Не искам да работя - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121115)
 Любов и изневяра (29687)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18503)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Не искам да работя
преди: 5 години, 5 месеца, прочетена 1722 пъти
Над 40г. съм и животът ми никак не е бил лесен. Струвало ми е много работа, лишения и усилия да си създам един живот, в който не се налага да работя повече. Напоследък чета, че има и някаква тенденция човек да се съдере на младини, за да се пенсионира на 40. Е, на мен ми се наложи да се напъвам, това ме научи на много труд, в общи линии се съсипах. Идеята ми никога не е била да не работя, никога не е стоял пред мен този въпрос, все съм имала нужда да си покривам сама разходите. Покрай мен и мъжът ми се научи на здраво бачкане и сега можем да живеем нормално само с неговата заплата. Без той да се гърби вече. Обича си работата. Аз си стоя от една година вкъщи и гледам дете, което ходи половин ден на градина. Чувствам се чудесно. За първи път съм спокойна финансово. Но вътрешно нещо ме гложди, че не изкарвам пари. Не ми се работи. Не ми се започва работа, пак бързането сутрин, мигрените, да нямаш време на един лекар да отидеш, за глезотии като фризьор и козметик да не говорим. Цялата лудница не ми се почва наново. Сега имам време да си обърна внимание, да си обърна внимание на детето, да го водя навсякъде, да си направим някоя спонтанна екскурзия. Къщата и детето сама ги гледам, нямам помощ, баби или други. Не ми тежи, напротив, наслаждавам се. И все пак ме гложди отвътре. Какво е това и как да се отърва от него? Мъжът ми казва, ти не искаш да си финансово зависима от мен, това е. Ох, не знам. Той не е стиснат, нито разточителен. Какво ми има, та не мога да си гледам кефа без да се терзая? Как да го преодолея?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 5 месеца
hash: d227fd6aa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хех, и аз като започнах някаква дейност преди 20-ина години, и в един момент се озовах с 5000 вместо с 500 лв. на месец, при това без изобщо да се чанча колкото преди това, и ми беше ужасно съвестно как разполагам с пари, които не съм "изработил"...
Ама на хубавото бързо се свиква ;)
Сега и семейството си въртя, и фирмичката. Щерките пораснаха вече, и след като и тях ги изучим, с жената ще можем спокойно да се пенсионираме.

Ако нещо те терзае, помисли си за известните актьори, които са милионери само защото са изиграли роли в няколко касови филма. Или за такивата като чичо Били, които вярно яко са бачкали, ама не са станали милиардери понеже докато бачкат са взимали твоята заплата ;)

Живей си живота, обичай си мъжа, скъсвай го от секс, гледай си детенцето и хи-и-ич да не ти пука!

Дядо ми едно време казваше: "Който на младини се мъчи, на старини се пъчи!". И не забравяй, че само преди 100-150 години 40 г. е било преклонна възраст, като много малко хора са доживявали до 50...

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 1e259b2e1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами ако можеш да не работиш не работи ! Виж ако няма как ще се наложи ;)

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: f1a955f4c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Гледане на дете не е малко работа. И все пак: Не може ли да почнеш нещо самостоятелно, без шефове, нещо малко, но твое?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: effca7981f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами трябва сама да си решиш. Тука няма никой да ти помогне, освен да ти се похвали, както е направил 1, или пък да ти завиди, защото би дал всички за да е на твое място - знаеш, много хора се скъсват от бачкане за малко пари, колкото да битуват..
Аз определно не ти завиждам изобщо, но няма и да се изтъквам. И възрастта няма да си кажа. Жена съм. Принципно образователната система ѝ е основна цел да превръща масите в работна ръка (било то ниско или висококвалифицирана). А също и заради соца на повечето българи им е вкоренето, че трябва да работят за някой за да изкарват пари, а не да правят нещо свое и сами да са си шефове, още по - важното и най - важно за мен: сами да си определят работното време, колко, как и кога да работят.
Наистина, помисли с какво можеш да се занимаваш за пари, но на свободна практика.
Пък кой знае, може и по - добре от ходенето на работа да ти тръгне.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 62bc12be10
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Какво толкова му се чудиш? Щом искаш да изкарваш някакви пари, колкото да не си изцяло на издръжка на мъжа си, си в позиция да избираш работно време каквото на теб ти е удобно. Кой е казал, че трябва да се връщаш на старата си длъжност и да се завърта пак колелото на ежедневието. Можеш да си потърсиш някой магазин за дрехи, сувенири, книжарница или каквото там решиш, където имат нужда от човек на половин работен ден. Хем ще изкарваш някакви лично твои пари, хем работата по такива места е по-лежерна. Има и офиси, където търсят сътрудници на непълен щат или за работа от вкъщи, онлайн магазини и т. н. Ако пък си творческа личност и ти се отдава направата на сувенири, картички, бижута, аксесоари, картонена украса и пр. можеш и от това да печелиш. През моето майчинство правих картонени торти и други тематични украси за детски рожденни дни. Много се разтоварвах и си изкарвах прилични суми.

 
  ...


...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 7e82f5020c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   А защо не правиш нещо почасово? Ей така за кеф и за идеята, че и ти допринасяш за семейния бюджет. Или още по-добре нещо, което можеш да вършиш от вкъщи и без да се съобразяваш с графици, работно време, шефове и т. н. Просто нещо, с което да си запълваш времето когато нямаш нищо друго за правене. И понеже си обезпечена финансово, няма и да се тормозиш ако не успееш да изпълниш заплануваното. Нещо средно между хоби и работа или по-скоро хоби, което ти носи доходи.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: f1c557fda6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами не работи като не искаш само след не се оплаквай после когато един ден мъжът ти се спомине как на стари години няма да имаш и една стотинка пенсия съответно няма да имаш пари, нито за лекарства, нито за ядене, а пък без здравни осигуровки никъде няма да те вземат на лекар. Тогава какво ще почнеш да просиш пари от детето си и ще настояваш то да те издържа ли? Майка ми е същият паразит като теб от години не работи и по цял ден или се разхожда по улиците или гледа турски сериали да не говорим, че вкъщи почти нищо не пипва аз пера, готвя и чистя освен, че ходя и на работа. Лошо ми става като си помисля, че един ден ще трябва да легне изцяло на мой гръб.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 3d12f1723b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   не знам защо разглеждаш само 2-те крайности - да работиш като вол, да си докараш мигрена и да нямаш грам време за себе си и изобщо да не работиш. Има и междинни варианти - на половин ден, почасово, самостоятелно. Не знам каква професия имаш, за да съм по-конкретна.
Иначе мисля, че човек, свикнал да върши нещо и да допринася с труда си, не може безкрайно да стои вкъщи и да не прави нищо. Да, има донакинска работа, дете, но то става все по-самостоятелно и все по-малко нужда ще има от теб. Тогава какво ще правиш освен да плевиш градината и да пускаш прахосмукачка?
а и коментарът на номер 7 не е безпочвен. Ако мъжът ти се разболее и не може да издържа семейството? В живота има и болести, и смърт, и раздели и всякакви обрати. Какво ще правиш тогава и с какво ще се издържа детето? Пенсия някой ден?

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: ea8962cda3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Номер 7, разбирам, че си в кофти положение с майка ти и донякъде ти съчувствам. Бъди спокоен, че няма да легна на детето ми. Без осигуровки не става при нас, няма как, така че и това е уредено. Пенсията дали ще взимам моята или вдовишката, на която имам право, като пари е едно и също. Но не мога две пенсии да получавам. Пренасяш проблемите на майка си върху мен, но за вашата ситуация трябва друго решение, защото тя е различна. Съветвам те отсега да го търсиш, старите хора се разболяват рязко, лошо и скъпо. Бъдете здрави!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 55bc2527bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Хора, които използват думи като "въртя" и "фирмичка" НИКОГА НЕ ИМ Е ЧИСТА РАБОТАТА !

 
  ...

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 6ed9dc75e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Е ти не знаеш какво искаш, като типична жена. Изясни си точно желанията и тогава сядай да пишеш теми. И като почнете да драматизирате с това гледане на дете и къща. На къщата специално какво и гледаш, че чак и сама се справяла?
Щото и на брат ми жена му сама се справяше, докато не отидох един ден да го чакам в тях. По цял ден на лаптопчето, сериалчета, филмчета, разговори. Детето си играе с играчките, а 30 мин преди той да се прибере тя става да прибере боклуците от пода и после
- Ох цял ден чистя и гледам детето.
Та като почнете с тея реплики... Супер и било, че не работи е оставаше и зле да си. Нали те издържат в момента, ама всъщност не ти стигат парите май май, а ?
Не се ли опитваш точно това да кажеш. Глезотийки ли искаш ?
Салончета, вечери. Може би скоро ще ти омръзне и семейния живот, щото мъжа ти е бил по цял ден на работа и не ти обръшал внимание.
Ай сиктир от фалшиви драми и проблеми ...

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: ea8962cda3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 8, така е, разглеждам наистина само черното и бялото. Причината е, че само това съм видяла. Не съм имала междинно състояние, от тези, които споменаваш. Тези притеснения и аз ги имам, че в живота всичко се случва и единият ми глас ми нашепва да си опичам акъла отсега, а другият ми казва да го мисля ако дойде и да не си развалям рахата. Истината е, че да съм майка е най-хубавата работа, която съм вършила и искам да ѝ се насладя максимално. Това е нещо, което не мога да отложа за после. Докато работа винаги ще има.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker