Можеш ли да споделиш това на приятел ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Можеш ли да споделиш това на приятел ?
преди: 5 години, 5 месеца, прочетена 1206 пъти
Моя приятелка се връща за уикенда в родния си град. Пиши ми да излезем, само че аз в този момент не съм добре финансово и сега не ми е момент да харча пари по кръчми. Вие бихте ли и казали тази причина?
Искам да вметна само, че преди време и доверих нещо много лично и съкровенно, а тя го е разказала на други наши приятелки и то по особенно обиден за мен образ. Разбрах го след време и ми стана много гадно, че те са узнали тази моя тайна, която за мен е нещо много лично.
Направих си сама изводите и повече, не и доверявам нищо макар, че постоянно се опитва да рови в живота ми. Сега ме препира да изляза, но просто в момента не мога. Препира и препира, е как да и кажа истината, че имам финансов проблем към тези дни.
Така след като няма да изляза, тя ще започне да ме контрира или избягва, затова че съм и отказала. Едва ли не ще се обиди, но аз не искам това. Другото което е, ако излизаме само двете само сумти и мрънка колко и е тъпо и скучно, бърза да си отиваме или иска да ходим на смотани заведения. Ако обаче излезем в компания, се държи някак надменно с мен пред другите.
Има и още нещо, аз вече съм семейна, а тя все още не. Факта, че имам дете малко или много ме ограничава, но тя пак го приема на криво.
Приятелки се още от деца, уважавам я, но ми действа натоварващо.
Та бихте ли и казали за финсите или какво бихте и казали?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 5 месеца
hash: ccbe27a4d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Прочетох първия абзац и аха да си кажа "Е, к'во толкова страшно или срамно има, ще те разбере, нали ти е приятелка... " и зачетох надолу.
За мен това нито е приятелка, нито трябва да ти пука какво ще си помисли, ако й откажеш да излезете. Даже не знам как изобщо поддържаш връзка с подобен човек! Дай като се знаете от деца да търпиш да те разнася или да се държи кофти с теб в присъствието на други хора.
Ако не можеш да си толкова директна, колкото "приятелката" ти заслужава, отклони мераците й за излизане с някакво оправдание. Явно и в двата случая (и да се видите и да не се) ще се държи като тъпачка.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 9f99e8e2a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   прояви малко честност към себе си и просто й кажи, че не ти е приятно да излизаш с нея.

ако те притеснява толкова да й кажеш - прати ми телефона й, понякога много ми харесва да се държа гадно с някой, който го заслужава :)

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 9324051626
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   На приятел можеш да споделиш всичко, стига да ти е приятел. В твоя случай говорим за жена, която те е предавала и се е държала надменно с теб пред други хора. Според мен, на такъв човек не бива да се споделя нищо. Няма срамно във финансовото ти положение, но ако те притеснява, че ще се разчуе, задръж причината за себе си, не е нужно да бъде публично достояние. В случай, че искаш да се видите, което ме съмнява, кажи, че си надживяла кръчмите и предпочиташ да седнете на спокойствие в някое кафене. Не се притеснявай да теглиш чертата на отношения, които изобщо не са приятелски и топли. Изобщо не е загуба да пуснеш човек, който отдавна ти е доказал, че не е до теб.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 827aaf25e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не ѝ казвай, че имаш финансов проблем - ще разкаже и това на всичките ви познати.
Прекрати всякакви контакти с нея - не ѝ вдигай телефона, не ѝ отговаряй на месиджи... Няма да ти е трудно, щом живее далече и не се виждате всеки ден...

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 7105e07452
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не знам къде толкова ще ходите и защо искаш изобщо, но можеш примерно да си вземеш вода и салата (или някакъв сок, ако сте в бар или дискотека) и да й кажеш, че си на диета и не можеш да пиеш. Примерно.

 
  ...


...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 17578a9aaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   На "това нещо" приятелка ли му казваш? ! Няма значение от личните ти доходи или как си наредила живота си. Не познат човек да срещнеш на улицата с детето си го питай директно какво мисли за теб. Мога да ти гарантирам, че ще чуеш само хубави неща. Много отдавна спрях да допускам хора до себе си. В смисъл "приятели". Ама от бебета сме били заедно. Ама аз те уважавам. Не на мен тия. Имах "приятели" преди да вляза в казарма. Там се научих, че вяра освен на себе си, на никого друг. В днешно време 90% от хората се мъчат да навредят на другия. За това имам само познати. Когато имам нужда от помощ, си плащам. Ако не мога да платя, си късам сам червата. При условие, че те е разправяла. Държи се надменно. Използва те за фон. Каква приятелка? ! Вярно. Боли като ти забие ножа в гърба ама нейното е за детеродния орган на тази която я е родила. Опитай да провериш думите ми. Поискай от нея някакъв вид помощ и сама се убеди. Не се занимавай с нея. Просто и кажи, че детето и мъжът ти са по важни. Тогава ще видиш черната страна на същноста и.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 73e2651f09
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ама ти изобщо защо искаш да излизаш с нея? След като знаеш какво ще стане. Ще ти се муси цяла вечер, че и е скучно, после ще раздрънка на всичко и то обиден начин всичко за което сте си говорили... не дай Боже пък да и кажеш, че имаш финансови проблеми. Още утре всички ще знаят! Та кажи ми ти какво печелиш ако все пак се видите? Някакви положителни емоции? Приятно прекарване? Нееее! Тогава защо искаш да си го причиниш? Ама били сте приятелки от деца, може, ама в минало време. Сега тази персона не ти е приятелка, а просто позната, която обича да се прави на интересна. На твое място изобщо няма да и се обяснявам, просто и заявявам, че в момента няма как да се видим и точка. Да си мисли каквото иска. Само не и давай никаква лична информация, че и сама виждаш какво става, ти и споделиш едно, тя разпространи друго и накрая изглеждаш тъпо в очите на останалите, защото твоята "приятелка" им е наговорила куп глупости. Е, защо изобщо искаш да поддържаш връзка с такъв човек? Приеми го, някога сте били приятелки, но с времето и двете сте се променили и сега нямате нищо общо и няма смисъл да се правите, че ви е супер забавно и приятно да излизате заедно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker