Специална ли съм или съм просто различна? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Специална ли съм или съм просто различна?
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 2149 пъти
На 15 години съм, момиче! Почти винаги, когато стане нощ започвам да търся информация в интернет всичко относно Бог (дали съществува или всичко е една заблуда, дори истинските му имена съм търсила, как изглежда и подобни).. Дори е имало моменти, в които не съм могла да заспя, защото мисля Бог, смърт, рая, ада, духове и т.н.. Не съм споделила с никой от семейството ми, но странното е, че НЕ ИСКАМ да споделям с никой.. (семейството ми е супер и ме обича, да не си помислите обратното хах) Бях гледала филмът Синът Божий и започнах да си задавам още повече въпроси. Понякога имам чувството, че в стаята ми не съм сама и, че някой ме наблюдава.. Но вместо да се чувствам притеснена или изплашена, се чувствам така сякаш съм специална и, че няма друга като мен.


Знам,че обясних нещата по объркан начин, но просто искам да разбера ИСТИНАТА! Защо се чувствам така сякаш съм специална... (знам, че всеки човек е различен, окей... Но моят случай е мега по-странен..)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: a25dc64427
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На правилен път си. Името на Синът Божий е Исус Христос. Бог е в три лица Бог Отец , Син Исус Христос и Святия Дух. Почни да четеш Библията Новия Завет и там пише всичко. Пише за раждането на Исус Христос , как е станало , как е било предсказано. Как Ангел от Господа е говорил на Йосиф. Господ Исус говори в Библията че преди създаването на света е Той. Ходи по водата , контролира стихиите , предсказва бъдещето. Лекува немощните куците сляпите. На планината Исус се преобразява с неземни дрехи и неземен облик и от там идва Преображение Господне.
В Библията Господ Исус казва така : Ще познаете истината и истината ще ви направи свободни.

Библията не е измислица. Истина е не от вчера и днес. Нас българите ни е кръстил още княз Борис преди над 1000 години през 864 година. Не случайно броим 2018 години след Христа това е Христос Исус. Христос значи Месия , Избран , Спасител.

Само Господ Исус казва за себе си Аз съм Пътят Истината и Живота. Както че небето и земята ще преминат но моите думи няма да преминат.
За Него още пише , че Той поучавал с власт.
Какви думи...Пътят Истината и Живота

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: d035614fd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не си, дишай

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 1096e69a63
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Всички хора са специални. И твоето не е мега странно. Търси Бог другаде, в интернет има само информация, написана от други хора.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 0600960ad3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Всеки е специален по свой начин, съжалявам, но не изпъкваш с нищо. Знаеш ли колко фанатици търсят "отговорите"? Никой не те наблюдава, ако чуваш гласове, ще ти поставя диагноза... Не бих казал, че имаш "параноидна шизофрения", не чуваш гласове (нали? Не съм психиатър, но да чуваш гласове наистина не е нормално... Така де, предположение), но явно имаш голямо его. Да си мислиш, че това, което става с теб е нещо невероятно, е пълна простотия. Бас ловя, че сега има хора, които преживяват много повече от теб. Приеми го, ти си просто купчина клетки, тъкани, органи и т. н., нищо повече, нищо по-малко. Не си влошавай живота с глупости:)

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: c1fee69392
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Никой не е специален, всички сме ЕДНО.

 
  ...


...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 366a19da01
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Затова е вяра, защото липсват материални доказателства. Моли се на Бога и ще намериш мир за душата си.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 1e227328d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами... Господ те вика. Това се случва. на 15 години си, не знам колко разбираш от английски език, но бих публикувал тук някои клипчета (от християни) и мога да те предупредя-не ходи на църква. Бог е в сърцата ни, не е в църкви и сгради. Прочети Новия Завет. И живей по ученията на Исус. Приказвам неща, които аз самия не върша, за съжаление, но бих казал че се радвам че попаднах на историята ти. Бог се бори с мен, да се откажа от грешния си начин на живот и да се обърна към него, но малко съм твърдоглав :( Но ме стимулира твоята тема и смятам да се взема в ръце. Не е лесно да следваш Господ, но е задължително ако искаме вечен живот и ако не искаме да умрем (от духовна гледна точка, не от физическа)

https://www.youtube.com/watch?v=sXGxugdd8t8

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 3e03aaddb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Нормално е. Всеки иска да знае истината.
И аз на твоите години много размишлявах по темата, а и все още много ме вълнува.
В един момент осъзнаваш, че не можеш да откриеш истината, а само твоята, собствена истина. Това, в което ти вярваш и чувстваш за правилно.
Нормално е и да си променяш мнението с времето.
Колкото до това, че някой те наболява - много е възможно да го усещаш, защото го търсиш. Т.е. човек вижда това, което се опитва да види :)

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: cd787a43b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Бог е Дух невидим. Но ако искаш да чуеш "най-мъдрата" жена за бога прочети ѝ темата:"Защо е страхотно да бъдеш атеист" в "Други". Там тя ще те "просветли" до главозамайване. Само внимавай.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 4ff8048708
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Всеки човек е различен, с различни интереси и виждания за живота. Един му е интересно едно, друг-друго. Така, че в определени отношения всеки от нас е уникален!

 
  ...

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: bb045c0cd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Всеки се мисли за специален! Само не го прави пред други хора, защото като "специалната" ще станеш известна само като "сдуханата". Намери си хоби и общувай по- често, запиши се на спорт, а не се вглъбявай в тези неща, че нищо чудно да постъпиш в някоя секта ...

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: c608281f57
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Идеята за аврамистичния "Бог" възниква от нуждата да се обединят еврейските племена, за да действат като единна социално-политическа единица и да могат да са по-успешни в силно конкурентния по него време Левант.

Идеята за ада и рая идва от Зороастризма -> https://en.wikipedia.org/wiki/Zoroastrianism

Думата за рай от Библията - "парадис", от която идва и латинското paradisus и по-късно английското paradise, идва от персийското pari-daiza означаващо обградена градина - https://en.wikipedia.org/wiki/Persian_gardens

Идеята за месията и есхатологията (идеите за края на Света) в аврамистичните религии също идва от Зороастризма.

Като цяло Истината е следната и е изказана в основополагащия труд на Таоизма (не промотирам Таоизъм, просто това е най-близо до истината):

Пътят, който може да се назове, не е вечния Път.

Тоест, Бог, на когото са му приписани определени качества, не е истинския безкраен и вечен Бог. В момента, в който кажеш нещо за Бог, това вече не е истинския Бог. Ако някой каже "Бог иска да обичам родителите си', това не е истинския Бог. Това е човешко творение. Не че е лошо да обичаш родителите си, просто трябва да е ясно, че това е човешко творение. Същото е с всички други "заповеди" в аврамистичните религии, дали ще е за обрязване, носене на хиджаб и тн. Всички тези заповеди са човешки творения.

Тоест, всички неща в "свещените книги" писани относно Бог са фалшиви, неверни измишльотини, целящи програмиране на умовете на четящите ги. В момента, в който някоя книга стане "свещена", то тя вече със сигурност не е свещена.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 6c111659b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   12, благодаря ти, много добре написано. Само с едно не съм съгласен - че не всичко написано в Свещените книги, е фалшиво и плод на човешко творение. Има макар и много малък процентот написаното, което съм убеден, че човек не може да го напише. Просто човека е получил някакво послание свише и го е написал. Мога да ти дам и доказателства и примери, но няма да го направя, защото знам как ще реагират коментиращите и разговора ще отиде в съвсем друга посока и думите ми ще се тълкуват погрешно и не по темата. Опитвал съм се няколко пъти да изложа тук тезата си и винаги се получава това.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: b0d06fe553
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Имаш нужда да се чувстваш специална. Това ти "помага" да се чувстваш така и се вкопчваш в идеята. That's all!
Ж

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: e27b341bfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Не се филмирай много. Религиите пълнят главите на хората с приказки. Хубаво е да се четат приказки, но не е хубаво да се вярва в приказки. Уж божествените писания са пълни с нелогични измислици, има много жестокости. Хората се делят точно заради тези религии, много хора са избити в името на религии.
Бог уж е справедлив, милостив, но има много гладни хора, болни деца от неизлечими болести, банкрутирали семейства. Нещо не се вписва всесилен бог да гледа как се мъчат творенията му. Лъвът разкъсва яростно невинни пасящи антилопи, газели и зебри. Бебета умират понякога още преди да се родят, а диктатори живеят до дълбоки старини в лукс.

Някой дали те наблюдава? Възможно е, но не е доказано. Може нашият живот да е експеримент или симулация на дадена реалност.

Ето ти интересен факт. Мюсюлманите сънуват по подобен на теб начин Мохамед и сподвижниците му. Докато християните имат видения с Дева Мария, мюсюлмани имат видения с Фатима, Аиша, Хатиджа - жени от обкръжението на пророка. Будисти сънуват Буда. Индианците имат видения с разни духове. Чукчите и ескимосите разни китове и моржове... В 90-те години има взрив от видения на "летящи чинии" след успеха на сериала "Досиетата Х". Повечето хора имат собствени преживявания, които са си строго индивидуални. Едно е налице: Сънуваш или виждаш неща в които вярваш истински.
Ето ти друг интересен факт: Успелите хора (актьори, учени, писатели, търговци.. ) истински вярват в целите и успеха си. Има положителна корелация между вяра в каузата и успеха. Затова вместо да хабиш ценен ресурс като вярата в разни митологии, инвестирай я тази вяра в твоите възможности.

Абсолютна истина не съществува. Дори и да съществува нашият мозък не може да го интерпретира, защото заобикалящият свят е прекалено сложен. Науката затова е кумулативна и една от свойствата й е "опровержимост", защото заобикалящият ни свят е прекалено комплексен за да бъде обяснен от един човек. Религията има канони, докато в науката всичко може да се отхвърли.

"Ако ти говориш с бог това е молитва, ако бог започне да ти говори е шизофрения"

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 8967b7f681
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   това е религията - насаждане на страх в хората. Бъди спокойна, бог не съществува.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: a25dc64427
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Пълни глупости. За Исус Христос има сведения и свидетели е имало на чудесата му. Даже в Талмуда неговите противници са писали за това как се е харесал на множество хора.
Има Бог щото айде кажете ми как врачките к екстрасенсите познават? Щото сатана е с тях.
Значи има и Бог.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 8e048036d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Отиди на психиатър, може да отключваш психоза.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: aac65f4f28
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Стига сте филмирали детето с вашите глупости за бог /с малка буква/! Изобщо не знам защо ви публикуват. Сигурно, модераторите са на 19 и половина, и толкова могат да преценят.
Сподели с родителите си, недей д криеш, малка си за да си само преценяваш здравето. Имаш нужда от преглед от психиатър. Не се шашкай, отиди на лекар, но с родителите си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker