците имат далеч повече евра скатани някъде, отколкото ние...
А с "излишествата" от бюджета какво правим? Храним ЦИГАНИ - експоненциално размножаваща се паразитна сган. Защо? Защото са сигурен, платен електорат (за 20 лв. или 2-3 кебапчета) на всяка една власт от 1989 г. насам...

Ми давайте да продължаваме да спим зимен сън... за какво да протестираме?

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 0b054ce1c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   Българинът е тъпо животно, какво да ти кажа. Той все протестира, и очаква "спасителя" да дойде "отнякъде"... Българинът се чувства така сякаш някой друг му е длъжен. Миналите протести бяха идиотски, и тези също. По простата причина, че като не искаш някого, първо трябва да си създадеш алтернатива, и после да го изгониш. Само че такава няма, и си играят на иди си, ела си с батката Бойко. Хем не го щат, хем после ходят да си го преизберат, защото не могат да произведат нещо друго като политически елит... После те си плащат и изборите, и кебапчетата които заминават покрай тях, и пак същата.

А защо няма свестни в политическият елит? Първо, политиката естествено е мръсна игра, но и в народопсихологията на българина няма такова нещо като уважение към другия и какво е постигнал. Не може да се образува прослойка от интелигентни и уважавани хора, защото единственото което предизвикват те е завист и въпроси на какъв се правиш. Това е така, защото масово всеки гледа да отбие номера, да мине тънко, има ниско самочувствие, и после реве че не му били създадени условията за просперитет. Когато види такива които реално са успели, те всичките биват изкарани "маскари" дето има една приказка. Така че и да има такова нещо като "патриоти", както можем да съдим по цялата си история, те сами по-себе си не са "спасители". Те се нуждаят от кадърен народ който да ги последва и да си свърши работата. Това не се случи нито с Левски, още пък по-малко с Ботев, и накрая дойде Русия, към която до ден днешен имаме неразрешени комплекси.

България е страна с изключително драматична история, и най-лошото е, че агонията продължава хилядолетия. Вероятно решението е да се пръснем, и за разлика от евреите - просто претопим в другите по-стойностни нации... Тъжно, но на там отиват нещата и вероятно е по-малкото зло... Аз лично все още пребивавам на тази територия, но не съм сигурен че ще умра в същата държава...

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 513600302e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   90% са политически дирижирани. Едно е протест 10 човека в някакъв град по конкретен повод. Съвсем друго е "масови" протести на много места, всеки ден и с 5 разнородни причини, които даже не всички знаят. Как може да протестираш едновременно за оставка на Валери Симеонов и за цените на горивата? Това е като "плащат ми и протестирам" или поне "искам смяна на властта". Аз съм за протест срещу глупостите с Гражданска отговорност, но имам усещането, че тоя проблем се губи покрай много други теми за протест, а цените са вдигнати Реално. Така че застрахователите имат изгода да плащат на куп протестиращи за всякакви други неща, за да заглушат протестите срещу тяхната наглост.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 0136a1352e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Аз не разбирам, какво смятат че ще постигнат с така наречените протести... Нима искат шибаните БСП, отново да са на власт? То друга опция няма, сините не знаят къде се намират. Воля не са никакви политици. По - малкото зло е ГЕРБ, поне вървим в правилната посока, що се отнася до външна политика. Относно "майките" мога само да кажа следното, - "Дай на глупака власт и му гледай сеира". Сега нямат спиране и ще бъдат използвани от гадните мръсни социалисти. Аре простестирайте и после ревете, като лайнарите БСП вземат власта, ще видите кво ви чака..

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 6cf162b7b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   За някой неща, номер 16 е прав.
Има нещо много сбъркано в българските нрави и отношения. На моменти си мисля, че има друга България. Някак си е невъзможно, да водиш диалог с едни хора, без да има караници, злоба и завист. Не мога, колкото и да искам, да комуникирам правилно с редица хора, защото просто нещо не е наред.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 70480334e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Според мен има полза. Поне две до тук - цените горивата намаляха - не толкова колкото искаме, но 2. 20 е по-добре от 2. 40, и говедото валери симеонов подаде оставка. Засега не е узаконено, но и това ще стане. Въпросът е колко ще издържим? Промяна трябва, и то промяна значителна и осезаема. Дано имаме още сили, но иде зимата и студът вече започва да ни пречи.

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 60112c4d2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Хората искат смяна на системата... да няма партии, а пряка демокрация. И правителство, което да работи за народа си, а не за определени кръгове. Лозунга е "Народа срещу партиите". Това е.
Ако може да се приложи сингапурския модел у нас ще е страхотно. Бил съм там.... Там от един град-държава без кой знае какви ресурси и дори местна питейна вода са я издигнали, изградили и направили рай... А ние тука имаме всички природни дадености да живеем доволно и успешно, но нищо не ни е както трябва заради организацията, корупцията ни на всички нива. Трябва да се изработи ясна идея, кое и как да се промени... А не само "Ние сме против системата", ами и а се систематизира какво се иска точно и как да стане.
Къде отиде енергията от протестите през 2013г?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 3e4ffccd78
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Тъй значи! Те ще протестират, ти ще се правиш на неразбрал, а после ще се възползваш от това, което е извоювано от протестите. Ей това е Ганьо - хитрец, скатавка, авантаджия. Че и недоволства - за какво били протестите!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker