Може ли според вас да ми се случи беля - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Може ли според вас да ми се случи беля
преди: 5 години, 5 месеца, прочетена 1493 пъти
Обръщам се към разбиращите от коли. Преди месец-два започна да се чува едно топуркане/тропане от към предно ляво колео само при пълен ляв. Никакви други симптоми, само това. Щях да я оставя на сервиз, обаче майстора ми каза, че е препълнен с коли и ще трябва да чакам поне седмица, но предположи, че е от каре само по описанието.

Проблемът е, че колата ми трябва ежедневно, за да карам детето на училище (няма кой да го кара, а е малко, за да го пусам само, далеч е - първи клас е) и да ходя на работа, иначе става много сложно, защото работата ми не е много близо, а училището е в друга посока и без кола никак не става. Все пак щях да я оставя някой ден, обаче докато се чудех какво да правя, докато съм без кола, тропането взе, че изчезна от самосебе си.

Въпросът ми е това възможно ли е според вас да означава, че не е имало реален проблем и ако не - опасно ли е да карам така до лятото, когато по ще ми е удобно да я оставя на сервиз, когато детето е във ваканция. Да не стане не дай. Боже, някакъв фал, като изкачане на гума в движение и да стане сериозна беля? Ясно е, че няма как да знаете със сигурност, ез да сте видели, но какво бихте ме посъветвали?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 5 месеца
hash: cdb9eab503
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да ти кажа от моя дългогодишен опит - започне ли проблем с техника по принцип и с кола в частност, нещата НИКОГА не отиват на добре от самосебе си! Това не е жив организъм да се самоизлекува, да зарасне и т.н.
Започне ли нещо, колкото и малко да е то, да се обажда, знай, че нещата ще прогресират на зле, и никога обратното! Да скриеш главата в пясъка и да си кажеш: "То ще спре да хлопа..." е най-голямата възможна грешка, която може човек да направи.
Сега, не искам да те плаша, и може би не е такъв случаят конкретно, НО, амортизацията, счупването, повреждането на една система, малко или много ВИНАГИ води и да скапването и на други системи и елементи около нея, просто защото те започват да се натоварват неравномерно, неправилно, опитвайки се да компенсират счупеното. Накрая грохва всичко!
Какъв е изводът? Чуеш ли, видиш ли, усетиш ли и най-малкото нещо, финансово и всякак ти е много по-изгодно да го поправиш ВЕДНАГА, без отлагане, защото с всеки отложен ден (или километър изминат пробег), неприятностите и цената на ремонта се покачват експоненциално!

Освен сервизите има и много самостоятелни майстори, повечето от които доста добри, за да оцеляват сами на пазара. Познавам примерно един Любо от Надежда - пенсиониран механик от НСО. Страхотен майстор, доста младолик и стегнат чичо. При него караш колата вечерта и си я взимаш на другия ден по обед. Работи и събота и неделя, ако се наложи и е спешно. Ако някъде си закъсал с колата - идва с неговата и те тегли с въже до работилницата му...На всичкото отгоре накрая и ще те черпи шоколадови бонбони и кола или бира :)
тел. му е 8607576 и отпред си сложи стандартния префикс на а1.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: cf9de4ba23
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Понеже от горния отговор нищо не се разбира ще ти кажа. Спокойно приятел, за сега можеш да караш така до като се налага. Колелото няма да ти изпадне стига да са ти затегнати болтовете, така че спокойно. Но гледай при първа възможност да го оправиш проблема, не звучи нищо сериозно и не навивай много много щом тропа тогава.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 05ce7093f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   №2 От №1 всичко се разбира, не разбира само онзи който няма грам техническа мисъл. Ако тракането е било при карето, значи е имало износен маншон, след като се е скъсал и изпаднал спряло да трака, би трябвало да се чува едно къркорене но жената не разбира и явно не го чува, след като е продължила да кара, е скапала и карето най вероятно и полуоската, следва съединителя, сега износва гуми и е почнала да скапва и други части и ако авторката продължава да кара хем има опасност за нея и пасажерите, защото колата тресе /клати/ при ускорение, а и е зима и пътищата мокри, хем като иде на ремонт ще й одерът кожата защото е скапала много части. Ако изчака и е жива до лятото по добре да си купи нова кола че на тази ремонта ще й излезе същите пари.
Монтьорът който е говорил с нея е наясно, че за около седмица тя ще скъса маншона и ще му осигури повече работа, а смяната на повече части са си чиста далавера.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 364d3371d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мърда ли житото и няма вятър значи нещо става там!? Чуваш ли странни шумове по колата си, нещо нередно има. Американците казват, нещо не се ли повреди, не трябва да се пипа, същото важи и за колите, но поне отиди някой механик да види дали няма нещо развито. Такива странни потропвания са или от каретата, или лагери. Преди студеното време чуваха ли се шумове, или само в студеното са? Ако е само в студа, може и от спирачките да е, тук само се гадае, трябва око да види!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker