Не мога да си намеря работа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Не мога да си намеря работа
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 1404 пъти
Здравейте! От няколко месеца насам търся упорито работа, но не мога да си намеря и това ме побърква. Пускам сивита във всички възможни сайтове, но уви без успех. Единственото, което се случва е до отида на интервю и да се върна. Изучавах българска филология, но прекъснах в трети курс поради финансови причини, след това работих на няколко места, но беше само сезонно. Най-накрая уж успях за се установя като регистратор в болнично заведение, но там за да запазиш мястото си трябваше да мълчиш и да козирува, да се съобразяваш с какви ли не безумия, тогава имах неблагоразумието да действам импулсивно и казах комуто каквото мислех. Е, уволниха ме. Сега съм без работа и се чудя кой път да хвана, съсипваме се от мислене какво да правя. Планирам да спестя пари и да завърша следването си, но просто няма как да стане на този етап. Чувствам, че отчаянието ще ме довърши.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: ce05539fa0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   В суперите винаги търсят . Например в Кауфланд . Питай на място . Общо взето не дават минимална , така че поне 700 лв ще дават . Иначе с тая филология само учител да станеш ...

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 2faaf2a2c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Как мечтите на един биха били провал в очите на друг.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 524ec9f108
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   След години, като завършиш българска филология отново няма да може да си намериш работа.
Не можеш да си намериш понеже нямаш стаж, образованието ти е средно и не си посочил в сивито полезни умения - работа с фотошоп, създаване на каталози с промоции и тн.
Дори да запишеш икономическа специалност отново ще си на същото положение след като завършиш. Познавам хора завършили счетоводство, които немогат да си намерят работа.
Ако си под 29 години може да си намериш работа чрез бюрото по труда по някоя младежка програма и така ще събереш няколко месеца стаж и това ще е добре за сивито ти.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 7bd8fcafde
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер две,какво имаш пред вид?

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: bab4e3316a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   В някоя куриерска фирма като спийди или еконт пробвай.

 
  ...


...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 524ec9f108
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   До 1

В супермаркетите търсят постоянно хора понеже хората се отказват, заради голямата натовареност и ниското заплащане.
Учител по БЕЛ се става с връзки.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: fc95c1b2f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И аз не мога. Така е при ГЕРБ. Преди няколко години нямах опит, сега съм твърде квалифициран. Само гледат да уредят познатите си за 1300-2000 лева, за тези без връзки 800 лева, за София говоря. Повечето обяви по сайтовете са проформа, от 2011 до сега никога не съм намирал работа от сайт, а само чрез познати.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 1b9d39ec4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Нищо, вземи кредит и си купи жилище. Сега лихвите са ниски.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: bc2acc2263
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Филологията е безумие, освен ако не ти е някакво хоби или не искаш да се занимаваш с научна дейност (но и в двата случая трябва да можеш да си го позволиш, т. е. да не разчиташ на доходи оттам, а от другаде).
Поне някой език не знаеш ли добре, след като се интересуваш от тази област? Има кол центрове, където наемат и хора без опит, а плащат добре. Все някъде трябва да се закачиш, да понатрупаш стаж и да научиш нещо полезно. С учене само не става.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 5d4dd264a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мисли позитивно. Понякога трябва да напишеш по-скапано СV, за да те вземат на работа. Като кандидатстваш за нещо за което не се изисква квалификация и в CVто стоят няколко езика и компютърни уменя, няма да те вземат, защото знаят, че скоро ще напуснеш в търсене на нещо по-добро. Бъди позитивна на интервютата и не казвай нищо лошо за стари работи, работила си на място на което жената е била пр. в майчинство, страшно много ти е харесвало и си се разбирала страхотно с колегите, но разбира се жената се е върнала и си е заела позицията. Затова търсиш сега работа.
jobs. bg е страхотен сайт спдоста възможности, скоро имаше нещо на икея, от 5-6 сутринта до обед.

 
  ...

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 7bd8fcafde
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Та така...Номер десет благодаря за съвета,наистина успя малко да ме укоражиш..Относно CV-то ми-не е кой знае какво,владея английски на средно ниво и компютърните ми умения не са перфектни,така че мога да заявя,че е скромно.Номер шест,работила съм в супер маркет и за нищо на света няма да се върна там..Както и да е,благодаря за вниманието аз ще търся начин да се справя.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: ae0b9a55a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Човек в младостта си е горд и не ще да козирува, а после живота го смачква. Как завършваше разказа "Хъшове" - Ех бедни Македонски, защо не умря при Гредетин?
Сума ти лелки и бабички ще вият опашки като кучета за да изкарат някой левец на твоето място. Все пак това не е като да продаваш билетчета в градския транспорт, да си пробиваш път с лакти по цял ден в претъпканите рейсове и да те мачкат като тулуп. По-добре е и от продавачка, не трябва да подреждаш шкафове и да стоиш прав по цял ден. Седиш си там на гишето, цъкаш си на компа, тук там мине по някой човечец да пита нещо, а като ти кефне хлопваш кепенците, слагаш табелата "Почивка" и никой не може да се добере до тебе. Следващият път играй театър. Козирувай и давай вид, че много ти е зор, а на ум ги псувай и като ти се удаде възможност гледай да саботираш всичко, без никой да разбере.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: f7692e2258
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Търсенето на работа сама обикновено е много депресиращо. Пращаш СВ-та, не ти отговарят, нямаш представа каква е причината.

Препоръчвам ти да отидеш в агенция. Добрите агенции имат много работни места, знаят къде какво се търси и интервюто ти е гарантирано.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 4e1e41718b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Не се отчайвай, не си помагаш! А друг освен теб - няма да ти помогне, запомни го!

Не си казала на какви места кандидатстваш, но си права, че навсякъде се толерират подмазвачите и тия, които си мълчат, НО, повярвай ми, ценят се и други неща като професионални умения, и лични качества. Важно е да си позитивна, да си приятелски настроена иначе няма да те харесат, много ясно. Интервюиращият не е наясно с твоето битие, дали има какво да ядеш, как си плащаш сметките и т. н. Отиваш на интервю ако ще и с последните си пари за билет, или още по-зле, да ходиш пеш с километри, за да стигнеш, защото нямаш пари за билет, обаче показваш най-доброто от себе си на интервюто - защо ли? Защото това е начинът да вървиш напред - да вярваш и да бъдеш позитивна, независимо от обстоятелствата! Важни са и уменията ти, няма значение, че си прекъснала висшето си, дипломата сама по себе си, не е гарант за притежанието на умения. Развивай и комуникативните си умения. Има разлика между това да изказваш мнението си и да браниш позицията си, и между това да не умееш, да запазиш самоконтрол.

Успех!

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 7bd8fcafde
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Така си е. Научих се вече да не разчитам на хората. Само на себе си.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 76331a50c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   е чакай малко, без да познавам ситуацията, аз не разбрах какво толкова лошо има в това да мълчиш и козируваш. Ми наета си да вършиш определена работа, не да командваш болницата. Представи си, че наемаш секретарка и тя започне да се разпорежда в офиса, да се мисли за шеф и да коли и беси. Какво ще направиш със сладураната?
Не че нещо, но с това мислене ще ти е трудно да се задържиш някъде. Помисли как да си повишиш квалификацията и да станеш ценна за работодателите. Социалните умения също не са за пренебрегване - бъди позитивна, приветлива, организирана, стриктна и нещата ще се наредят.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 36b141cca6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Каква работа търсиш точно? Сертификат за професионална квалификация имаш ли? Най-вероятно не, какви CV-та пращаш тогава, към кой бранш? За неквалифицирана работа тръгваш и питаш наред, провери какви фирми има в твоя град или където искаш да работиш, провери също и дали търсят хора без професия и стаж. Не се отчайвай, обаче не се чуди защо не намираш. Ти не знаеш всъщност какво търсиш. Освен това е много важно какво предлагаш насреща! Не всичко става с връзки. Смени подхода и без много очаквания, бъди позитивна и нещата ще се получат. Най-важното- намери начин да завършиш образованието си, това или друго не е толкова важно, важното е да имаш професия, разбираш ли? А не като онзи младеж в друга тема, дето си мразел всичките работи, и той така без образование. Не може само по нета да търсиш в твоя случай, питай познати, приятели, не се отказвай! Успех ти желая!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker