Какво за вас е перфектната мъжка хигиена ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какво за вас е перфектната мъжка хигиена ?
преди: 5 години, 5 месеца, прочетена 2315 пъти
Здравейте,

Аз съм мъж на 25 години. Къпя се всеки ден, без да пропускам, но ми се струва, че някак си има как все още да подобря хигиената си.
Какво за вас е наистина перфектна мъжка хигиена?
Знам, че въпросът звучи абсурдно и би трябвало да е наясно всеки с това, но искам съвети, за да мога да се подобря.
Какви са вашите навици, какви продукти използвате и т. н.
Понякога срещам мъже, които наистина излъчват страхотна чистота. Вярно е, че аз не ходя по козметици не посещавам студио за красота, но пък се замислям толкова ли е трудно да изглеждам наистина супер чисто и спретнато и е без подобни процедури.
Постоянно ми се струва, че това, което правя не е достатъчно.

Ще се радвам и мъже и жени да споделят.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 5 месеца
hash: 16992c80e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Наборе... аз па не се къпя всеки ден. Но прическа трябва да се прави редовно. На фризьор 2 пъти в месеца. Дезодоранти и парфюми задълже!!!! Чисти дрехи, а брадата леко набола. В никакъв случай поп.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 353d28d4c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Следя от доста време разни хора в Инстаграм, да подчертая чужденци, защото ехее ако знаете как се поддържат и гледат.. чудо.

Какво забелязвам, какво правят за да изглеждат толкова .. Перфектно.

1. Къпане, душ, задължително, но това е най-малкото. Обезкосмяване, ако имат брада, то ходят да им я оформят, а после те си я поддържат през седмицата с козметика и гребени, масла специално за бради.
Също ползват разни душ гелове, гъби, ходят на козметик, почистват кожата с лосиони, маски, сутрин измиват лицето с лосион на eucerin.

2. Дрехи. Не е достатъчно само да се къпеш както казах, купуват си постоянно нови дрехи и ги поддържат с гладене и пране в химическо. И изкъпан и избръснат да си перфектно, но облечен все в едни и същи чисти дрехи, някак подсъзнателно се приема от другите, че хигиената ти куца. В училище нямах приятели и ме мразеха, ходех в гимназията с едно и също, но имам предвид буквално. За четири години в гимназията ми купиха нашите само два чифта дънки, но не едновременно, първо едните, скъсах ги, после другите и имах две блузи. Не че съм миришел, перях се, но бях с едно и също и то износено и хората страняха от мен, а те как се обличаха и винаги имаха пари за кафе и закуска.
Така, че разнообразието в облеклото е много важно. Нови дрехи, колкото може по-рядко повторения равно на впечатление за отлична хигиена, разбира се плюс другите процедури и козметични ритуали. Хигиената е комплекс от няколко неща.

3. Спорт. Хубави дрехи, козметични процедури, хигиена, но неподдържано тяло и мускули, то грехота. Спорта придава неповторима осанка.

4. Хранене. Хубав хранителен режим равно на хубава кожа и здраве. Изобщо, хубаво излъчване

5. Пране, всичко трябва да се пере, чисти подменя, лъска, глади Например стелките в обувките. Аз ги подменям на две седмици, но имам много обувки.

6. Сън. 6-7 часа

Всичко това отнема време, но си заслужава. Това е цената, която трябва да платите, за да се огледате в уважението и възхищението, което се вижда в очите на хората, познати и непознати.
Външният вид е много важен, да не казвам най-важният. Бъдете поддържани!

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 71cb7413e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Перфектно няма.
За мен е окей хигиената, когато човекът е изкъпан, мирише свежо и има хубав дъх. Дали дрехите са изгладени, дали кожата е подхранена с крем и дали е избръснат не ме интересува особено, стига да е чист и да няма лоши миризми - това е единственото, което не мога да понеса.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 4c3074c3a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Тънка е границата между перфектна мъжка хигиена и откровен метросексуализъм.
Аз се къпя секи ден, мия си зъбите с четка вода за уста сутрин и вечер, от ушите надолу се обезкосмявам с различки машинки за подстригване и тримери - не е гладко, тип женствено, но не е и буренясало, като на неподдържан мъж. Дрехи - всеки ден се сменят бельо, чорапи, нищо не се носи два пъти без да мине през пералнята. Изключение правят дънки и официални костюми, които нося 1-2 пъти годишно по сватби. Тях нося на химическо на 2 обличания, примерно.
Обувки имам по десетина чифта за сезон, часовници имам 8 различни стилове, според облеклото. От там нататък парфюми, дезодоранти...
За мен тук е границата.
Стигне ли се до лосиони, маски за лице и някой да ми пипа ноктите - губи се мъжкарското излъчване и се появява един несигурен, суетен човечец с много комплекси....

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: b0f78b7dfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Съгласен съм с къпането, фитнеса и честа смяна на облекло. Аз от време на време ходя да си оформям веждите, че по принцип съм от по-косматите и стават грозни. Може би премахване с машинка на косми от ноздри и уши, както и по тялото (зависи от сезона). Може би веднъж колкото за лятото премахване на косми от краката с машинка пак (бръсненето с бръсначка ми идва малко излишно)

 
  ...


...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 7675f6f89e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Зарежи козметиците, авторе! Достатъчно е да ползваш хидратантен крем. Някои мъже смятат, че това е гейско, но не е - всички хора имаме кожа и тя е подложена на атмосферните условия: студ, слънце, вятър, нужна е грижа. Аз мисля, че мъжът ми спазва отлична хигиена и прави следното. Всяка сутрин си взема душ, след което слага дезодорант. Има очертаваща челюстта брада, но не се вманиачава чак толкова в поддържането й, през три-четири дена я оформя. На мен дори така - леко брадясал като трапер - повече ми харесва. Бръсне подмишниците си. Нищо друго не епилира, видя ли го с оскубани крака - ще го убия! Много е важно ноктите да са чисти и изрязани. Той риза, тениска, чорапи или бельо два пъти не облича; щом се прибере - директно отиват в пералнята. Аз се занимавам с гардероба в къщи и гледам да има много дрехи, за да може да се сменят, според времето, настроението и случая. Добре е на работа да не се ходи с облеклото, с което си бил предишния ден, дори и да е чисто. Мъжете понякога подценявате и съчетаването на цветовете, затова съм подбрала гардероба на съпруга ми така, че да няма как да сбърка, т. е. всичко с всичко да си подхожда. Обувките трябва да са чисти на всяка цена! Това е много важно. Устната хигиена също да е на ниво - миене на зъби сутрин и вечер, ако си ял нещо пикантно на обяд - дъвка. На всеки човек косата е различна, така че не мога да кажа ти колко често имаш нужда от подстрижка, но и сам си знаеш. Обръщай внимание и на аксесоарите - коланът да не е олющен, шалът да не е опърпан. Не се отпускай да затлъстееш. По някаква непонятна за мен причина дебелите хора останалите ги възприемат като "нечистоплътни", нямам обяснение на това, но е факт. Това е всичко, виждаш, че не е трудно и е абсолютно достатъчно.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 7568c86331
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Това с козметиците е супер гейско. Такива момченца са смешни направо. Имам такива колеги, то само ръчичките като му видиш...
Аз смятам, че поддържам отлична хигиена и правя долу горе следното:

1) Къпане всеки ден по 1 път. Косата може и през ден-два
2) След тоалетна измиване с вода и сапун, когато е възможно
3) Смяна на бельо и чорапи всеки ден
4) Редовно подстригване, поне веднъж на 3 седмици
5) Бръснене през 2-3 дена (сега леко наболата брада е добре приемана).
6) Миене на зъби след всяко хранене задължително, дори в офиса
7) Чисти дрехи. Мъжка риза се облича само веднъж и се пере. Поне 10-15 ризи трябва да имаш. Панталони и дънки - имам около 10 различни чифта и ги въртя. Максимум 3-4 обувания и дънките се перат, а панталоните на химическо. Саката ги нося на химическо веднъж на 3 месеца, според зависи. Нощно време може панталони и сака да се закачват навън, така се проветряват. В градския транспорт не сядам никога, понеже там е невероятна мизерия.
8) Обувки - аз имам 3 черни чифта, 2 кафяви и 1 сиви (освен спортните, които не се броят). Не съм купувал обувки от поне 3 години. Важното е да се въртят и да не се обуват едни и същи в два последователни дни. Така формата им се възстановява и си почиват, запазвайки се задълго. Мажа ги всяка седмица и ги почиствам основно.
9) Колани - за всеки цвят обувки задължително 1 колан със същия цвят.
При облеклото и обувките е важно не количеството, а качеството. По-добре е да се вземе нещо марково и качествено, отколкото 3 боклука.

Аз с пране и гладене не се занимавам, плащам на една жена по 100 лева седмично, която идва два пъти да чисти, пере и глади.
Мъж, 35 години.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: f12647f5c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   На твоите години аз имах такава работа, че се налагаше винаги след работа да се купя така, че от тази гледна точка аз имах добра телесна хигиена. Но има още неща за телесната хигиена. Сега съм на доста по-голяма възраст от твоята и обръщам внимание на още по-голяма тел. хигиена. Например когато си уринирал, където е възможно, непременно трябва да си измиеш пениса, особено през лятото когато е много топло и има голяма влага. Също така трябва да поддържаш много добра орална хигиена, не само да си миеш зъбите, но трябва и езика си да миеш. Виждал съм млади момичета и жени, които като си отворят устата езика им побелял или позеленял. Това е отвратително за една млада жена. Аз немога да си представя да целуна такава жена. А пък и ако пуши цигари въобще не искам дори да я гледам. Същото се отнася и за мъжете. Езика винаги трябва да изглежда розов. Мъжа също не трябва да пуши. Ще спомена още една телесна хигиена. Ще те шокира, но трябва да го направиш навик. Когато ходиш по голяма нужда след свършване на ритуала пак трябва да си измиеш ануса. Разбира се това навън от дома е почти невъзможно, но когато се върнеш у дома непременно трябва да си измиеш дупето в банята. Аз никакви спрейове не употребявам, само през лятото употребявам антиперспирант под мишниците. Често хора ми казват, че кожата ми изглежда много добре, но аз зная защо е така. Аз съм вегетарианец от много години и в стомаха си боклуци не слагам. Не се вманиачавай чак толкова за перфектна хигиена. Та това е горе долу за телесната хигиена.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: c1d55c2930
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Много зависи до мъжа. За мен даден мъж може да е блъскал и тренирал 2 часа и да е потен потняр и аз пак да се навирам в него да го душа защото обожавам потта му и естествения арамот. А други мъже смърдят ужасно ужасно лошо. Никога няма да забравя с приятел седяхме и чакахме влак на жарата и много ми сепеше... легнаф и постаних глава с скута му и.... веднага се изправих. Такава ужасна миризма ме блъсна от бельото му през дънкито му!!! Ужас...
Забелазала съм също по мен и по приятели, че когато съм в дупка и продължителна депресия, не зависимо колко се къпя и търкам смърдя ужасно, а в период на по-продължително спокойствие и доли щастие мириша страхотно дори и потна... като нещо сладко за ядене направо. А познавам хора - изризат от банята и пак миришат на лошо. Също миризмата от определена раса и етнос е доста специфична. Мангалите арабите турците вонят на умряло колкото и с каквото и да се къпят и търкат... и кожата да са свалят пак на умрели катерици ще миришат, за това и майка ми казва, че някои араби нарочно носят силни мускусни парфюми понеже миризмата на телата им е неприятна. За сметка на това пък северните народи ми ухаят на приказно. Всеки който познавам било то от Белгия Дания Финландия мирише невероятно добре. Като го прегърна за чао и не мога да го пусна. Имах колега от Дания и той миришеше невероятно все го душих един път след цял ден и нощ танци обиколки дискотеки пиене потене спане на пясъка на джулай морнинг пак миришеше на ангелски сън. Приятеля ми е наполовина белгиец. Колкото и да се поти той мирише страхоно като новородено къпано бебе. Точно на бебе те имат специфична деликатна и сладичка миризма а не полага никакви усилия къпе се целия с какъвто сапун му дойде но и дори да не и къпан той прилича на такъв и миришефна такъв. Може с дни да не влезе в банята и да се разкарваме по гори и баири и пак ще мирише на бебе. Така, че според мен си е до човека. Има хора, които каквото и да правят колкото и перфектна хигинена да има пак миришат на казан има други които и в потта си да се давят не изглеждат да са особено мръсни и миришат на пролет. Не се коси поддържай се но не прекалявай нито пък се занимарявай, но знай че жените много ги привличат миризмите особено естествените ако са подходащи и най-вече - миришеш ли добре ти ставаш с около 12 процента по привлекателен за останалите около теб според психолози.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: bd347f4dcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   №9, потта му мирише на бебе, а газовете които изпуска приятелят ти, на теменужки ли миришат?

 
  ...

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 9c381b9cf6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   До 9

Сори, ама изтърси една кофа с глупсоти и не мога, да не каже нещо.

"За сметка на това пък северните народи ми ухаят на приказно. Всеки който познавам било то от Белгия Дания Финландия мирише невероятно добре. "

Много народ ли душеше от севера? Малии, как ли са те гледали, миризлива българка, дето ходи и души като хрътка?

" Имах колега от Дания и той миришеше невероятно все го душих един път след цял ден и нощ танци обиколки дискотеки пиене потене спане на пясъка на джулай морнинг пак миришеше на ангелски сън. "
Не знам мила, на вторият ден на Роскилде (помоли приятелят ти, да ти разкаже за това), всички яко миришат на бира, пот и трева.
За датчаните, може и да миришат така, но повечето датчнки миришат на бира и макдоналдс, когато осъмнем някъде.
Имаше една две, когато бях влюбен, си мислех, че аромата "там долу" е, като на ванилия или нещо ангелско, но честно казано, особено ако бяха с кожени гащи... Да кажем, че съм благодарен на човека, създал ароматизираните мокри кърпички.
Дано ти се е получило с твоя датчанин. Но и да е, не го мисли много. Повечето са с по 40-50 бройки. Говоря за момчетата. За момичетата не ми се мисли. Мислех си, че се базикат, но като почнахме, да излизаме по барове, общо взето, всеки налита на всеки. От каквото чувам за твоя, вероятно е бил е трицифрената зона.

"Колкото и да се поти той мирише страхоно като новородено къпано бебе. "
Често ли душиш новородени бебете? Приятно ли е? Сигурна ли си, че приятеля ти не се прибърсва с някакви кърпички през 5 секунди. Знаеш ли, как работи потта? Тя не мирише, не и по начин, по който хората могат, да я усетят. Какво мирише тогава? Бактериите, които изяждат различните соли в потта, започват да се върпоизвеждат и да отделят токсични за нас вечества. Когато се изкъпеш, ти премахваш повечето от тези микроорганизми, затова, можеш да се потнеш яко и пак да не замиришеш... Освен ако не прекаляваш с чесъна. Тогава си е кофти история.

"миришеш ли добре ти ставаш с около 12 процента по привлекателен за останалите около теб според психолози. "

Само с 12%? Че то не си заслужава водата за къпане, тогава!

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: f12647f5c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   А на мен жените ми казват, че мириша на пресен топъл френски хляб.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 76bd8ae557
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Мисля си че все няма угаждане.

Работата е там че хигиената зависи от възгледа. Това включва и окосмяването.

Ако трябва да съм честен, включвам и брадата. Някои харесват мъже с бради, други не. На някои им стои добре, на други не. Някои хора виждат привличане във окосмени мъже - други не. Това включва и окосмяване на краката та дори и подмишниците. Други пък биха предпочели изчистено тяло. Някои харесват мъже които не са окосмени дори около половият член, на други пък им харесва да има окосмяване та *дори* и форми си правят. Това включва и жените.

При всички положения, ако си мажеш подмишниците против изпотяване (чиито ефект обикновено е само ароматизиране, разбира се), ако си слагаш парфюм, миеш зъбите си (и поддържаш хубав дъх със дъвки, тиктак или ментови бомбони), ако поддържаш приличен вид (включително подстрижка и оправяне на веждите - не твърде много разбира се), смятам че това би била добра представа за хигиена. Поне моята.

Къпането всеки ден е норма. Подмиването на гениталиите е също важно за да не се вмирисва. Това важи и за двата пола.

Това са моите виждания за хигиена.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 42e2c7d841
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Ох, майко като чета и се смея. Искате ли да ви кажа моята женска гледна точка. Микробиолог съм. Мъжете искат поддържани жени, а лицата и порите им са мръсни. Повечето момчета които познавам са с толкова мазни личица и кожа. Опитах се да им обясня да се търкат повече по-грубо под душа и лицето с тоник, с гел някакъв измиващ. Пробвала съм дори да им вадя пъпки с един уред да покажа колко е гнусно. Трима от тях реваха като деца. О, ама нас ни боли като се търкаме, ние се къпем без да изтриваме кирта. Викам си че то вие нищо не правите. Мързеливци. Отгоре на всичкото имах един с ужасни старчески вежди дето го пробвах и на ушите имаше да му ги отрежа с тример. Бил си добре. Много ама много се дразня някой да има изисквания, а той самия да не полага усилия. Някои приятели колеги ме питат защо не си намират приятелки.
Първо за пениса, виждала съм някои да си го мият като бебе. Не така, натиснете малко, да изкарате смегмата, да лъсне. Второ по-чувствителните жени с нежни кожи не можем да понасяме скоро подкастрена козинка или изобщо обилна козинка защото вагината е нежна и след бързите движения, от вътре стават мини ранички, лигавицата се възпалява и става като нарязана. Така че съм отказвала на такива необръснати. Иначе с голямо самочувствие. Помаците и турците си миришат отвратително колкото и да са се мили на гадно в тази област. Християните имат един обичай осоляване слага се масло или мас и сол и се третират поричките на бебко преди да навърши дори и три месеца. Така няма да мирише силно. Аз съм забелязала защото в университета имах дисбактериоза че от стрес и подигравките на колегите че мириша още повече миришех и имах необясними газове въпреки че избягвах газообразуващи храни. За жените е друго, ако са като мен да не се потят, може да носим дрехата и утре. Но при мъжете ако могат дори на обяд да си ходят до вкъщи да сменят след тоалет боксерите/слиповете е супер. НЯМА ПО ОТРВАТИТЕЛНА МИРИЗМА ОТ МИРИЗМАТА КОЯТО ТОПКИТЕ ПРОИЗВЕЖДАТ, ЕДНО ТАКОВА НА АМОНЯК МИРИШЕ. Особено лятото е ад.

Имам съсед който има отвратителна миризма. Той се къпе и надява дрехите които вчера е носил и директно всички мразят да бъдат с него. Толкова просто същество.
Така че важно е ако имате тези неща плюс четка и паста на работата си. Аз имам. Наистина човека който говори за плаката е прав. Като микробиолог мога да ви свидетелствам който има плака по езика значи има обилни токсини и сигурно и кандида в стомаха, както и други опасни бактерии.
Също така от токсините потта мирише по-лошо.
Искам да ви кажа да се обезпаразитявате два пъти в година като използвате настойки от орех, пелин или готови настойки като тройчатка. Защото от паразитите също може да имаме проблем в стомаха и червата. Те пробиват отвори в червата, които после се инфектират, започва една воня и лош и непоносим мирис във фекалиите. Симптомите на паразити са чест сърбеж по кожата, ануса, налепи и лош дъх в устата и анемия, това са едноклетъчни паразити които в себе си или заедно вкарват други, примерно котешката болест, в клетките и има и хламидии и други организми които се хранят с еритроцити и вие ставате анемичен.

Другото което ме отблъсква е мазна коса и дълъг нокът който да се ползва като клечка за уши, нос, зъби. Направо се потрисам. А като видя някой мъж след ядене да се бърше по дрехите значи се сещам колко е възпитан.
Дразня се и на миризливи чорапи. Има дори вид заразни мазоли които оредизвикват миризма.

Важно е да го знаете. Извинете ме за дългото писмо.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 42e2c7d841
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Чак да имаш по 10 чифта обувки и разни часовници, за мен като жена е недопустимо, гъзарщина, и нереално за днешния българин.От микробиолога.Зет ми се къпи 3 пъти на ден и се бръсне. Не пеилича на гей.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 2dd45b5751
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   За мен е важно да се къпе всяка неделя,това е всичко.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 4693b9b3ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   За мен перфектната мъжка хигиена включва: къпане всеки ден, редовно миене на ръце и зъби и ежедневна смяна на бельото и долните дрехи. Толкоз.

Alpha, ж. 29 г.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker