Пребоядисване на кола ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Пребоядисване на кола ?
преди: 5 години, 5 месеца, прочетена 2484 пъти
Здравейте, не знам има ли значение каква кола карам, но все пак ще кажа, а именно Нисай Кашкай черен на цвят. И както вече сигурно се разбрали от заглавието, обмислям да го пребоядисан през пролетта, но още не съм взел окончателно решение, тъй като не съм наясно с много от нещата, за това се обръщам към вас. Причината да стигна до това решение с пребоядисването е, че колата има доста драскотини, модел 2007 е, освен това е взета и втора ръка, тъй че може да си представите за какво става въпрос. Разбира се, че не е в някакво ужасяващо положение, има си драскотини навсякъде, но по видимите са около 3-4 на брой. Една от които е доста дълбока и вече боята е започнала да се бели лека полека. Другите драскотини, както казах са или просто повърхностни ( които искам да поправя от естетическа гледна точка ), а другите не само заради факта, че не изглеждат добре. Това което ме притеснява обаче е, дали колата няма да заприлича на нещо скалъпено набързо, сякаш аз съм се захванал да я боядисам с четка и боя пред блока. Въпросите ми към вас са: Тези които сте си боядисвали колата, личи ли си че е барана? Аз не искам да сменям цвета, отново ще е черна, но наистина не искам да съжалявам за избора си. Разбира се, че зависи къде и при кого я боядисвате, но дали и при най добрите няма да си личи, че е пипано нещо. Другия ми въпрос е колко време отнема долу горе ( знам че е относително )? Надявам се коментарите да са от опит, тъй като ми е важно да чуя реални отзиви по въпроса...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 5 месеца
hash: 08cd190b4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Цялостно боядисване едва ли си струва по това, което описваш. Колите се боядисват на детайли, там, където драскотините са леки може да се мине с дълбоко пастиране и най-вероятно ще излязат и без боядисване. За смяна на цвета - почти забравят. За да се направи както трябва се изкарва целият интериор на колата навън за да остане едно голо купе. В същия цвят струва около 1200-1500, в друг цвят - само ако някой ти се навие и то за много пари.
Дали ще личи след това - зависи от това кой как ти я прави. Ако е поне над средно ниво няма да личи за нетренирано око, хората, които се занимаваме с това винаги виждаме, но не ние сме важните при теб.
Тъй като бояджии има хиляди, каквото и да ти кажем тук няма особена стойност. Разпитай приятели да ти препоръчат някой, отиваш, оглеждате, разбирате се за пари и време и това е. Другото тук е ала-бала.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 5a3598691a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   С това се занимавам.
Много зависи от бояджията. Виждал съм надрано с ключ, и с четка и много финен кит как изчезва драскотината. Лакираха целия детайл и цялостно полиране на детайла. Има разлика около два месеца докато новия лак не започне да се слива със стария. За по големи драскотини се китва целия детайл, боядисва и полира. Иначе ако пръсне само мястото си личи. Но много зависи от майстора.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: c6fe3cbd1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Няма смисъл от цялостно боядисване. Прекалено скъпо и сложно е, а и си има рискове. Леките драскотини се оправят само с лакиране и полиране, няма нужда от боя. А тези 3-4 места могат да се боядисат само местата (ако е добър майстора) или най-много детайла. Но цялостно боядисване е прекалено крайно решение. Най-много после след тези процедури да си я пастираш цялата за блясък и да се съхранят боята и лака по-дълго време и това е.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 6ef7f24b4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   При теб понятието "пребоядисване" не е на място. То означава смяна на цвета. В твоя случай ще боядисаш някой елемент, може и почти всички. С нормален бояджия няма да личи абсолютно нищо - все едно е нова. С некадърен бояджия може да се забелязват пръски по дръжки, гумени уплътнения и подобни, но при черен цвят не е драма. И най-вече може да падне лака след 1 година. Намери някой широко известен бояджия и най-вероятно няма да имаш грижи.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: c5fefb428d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Колата е твърде стара за подобен типпинвестиция. Няма никакъв смисъл. Виж какво може с пастиране да излезе и ако толкова много държиш някой детайл може за пребоядисаш 120-150лв.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker