Велико Търново или Пловдив ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Велико Търново или Пловдив ?
преди: 5 години, 5 месеца, прочетена 1426 пъти
Здравейте, имам желание да се преместя в един от тези два града. В момента съм първи курс в РУ, но специалността, която записах не ми харесва, а аз я записах с цел да се преместя след първата година в друг университет, но не мисля че ще издържа до края на годината. От Русе съм, но града до голяма степен не ми харесва. Причините са много, но най-вече ме отблъсква това, че тук хората са студени, нетактични, бих добавил и невъзпитани. В момента не мога да се сетя за други фактори.
Искам да напусна Русенския университет и да кандидатствам наново или във ВТУ или в Пловдивския университет. Не мога да реша кой град да избера - Велико Търново или Пловдив. И двата много ми харесват и вярвам, че ще се чувствам по-добре в някой от тях.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 5 месеца
hash: a597f1f33e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Избери си първо професия, после мисли къде ще учиш.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 4f039dcd6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   вт брат. Оттам съм уреден спокоен град пълен с млади хора с много заведения градът се развива мн последните 3-4 години и става все по пълен със все повече живот. Ела в царския град ;)

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 28fa1b6e7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Поредното доказателство, че тоз град(Русе) изобщо вече не може да бъде никакво... какво притегателно, изобщо приятно за живеене място, няма как да бъде! ... Ето поредния, даже следва тука у тоз т. нар. университет, записал е нещо по всяка вероятност техническо или нещо от сорта, не му харесва, и се колебае кой от посочените градове да избере, той поне не гледа към София, което е даже изненадващо сякаш...
Прав си пич, напълно те разбирам и е съвсем нормално да не ти харесва тоз умрелия град, и аз с удоволствие бих го сменил, ама... там е работата, че няма как, за голяма жалост! ... Не съм стъпвал у Пловдив, ама особено ако слушаш попфолк, смятам, че Пловдив е твоето място! ... От друга страна пък Търново ти е доста по-близко, на Балкана, с доста по-добра транспортни услуги и въобще инфраструктура, и хората там не са такива, даже са доста по-вежливи и усмихнати ако щеш, дори и да си имат проблеми в ежедневието-ма то защото и града им не е такъв, и за мен(от големите градове говоря) Русе е най-отвратителния и шибан, който може да съществува... не виждам кой ненормалник вече би го нарекъл малка Виена, честно! ... Ми едно ще ти кажа, пич-бягай оттука колкото се може по-скоро, който и от двата града да избереш, и аз съм сигурен че там все ше ти е по-хубаво и по-приятно! Дай Боже и при мен някой ден да стане! ...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 0d3ad26703
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   до 3

Аз си живея в Русе и съм доволен. Изкаравам добри пари, имам среда, раста в кариерата. Купих си жилище и джип. Почти всичките ми съученици заминаха в София или чужбина и повечето не постигнаха това, което аз успях. Колегите ми от икономическия във Варна, които останах там, също повечето не постигнаха повече. Според мен има много хляб в Русе и тепърва ще се усеща в следващите години.

Единствения минус е гадния въздух и дупките по улиците.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: b3bb7e2c22
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   №4, не мисля, че съзнаваш за какво ме контрираш, при положение че говоря голата истина за тоз град(то кой както иска, така да си я разбира де, всеки за себе си, ама... )! ... Как може да твърдиш, че града е безупречен и че проблема му са само дупките и въздуха-що за глупости говорим? ! Ами градския транспорт, дет за нищо не става, ами самите хора, които наистина са отвратителни, старомодни и пр., младите пък или наркомани и пияници, или мангали, то друго няма... А да ти приказвам ли пък за крайните квартали като Чародейка например, които елементарни удобства нямат у себе си, никакви комуникации, че и са цигански на туй отгоре! ... Един автомат за топли напитки няма тука едно кафе да си вземеш, един смотан банкомат няма ако на човек му се наложи да тегли пари, па да не говорим за аптека, поща някаква или нещо по-така... Тъй че айде малко да се информираш, преди да ме оборваш, а?? Джип имал, добре си живял-бе пука ми за твоите джипове, но колко са според тебе общо тия в тоз град, постигнали това което си ти, и им е хубаво да пребивават изобщо тука?? Съмнявам се да са много, да не говорим, че Русе вече е с население под 70 000 май че, плавно се топи година след година, един Плевен вече ни е разминал, Стара Загора там май също... а той тръгнал да ми говори, че града бил едва ли не страхотен, райско кътче едва ли не(каквото изобщо не е)-ма то, и аз да живея там на "Липника" или поне до болницата/РУ, и на мен ше ми е някак по-удобно, щото там поне и градски транспорт има, магазини, банкомати, аптеки, баничарници... всичко каквото в това място, където съм аз, просто го няма, поне не в близост до къщи, и това адски ме дразни! ... Ама не може цяло Русе само по тез места да живее нали, няма как просто-ти явно изобщо не си ходил в крайните квартали(и то айде, Дружбите поне пак са добре те, голям квартал на 3 части, ама... ), ма то верно-ти градски транспорт не ползваш нали, а тия като мене дето са пряко зависими от него, а той за нищо не става-не ни питаш нали! ...
Но аз подкрепям пича, да се мести, нека направи своя избор, и да реши... пак повтарям, тоз умрелия град ше продължи да се топи и да замира, ама-всеки за себе си преценява! ... Толкова и инвестиции има за града, но както и да е. Едно е сигурно-градовете, в които занапред ще се инвестира много, са ясни: София, Варна, даже един Шумен се радва на повече инвестиции и се развива по някакъв начин-даже някои по-малки градове се развиват, ама те щото и по-добра транспортна инфраструктура имат, ако щете, в сравнение с тая тука, особено там Великотърновско, Горнооряховско-и влакове, и автобуси... на мене точно това ми трябва, ама... кой ме пита мене.
Загубих си времето да отговарям на тоя коментар, ама не можах да се въздържа, то човек трябва да е луд според мене, за да повярва на това накратко написаното, за всяка дума! ... Който хвали град като Русе, за мен не е нормален, точка!

 
  ...


...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 0d3ad26703
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   5, въпрос на гл.т. На мен конкретно Русе ми е дал много повече от всеки друг град. Колкото до хората, тук срещнах най-значимите за мен хора в моя живот - съпругата си, работодателя си, колегите си, съучениците си, с които и до днес сме приятели, роднините ми са тук, дъщеря ми се роди тук.

Истината не е една универсална, а е различна за всеки. Не те контрирам и не казвам, че на теб ти е приятен. Казвам, че има различни гл.т. За един е отвратителен, за друг рай. Въпрос на усещане, на преживявания, на минало. Заставам зад всяка своя дума. И да, смятам, че Русе има бъдеще, защото съм в сферата на инвестициите и ти казвам, че тепърва ще има раздвижване и в Русе стандарта ще се подобрява. Не говоря на изуст.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: e1a904fd03
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От автора:
Реших да избера Велико Търново, защото баба ми е живяла там и има познати, които евентуално биха съдействали с нещо. Бих ви казал каква специалност съм в момента и в каква бих се преместил, но се притеснявам да не разбере някой от РУ и затова ще запазя това за себе си.
Ето един пример относно това, че хората от обкръжението ми са студени: Вчера помолих една колежка да ми помогне с една от задачите, от курсова работа, която имаме да правим. Писах и съвсем учтиво и възпитано, но тя само прочете това, което и написах и до там. Вярно е, че никой не е длъжен да ми помага, но все пак има нещо наречено хуманност, която при голяма част от познатите ми липсва. И още един фактор, за който номер 4 е прав е това, че въздуха в Русе е ужасен.
Много благодаря на всички, които се включиха да коментират.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: b3bb7e2c22
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Хубаво, няма да те разубеждавам, както искаш... щом смяташ, че този град наистина ше се подобри някак(бая оптимистично звучи, но айде... ), тъй да бъди! Аз лично не вярвам особено, ама... няма, така както ти си стоиш зад твоето, така и аз твърдо защитавам моите си впечатления и теза за този град, и те с основание са такива, може би щото и живея в загубен квартал, и това е една от причините, но това не променя факта, че целия град е супер зле, и се съмнявам да тръгне на добре в близко време! ... Ама верно, да, прав си за едно-ако си някъде колкото баща ми(60-те години набор), напълно е оправдано да, да смяташ, че този град е най-хубавия от всички други, и че и хората са супер в него и така-само дето изобщо не е бил това, което е в момента(допреди 50 години може и да е бил хубаво място за живеене и пр. и да е струвал нещо, сега обаче вече не е), ама ти със сигурност малко тъй през розовите очила ги гледаш нещата... твоя работа! За да ги говоря тия работи, значи има за какво, ясно ли ви е?? Аз не съм седнал ей тъй, да си смуча от пръстите, говоря съвсем реални и тъжни работи, ама-всеки за себе си, вече го казах! ... Ако си от старото поколение като майка ми и баща ми, много ясно, че ше мислиш по тоз начин, ама останалите... щото повярвай ми, със сигурност много други русенци тайничко си мечтаят за друг град(дори да е по-малък), за по-добро място из страната и т. н. Не само аз смятам така, и много други хора вече се отвращават от града в който се намират, дори и цял живот да са живяли в него, нооо... спирам дотука-безсмислено е двама човека да спорят, ако няма поне някакви допирни точки, а ние очевидно ги нямаме! ... Живи и здрави! Не желая повече никой да ме репликира след този ми коментар! Не мисля повече да отговарям, няма и смисъл! ...

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: b3bb7e2c22
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   И предварително да се извиня на автора на темата, че така му я оспамих-1 коментар беше нужен да ме провокира, и просто не можах да си замълча, за което моля да ме извини!...Принципно, когато наистина имам нещо да казвам по дадена тема, си защитавам нали тезата и своето мнение, но и се старая да не обиждам, освен ако не ме предизвикат по някакъв начин!...И тука иначе си изказах мнението, макар и нали воден от негативните чувства и впечатления, ма той самия автор си призна, че и на него града не му допада, следователно...дето се казва "квит сме", и не ми остава друго, освен да му пожелая успех в избора, който му предстои да направи! И възможно най-скоро и да се измести, нанесе...още веднъж се извинявам, за тия романи които написах, но-нямаше как да ги спестя тия работи, най-малкото защото са верни, меродавни ако щете, или до една степен поне!...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 0d3ad26703
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не съм 60-ти, а 85-ти набор. :) Не е въпрос на град, а на светоусещане. Ако го нямаш, и в центъра на Париж да живееш, все тая. Живота е прекрасен, живей го и ти.

 
  ...

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: aa6bd3f23b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Търново и Русе имат отвратителен климат - горещи лета, пък студени зими. Пловдив е с горещи лета, но зимата е мека. Рядко пада сняг. В България няма смисъл да се живее в град със студени снежни зими, защото настава мизерия. Затова помисли за Бургас или Пловдив.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 5fe4b02295
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Търново е по зле от Русе само баири града на 500 лв заплата и вту щяха да го затворят добре че си върнаха дълговете с държавни пари Пловдив

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker