Планирате ли времето си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Планирате ли времето си?
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 1082 пъти
Ясно е, че пак ще почнат едни хора с "Няма кво да го мисля", "живея за мига", "Не го мисля много много" - фокуса на темата е за хората, които си планират времето и го разпределят с оглед на това да свършат повече неща за деня, седмицата, месеца или годината.

Имате ли план за годината, с точки, които трябват да изпълните? И до колко е успешно това.

Чувал съм и от други хора, че когато искаш да действаш за нещо - просто действаш. Не го мислиш много много и не правиш планове.

От други хора пък съм чувал, че няма какво да го мислят толкова. Щото винаги плановете се били променяли и обстоятелствата се стичат по различен начин - това е така, но трябва според мен човек да има някаква посока.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: 19085038e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Както винаги истината е в баланса. Родителите ми са такива - живеят ден за ден, за мига и го докараха до под кривата круша. Аз пък от малък понеже виждах как се самоунищожават с това мислене ала цигани от гетото и реших да си планирам нещата. Хубаво, но нещата рядко се случват, както си ги планирал и ако прекалено много си се фиксирал в тези планове можеш да полудееш съвсем буквално. Но все пак трябва да планираш поне горе-долу някаква насока, а не като циганите ден за ден. Аз себе си съм си намерил с времето някакъв баланс, който за всеки е различен (все пак сме различни) и се опитвам да го съблюдавам, макар че не винаги успявам, но все пак не съм обсебен от плановете си, както бях едно време и не правя голяма драма, ако се случи нещо непланирано. Дори понякога сам си го правя нарочно, за да разчупя малко нещата, макар да знам, че не е добре в някои отношения.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 26f71fe036
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Когато е по-натоварено си правя план, но той не е подробен. Не цепя секундата на две, за да не се ядосвам. Не поставям часови диапазон, в който да свърша определена задача, освен, ако не се налага. Плановете ми приличат на нахвърлени точки със задължения, които висят във времето и единствената ми цел е да ги наместя по такъв начин, че да не си пречат.
Не обичам подробните планове, те ме изнервят, защото все нещо се обърква. Липсата на всякаква организация ми влияе демотивиращо. Намерила съм компромисен вариант. Пиша на лист всичко, което е важно да не забравям. В плановете си никога не включвам неща от сорта, че трябва да си измия зъбите. Може да се каже, че правя груб план за деня или седмицата, подлежащ на промени. Никога не си пиша цели за годината, но понякога си намислям такива. Рядко са строги и задължителни, обикновено са неща, които искам да променя в себе си.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 3402c63426
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Майка съм на две деца и без списъци и планове съм като муха без глава и денят ми може да мине без да се усетя. Купила съм си тефтер органайзер и ми е безценен. Не правя план на времето, а списък задачи за деня.
1. Да сменя чаршафите
2. Да закарам колата на мивка
3. Да мина през аптеката
4. Да си направя упражненията
И т. н.
Изпитвам удовлетворение да задрасквам задачите и ми помага да не отлагам за утре. И вечер мисълта ми е "успях да свърша всичко", а не "кога мина тоя ден". Ако в университета бях толкова организирана, щях да стана докторант, вместо да прекъсвам 2 пъти, ама по-добре късно, от колкото никога.
Времето е най-ценния ни ресурс и трябва да го управляваме, иначе просто го прахосваме.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 79a36a636f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   "Ден за ден" или не, има неща, които просто трябва да се свършат - било то служебни или вкъщи. И за повечето ангажименти няма как да се знае много по-рано във времето.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: b03382be12
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз пък започнах да спестявам и си направих нещо, като спестовен план, във който записвам колко лв. съм спестила и пр.

Stargirl

 
  ...


...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: dbce9d1af6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Започнах всяка година да си правя план с целите, които трябва да се изпълнят. Работи! Преди също го правех, но тогава не работеше. Защо? Целите трябва да са конкретни - "Искам да отслабна", "Ще ходя на фитнес", "Ще си намеря нова работа" НЕ са цели. "Искам да сваля 3 кг до месец юни", "Ще ходя на фитнес 2 пъти в седмицата", "Ще започна работа като счетоводител във фирма... ". Това са цели. ВАЖНО Е да отбележа, че в годината трябва да имате максимум 5-6 големи цели. Ако напишете 10, вярвайте ми няма да стане тая работа. След като определим тези няколко цели следва и най-важното - отпределяне на стъпките, които да следваме. Например, ако искаме да отслабнем, какви са стъпките: 1. да започна да ям по 3 пъти на ден плодове и зеленчуци; 2. да започна да ходя на фитнес вторник и събота; 3. всяка сутрин да тичам 3 км и така нататък. Стъпките ги определяте вие. Това го правите за абсолютно всички цели. Така няма да се изгубите в мисли какво трябва да правите, след като почнете да ги изпълнявате. Следващото нещо е да ДЕЙСТВАТЕ. :) Мога да ви кажа, че това, които си записах тази година, си го изпълних. За мен целите бяха наистина важни и благодарение на тази система се мотивирах и успях. Другото, което препоръчвам е да си водите планер, където да си планирате всеки ден от седмицата. Аз винаги се отказвах на първата седмица, забравях, мързеше ме и т. н, но тази година изписах всички дни и мога да ви кажа, че това ви променя живота. Започвате да разсъждавате какво, кога и по колко правите и дали това ви носи стойност. Успех на всички!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker