Зодиите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Зодиите
преди: 5 години, 5 месеца, прочетена 1178 пъти
Здравейте!
Тук открих доста теми, свързани със зодиите и прочетох най-различни мнения.
Преди да започна, искам да кажа на хората, които ще намерят темата ми за безсмислена, не вярват в зодиака и нямат какво да напишат тук, да не си правят труда и да развалят темата. Уважавам избора на всеки човек, защото е различен и нямам нищо против това, но според мен на който не му е интересно, да пропусне написаното от мен.
Аз лично вярвам в зодиите и смятам, че някои неща от описанието им влияят върху характера на човека. Разбира се, не при всеки е така, много зависи и от възпитанието, семейството и още куп фактори. Съгласна съм и с някои коментари от предишни теми за асцендента -той също е важен. Може да се каже, че всички теми, свързани със зодиите в интернет съм ги прочела и има неща с които съм съгласна и не съм. Много е относително и това, че двама човека са една зодия например, не ги прави еднакви, имат си и техните различия.
Моите впечатления от другите зодии са малки и най-вече тясно свързани с мои близки и роднини. Ще се опитам да ви ги напиша по-накратко и преди това искам да кажа, че това са мои лични изводи, тоест не се обиждайте, защото не това искам да постигна:

1. Овен (жена, братовчедка ми)-Жена с характер, която постига целите си, малко е инатлива, но добра и се раздава, зависи за кого. За мъж от тази зодия нямам наблюдения.
2. Телец (жена, майка ми и аз)-Упорити сме, инатливи, обичаме малките компании, държим на приятелите си, обичаме да готвим и сме домошари, както и да пестим.
Телец (дядо ми)-Същото като за нас.
3. Близнаци (жена, вуйна ми)-Любопитна, много често нещата и омръзват, умна, но с много менящи се настроения.
4. Рак (жена, баба ми)-Жена на семейството, бих казала обича спокойствието и децата си, понякога се колебае в избора си.
5. Лъв (леля ми, свако ми и братовчедите ми)-Ужасно различни хора, но като цяло всички обичат да ги слушат, обичат да са център на внимание, горделиви са, спорят.
6. Дева (жена, моя приятелка)-Инатлива, обича да критикува другите, не си признава грешките, но е добър слушател, може да и се има доверие. Студена в началото, но като я опознаеш, човекът отвътре е друг.
Дева (мъж, дядо ми)-Човек на думата си, с много голямо чувство за хумор, справедлив, трудно се запознава с нови хора.
7. Везни - Не мога да кажа нищо за тях, защото нямам близки от зодията.
8. Скорпион (мъж, брат ми)-Човек, който иска нещата винаги да са така, както той иска, отмъстителен, понякога е груб, обича да е сред различни хора и не обича да е сам.
9. Стрелец (мъж, баща ми)-Обича шумните места и събирания, харчи много, без да си прави сметката, прави нещата, когато ги прецени, обещанията си ги изпълнява, но минава много време.
10. Козирог (моя приятелка)-Справедлива, обича парите, с голямо чувство за хумор, недоверчива, но добра и лоялна приятелка за тези, на които се доверява.
11. Водолей (мъж, вуйчо ми)-Живее си в неговия свят, не се интересува от заобикалящото го, обича алкохола и е много щедър, може да си даде и якето от гърба, доверчив, добряк.
12. Риби (баба ми)-Затворена в себе си, също доверчива, любяща, лесно се засяга, раздава се за семейството си, когато си науми нещо го прави.

Ами това са моите впечатления от зодиите, пак подчертавам, не целя да обидя някого. То си е и до човека, има значение.
Аз съм земна зодия Телец и най-много се разбирам с Козирог и Дева (другите земни), но и с моята зодия (майка ми), с нея мислим еднакво и се разбираме отлично, чувствам я като приятелка. Аз и самата имам влечение към тези зодии, защото са ми любими.

Моите въпроси към вас са следните:
1. Коя зодия и асцендент сте? Харесвате ли си я?
2. Какво мислите за зодия Телец и главно за жена Телец с асцендент Стрелец (както е в моя случай)?
3. Какво е вашето мнение и наблюдение за вашата и останалите зодии? Кои ви харесват и кои не?

Благодаря на прочелите и коментиращите. Ще следя темата.

*Момиче на 17

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 5 месеца
hash: 77fed8289d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Наблюденията ти са много точни. И аз за моите близки от същите зодии имам подобни наблюдения.

А за моята зодия (близнаци)-да, любопитни сме, често си меним интересите, имаме много хобита, но за кратко. Нямаме твърдо мнение, днес мислим по един начин, а утре по друг.

М31, близнаци

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: d379cef9d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не разбирам от зодии, но моите познати и аз самия сме точно обратното на това, което си описала.

Ако искаш да намериш нещо общо между определени хора, винаги ще намериш такова и ще вярваш, че това се дължи на зодии, рожденни дати и не знам си какво.

Ако направиш подобно проучване за хората според първата буква на името им примерно, 100% ще откриеш определни "зависимости" и "общи" неща между тях. А различните няма да ги отразиш особено.

В психологията има такъв феномен, при който когато вярваш в нещо. забелязваш само нещата, които го потвърждават, а игнорираш нещата, които го опровергават. И така с течение на време си натрупваш "доказателства" и си вярваш още повече.

Знам, че не ти харесва, но ти точно това правиш в момента и си навиваш фитилите сама.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 9c0c79a726
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Наблюденията ти са невалидни и са плод на апофения и склонност към потвърждаване - да намираш смисъл там, където няма, нагласяйки си фактите.

Зодиакът, по които работиш, тропическият зодиак е т.нар. птолемейски зодиак и е на над 2000 години. Тогава, по време на пролетното равноденствие (20 март), Слънцето се е намирало в началото на знака Овен. Тъй като Земята има прецесия обаче, днес пролетното равноденствие е в 7-мия градус на съзвездието Риби.

Западната тропическа астрология е изключително заблудена в това направление и непрекъснато се опитва да измисля нови и нови начини да си наглася фактите, за да не признае фундаменталната си грешка.

Изключително лесно е човек да валидира сидералната (тази използваща истинския звезден зодиак, от сидерал - звезден) астрология. Просто вижте кои тропически знаци са най-склонни да печелят нобелови награди по литература например. Ще видите Везни и Рак. Само дето в действителност - тези хора са всъщност (в 23/30 от случаите, т.е. 76%) Дева и Близнаци - двата меркуриеви знака. Меркурий, Хермес (в Египет Тот) е творецът, използващ думите и мислите, литератор, писател.

Ако рожденото ти Слънце е преди 23-тия градус на тропическия Телец, то твоето Слънце се намира на фона на съзвездието Овен и ако излезеш преди изгрев Слънце на рождения си ден ще видиш как изгрява Овена, а не Телеца.

Да, трудно е човек да се отърве от първоначалното програмиране - че си еди коя си зодия. Много хора се привързват към слънчевия си знака, носят си медальони и пръстени и като им кажеш, че всъщност Слънцето им се намира в друг знак и яростно започват да отричат.

И още нещо: ти не си само слънчевия си знак или асцендента, а импринт на целия Космос. Всички други планети, съзвездия и оси също влияят. Не са случайни и "допълненията" към знаците, които древните са създали. Например, глифът (графичното изображение) на Козирог не е просто коза, а е коза с опашка на риба. Тоест, те са наблюдавали, че последните градуси на Козирог са всъщност с проявление на Риби. Краят на сидерални Риби и началото на сидералния Овен, противно на разбиранията в тропическата астрология, е Атина Палада и се характеризира с изключително дълбоко, проникновено разбиране на околните и Света, желание за справедливост и тн.

Въобще, това, което тропическите астролози се опитват да пробутат за астрология е доста повърхностна версия, насочена към масите.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 9c0c79a726
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   до 1: Без значение какъв ти е слънчевия знак, астрологията не трябва да се използва за оправдание на слабостите ни. Всъщност тя е разкрита именно, за да осъзнаваме по-лесно първоначалното си програмиране, като целта на нашето съществуване всъщност трябва да е да се научим да го използваме в наша полза. Тоест, човек трябва да преодолява нежеланите астрологически влияния чрез осъзнаване.

Ако мислиш, че е нежелано непрекъснато да си сменяш мнението (нещо, което не е типично не просто за Слънце в Близнаци, а за повечето неотработени Луни), то можеш да предприемеш съзнателни стъпки към промяната на това поведение.

С други думи, астрологията не бива да е оправдание да сме слаби хора.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 50e41f20f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Астрологията е много необятна тема и всяка зодия може да се прояви високо и ниско.
Близнаците например са олицетворение на думата информация. Приемат и предават информация, в това са най-добри.
Ако Близнака обаче се прояви ниско (не се образова, не разгръща потенциала си) той е просто клюкар, харесва реалити програми и сапунени сериали, послъгва, бърбори. Всяка нова информация променя тотално мирогледа и принципите му.
Ако обаче се прояви високо е човек-енциклопедия, с дар слово и завидни умения в проучването, намирането на информация и предаването й на по-прост език за другите. Ако му кажеш, че си търсиш нов телефон за час ще проучи всички производители, характеристики, възможности за договор и ще ти смели информацията до "вземи този" и можеш да си сигурен, че изборът ще е най-добрият.

 
  ...


...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: f55e7dbf8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Познавам двама човека, родени в една и съща година, в един и същи ден и един и същи час, неприличащи си по нищо в характерите.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 45840bb9ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Виж клиповете на Ванеса Виденова в Ютуб!
Това за което говориш не са зодии, а архетипи!

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: e4a4f6e542
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Най - вероятно не са в една и съща минута, 6, а и да са - то не са на едно и също място раждани (невъзможно е чисто физически), поради което асцендента им е в различни градуси, от там и върховете на всеки един от домовете в наталната им карта... също и луната..

(само да кажа, че не съм някаква астроложка, в смисъл не се занимавам с астрология за пари и не бих го правила, просто ми е едно от хобитата)

А към авторката: просто потърси в гоогле разни форуми за астрология и ще намериш много неща, особено на английски.
Тук, като виждаш, ще има само заяждане, хейтене и.т.н.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: d379cef9d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   "Най - вероятно не са в една и съща минута"
хахахахахахаха ей това уби коня с правата лопата.

Значи ако са една зодия трябва да са еднакви, обаче ако на една дата, трябва и да са в една минута, че и в едно легло раждани. Абе верно тук с конкурс са ги събрали.

Първо реших, че е ирония, но уви.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: d379cef9d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

10.   8, ама аз и близначки познавам доста различни, за тях какво ще измислиш? В едно легло са родени, един ден с 5-10 мин разлика. Сега сигурно и стотните ще изкараш виновни. Ако бяха еднакви, щеше да кажеш "ето видя ли, от зодиите е". Ако обаче са различни, се почва "ама то минутите, секундите, стотните, едната е родена с гъза напред, другата с гъза назад, трябва и двете да са с гъза напред и леко на ляво, иначе не става".

Точно това, което писах и под номер 2. Търсите си "факти", които да пасват на вашите си теории и това го приемата за доказателство, а ако не пасват - оправдания. Обаче като ви го кажем, сме "хейтъри".

Извинявай, ама каква е вероятността двама да се родят в една и съща минута на едно и също място?

 
  ...

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 024580b750
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей, имаш добри наблюдения, най-вероятно говориш за слънчевите знаци на тези хора, но като цяло тези знаци, където и да се намират /например да са не слънчеви, а лунни, асцендент, Меркурий, Венера и т. н. /, проявяват същата енергия, само че в сферата на планетата, на която се намират. Аз например съм Слънце в телец, асцендент Луна в скорпион. Отначало хората ме виждат или като много особен човек, студен, или с много еротично излъчване /асц. скорпион.. Като ме опознаят лесно се отпускат около мен и бързо ми се доверяват, обичам да помагам на хората като цяло и добре ги изслушвам /Слънце в телец/. Но в един момент нещо ми става и имам нужда да се отдръпна от всичко и всички, всички забелязват, че нищо не споделям на останалите и че съм много потайна /Луна в скорпион/. Астрологията е една много обширна наука, точна е колкото математиката също. Има и много аспекти, не само планетите в кой знак се намират. Например една Венера в телец може много да се промени, ако има негативни аспекти с Плутон, Марс, Уран, Сатурн. Същото е и с останалите планети. Домовете също.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: fbbad659e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Аз имам Луна в скорпион и Асцедент Дева - и двата знака са гадни. Девата като асцедент те прави критикар и перфекционист, главно себе си. Луна в Скорпион = депресия

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker