Съвет относно PitBull - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Съвет относно PitBull
преди: 5 години, 5 месеца, прочетена 905 пъти
Здравейте читатели. Обръща се към вас, защото не знам как да постъпя. Нека започна от началото.

Имам PitBull, който не е чистокръвен, а някаква селектирана порода, която е умна горе долу и прекалено опасна.

От вече 3 години аз и семейството гледаме това куче от малко на 2 месеца в апартамент. Никога не сме го учили да хапе и да е лошо, а точно обратното. Никога досега не е нападал или е имал лоши чувства към други кучета. Винаги приятелски настроено. Приятелството му не познава граници, но с това идва и най - големи проблем в историята. Разнежването или ставане от куче на пес.

Толкова много го глезихме и разнежихме, че вчера излизам с кучето си както обикновено и го пуснах свободно както винаги на една полянка, но до нея на метри има една фабрика, а там има едни улични кучета, които са много опасни и доколкото знам са техни кучета. И така, та вчера както си пуснах кучето на свобода и потича тъкмо ще го връзвам за синджира да се прибираме и 3 кучета изведнъж побеснели се затичаха към нас и моя Питбул, глупака му ги подгони уж приятелски (сигурно) и го захапаха за крака, а моя питбул изобщо не отвърна. Да подчертая не видях, какво стана, защото стана супер бързо, а и те бяха в храстите и не виждах нищо, но питбула ми се върна след по малко от минута и беше ухапан.



Не знам как сега да накарам Питбула да се защитава. Не може просто така да се остави да го хапят. Сега питбула трепери и куца и е адски уплашен. (Ето това е питбулски пес). Питбула никога не бива да трепери, то е бойно куче, а в нашия случай е пес.


Как да накарам това куче да покаже питбулската си злоба, не знам! Иначе в къщи аз лично съм го подивявал до степен, че няма пускане лесно.


Ще се радвам да дадете съвет, защото сега адски съм ядосан на песа, че не се защитава и то питбул, а не някое обикновено. Не знам към кого да се обърна просто. А това можеше да съм аз вместо питбула сега. Ми ако бяха нахапали мен или някой друг, който просто си минава. Тази полянка е до пътя и има хора минават.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 5 месеца
hash: 1fb4490de2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не си прав. Кучето ти щеше да те защити, ако бяха нападнали теб, но в ситуацията се е случило друго. Отглеждам Кане корсо, голяма порода, изглеждат страшни и са такива. Кучето ми никога не е нападало, дори и да е имало по-агресивни и малки кучета от него, но започва да ръмжи дори само да чуе, че някой ми повишава тон. Независимо кой е насреща, ако кажа да спре, спира, ако извикам, събаря на Земята и чака реакцията ми. Не съм тормозила животинчето, имало е игри и лигавене, но и правила. Те са умни, разбират, ако са сгрешили някъде. Не е била удряна, връзвана или държана гладна. Кучетата са много верни, но не е хубаво да са агресивни, независимо от породата. Агресивните кучета крият проблеми. След тази случка, сигурно кучето ти ще бъде по-дистанцирано от игри и ще се защити, ако отново го нападнат. Кучетата, преживели нападение, помнят дълго и започват да се пазят. Грешката е била изцяло твоя. Не пускай кучето си, ако не е в кучешка градинка, оградена и сигурна. Дори в градинките питаш другите собственици дали е безопасно, или има риск животните да се сбият. С породите от типа на Питбул се внимава много, защото те са доста здрави и е опасно. Домашните кучета не са бойни независимо от породата, не си мисли такива глупости. Едно куче е куче за бой, ако го пускаш на такива представления и го тормозиш вкъщи, а това е много глупава постъпка. Преживей случилото се и внимавай следващия път.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 8fed964499
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Имаш хубаво куче, добро и обичливо. Това че не иска да се бие и е уплашен не го прави пес. Ти трябва да вземеш мерки за да го защитиш. Вземи си газов пистолет или лютив спрей.
Не искам да те нападам, ама кво си намразил кучето си?? Ти си го възпитал, освен ако не се е родило такова(има ги и такива случай)... айде не се занимавай с глупости. Радвай се на кучето си и това е..

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 43825db8c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Автора:

Благодаря Ви, сега кучето отново ходи нормално. Отново е щастливо и вече не мисля, за това. Винаги съм мислил, че кучето ми ще бъде вярно и ще защитава всеки близък дори да е научено да не хапе.

Може би вината е в мен. Още от малко аз и семейството го биехме, за да бъде добро и никога да не проявява агресия. Много го разглезихме, това е истината. Не може питбул да го е страх. Питбула не е създаден, за да се страхува, а за да убива. Винаги съм мислил, че ако кучето ми стане злобно ще пострадат много хора, затова реших да го разглезим, но ето на. Никога в историята аз не съм чувал питбул да се остави да го бият. Напротив! Чувал съм много неща, за питбулите и аз като собственик на такова куче потвърждавам, че такива куче са "дяволът". Имам тъмно минало с това кученце, като съм прави експерименти за да вникна в смисъла на съществуване на Питбула и не се гордея с това. Не разбирам, защо аз мога да накарам кученцето си да подивее на ниво "Спешна евакуация", а едни прости кучета подивели не успяха да го озлобят....


За съжаление това куче не е PitBull за мен от тук насетне. И най - лошото, че изглежда супер страшно в очите на хората, а е един пес по дяволите. Не съм чувал куче, което да не се защитава, но и това ми дойде на главата да видя с очите си.


Има вина и тя не е в кучето определено. Яд ме е не толкова, че го ухапаха отколкото, че нямаше ответен удар от страна на Питбула. Сега с гордост можех да погребвам онези озлобени кучета, защото заслужават всичко най - лошо.


П. С. ако нямах съвест, щях да взема разрешително за оръжия и щях да купя пистолет и да ги избия тези кучета. Истината е, че не ми стиска да го направя. Искам тези кучета да умрат от все сърце, но нещо в мен не ми позволява! Поне най - малкото, което мога да направя е да послушам съвета на номер 2 и да купя газов пистолет.


Благодаря Ви! Не ви пожелавам да имате разнежено куче. От това ще страдате. :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker