Идея за Здравословен магазин - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Идея за Здравословен магазин
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 906 пъти
Здравейте, в последните години навлиза на мода така наречените Био магазини. Аз живея в не голям град и тук има 2 такива магазина, които имат не малко работа, но особено единия е доста слабо зареден. Идеята ми не е точно за Био магазин а за магазин за здравословни храни, (като семена, подправки, билки, бобови растения и др. подобни продукти) в който да преобладава българска продукция, но и да има разнообразие с много чуждестранни подправки и семена, които не се намират на всякъде.
Повечето продукция мисля да я продавам насипно, и така цените ще са доста ниски в сравнение с малките опаковки. И ако например искаш да си купиш боб или леща да знаеш че ще ядеш български продукт а не от Лидъл примерно китайски боб и леща от Нова Зеландия. А типична китайска подправка няма как да е българска де ясно :). Та въпроса ми е как мислите, някой има ли такъв магазин или има ли наблюдение в/у такъв магазин? Ясно е че няма да забогатея, но дали ще може да носи една добра заплата, например? И като цяло има ли според вас нужда един квартал или малък град от подобен магазин или щандовете в големите вериги са достатъчни за това потребление на тези стоки? Вие като потребители бихте ли отишли да си напазарувате такива продукти от такъв магазин или ще отидете от Кауфланд например?
Извинявам се, ако има грешки или не съм подредил добре темата, но съм на работа и обслужвам клиенти докато я пиша. :) Хубав ден и Весели празници на всички!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: 8e9bca51c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не знам кой как ще пазарува, но всички малки магазини около нас, фалират на бързо, вкл и 2 здравословни. Преди празниците забелязах, че и на пазара няма почти никакви хора. А в наличните магазини са станали доста дръпнати. Вървят без проблеми магазини от една определена верига с ядки, префъцунените семена и сушени плодове. За подправки съм скептична, ние си знем само една чубрица и това е.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 9a35eeaf57
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   В малък/средноголям град според мен такъв магазин няма да върви, освен ако не е единствен в града, което доколкото разбирам НЕ Е твоят случай.

Нещата, които се продават по такива магазини обикновено са значително по-скъпи от нездравословните им варианти, и съответно бедните хора от малките градове трудно биха могли да си ги позволят. Отделно, че храни като киноа, амарант, тахани, фъстъчено масло, брашно от лимец, семена, кокосово масло и т. н. не просто, че не са навлезли в бита на българина, ами смея да кажа, че са му абсолютно непознати, съответно надали изобщо би ги купил, дори и да има финансовата възможност да го направи.

В интерес на истината, когато човек в малкия град взема 1000 лева (което даже може да мине за висока заплата в провинцията), колкото и да му обясняваш ползите на кокосовото масло пред олиото, то този човек в 99 от 100 случая ще предпочете да вземе литър олио за 2 лева, вместо литър кокосово масло за 20...

Колкото до това откъде аз бих си купувал нещата - от Кауфланд, разбира се! Малките магазинчета не могат да са никаква конкуренция на големите вериги, защото здравословни и био продукти има и в Кауфланд, при това на относително нормални цени, а цената си е основен фактор при покупката на продукт Х, особено пък при ограничен бюджет.

В заключение - такъв тип храни не са традиционни за българската кухня, българинът като цяло не ги познава, а освен всичко друго често няма да са му и по джоба. Сигурно ще искаш освен семена да продаваш и ядки, затова ще дам директен пример с тях. Кое би предпочел обикновеният българин - да купи килограм фъстъци за 5 лева, или да си купи 100 грама макадамия за 7 лева, или 100 грама бразилски орех за 6, 50 лева, или пък 100 грама пекан за 6 лева? Едното му е познато и вече наложено в българския бит и култура като мезе за маса, при това е и достъпно като цена, и в голямо количество, а другото сигурно не го е и чувал, по-скъпо е, а като количество е буквално 1 шепичка... Ходи обяснявай, че едното е къде-къде по-полезно от другото... Ходи обяснявай, и че фъстъците дори не са ядки, защото това обикновеният българин надали го знае, а вероятно не му и трябва да го знае...

Като цяло може да опиташ да се занимаваш с нещо такова, защото лека-полека тези неща в някаква макар и малка степен рано, или късно ще навлязат в ежедневието на българина, но ако си в малък град и имаш конкуренция не очаквай чудеса в печалбата си в края на месеца, ако изобщо имаш такава. ;)

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 8d59b36517
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Според джоба ми. Така наречените Био храни са по-скъпи в сравнение с другите. Българите сме бедни и левчето ни е ценно и сме свикнали да живеем не здравословно. Преди 4години си мислих да си направя магазин за бонбони в който да се предлага и кафе и фрешове и да има 2/3 маси. Отшумя бързо тая идея, струваше ми се добра, но...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 3e5129408e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Имаме с мъжа ми лятна къща в едно селце близо до София. Възрастните хора там са свикнали да си отглеждат домати, лук, пипер, някоя и друга кокошка за яйчица, коза, прасенце... И защото ние със съпруга ми работим в София, колегите все по-често започнаха да ни ангажират с молби: "Абе няма ли как малко пресни домашни яйца да ни купите; детето ми е алергично, само козе мляко му препоръчват; градински домати няма ли как да си вземем; ако някой продава свежо свинско, направо едно бутче да ми запазиш" и така нататък. По едно време се бяхме обърнали на шерпи - влачим торби за приятели и колеги. После ги упътихме да идват сами да си пазаруват, ние само предупреждаваме селяните, че да приготвят продуктите. Череши, грозде, кайсии, малини, коприва, спанак, пресни картофи, мляко, полски гъби, билки, мед, лютеници, компоти, някой като заколи прасе или теленце.... На нас това не ни е бизнес, правим го за услугата и една стотинка не вземаме, но и приятелите ни са доволни, и бабите из селото си продават яйцата и чушките и само с добро ни споменават. С една дума - всички са щастливи.
Давам примера, авторе, с цел да ти подскажа, че ако един посредник като теб - който би превърнал тази възможност в търговска дейност - се хване както трябва, на финала имаш и доволни продавачи, и доволни клиенти, а и ти самият като прекупвач си ОК. Нашето селце е буквално на 10 минути път с кола от Околовръстното на София, то практически си е предградие, т.е. никакви разходи за транспорт, евтини продукти, благодарни клиенти... Помисли! Но, като човек, който се занимава с пиар и реклама, не ти препоръчвам визитката "Био-магазин". По-добре да е нещо, което се върти около "селото, автентичното, домашното, непреработеното, нетореното, стари сортове, здрави животни, чист въздух, поле, гора, натурални храни". В този дух.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: cf708e15e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От автора:
Благодаря на всички за мненията!
Някой явно не са разбрали точно идеята ми, но №4 е разбрал.
За това написах магазин за здравословни храни в който да има някой био продукти и щанд за храни без глутен, защото виждам на последък се търся доста такива продукти а дори и в Кауфланд миналата седмица с една приятелка, която е на такава диета, не намерихме кой знае какво разнообразие. а след това в едно такова магазинче си накупи безглутеинови храни на доста добра цена. Но най вече идеята ми е като на №4 не за био храни а за здравословни храни, в който да продавам много наша продукция, да изкупувам от хората от селата около нас стока, и да се знае че ако си купиш от този магазин ще ядеш наша селска продукция а не китайски фъстъци и аржентински моркови и т. н.
Напълно съм съгласен с №2, че в такъв град с био магазин съм обречен :)Но не пречи да има и някакво разнообразие с някой нови продукти, ето в нашето домакинство последните няколко месеца за първи път почнахме да готвим Елда и Киноа и много ни хареса. Но не Био че и там разликата в цената е сериозна. Може би и други, като разберат, че има и други храни освен ориз, боб и леща биха разнообразили менюто си... знам ли :)

 
  ...


...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 5928e0dcfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   не може да прекупваш от бабите по селата яйца и месо и сирене и да продаваш -трябва поизход, сертификат и други документи. здравословни храни се продават на специален щанд и в хранителния магазин до нашия блок. защо ще се бутна в някоя дупка само за 1-2 продукта. обичам всичко да си пазарувам от едно място. Трябва да си готов да изгубиш няколко хиляди лева, само тогава почвай бизнес. да не те боли ако не успееш. ако си готов за това-пробвай!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker