Замръзнала кола - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Замръзнала кола
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 1257 пъти
Здравейте! Имам проблем с колата, както се разбира от заглавието.
Тази сутрин ( и всички други когато е студено ) колата беше замръзнала и не можах да отворя вратите.... Дърпах, въртях се като пумпал от 4те й страни и нищо. След като бях на път да се откажа най сетне успях да отворя багажника и да вляза от там. Вътре скоростния лост също беше замръзнал, трябваше да държа съединителя 15 минути, докато загрее, за да я изключа от скорост, за да изляза да я чистя от леда и снега. Тук идва другия забавен елемент, че нито една врата не можах да отворя и от вътре... Тъкмо почнах да рева, защото децата ме чакаха горе сами (да не мръзнат горките ), а аз не мога да изляза и отвън един човечец ми помогна да изляза....
А, да и изпарителя за газта беше замръзнал. Въобще вълшебство...
Мазах я по уплътненията със специална течност, с глицерин с антифриз, нищо... нула, пак ядове.
Ако някой ме е гледал отстрани е било голям атракцион!!
Моля мъжете за помощ, какво да правя за бога? ! Влизам като крадец през багажника, всяка сутрин едно и също, а зимата още не е в разгара си..
Чакам съвети от опитните тук, от скоро съм шофьор. Жена съм.
След като се посмяхме дружно (сутринта ми се плачеше ), моля за идеи как да реша проблема.
Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: 6db56aaa3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз пък вчера си прецаках дръжката от студа. Влязох някак си, запалих я на място и после реших да отворя отвътре за да изляза и се чу само едно пуууук и дръжката се прецака. Явно е била замръзнала и пластмасата се счупи! Да му се не види и климата и чудото! А е 30 ноември само! И на мен ми се реве.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 69702619d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не се маже с глицерин, а си има специални препарати за гумени уплътнения, които се мажат преди да започнат студовете.

Отделно има препарати, които размразяват впоследствие като в случаи като твоя. Това са неща, за които трябва да се подготвиш ПРЕДИ зимата, а не като ти опре яйцето в гъза :) В случая е можело да залееш пролуките на вратите с вряла солена вода. Да, наясно съм че солта е вреда за колата и това е крайно решение, но в случая само това е бил варианта. От опит го казвам. Но може би ще трябват 1-2 кофи. После като си патих, вече знам, че трябва предварително да се подготвяш.

Отделно има и препаратаи за стъкла да не замръзват, за да не чистиш половин час лед всяка сутрин, a за отвътре да не се запотяват и да бършеш с парцала половин час, докато ти загрее парното. Отделно снега от колата се чисти вечер, а не сутрин. Защото дори и през нощта да вали, на сутринта се чисти много по-лесно, ако е почистена от вечерта и не губиш 2 часа, точно когато най бързаш, а става за 5 мин.

Есента си купуваш няколко препарата за различни неща и се подготвяш на време. Отделно ако си на дизел, трябва добавка против за замърване.

Ето тук има едно клипче за догодина да знаеш как да се подготвяш. Повечето неща и за тази година ще са ти полезни. Например как да не си чупиш дръжките, как да я изчистваш по-ефективно и т.н.

https://www.youtube.com/watch?v=pEh1iw1ID7k

Конкретното клипче е реклама на марка препарати, но не е казано да е точно от тази марка, въпроса е, че в клипчето е добре обяснено.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: c3c91a39f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   1. Не е нужно мазане, а само да натиснеш/удариш горната рамка на вратата (металната част над стъклото). Замръзват уплътненията в тая част. Като натиснеш/удариш, ламарината на вратата леко се огъва, ледът отдолу се пука и отваряш.

2. Алтернативен вариант е да си носиш шише с топла вода. Не гореща да се спука стъклото, а леко топла. Примерно 25-30 градуса. Поливаш и отваряш почти веднага. Но ако е голям студ, след малко пак ще замръзне.

Мазането "помага" най-вече когато и без него е нямало да замръзне. PS: И не забравяй първо да отключиш преди опити за дърпане на дръжки.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: c3c91a39f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До номер 2 - каква вряла и солена вода, че и кофи?!?!? Ненормален ли си. Трябва да е топла, сол не ти трябва и е достатъчно половин-един литър.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 5ee447e7c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   И аз така оня ден. Вечер като оставяте колата, първо проветрете за да излезе топлия въздух. А на следващия ден с топла вода залейте ключалката. Аз така си отворих.

 
  ...


...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 69702619d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   до 4

така де топла, грешка на езика. С половин литър трудна работа. Зависи колко е замръзнала. Ако е -20, с половин литър ще размразиш, когато цъфнат налъмите, еле пък с температура 25.

Точно мазането помага, мога да потвърдя от години опит. Само че да се маже с препарат, а не с бабини рецепти.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 5676d1f5f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Намажи гумените уплътнения с течен парафин.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 7f65723bd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Имаше нещо със силикон в торбичка и се закачаше за прозорците отвътре в колата за да абсорбира влагата и да не замръзват стъклата. Нещо такова беше. Не си спомням понеже не се задълбочих да го запомня. Не съм шофьор, нямам кола

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: de2ccc0119
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Първо за уплътненията, удари и тем подобни глупости, като поливания с кофи са смешни. Има си спрейове на силиконова основа, които ние имаме на работа и ги ползваме за консервиране на матрици против ръжда.
Спрея е KORASILON Marine, но не знам дали го има в България. Но и някой подобен съм сигурен, че ще свърши работа.
Трябва да напръскаш уплътненията по цялата им дължина, както и вътре в самата врата, където се затваря за страничната рамка на колата, защото след отварянето, после вратата няма пък да се затваря от студа.
Относно скоростите, решението е смяна на маслото.
И си измии хубаво прозорците отвътре с препарат и микрофибърна кърпа.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: e2cfed0273
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   До номер 1 - аз не знам какво ти е виновен климата затова, че си си взела "пластмасова" кола, със некачествена пластмаса която се чупи толкова лесно. По страшното е в начина ти на мислене - климата ти бил виновен затова че ти си избираш колите по цвят. Изчакай да дойде наистина зимата, и тогава ще те видя как ще си откъртиш цялата врата. Но по вероятно е колата ти да стане паметник.

А за проблема на авторката - вече ти препоръчаха даже и конкретни мазила. Но гледам , пишеш че си ползвала такива и пак имаш проблеми. Нещо не е наред с мазилата които си взела или не правиш нещо както трябва.

Имало е случай и на мене да ми замръзват уплътненията и да се налага леко да "посъветвам" вратата за да се отвори. Но тогава беше -23 градуса и е разбираемо. Помня, че взех някаква спрей на силиконова основа и не съм имал проблеми цяла зима. А за ключалките пък предлагат пак някакво мазило в малко шише. Също вършеше работа. На пазара има достатъчно продукти които вършат реално работа за толкова тривиален проблем. Съветвам ви да се образовате малко, като в общия случай това просто значи да влезете в първата железария и да попитате какво биха ви препоръчали. Не е толкова сложно, нито страшно, нито причина за рев :) Ако от такива работи се разревавате ... да ви имам проблемите :)

 
  ...

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 3dfe34045a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Да, проветряването, преди да слезеш от колата е от първостепенна важност, аз отварям прозорците 2-3 минути преди да спра, особено когато сме няколко души вътре. Малко е дискомфортно, но впоследствие спестява много ядове.
Имай предвид, че вкажният въздух "кристализира" навсякъде - включително и в заключващия механизъм на вратите, в механизма на дръжките, по изолациите около вратите, по вентилатора, който върти въздуха в купето, и най-вече по вътрешната страна на прозорците...

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 759c448563
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Изчетох всички коментари и дори се посмях с някои. Работя в авто сервиз и съм видял доста простотия. Спукани стъкла от топла вода. Стъргане с лопата да махне леда. Мазане с псрафин от свещ. Една кака заби токчето в калника на голф 2-ка, хвана с две ръце дръжката и полетя по гръб в пряспата. Много глупости съм виждал и не ми се изброяват.
В твоя случай ще те посъветвам да заделиш някой лев и за колата. Това е машина. Ако искаш да ти служи, не може да и обясниш, че в момента нямаш възможност за ремонт. Не знам каква е марката, но за всяка си има "лекар". Като започнеш със смяна на антифриз, масло за скоростната кутия по спецификация, клапи и радиатор на парното и да не забравяме най - големия ти проблем в студа. Продават се по бензиностанции и авто магазини силиконов спрей. Издебни момент в който уплатненията на вратите са по сухи. Със спрея напръскай уплътнението на всякъде. Като приключиш с това, отваряш всяка врата и със същия спрей пръскаш вътре в бравата на вратата. Не дръжката от вън, а механизмът който затваря вратата. По възможност не пръскай върху стъклата. Не е проблем, но там остава мазно. Гарантирам ти, че на -20, -25 няма да имаш проблем с вратите. Имаше две-три зими с много грозна поледица. На няколко пъти беше около 1 см. леда по колата. Слязох. Видях че е абсурд да отворя врата и се върнах. Напълних шише около 1. 5 л. със студена вода и сложих около 8-10 супени лъжици готварска сол. Дупка около 4-5 мм. на капачката и напръсках колата до където ми стигна разтвора. След 15-20 мин. се върнах и избутах леда от вратите. Беше се напукал и се махаше лесно. До като комшиите стържеха със стъргалки от 30-40мин. Готварската сол е йодизирана и не нанася щети по боя и ламарина. А до 2 часа колата ще прилича на кално петно от улиците като се движи.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 259eb79223
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Да, уплътненията със спрей или с балсам за устни (като червило такъв), но ги подсуши хубаво първо с кухненска картия например. Всичко, което е на водна основа, ще доведе до замръзване, естествено. Тия съвети с водата... То може и прозорец да счупиш, за да влезеш, но не е това целта нали.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker