Рожден ден - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Рожден ден
преди: 13 години, 16 дни, прочетена 13703 пъти
Здрасти... рядко влизам тук, но наистина ми се иска да разбера дали нещо не е наред с мен или просто не съм в настроение.

След няколко дена имам рожден ден (няма да кажа кога)... и изобщо не се радвам. Дори като си помисля за това започвам да се изнервям. Знам, че повечето хора се радват и са развълнувани когато приближи техния рожден ден, но предполагам и че канят цяло стадо приятели на него.

Аз от моя страна останах съвсем без приятели. По един или по друг начин се разделихме. Едните ми приятели се преместиха в други училища и оттогава не сме се чували или виждали. Най-добрия ми приятел (както го наричам) всъщност не е никакъв приятел. По-скоро беше приятел преди. Познаваме се от първи клас, но откак се преместихме в различни училища спряхме да се виждаме (максимум 1-2 пъти в една година). Когато го викам навън винаги измисля най-идиотското извинение да не излезе. Винаги. А живеем на 3 минути един от друг. Не сме се виждали от няколко години, главно защото той предпочита да стои в тях пред компютъра цял ден и по-точно в някакви форуми. Имаме се като контакти в скайп, но откак стигнах до заключението, че не е истинскиприятел реших да не се занимавам с него изобщо. Но това е друга история.

Както и да е, както казах след няколко дена имам рожден ден и не съм в настроение да го празнувам. Казвам на всички около мен, че не искам да празнувам, но те просто настояват. Майка ми вече е поръчала торта без дори да ме пита, а баща ми иска да излезем тогава, точно в този ден. Така или иначе щях да поканя едната ми леля и баба ми... Но какъв е смисъла? Нямам никакви приятели, които да поканя, нямам никакво настроение да празнувам този ден, още по-малко ми се иска всички да ми натякват, че съм с една година по-голям цял ден. Ще седнем на една маса заедно и всички ще започнат да ми задават въпроси, все едно съм на разпит. Липсва само един клоун, който да пее песнички за честит рожден ден и да хвърля балони по мен за да скапе така или иначе скапания ми ден. Миналата година също не бях много весел по това време на годината. Просто нямам никакво желание да празнувам рожденния си ден и това е. Какъв е смисъла? И все пак не мога да не "празнувам" този ден, след като вече има торта и поканени гости, нали? Нямам друг избор...

Интересно ми е дали има подобни случаи като моя? Аз ли съм единствения, които не се радва че му предстои рожден ден? Или просто започвам да полудявам. Вие как празнувате своя рожден ден?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 16 дни
hash: 2af331cd2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да, аз моя не го празнувам от дете - първо причините бяха материални, после пък - хареса ми. И приятелят ми не си празнува рождения ден, пада се в тъпо време... затова пък празнуваме други празници.

Не харесвам рождените дни, този натиск точно на този ден да празнуваш, имаш или нямаш настроение. Мразя подаръците, които задръстват после с години шкафовете, мразя и самата аз да търся подаръци.

Съвет - не празнувай на самия ден, а се комбинирай с друг човек, който има рожден ден около твоя. Ние така от класа се събирахме 3-4 момичета и канехме другите в сладкарница, а те взимаха по един общ подарък за всяка една от нас и си прекарвахме добре. Хем вълкът сит, хем агнето цяло. Готинкото на тази комбинация е, че не си длъжен да си в добро настроение - има още двама рожденици, да се оправят!

 
  ...
преди: 13 години, 16 дни
hash: 40a0a9e547
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Разбирам те много добре. Аз имах дългогодишна поредица от такива рождени дни. На последния от тях бях откровено нещастна. Приеми го като част от живота. Всеки има такива периоди. Година след супер скапания ми рожден ден, който половината прекарах в Университетска библиотека, при все че беше събота и бях в лятна ваканция (! )... за да не е денят изгубен! Да не говорим, че там срещнах един супер противен човек, който съвсем ми скапа настроението. На следващата година обаче нещата се оправиха, всичко беше съвсем друго. И, виж сега смях - отиваме с приятеля ми на гъзарски ресторант, маса за двама, официално облекло, скъпо вино... И аз взех, че развих някаква алергия към калмари... ама че гадост! Но, дори и това не ми скапа настроението. Бях физически много зле, едва се крепях, но душата ми се смееше. Пожелавам ти и ти да намериш човек, който да изпълва дните ти... А, дотогава - рожденият ти ден е твой ден. Не си длъжен да празнуваш в общоприетия смисъл. Но можеш да започнеш да правиш на него каквото си искаш, колкото и откачено да е, ако трябва замини на някъде... Може и сам. Важното е да правиш каквото ти харесва и прави поне малко по - щастлив. Дано догодина имаш най - хубавият рожден ден на света:)

Борония

 
  ...
преди: 13 години, 16 дни
hash: 615b776ead
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Спокойно и при мен е така! Направих голяма грешка като си празнувах миналите рождени дни. Поканих едни хора дето не сме даже и приятели (е имаше и изключения де). И още съжалявам, че съм си празнувала рождените дни-без истински приятели и без настроение. Никоа не съм била в еуфория, коато имам рожден ден. А тази година за рд-то ми нашите са навити да отидем някъде на екскурзия. Ще съм двойно по-щастлива, ако съм с тях, отколкото с приятели и т. н.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 16 дни
hash: 16c6a0be07
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Споко и аз изоообщо не се кефя на рожденния ми ден. Много кофти ден е винаги. Не знам защо се получава така. Преди беше хубаво като бях малка, а сега само се чудя къде да избягам.. Но не се тревожи в крайна сметка това е само един ден в годината какво толкова.. С всички хора рано или късно става така - просто порастваме вече ;)

 
  ...
преди: 13 години, 16 дни
hash: e509ad4d5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   И аз по принцип не се кефя кой знае колко на рожденния си ден, но въпреки това смятам, че си заслужава да се празнува, в твоя случай поради две причини. Първата важи за всички. Човек празнува рожденния си ден, за да отпразнува, че е изживял още една година. Противоположният случай е човекът да е умрял. В такъв случай близките биха почели човека с панихида и биха страдали много, нали? За това според мен си заслужава да се празнува, за да изразим благодарността си за това, че човекът е жив. Смята се за абсолютно задължително да се почита паметта на мъртвия, нали? Ето защо аз смятам, че е абсолютно задължително да се празнува още една изживяна година. Втората причина в твоя случай, е че има хора, които искат да празнуват с теб. Това е наистина хубаво и трябва да си благодарен на майка си и баща си, че имат желание за това. Те те обичат. Според мен това е повод за празник. Не бива да приемаме за даденост любовта на близките си. Мисля, че е хубаво да си създаваме повече приятни моменти, а рожденият ден определено е добър повод да си създадеш такъв. :)

 
  ...


...
преди: 13 години, 15 дни
hash: 176d8cdeaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Аз на моя тази година се напих мнооого, имаше сериозни последици. Нямаше смисъл просто да хвърлям толкова много пари.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 13 дни
hash: a54fab4582
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И аз съм така, допреди 4 години го празнувах. Канех различни хора, а всеки тръгваше в различна посока. После подобно на тебе или изгъбих или се учуждих от причтелите си. Съучениците са ми противни и нямам желание и да ги каня. Затова не празнувам рождения си ден, по нататък мога да го празнъвам, но с подбрана група хора, не повече от 5 човека.

 
  ...
преди: 13 години, 10 дни
hash: 4dd4d336c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Напълно те разбирам. И аз след няколко дни имам рожден ден, но изобщо не искам да идва. И проблема с гостите ми е познат, защото съм по-затворен тип човек и нямам много близки приятели. И понеже всички на моята възраст обичат по рождените си дни да правят огромни купони, да се напиват и т. н. , а аз нямам такова желание, реших проблема като поканих няколко човека просто ей-така да ги почерпя следобеда и това ще е. Така, че да знаеш- не си единствения! :)))

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 7cee1992a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   разбирам те. и аз тази година не съм в настроение и аз нямам много приятели. най-добрата ми приятелка е на село а другата ми най-добра приятелка е при баща си което е в другия край на България. и съм наистина тъжна. това ще е пълен провал.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 4a8e5cc0c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не е казано че всеки трябва да си празнува рождения ден! Но все пак ако си решил да го празнуваш, традиционния начин с свещички и торта, балони и тн. не е единствения. Предлагам ти да не го празнуваш официално а прсто да поканиш най-близките си приятели с които ти е най-забавно и примерно да ходите да се черпите някъде или друго- може да ходите на боулинг, кънки на лед, компютърен клуб и тн... важното е да си направите кефа :)Така ще разбереш кой държи на теб и кой не му пука! Надявам се да съм бил полезен.
Поздрави!

 
  ...

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 4b9803c6f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Аз ставам на 45 и имам същите проблеми :) Животът ме раздели с повечето ми приятели (най-вече от студенството), а тези които останаха около мен не са много искрени. И аз чувствам как семейството ми ме тика да изпълня протокола, който така ме ужасява: за какво да събирам хора и да ги храня, като те искат да се видят, а не аз. При теб въпроса с ентусиазма на родителите е проблем- и аз съм родител и би ми било мъчно да гледам тъжното си дете. Можеби някакво пътуване в деня като подарък би било добро оправдание, аз това избистрих за сега :). Минали са две години почти, как ти се стува сега? Поздрави сърдечни!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: aafc821080
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

14.   Аз пък си празнувам моят рожден ден, готино ми е да събера приятелки, да им приготвя нещо за хапване и да се видим :))
Радвам се, че родителите ми са ме възпитали по този начин- празниците се уважават, без значение лични или на другите.
За мен това е моят ден, аз съм в главната роля и се чувствам страхотно да приемам поздравления :))

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 6c0fbc5f33
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Аз до преди няколко години си празнувах рожденния ден тази година направих 22 и въобще небях щастлив незнам защо не е както преди но неси харесвам рожденния ден приятели и то повечето само използвачи дори не бях мислил да ги каня празнъвах си вкъщи със семеиството и те тва е несе радвам както преди нз защо

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 39afdc14e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Ами моя няма как да не го празнуват, защото е един ден преди Нова година. Родена съм на 30 декември. То всъщност само тогава може майка ми да дойде за повече време, защото не работи през празниците. Тя живее в друг град и не я виждам честно, но например сега ми каза вчера, че ще дойде към 20-21 декември и ще остане до 4-5 януари.

По принцип родителите ми също не го празнуват. Тате само на работата, ако черпи иначе не кани гости, ама му звънят за да му честитят. Той е роден на 14 април, тогава не е празник и така.

Мама и тя не празнува. Само праща на нас с тате нещо и това е то какво повече? Иначе тя е родена на 17 август, което пак не е някой празник.

От от рода на майка ми само аз и братовчед ми си ги празнуваме като гледам, ама само на нас ни съвпадат почти с празници. Той е 15 дена по-голям от мен. Роден е на 15 декември, същата година. Даже и, щото сме родени в един месец имената ни започват с една буква. Аз се казвам Йоана, а той Йосиф. Всъщност не ми е единствения братовчед има и двама по-големи братя. Единия сега е на 17 (казва се Мартин), а другия на 20 (той се казва Калоян). Единия беше роден на 8 септември, а другия на 4 май.


А другата сестра на мама (те са три сестри) е омъжена в Израел. Там си имат други обичай и не знам дали празнуват. Аз им се обаждам по скайп да им честитя. Тя има 4 деца две момичета и две момчета. Те имат малко странни имена. Братовчедите ми се казват Хавел (той е най-голям), Лия (тя е след него), Юдит (тя е третото дете) и Вениамин (той е най-малък).
Може би имат някакво значение на български. Когато попитах вуйчо той каза, че значат следното:
Хавел - идва от Авел син на Адам и Ева.
Лия - жена, която е раждала много пъти.
Юдит - девица, жена, която е девствена.
Вениамин - буквално се превеждало "син на моята скръб", но не беше много сигурен.

Както и да е. Накратко родителите ми не ги празнуват, бабите ми и дядовците ми също - само аз и братовчед ми, сигурно, щото сме най-малки и за това. Иначе на някой хора, просто им е все едно. При мен е обратното. Аз пък много се радвам, ама за жалост трябва да чакам буквално цяла година за да дойде винаги, защото моя рожден ден е последен. Най-малка съм от класа, и все си мисля, че ако се бях родила три-четири дена по-късно, съм щяла да съм по-малка.

Както и да е. Но празнувам го обикновено. За жалост не мога да каня приятели, защото всеки се готви за Нова Година, но все пак се виждаме преди обяд и така. Хубавото е, че поне съм и с двамата си родители тогава, ама не и се сърдя на мама. Като и се налага да живее в друг град нищо. Тя не е виновна - нито пък тате. Важното е, че двамата се разбират, говорят си, не са се карали. Няма сърдити всички сме доволни, поне по моите наблюдения.



Йоана ?

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 959bb37d83
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Споко и аз съм така, след 1 ден имам рожден ден, а изобщо нищо няма да правя и ми е някакво кофти, но какво да се прави... Ще седна с наще за 1 час на обяд и това е.. Нямам никакво настроение тази година за празници миналата година имах доста настроение, но тази.. УВИ :(

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 14073c049d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Спокойно аз имам рожден ден след няколко дни и нямам НИКАКВО настроение :D дори не знам какъв подарък искам!
Да ти кажа честно и аз си мислех че съм единствената която не е развълнувана, но поне знам как ще го празнувам :)

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 7737367c1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Стара тема, но няма смисъл да пускам нова, след като вече има, а и не търся съвет, а искам да споделя само. Аз също мразя рождения си ден, но не защото не обичам да го празнувам или нещо подобно, а защото никой от хората, на които държа, не се сещат ей така да ми напишат дори и едно обикновено "честит рожден ден". Не някакви дълги пожелания, а само това... Просто от едно елементарно уважение. Обаче ако им кажа предварително, че ще ги черпя веднага се сещат. :)

 
  ...
преди: 4 години, 10 дни
hash: 8e24ea0137
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Спокойно,и аз не харесвам рождения си ден!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker