Не знам накъде. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Не знам накъде.
преди: 5 години, 5 месеца, прочетена 981 пъти
Млад мъж на 25 съм. Живея в малък провинциален град.

По стеченията на обстоятелствата получих немалка сума пари, кръвнина. От тези пари ми останах до момента чисти 80 хиляди лева.

Идеята беше да взема апартамент до 40-45 хиляди, да го стегна за около 15-20 и да останат някакви пари за бизнесче нещо.
Обаче явно късмета е такъв, цените на апартаментите се завишиха изключително много, сега трудно се намира нормален двустаен апартамент за под 55-60 хиляди, та дори и 70-80 и то за ремонт. И само гледам как агенциите изкуствено ги завишават, ново строителство, 60 квадрата с общи части(реални 53-55) от 60 хиляди на 70 за един месец стигна.

В началото преди да взема парите, исках в София да закупя апартамент, щях да го давам под наем, но парите нямаше да стигнат въобще.

Имам едни роднини, богати са с коли за над 100 хиляди, и множество апартаменти вече и в София. Казаха да не купувам апартамент тук, защото замира градчето(с което съм съгласен) или бизнес да не почвам, защото голяма грешка ще направя, но уви няма как. Имам майка на 55, работи в наше магазинче на село със 100 човека вече, от които дали 1/3 са ни редовни клиенти. Замира селото, а с него и дохода. Исках да я измъкна от там, да започнем бизнес тук, но уви взеха да ме разубеждават и тя и леля ми, че няма да потръгне каквото и да е, и да съм взимал апартамент за 60-70 дори и каквото остане за ремонт, и после лека полека с каквото тя изкара, и каквото аз.

Отвсякъде съм притиснат, апартамент да взимам, бизнес ли да правим.. а нямам висше и както се досещате, за провинциален град, заплатата е от порядъка 450-600лв трудно ще се стегне с тези пари. Исках, макар и възръстта си да се запиша за висше, понеже видях, че съм сгрешил много да избера да не уча, но тази математика, която искат в СУ ФМИ... няма да мога да се справя.

Иначе какви ли не идеи имах през изминалите месеци. Биткойн копачи ли да купя(въпреки волатилността и текущият му спад, и разбира се цената на тока), сайт ли някакъв с някаква услуга. Наскоро дори бегло се замислих за животновъдство, но ми казаха, че 80 хиляди дори няма да стигнат.

И така, моля да ме посъветвате какво да правя. Имам чувството, че каквото и да избера все на същото дереже ще сме. Наготово паднаха тези пари, въпреки че трябваше смърт да има за тях - и накрая пак от тигана в огъня :/

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 5 месеца
hash: fe355fc27b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Остави бизнеса, това не е за всеки. Вероятността да загубиш парите си е 90%. Дори може и с дългове да останеш. Хвани се на някаква работа, ако трябва отиди в по-голям град, пък парите си ги кътай и след няколко години като паднат цените си вземи нещичко. Тъкмо ще си се закрепил на работа и даже може да изтеглиш допълнително и кредит и направо в София да си купиш, вместо в градче, което замира и нямаш гаранция, че стойността на имота там ще се запази във времето.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: c5603e878f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз ако съм на твоето място, Вземам майка си от село, да живее при мен в градът, Колкото и да е малък все пак си е град. Утивам в някаква агенция за недвижими имоти, и ще си потърся да си купя голям магазин, и до самият магазин малко заведение (кафене). Аз ще си продавам в кафенето, а майка ми в магазина. Но магазина да бъде смесен, на единият край хранителни продукти, до него зеленчуци и плодове, и в един ъгъл домашни употреби, . Но пак ти повтарям това е мое мнение. А решението си е твое. Аз съм мъж на 41г. от Хасково.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 50ed02a965
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Купи си апартамент в Пловдив!
Или в Асеновград, с идеята да работиш в Пловдив и всеки ден да пътуваш - пътят с рейс или влак е 25 мин, като рейсовете са през половин час, а влаковете през 1. Можеш и с кола да си пътуваш разбира се.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 02e09c9459
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   В момента сме към края на бизнес цикъл. Много е трудно бизнес да подкараш, тъй като в системата е налят изключително много кредит, има прекалено много играчи. Глобално говоря, локално за България не знам точно как са нещата. Кредита започва да секва, което значи че слабите играчи ще фалират, и пазара ще се поразчисти. Само след това има смисъл от започване на бизнес. И аз се опитвам да въртя нещо малко, но просто да започваш последен не си е работа. Капитализмът е система която постоянно иска рестартиране, но изкуствено в момента я държат големите риби, за да извлекат по-голяма печалба. Какво ще стане след кредитния колапс, надали някой знае. Имотите ще паднат със сигурност, но има и друго, че може да съвпадне и с краят и на паричната система, т.е. спестяванията в хартийки да изгорят. Т.е. положението е много сложно, и най-доброто което можеш да направиш е да се самообразоваш. Университета работата му е да създава работници, не нещо друго, така че ако имаш инициатива да се развиваш сам, е безсмислен...

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 761a4cbaca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Инвестирай в земя и получавай рента или в злато така със сигурност няма да загубиш парите, а за печалба определено ще е много малка но ще е има. Намери си работа и си устрой живота. Вземи съвет от тези хора със скъпите коли какво да направиш, споделяйки какъв стандарт на живот искаш разбира се ако са ти в графата приятели. За висок стандарт мисли измама иначе забрави.

 
  ...


...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 7a79887e6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Обърни парите си в евро, за начало, еврото няма да изчезне скоро в близките 4 г. а и е с най-висок курс, другата опция са швейцарски франкове или долари. Просто го имай предвид, защото левът няма да е какъвто е... не мога да кажа кога, но се готвят недобри неща за бг валутата.
Не идвай в София, за да взимаш апартамент, имотите са с надценка, по-добре в Пловдив, Варна...
Запиши висше, не знам какво ти се иска и какво можеш, но гледай да не е в някой измислен университет.
Собсвен бизнес... най-добре да искаш съвети от хора с малък бизнес, аз имам такива познати, имат баничарница, с разходи около 1200 лв. и то, защото плащат заплата на продавачка, баничарът е собственик и сам прави баниците, и другите закуски. Месечната печалба е от 5 - 6 хил. лв.
Това е малък бизнес, регистриран е, законен е, не окрива данъци. Не знам колко е била началната инвестиция.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 3a6f336d78
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   На първо място, крий добре парите докато намериш добро разрешение на въпроса.
За биткойн копачи забрави. Никога няма да спечелиш пари така. Казвам ти го защото познавам човек, който се занимава с биткойните и е спечелил много пари, но знае че с копаене нищо не става. С биткойни може да се спечелят хиляди евро, но по други начини, покупко-продажба, например. Освен това, има над 1000 вида виртуална валута, биткойна взе да пада. Ако ще се заемаш с такив вид бизнес, трябва добре да проучиш нещата. Може да спечелиш много пари, но трябва да знаеш какво правиш. Иначе ще си хвърлиш парите на вятъра.
Вярно е че цените на апартаментите скочиха много в цяла Бг. Ако не става в София, пробвай по черноморието. Варна, Бургас.... Има страшно много туризъм. За 40 хиляди можеш да купиш студио и цяло лято да го даваш под наем. Поморие е пълно с туристи през лятото.
Ако вложиш парите в образование също ще спечелиш много. Инвестираш в себе си. Сега няма защо да влагаш всичките пари в образование, все пак 80 хиляди не са малко пари, а в Бг образованието не е скъпо. С висше и английски ти се отварят много врати.
Ако искаш бизнес, не гледай само традиционните като магазин или нещо подобно. Има и онлайн бизнес.
Засега пази парите и се разрови в чичко гугъл и форуми за бизнес. Ако разбираш английски супер, защото има страшно много информация. Ако ли не, няма проблем. Слагаш преводач и четеш.
Преди всичко, не бързай нито с харченето нито с влагането.
И лично аз не бих купувала апартамент в провинцията. Няма никакъв смисъл. То от София бягат хората, тъй че си прави извода, след 10 години съвсем пустош ще бъде по градовете и селата. Това е тъжната реалност.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 9759201e8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Авторе и аз не знам вече какво да те посъветвам, преди 4 години бях в същото положение като твоето с разликата, че имах 75 000 лв.
И аз щях бизнес да започвам, пък да купувам имот, изобщо на хиляди посоки и в крайна сметка всичко се пропиля и съм в много лошо положение, забравен, а на кого ли не помогнах, но всичко се забрави.
Ако сега можех да се върна там, където бях с тия парички, сядаме и с майка ми учиме два езика, квалификация, обръщам ги в евро и дим да ни няма. Помисли си, не е лоша идеята! Млад си, и аз тогава бях на 25 години точно като теб. Не се заробвай с бизнес или скапан имот в тая страна. Виж свят, развивай се, учи, стегни си тялото.
Не повтаряй стари грешки. Има безкрайно много възможности. Дори иди и учи езика на място някъде и постави ново начало. Най-добрата инвестиция е в себе си.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 3888a530d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Задели си 10-15 хиляди, обърни ги в швейцарски франкове (CHF) и ги пази за черни дни. Виждам, че някак разсъждаваш така, че искаш всичките 80хил да вкараш в нещо. Все едно те влече състоянието преди да се появят парите. Ученето ще ти е само за самочувствие и евентуално да се запознаеш с някого, което е твърде скъпо удоволствие спрямо ценните години, които ще изгубиш. Запиши задочно за 1-2г колкото да усетиш нещата, без идея непременно да го завършваш. Другият вариант е да ползваш част от парите като средство да заминеш и се установиш в чужбина. Едно е да отидеш с пари за 2 седмици, друго е да си спокоен, че 2-3 месеца можеш да живееш и без да работиш. Можеш да се огледаш, да подбереш и изпробваш работни места и т.н.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker