"Моралисти" - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

"Моралисти"
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 1813 пъти
Прави ми впечатление, че в този сайт се злоупотребява с думата "моралисти". Ако някой изрази мнение, че не е правилно да си курва, наркоман, престъпник или нещо и веднга се почва "той е "моралист". Аз не виждам нещо хубаво в това да си курва, наркоман, че да изкарват "моралистите" по-лоши от наркомани. Един вид излиза, че всеки има право да е наркоман и крадец, защото така си чувствал нещата, обаче "моралистът" няма право да изрази мнение и това е много лошо и то при положение че самия курвар/наркоман си споделя тук и се предполага, че като във всеки форум, коментиращият има право на мнение. В смисъл не е да кажеш, че са на всяка манджа меродия и се врат.

Дразни ме това, че се омаловажа курварство и наркоманията като нещо лошо, а се демонизира далеч по-безобидното "морализаторстване". Сега ще кажете "ама то всеки си има кусури". Има, да, ама от кусур до кусур има разлика. Наркоманията и курварлъка са много по-долни от повечето кусури.

А най ми е смешно, като изкарат герой някой наркоман, отказал наркотиците. Той се представя като някакъв супер силен и достоен човек, а хората, които изобщо никога не са имали неблагоразумието да дръзват към наркотиците за тях нищо, те са си просто някакви скучни сухари едва ли не, които не заслужават внимание, обаче бившите наркомани са героите. Не е ли по-разумно никога да не стигаш дъното, отколкото да го стигнеш от глупост и после евентуално да успееш да се измъкнеш? Просто споделям раздразнението си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: 3ce06cb7b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да изразиш негативното си мнение за поведението на някой, не го намирам за неморално, но много ме дразнят псевдоморалистите. Онези които вечно критикуват и осмиват другите, и в същото време те самите вършат подли постъпки, ето пример- " Доказа го и фактът, че преди 2 години “моралният стожер” на “Шоуто на Слави” успя да пререди дълга-предълга опашка от социално слаби нашенци с проблеми със зрението и да вкара баща си за преглед при американските доктори. Сценката се разигра в разгара на кампанията “Подари зрение”, в която щатски офталмолози прегледаха зрението и раздадоха безплатно очила на 14 000 bg-сиромаси. Докато хорицата се гъчкали, за да си получат номерцата за преглед, отнякъде изскочил Иван Кулеков, засече тогава наш репортер. Борецът за социална правда издърпал от опашката възрастен мъж и минал през охраняващите полицаи и US-организаторите с “паролата”: “This is my father” (“Това е баща ми” – б. ред.). Опашката веднага възроптала на невинната проява на връзкарство. “Как не го е срам, бе! Слави не му ли дава достатъчно пари, та води баща си на безплатни прегледи, които са предназначени за социално слаби хора”, “Ти остави това, ама как има очи да прережда цялата опашка! И тоя после ще ми чете морал по телевизията!”, не спираха да одумват Кулеков вбесените бедняци. Човекът на Слави Трифонов обаче дори не трепнал от вълната негодувание, само малко се отдалечил от разжужалата се опашка, нахлузил си слънчевите очила и невъзмутимо изчакал татко му да излезе от прегледите с три чифта цайси втора употреба." Такива са ми много противни, все за морал говорят, подиграват се с другите, а себе си не виждат. Този се е изгаврил с толкова стари хора, прередил ги е, и най нахално ги е гледал в очите, докато те са висели на опашката за медицински преглед!? Това е отвратително, с каква съвест излиза и разиграва скечове за морала? Това много ме дразни.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: e67a57e261
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мен пък ме дразни, че се злоупотребява с думата "курва". Всяка жена, която изпитва удоволствие от секса и му се наслаждава с различни партньори, идведнъж се превръща в курва. Най-често от морализаторстващите, за които гроздето е кисело.

Дядо Торбалан

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 460ed1885b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   За някои е и геройство да се качат на някоя сграда, влак, за да се снимат, да се докажат пред обществото, често пъти обаче това завършва със смърт, поради наличието на високо напрежение в контактната мрежа, поради голямата височина и почти нищожното място за ходене! Правят го, за да се докажат пред другите колко са велики-а другите са с болни мозъци, за да искат от нормалните да им изпълняват прищевките! Същото е и с дрогата-тя е третото нещо след влаковете и сградите-в случая и трите неща водят до бърза и сигурна смърт! Точно и затова са пълни гробищата с млади хора, които не знаят от какви опасности да се пазят! Геройството се постига с множество репетиции, тренировки, а не с опасни и неморални неща! Просто не може и дума да става за сравнение! Да спечелиш медал, купа-каква по-голяма гордост за света, че си постигнал нещо, което малцина могат! А после учиш и другите към твоите успехи, което е невероятно! А и ставаш известен и години наред лика ти е постоянно на екрана и в мрежата! Няма нищо по-хубаво от това! Например Нешка Робева и Илияна Раева!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: b11eb3ab41
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

4.   Ето защо все повече осъзнати хора мразят моралистите. Абсолютно първични, примитивни, повърхностни душици. Вижда наркомана и започва да го плюе, че е такъв, без да се замисли с недоразвития си мозък или да вземе да прочете как действат наркотиците и колко е трудно организма да се откъсне от тях. Че най-често наркомана е тинейджър чиито родители моралисти все така повърхностно са му натяквали стереотипи и са го спуквали от бой, щото видиш ли това възпитавало най-добре. Виждат жена, която е достатъчно смела и осъзната, за да не се кланя на същите тея стереотипи и знае, че само тя може да решава с кой и с колко да спи, забулена ли да е или да ходи с хубави модерни дрехи и да се хвали с хубавото си тяло. Но не, моралиста понеже го глождят някакви негови комплекси и понеже е примитивен, вместо да се замисли, защо чувства завист и злоба, той съвсем първично започва да плюе и да се мъчи да си налага неговия жалък мироглед. И ако вие моралистите бяхте толкова умни видиш ли, щяхте да знаете, че има човешки права, това са закони. Та тези закони включват това: "Никой не трябва де бъде подлаган на произволна намеса в личния му живот, семейството, жилището и кореспонденцията, нито на посегателства върхy неговата чест и добро име. Всеки човек има право на закрила от закона срещу подобна намеса или посегателства.". Мили моралистчета, това, че на комплексирания женомразец или комплексираната слугиня, не се харесва свободата на някоя жена, изобщо не означава, че може да си ръси комплексарския псевдо морал и да си вре най-нагло носът в чуждите избори. Съвсем спокойно някоя курва може да ви осъди. Прекалено много си вярвате или ви се ще да си вярвате, че и другите да ви се връзват, когато нещо ви удари в комплексите. ;) ж22

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: b181fe5af8
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Напълно подкрепям автора. Даже мислих да напиша абсолютно същото.

 
  ...


...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: cff8531016
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   моралът не е порок

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: ba7a086825
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Торбалане, според тълковния речник думата "курва" означава жена с безразборни сексуални връзки, склонна към изневери, измами и номера. Дали ще я наречеш жена, която обича да прави секс с различни мъже или с кратката дума за това от тълковния речник "курва", какво значение има?

4, точно това толериране на наркомани и курви ме дразни. Онзи го били като малък, онази не знам си какво. Ами и мен са ме били, и аз съм нямал какво да ям, и мойте родители не са цветя, ама не станал нито курвар, нито наркоман. Познавам и много жени, които са имали тежък живот, но не са станали проститутки и наркоманки. Не казвам, че е лесно да имаш гаден живот, но в крайна сметка всеки си има глава на раменете и това не го оправдава. Преди всичко всеки сам носи отговорността за себе си и живота си. Не може да каже "ама тя майка ми биеше, нямах пари, имах проблеми". Това за мен не е оправдание, а слабост. То ако всички дето са ни били трябваше да сме наркомани и проститутки...

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 5855ba7593
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

8.   Номер 7, правиш ли разлика между "различни сексуални партньори" и "безразборни сексуални връзки"? Точно за това говорех, със звучното "курва" се окичва всяка жена, която си позволява да каже, че сексът може да е неангажиращ. Не дай си боже да се е поддала на слабост и да е изневерила. Всяка, която е изневерила е курва ли? А едно време Христос е казал, безгрешня да хвърли първия камък и то срещу баш курва.

Дядо Торбалан

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: ba7a086825
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

9.   "Всяка, която е изневерила е курва ли?"

Ако за теб изневеряваща жена не е курва, нямам какво да ти кажа.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 1a32ff1387
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

11.   Къде нареди к*рвите и наркоманите до престъпниците? Първите вредят най-вече и основно на себе си, косвено на други. Вторите вредят най-вече и основно на други и косвено на себе си.
Също така това е много хлъзгава тема. Колкото хора има, толкова и съдби. Има кръгли сираци, които са възпитани на улицата.. ти с тях ли ще се сравниш? Има майки на 3 деца, където мъжът им ги изоставя/почива и нямат роднини, та стават проститутки, за да си гледат децата. Ето затова не харесвам моралисти, или поне плоските такива, които непроучват преди да осъдят. Колко е забавно да лепиш етикети на хора, които може да не са имали особен избор. И тъй като ти няма как да знаеш съдбата на някого по 2та реда, в които е споменал, че друса - си дръж мижавото мнение за себе си, а не да досриваш човека. Като си запознат с историята му - тогава съди. Макар и тогава да не е особено коректно, защото има хора ГЕНЕТИЧНО с по-слаба психика. Те какво са виновни, че са родени така?
Айде със здраве.

 
  ...

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: ba7a086825
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   11, ето за това толериране говоря. Онзи имал тежка съдба, онази била изоставена. Познавам жена, която остана вдовица с две деца и без професия. Без помощ от никого учеше и работеше, живееше в общежитие с децата си. Изучи се жената, после работи на 3 места и си спести, изгледа си и децата, как тя си знае, дори и апартамент си купи, а по-късно и втори. Значи като имаш желание, стават нещата, колкото и трудно да е. Обаче ако не ти се работи и искаш по лесния начин, се почват оправданията "ама той мъжа ми остави, ама майка ми биеше" и ние трябва да ги толерираме. Защо? Жената не можеше ли да каже "мъжа ми умря, аз останах с две деца, нямам пари и професия и няма кой да ми помага, дай сега ще стана проститутка". На никого не му е лесно и всеки си има проблеми, дай всички да станем проститутки и наркомани.

Общото между наркомани, престъпници и проститутки е, че търсят все на хляба мекото и на работата лекото и са лекомислени, при първия проблем, айде да ставаме проститутки. Мъжа ми е боклук, ще спя с шефа. Ами като е боклук, си оправи брака или се разведи, защо трябва да спиш с някого? Нямам пари, дай ще пия, че да забравя проблема. Ами като нямаш пари, работи, квалифиьирай се, развивай се. Ама защо да бачка, като може да пие? Да не съм му наливал аз в устата, че трябва да го толерирам? Или държавата скапана, беден съм, дай сега ще крада и правя далавери. Ами глупаво е.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: e1fb7c7fb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Трябва да се прави разлика между изразяване на лично неодобрително мнение в сайта (и изобщо в интернет) и изразяване на такова мение лично към някой. Един разумен човек, търсещ помощ, ще изслуша всички мнения и ще се опита да ги анализира обективно. Друг е въпросът, че не всеки го може това и в някои случаи решенията се взимат под влияние на емоциите и нараненото его.
Да, номер 12, но тези хора просто нямат достатъчно умствени (или психични) способности за нещо повече от напиване, дрогиране, проституиране, крадене и други обществено вредни далавери. Колкото и да не одобрявам политическата върхушка, съглсен съм за лафа " 80% лош матрял", без числото на процентите - никой не я е изислявал.
На мен тук ми се е случвало да не ми публикуват "моралистки" мнения, въреки че съм ги писал заради житейски опит, а не заради самият морал. Модераторите не трябва да вземат лично отношение, когато решават кой коментар да одобрят.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: ba7a086825
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

14.   "Да, номер 12, но тези хора просто нямат достатъчно умствени (или психични) способности за нещо повече от напиване, дрогиране, проституиране, крадене и други обществено вредни далавери."

Дойдохме си на думата. И възниква въпроса защо да ги толерираме. Значи циганите масово дишат лепило, проституират, крадат, просят, не учат и за всичко си имат оправдания - бедност, вдовици, изоставени, няма работа. Ако питаш тях, вината не в тях, а в обстоятелства. Тях не ги толерираме, не ги съжаляваме, смятаме, че са жертва на собствения си манталитет, респ. сами са си виновни и им казваме "учи, хвани се на работа, не може все на помощи, не може да правиш по 10 деца, ако нямаше с какво да ги храниш, докого ще ви издържаме с нашите данъци и т.н.", обаче ако някой българин направи същото, на него едва ли не му е простено, защото видите ли той живота го принудил. Е, какви са тия двойни стандарти?

И още един двоен стандарт. Ако някой е имал тежък живот, но въпреки това е съумял да се опази, за него никой не казва "ей, браво, този не краде, не се друса, не ходи по жени". Нали това се приема едва ли не, че е даденост и че не заслужава особено внимание. А някой ако стане наркоман и веднага "ама не го съдете, ама то живота, ама родителите, ама той бил уязвим". Защо? Ами то така всеки може да каже "аз нямам пари и ще крада или ще се друсам" и трябва да го галим с перце ли? Ако всеки си каже така, къде ще му излезе края?

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: dd2e30fee6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Проблемът не е с моралистите, а с лицемерите. Повечето хора, които дават морални съвети или оценки, са много по-ниско морални от останалите или пък са слепи за собствените си пороци. Това са хора, които оправдават себе си и критикуват другите.
Не ме разбирайте погрешно, съгласна съм, че не е редно да си курва или наркоман, но също така не е редно да си лицемер или да съдиш другите хора за техния живот, само за да си избиеш комплексите.
И не, не казвам, че всички моралисти са лицемери, напротив! Но както не е правилно да слагаме „моралистите“ под общ знаменател, така не е правилно да критикуваме хората за техните избори.
Дрогата и лекото поведение са лоши неща-факт! Лицемерието също е лошо- друг факт.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: acd3442e66
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   1, имаш 1 от мен... Защо? Човекът те пита за този сайт. Можеш ли ми обясни, как в анонимен сайт преценяваш кой е "псевдоморалист"?

Мен пък ме дразнят хора като теб, които се оправдават с други, защо самите те не правят нещо. И видиш ли, ти какъв си да ми говориш, а ти спазваш ли го? Един принцип е важен сам за себе си, независимо дали някоя конкретна персона наистина го изпълнява или не. Вместо да съдиш принципа, се правиш на Бог да съдиш останалите, което е възможно най-лошият вид морализъм. Ако не става дума за много близки хора, няма как да знаеш цялата ситуация, и няма как мнението ти да значи нещо. Обратното е вярно - можеш да съдиш принцип, защото можеш да го познаваш и разбираш, защото е нещо абстрактно.

Също е тъжно колко хора те подкрепят, оправдавайки самите себе си по същият начин... Но - не, не е учудващо...

Иначе аз лично нямам проблеми всеки да живее животът си както разбира, НО:

1) поради това че споделяме една държава, аз понасям последиците от това което чужденците виждат. А какво е то, знаят и децата - евтина пиячка, евтини курви, дребни престъпници и мундарско отношение... Тъй че ако реша да замина в друга държава и да си сменя гражданството, както толкова много други които избягаха от вас - не се учудвайте...

2) когато някой е решил да води деструктивен живот, не трябва ние като общество да му плащаме сметките. Това значи не на обща здравна каса, защото цената която трябва да плащам аз не може да е същата като човек който пие, друса се, води безконтролен полов живот който свършва с венерически болести и аборти.

3) Също не искам да плащам за чужди деца, защото "тати" е неизвестен, или в затвора, или просто не иска да си плаща. Когато правите деца, мислете как ще ги издържате и как ще ги гледате...

4) Не искам невъзпитаните ви деца в училищата заедно с моите. Като не сте ги научили на елементарни неща, и не искат да учат - те са свободни да правят каквото искат във ВАШИЯТ ДОМ. Но не и в училище, където някои искат и да учат и да станат хора.

Мога и още да изброявам... За съжаление повечето в тая държава са забравили за какво беше измислен тоя морал. Ами защото не сме задължени всички като общество да ви сърбаме попарата. Не можеш да отидеш на гарата, и да се изсереш в центъра на перона, биейки се в гърдите колко си свободен. Трябва да има някакви норми на поведение, така че да позволиш и на останалите да ползват свободата си.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 96e6c49cc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   До там ли стигнахме вече? Жените които изневерят да не бъдат оприличавани или наричани "курви"... Аман вече от "модерни мъже" сваляте им звезди на курвите, не им посочвате грешките и накрая става така, че онея Курвички, пишат теми в сайта, - "на 35 все още без мъж" или пък" защо хоратя не си знаят лигата"...
Просто на всички които се правят на добрички мъже шШа им кажа, като се хванат с такава курвичкаа, ще им се отворят очичките.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: d203b6b8ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Темата е блудкава, коментарите на автора още повече(да ме прощава за мнението ми).
Виж сега, приятел, има си законодателство, което се спазва(в идеалният случаи)и не виждам защо се терзаеш толкова.
Да изразяваш мнение в конкретна тема е едно, но да пишеш обобщения заради самите обобщения и то без цялостен поглед на картината в социално и морално отношение, е меко казано неадекватно и не помага на никого.
За проституцията-въпросът е лесно решим. Ние мотивите на проститутките не ги знаем, но какво кара мъжете да ходят там, че после това да го смятат за порочно, а пък те праведните... :)))Това е лицемерие(също подсъдно от морална гледна тока), отделно няма как да си "праведен" след като ползваш услугите на "грешници":))))
Това е коренно различно от зависимостта с алкохола, наркотици, кражби и т. н. относно клиентите на проститутката, а именно -мъжете;)
Ако предположим, че човекът е "лош" общо казано, за това се е подал на порока, то клиентите какви са? Не са ли и те в тази категория? И ако проститутките може да не проституират доброволно(има отвличане, принуждаване и т. н. ), клиентите им ЗАДЪЛЖИТЕЛНО са при тях доброволно. Поне аз не зная за обратния случай :).
Сега, когато някой се освободи от някоя негова негативна зависимост ЗАДЪЛЖИТЕЛНО (според мен) трябва да бъде поздравен и окуражаван да продължи без отново да изпада в зависимост! (Без значение дали е дрога, сваляне на много килограми, алкохолизиране, пристрастяване към хазарта, тютюнопушене и т. н)
За възхищение и пример за подражание са също и хората, които не са изпадали в такива зависимости и са се преборили с мн. препятствия и въпреки това са устояли. Питай медиите защо не популяризират такива случаи. В случая виновни са медиите, които не дават гласност и на такива истории.
И в заключение:ако коментираш мнението ми, коментирай го в неговата цялост, а не да вземеш само един фрагмент от него и на тази база да правиш обобщения отново, изкарвайки го от контекста, както правиш с останалите коментари!!!!

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: cb2784397c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Става дума за друго, приятелю. Много ясно, че да си курва или наркоман не е добре нито за теб, нито за близките ти. Въпросът е, че има някакви "морални канони", по които тук, а и не само тук се водят, без да се поставят в положението на другия. Примерно "аз никога не бих станала проститутка", обаче казано от човек с добри родители, възпитан, или примерно набожен, или пък с толкова пари, че да няма нужда да става. Не оневинявам никого, но и гледам да не съдя прекалено. Различни хора сме, различно живеем, различно възприемаме нещата.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 8800513e89
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Мен ми е интересно на кой съм навредила в кварталния супермаркет след като съм изневерявала, правя секс за удоволствие и съм пробвала наркотици? Работя, плащам си данъците, както и наркотиците. Защо им е нужно тогава на някои да ми светят в леглото? Дори смея да заявя, че обществено съм дори и по-полезна от една домакиня, например. Нямам и деца за да им давам лош пример, нито си водя любовниците при комшийчетата. Наркотици не продавам.
За мен морал е да не вредиш на другия. Всичко друго е обществено мнение. Кой както иска, така да го разбира.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 25bf34886c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Моралистите са псевдоморални хорица, които явно не са видяли достатъчно от живота, щом тъй охотно размахват пръст наляво и надясно. Имат си свои проблеми, които не могат да разрешат, затова се занимават с чуждите. А и въобще не е задължително да си отрепка, за да те нахранят. Даже да си в другата крайност, те няма да го проумеят, защото не вярват в съществуването на добротата. За тях всички останали са идиоти. Ами не е така, мили мои! И вие носите вина в такива ситуации. Не става само с порицаване, трябва и вие да се понапрегнете, и да правите нещо по-градивно, вместо само да мрънкате кой колко е крив. И от вас зависи.

 
  ...

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: ba7a086825
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   Автора - искам само да уточня, понеже явно не съм бил разбран правилно. По никакъв начин не съдя проститутките и др. подобни поради простата причина кой каквото си прави, той, а не аз нося последствията. Не го одобрявам, но не го и съдя. Това, което ме дразни, е, че се търсят глупави оправдания. Като си наркоман, поне застани като мъж и кажи "да, бях глупав", а не да се търсят оправдания с родители, бедност и т.н. Горе казаха, че сме длъжни да ги оправдаваме, понеже сме имали лесен живот. Не, драги приятели, много от нас не с аимали лесен живот. И пак ще повторя, че познавам хора, които са имали изключително тежък живот и съм дал и пример, но те не са станали нито наркомани, нито проститутки, а са се взели в ръце. Ще кажете, не всеки е силен. Е, хубаво, ама така кажете "те са слаби, в някои случаи безразсъдни, а не че им е виновен някой и трябва да ги оправдаваме. Пак казвам, по тази логика трябва да оправдаваме и цигани, не работещи и правещи по 10 деца.

С две думи мисля, че хората трябва ако не да бъдат силни, поне да поемат отговорност, вместо да се оправдават.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 5855ba7593
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Номер 9, имаш невероятно тесен мироглед. Есна жена може и да изневери, защото е курва.
Но може да го направи в момент на слабост. Това не я прави курва, а слаба.
Може да изневери, защото е самотна и нещастна. Това отново не я прави курва.
Може да изневери от отчаяние. И това не я прави курва.
Може да изневери, за да спаси брака си. И това хората с ниско либидо няма как да го разберете.
Знам, че нямаш какво да ми кажеш номер 9. Ти си на нивото на талибаните от ИДИЛ. Искаш да замеряш с камъни курвата, вместо да проявиш човещина и съчувствие, да се опиташ да разбереш защо и да помогнеш. Но понеже не можеш, се задоволяваш да хвърляш обиди по нещастници, съсипани от живота.
Ти не си моралист, ти си съдник. Моралистът е човек с принципи, а ти си човек изпълнен със злоба.

Дядо Торбалан

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: e1fb7c7fb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   "С две думи мисля, че хората трябва ако не да бъдат силни, поне да поемат отговорност, вместо да се оправдават."

Еми трябва, но прости или нагли хора как да бъдат силни и да поемат отговорност? И аз съм на мението, че държавата трябва да орязва вредните за обществото поведения и да стимулира полезните, защото вредите дори да изглеждат само лични, се отразяват и на други членове на обществото.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker