Защо България е на първо място - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо България е на първо място
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 2046 пъти
Току-що погледнах естествения прираст по държави в Уикипедията
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_natural_increase

и с ужас установих, че сме на последно място в света. Знаех, че сме зле, но не знаех, че сме на самото последно място и няма нито една държава на света с по-лош естествен прираст от нашия (-5,8 промила). Пояснявам, че естествения прираст отчита само раждаемост и смъртност, но не и миграция.

Някои ще кажат, защото сме бедни. Всъщност има и по-бедни държави от нас или поне горе-долу на нашето ниво (Молдова, Украйна, Беларус, Макдония), които пак са си с много по-добър прираст. И не говоря само за африкански и арабски страни, които по традиция си имат висок прираст, а за относително нормални държави.

Смъртността ни е 14,5 промила - най-високата след Литва и Лесото. Дори по време на Втората световна война е била около 13. За сравнение Сирия, която е във война в момента, има смъртностт 4 промила. Това за мен не е много нормално. А по раждаемост само 10-тина държави са по-зле от нас. Ние сме 8,7 промила, а дори по време на Втората световна война е била 22, т.е. сега имаме близо 3 пъти по-ниска раждаемост в сравнение с ВСВ и това на фона на високата циганска раждаемост. Ако не броим последната, реалната раждаемост сигурно щеше да е не повече от 6-7 промила. Значи хем на първите места по смъртност, хем на последните по раждаемост и резултата е най-птрицателния естествен прираст в света. В момента сме в пъти по-зле отколкото при война.

Вярно, че е по-добре да има качество, а не количество, ама то качество май няма наоследък. Имате ли някакво обяснение, защото аз съм убеден, че причината далеч не е само в бедността, макар да оказва някакво влияние? Вярно е, че нашето население много застаряло и нормално да няма кой да ражда, но защо се стигна до тук? Нима ние сме единствената бедна държава? Или единствената, от която много хора, вкл. и млади избягаха. Румъния имаха сходна с нашата съдба - бедност, комунизъм, приемане в ЕС и отваряне на границите, но при тях пак е една идея по-добре от нас. Мисля, че причината да не сме раждали през годините и

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: e039bf3de1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами трябва да се досетиш, че емиграцията (не миграцията) също се отчита макар и косвено. След като масово младите заминават за чужбина, кой очакваш да ражда тук? Бабите ли? Отчитат малко раждания, но не отчитат ражданията на деца от българки в чужбина, а те не са малко. Просто имаме много масово емигриране на млади. Отделно, че стандартът е 1-2 деца. Има и с 3, но ако статистиката е над 1,5 то е заради циганите.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 3fd4d5e513
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   1, не сме единствената страна с тази съдба и въпреки всичко сме най-зле от всички 200 страни по света. Май има и нещо допълнително, което влияе.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: d3b436a0bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   В БГ основния проблем е финансовото положение. Рядко някой може да си позволи повече от 2 деца, че дори и 1. Циганите масово раждат щото държавата яко пари налива в тях, а за обикновените бг няма. Поразрови се и ще видиш, че е така.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 63f51c2957
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Защото за нищо не става, ей за това :)

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 7fcb090d75
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   У нас има два инстинкта: за самосъхранение и за самоунищожение. При лош начин на живот сработва самоунищожението. Преставаме да раждаме, да спортуваме и започваме да пушим и пием като за последно. Тоест, ускоряваме си унищожението, за да не се мъчим дълго. Това е на инстинктивно ниво.

Иначе, на първо място заради миграцията. Също заради лошата здравна помощ, която създава голяма смъртност. Жертвите на пътя.

 
  ...


...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: aa02668ede
гласове:
1 2 3 4 5
  (51 гласа)

8.   Според мен всички проблеми в България са по вина на гражданите! Колкото и клиширано да звучи: "Прост народ, слаба държава" ( не визирам всички, а мнозинството). За съжаление количеството почти винаги надделява над качеството.
Другата причина е, че ние избираме ( повечето от нас, включително и аз) ЛЕСНИЯТ ПЪТ. Вместо да се боря в България, аз избрах лесният път, да емигрирам в чужбина. Разбира се има трудности, като език и работа, но живота в Западна Европа е по-лесен.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 281bf1689f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Скъпи дами и господа, защо не опитате поне понякога да ползвате мозъците си по предназначение, вместо да папагалствате и повтаряте онова, което упорито ви наливат между ушите? Най-вече към №3 се отнася. Той сам казва, че циганите масово раждат, което поначало е факт. И как влияе този факт на естествения прираст на населението? Ми много ясно как - сам за себе си допринася за повишаването му. Ако масово ромските майки раждат, да речем 10 или 12 деца, то раждаемостта в страната ще изпревари смъртността или поне ще намали отрицателната величина (доколкото те все още са малцинствена група) - друг е въпросът, че демографската картинка няма да се хареса на мнозина (подозирам и на № 3). Но премъдрото "Циганите масово раждат щото държавата яко пари налива в тях, а за обикновените бг няма" (цитирано по оригинала) не дава отговор на тъжния въпрос, поставен от автора. То може да се отнесе към единствено към определени аспекти от управлението на страната - последното явно неефективно и демодирано.
Действително основният ни проблем в демографски план е застаряващото население. Той нито е нов, нито се отнася единствено за България. И в Западна Европа ситуацията е сходна. Но върху нас се отразява по-тежко и по-отчетливо заради ред социални особености. Те са фактически дадености, които пряко влияят върху съотношението смъртност - раждаемост. Най-общо трябва да ги разглеждаме в две групи. Едната опира до жизнената среда, другата по-скоро до реалното статукво. И докато на жизнената среда може да се въздейства чрез политики и прилагане на икономически и други мерки (добрите политики ще я подобряват, лошите ще я влошават), то реалното статукво (т.е. поколенчески съотношения) може да се променя само в дългосрочен план. То и затова и по-богати и развити държави страдат от същия проблем. Реалното статукво показва следното: какво е съотношението на хората от различни генерации в рамките на една териториална единица към определен момент. Когато в едно определено време едно и също място се населява от 80% индивиди в след детеродна възраст и 20% деца, младежи, млади и хора на средна възраст (съвсем елементарен пример), то очевидно, че в средносрочен план смъртността ще надвишава раждаемостта - колкото и обществото да е развито. А защо се е достигнало до тази конфигурация - защото в демографията винаги съществува известна цикличност. Това преобладаващо мнозинство стари в миналото всъщност са били млади и тогава социалната им роля е била друга, тогава пък друго количество хора са били стари и са влияели на демографското разположение. И така. Това е единият ни проблем и той е трудно отстраним - демографското ни махало в момента е от негативната страна. Но проблемът с жизнената ни среда също съществува и твърде малко се прави за справянето с него. Авторът е прав, че бедността не е единствената причина, но за общество като нашето - и консервирано, и консервативно - има своето значение. Къде по-бедни страни от нас бележат прираст - защото за тях бедността е нещо обичайно и съпътстващо, тя е неотменимо присъща и не им е социална спирачка, един вид. Докато ние се консервираме в усилни години (каквито безспорно са последните) - и това се отразява на раждаемостта. Добавете съвкупността фактори - социални, етнически, народностни традиции, образование, здравеопазване, индивидуално усещане за житейски приоритети - и виждате колко комплексен и многоаспектен въпрос е поставен пред нас. Но малко се прави за разрешаването му.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 03869f4561
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Сега ще ти обясня. Прочети го докрай.
Първо са ниските доходи, да. Ето виж в колко теми има коментари как всички "бедни" в България сами си били виновни, били мързеливи и т. н. А това е мнозинството от народа. Така е и в Германия, и в Швейцария и навсякъде - навсякъде има производственици, касиери и т. н., но само тук има такова неуважение и избиване на комплекси.
Такъв пример се предава и на децата - да оценяват хората според финансовите им възможности. Как да има едно семейство повече деца, ако не може да им осигури висок стандарт и това ги обрича на отхвърляне, подигравки и т. н. от връстниците им. Ето тук е разликата м/у България и другите "бедни" държави, за които говориш.
Аз самата все още не искам деца точно по тази причина, не искам да се сблъскват с пренебрежението и подигравките, с които аз съм се. Също така и ако остана в България, ще съм събрала пари за жилище на 70-80 години сигурно и това без никакви излишни разходи, само нещата от първа необходимост. Е, кажете ми причина да не емигрирам. Не само аз нямам полза, но и България каква полза има (това за тази, които ще кажат, че не оставам "да се боря" тук).

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 6dac4c1ffe
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

11.   4, някакви илюзорни представи имаш. Не е до пари, а до манталитет. Понеже съм израснал до циганска махала и съм общувал с доста цигани съм наясно за какво става въпрос. Там се очаква като си на 18 да си оженен и да започнете с жената да правите деца. Имах един приятел-циганин изкара до 19 и тогава му намериха жена и буквално го ожениха полу-насила. Година по-късно имаше дете вече. Аз на 20 още кандидатствах за университет. Просто такива са очакванията на културата. При българите на 18-19-20 се очакват съвсем други неща. Има цигански фамилии дето даже нямат телевизор и сателит (признак на богатство при тях) и живеят в къщи подпиращи се на изядени дъски, но имат 3-4 деца (понякога повече, зависи от циганите). Просто съвсем различен светоглед имат. Не ме разбирайте погрешно - не ги хваля. Там е много зле положението, но истината е, че и при нас е зле. Трябва нещо посредата и трябва да се търсят истинските причини.

А за мен лично истинските причини са, че хората не искат да дават. Искат да вземат колкото могат повече от живота. А създаването на семейство, раждането и отглеждането на деца е едно голямо даване. Българите масово са скръндзи и не им се дава. Така сме обучени още от началото на 20-ти век (ниската раждаемост при нас започва още 1910-1920 при първите големи вълни на урбанизация и е наречено "българското демографско чудо" от френското списание Попюласион, като още през 1939-та коефициентът на брачна раждаемост в България е по-нисък от тази в Англия и Швеция, като включва турци, помаци, роми). При българите да даваш се смята за балъщина. Само балъците дават. Истинските гъзари и гъзарки си правят кефа и гледат високомерно.

Понеже съм в ИТ средите - тук пари има. Хората масово са на по 35-40 с едно дете, има тук-там с две. Просто не им се занимава. Мързи ги. Не им се дава. Да не си развалят рахата. Едното дете е направено ей тъй колкото да не каже родата, че няма деца. Да има там. Преди години в автобуса пътувах с една колежка с едно дете и ми оплаква колко трудно ѝ било, ако знаела че е толкова трудно и едно нямала да има. Абсолютни мързели, разглезени егоисти, за които животът се изчерпва с техния кеф и това е.

Но пък като се замисля не трябва да ги осъждам толкова - природата си знае работата. Явно циганската култура и ген са по-подходящи за оцеляване в бъдещето. Хората като не искат да се размножават никой не ги спира да се самозатрият, даже цялата култура в момента стимулира самозатриването.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 2d506037cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Защото България е на стратегически добро място: климат, почва, полезни изкопаеми, търговки пътища и др. турци, руснаци и американци си въртят разни политически и икономически машинации в нашите земи не от вчера, и ето какъв е крайният резултат: последни по всички показатели. Разбиха се образование, здравеопазване, и правосъдната система. Това стана напълно ЦЕЛЕНАСОЧЕНО за да имаш 2 опции:
- умираш като куче тук
- емиграция
Както каза боко тиквата (на султана слугинаж):" В България остана кофти човешки материал. "А тук е важна земята, а този материал не е потребен на новите господари.

 
  ...

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 777252585c
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

13.   А бе номер 8-ми, аман от емигранти, като тебе. Хващате си чукалата, бягате и после обиждате нас, дето оставаме тука. Като не ти харесва, прав ти път, но защо обиждаш хората, които остават тук? За съжаление това се среща все по-често. Емигрантите от България нахлуват в сайтове, като този и почват. "Прости хора" ами щом сим бъгарин и наричаш българите прости, по тази логика и ти си прост. Срещал съм дори "Некачествен човешки материал." Ами замислете се. Щом те не са успели да се адаптират в България и се е нашожило да напуснат, а ние сме останали и оцеляваме, кой е некачественият материал? Все едно да кажеш, че белите мечки са некачествен материал, че живеят на Северния полюс, а кафявите не могат да оцелеят там. Стойте си там и поне не дейте да обиждате, както ние не обиждаме вас.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 9e00ed7943
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Защото българките са най-големите курви и не искаме деца от тях.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 6acf2006e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

15.   13, и аз това се чудя. Колко комплексиран индивид трябва да си, че да си емигрирал от държавата, да си си уредил уж живота някъде в чужбина и да ходиш по български сайтове и да се надсмиваш над останалите в България? Говорим си за някакви супер комплексари. 8-ми номер не е чак от този вид хора, той си признава, че е избрал лесния път. Но има хора, които хем са емигрирали, хем идват и плюят, обиждат и се надсмиват. Много е долно и гнусно.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: aa02668ede
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

16.   Номер 13 и 15, научете се да не четете между редовете и да приемате фактите. Самият аз признавам, че живота е по-лесен в чужбина и за това избирам по-лесното, вместо да се боря. В прочем съм участвал в редица протести без смисъл, т.к. повечето са като вас не излизат на улицата и после се чудят от къде идват проблемите. Не парламента, а народът прави икономиката пресперираща.
П. С. Не съм от тези емигранти, които се изкарват герои, че са успели в живота. Но заподноевропейските общества знаят как да си отстояват правата и за това са на светлинни години пред изтока.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 95b7386394
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Нормално е да сме на последно място. Българите са в такава ситуация че решението да се възпроизвеждат е доста трудно да се вземе.
Всеки човек има причини да създаде поколение, за африканци и цигани да създадат дете е достатъчно да имат полова зрялост и да се оженят, създадените от 15г майки бебета ги отглежда и възпитава свекървата в семейството, за европейците обаче нещата стоят друго яче, трябва да имат собствен дом, достатъчно доходи за да осигурят на детето добър стандарт на живот. А ситуацията на българите е такава че са поставени да живеят между двата свята, хем им се тъпани че са европейци и трябва да осигуряват поколението си сами, хем нямат доходите така че да създадат условия за повече от 1 деца и като бонус нямат никаква сигурност, нямат и надежда за бъдещето.
Не знам къде си чел или чул тея глупости за качество и количество, обаче по добре се замисли това реално ли е, може ли да съществува нация с само качествени хора, нация състояща се само от началници и чиновници, кой ще работи нискоквалифицираните длъжности в такава държава, даваш ли си сметка че за да работи една икономика нискоквалифицираните длъжности са много повече на брой.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: da835d345c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

18.   11, a ти правиш ли деца? Поне поне 5-6 създал ли си? Май-май и на теб ти е по-готинко да си четеш разни интересни неща като списание Попюласион.. вместо да си хванеш някоя жена, която с радост би ти народила 5-6 деца... И да, има такива българки, ама мъжете тях ги подминавате с погнуса. Или пък си от онези, които смятат, че никоя жена не е достатъчно достойна за златния ти ген?
Като сте загрижени толкова... искрено.... за запазването на българските гени, ти и такива като теб, ами просто правете деца бе хора, правете по 5-6 деца и по повече даже! И си ги възпитавайте по начина, по който смятате, че ще е най-добър. Правете деца, отглеждайте ги, занимавайте се активно с възпитанието им, а в свободното си време четете полезна литература, свързана с детската психика, примерно.
Какво сте тръгнали да гледате живота на колегите в работата си и да четете разни интересни списания и да правите кой знае още колко много интересни и приятни неща и сладко-сладко да философствате - всичко това го оставете на хора като мен :) /е конкретно от живота на колеги не се интересувам/
Аз не искам да давам, но си го признавам!

Жена.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 4f6900ebfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

19.   "Също така и ако остана в България, ще съм събрала пари за жилище на 70-80 години сигурно"

А за колко мислиш, че ще ги събереш в САЩ или Канада където са по милион $? Да не смяташ, че някъде просто ей така се купува жилище, освен на село? Хората масово живеят под наем...

Както 11 казва, въпрос на егоизъм е най-вече. То винаги е било до егоизъм, но от една страна, Българинът иска да е тарикат, и от друга правенето на деца хептен не е далавера днес. Навремето това дете може да помага на село, нещо в семейния бизнес, да гледа родителите, компания. Днес това дете го гледаш до 18, и после се налага да емигрира и не му виждаш очите повече. Някой лев да прати, но ако е само за пари, има по-успешни инвестиции...

И още една проблем има - мъжете не можем да раждаме... В днешно време е ясно, че мъжете сме виновни за всичко, и да признавам си, виновни сме и за това... За референция какво е българската жена, може да прочетете какво тя е и изписала тук. Особено 18, която е горда егоистка, но пък обсъжда какъв бил 11, и как имало жени дето искали да направят по 5-6 деца, като явно не се интересува нито от единия, нито от другия, но от сипене на празна жлъч... Милата тя... българска жена...

Т. е. като във всяко нещо, за да сме "лидери", покриваме много показатели, и то "по-добре" от останалите.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: e039bf3de1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   11, малко си в заблуда. 1910-1920 е имало идеална раждаемост. Порнографията започва с идването на социализма. От болни амбиции за индустриализация и работническа класа, насила изгонват хората от селата в градовете. Отделно, че им колективизират собствеността, така че и да искат не могат да оцелеят по селата. Като идват в градовете зависят изцяло от работническите си заплатки - не като преди това на село да гледат животни и ниви и да се изхранват. Може да е трудно за някои, но много са се справяли и то с по 4-5 деца. В града им дават държавен апартамент с 2 стаи - цял живот ще пести и чака да му разрешат да си купи свой, който пак е 2-3 стаен. През това време с повече от 2 деца е сложно. В крайна сметка социализмът, който мнозина заблудени се мъчат да възхваляват докара до сегашната демографска криза. Освен това много се влияят хората един от друг - тия са с 2 деца, и ние ще сме с толкова. Ония имат само 1, но имат голям апартамент и нова кола - ооо, то хубаво. Всеки случаен Сульо от ученически години започва да си въобразява, че трябва да стане голяма работа. Защо? Просто така, защото трябва да искаш. Искаш искаш, ама като не можеш гледаш да икономисаш. По-важно е да си въобразяваш, че и ти си почти като еди кой си.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 94dc3e9bb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

21.   За съжаление това, че държавата ни е скапана заради самите нас е абсолютната истина. Не е истина обаче, че се борим да я оправим. Напротив, нищо не правим! Нито имаме адекватна гражданска позиция, нито сме солидарни с приятелите и съседите си, нито се опълчваме на беззаконията. Само като ни погледнеш улиците добиваш долу-горе представа къде си попаднал. Кал, мръсотия, торбички, чашки, фасове. Всичките тия боклуци не ги хвърлят немците или французите. Хвърляме ги ние. Градинки, зелени площи, паркове - всичко тъне в мръсотия, превърнато в кална нива от паркираните автомобили. Ако се организира какъвто и да било протест, Бай Ганьо си казва "абее, аз да не съм луд да ходя да им мръзна там". В същото време продължава да си троши колата по дупките и да работи за 600 лева, виейки като вълк. И да, както номер 11 казва ние масово не обичаме да даваме. Обичаме лесното, обичаме дребния тарикатлък. Една не малка част от хората с по едно дете наистина го имат за пред хората, за да не се отличават от другите. Познавам доста хора, които спокойно могат да имат по 2 деца, но имат по 1 или нямат изобщо. Преди време излизах за кратко с едно момиче, което тогава беше на 27, даже почти на 28. Тя беше точно олицетворение на лесният начин - да не вземе да се прекара, да не вземе да се охарчи, да не вземе да поработи малко повече, да не вземе някой друг да е по-добре от нея и т. н. Същата сама си казваше, че "все още" не искала деца, без дори да са я питали. Кавичките са заради факта, че животът й си беше уреден от родителите й много отдавна, а тя самата нито имаше някакви цели за развитие, нито нещо друго. Даже имаше идеалните условия не за 1, а за 5 деца.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: c3299548fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

22.   номер11 какво се оправдава с това, че на 20 е бил студент ли? Това, че е бил студент не е оправдание, че не е създал семейство тогава. Има хора българи, които още като студенти създават деца, и си учат студентството, и си работят, и си гледат дечицата, а той какво прави, само философства, както тук някой е отбелязал, и гледа в чуждите панички. Какво лицемерие!
А 21 пък много смешно ми стана как сам си е признал какъв е кандидат-тарикат, искал да заплоди богатата наследница, имащата идеалните условия за 5, та после цял живот да му е мирно и лежерно, и само да се фръцка. Но не би.

Лицемерие, та дрънка, та вони направо.

 
  ...

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: b752397980
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   "България е на последно място от всички страни на света", ха-ха-ха-ха! Глупости! В Европа сме средностатистическа държава, а в световен план може да минем за богати. Били сме бедни... Това, че нямате PlayStation 25 НЕ ЗНАЧИ, че БЪЛГАРИЯ Е БЕДНА! Да видим сега...
България: Имаме достъп до - вода, храна, здравеопазване, образование (въпреки че изисква много промени, писна ми да си правят експерименти с мен!), отопление и електричество. (най-важното)
Бонуси: Интернет, технологии (като цяло) и имаме възможност да ходим на почивки.
Минуси (няма как без тях):е се славим с най-добрия манталитет, корупция, демографията ни (като на цяла Европа, което не го считам за толкова голям проблем, всички сме хора, няма значение какво казвате) не блести също.
Сега предлагам на всеки, който не харесва България, да отиде в Китай, където поне половината не са излизали от фабриките си! ФАКТ! И колкото и да наблягаме на минусите, е факт, че България е доста развита държава. Ако ни се стегне правителството, което се надявам да стане, ще бъдем още по-добре.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 4d63211e68
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   22 е точно тия с децата не учат и по милост изкарват.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 2c56505f5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Ние желаещите да имаме деца за България как да имаме, като вие си кътате работата, излизате по 1-2-3-4 пъти майчинство, по 3 години някой майки не работят. Минават по милост в университета, и няма друга вселена освен детето - интереси, четене, нищо. Чудя се хората как по 10 са раждали, и пак не са придирчиви като вас, пък и тази мания децата да са топ е тъпа и нездравословна

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 47ec7d1056
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

26.   Съгласен съм със 8. Това колко успешна е една държава зависи от културата и развитието на хората. Абсолютно е вярно че количеството надделява над качеството и че слаб народ е равен на слаба държава!

Все едно прочетох мислите си!

Когато населението на една страна изчезне, изчезва и идентичността и следователно държавата. Всички капиталистически страни във Европа, включително САЩ, Канада, Япония, Австралия и Южна Корея, имат сляб растеж на населението и ниска раждаемост. Всички икономики в света са базирани на калкелации и за да се покрият нуждите трябва да има достатъчно работна ръка за всеки сектор, или автоматизация която да покрие нуждите за това. Богатите западни страни си играят добре картите. Както обикновено Източна Европа изостава във мисленето, следователно и развитието. Всъщност Източно Европейските държави са единствените във света с поразителен спад на населенията. Тези 'системи' се очяква да претърпят пълен крах и икономически да продължат да се влошават.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 87ed7b5500
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Има ли предложение, да си решим проблемите или пак ще мрънкаме?

 
  ...

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 73b7d34c17
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   25, като си от желаещите да имаш деца, ами имай деца. Излизай и ти в майчинство, ако си мъж, което подозирам, можеш в бащинство да излезеш.
Ама май само знаеш да хленчиш и да гледаш другите. Мен това най мен дразни в българите, че все гледат другите, вместо да си гледат себе си.
И какво пък е това 'кътате работата'?
Всеки се оправя както може.
а 21 освен, че е тарикат е и глупав, защото вместо да се сърди на тази жена трябва да ѝ е благодарен, че си е казала веднага, че не иска деца, вместо да си поиграе да му изгуби към няколко години във връзка. Той щом я нарича момиче на 27 почти на 28, то значи самият той е навъртял вече бая годинки, доста се е помотал за човек, който иска деца.
И какво, видял принцеса от приказките и си помислил, че ще се уреди след годините размотаване. Най-вероятно жената го е усетила какъв е, и че я възприема само като крава за разплод и златна кокошчица, а иначе личността ѝ не цени, а от душевноста ѝ изобщо не се интересува.
Имам една позната точно ей така като 21 преди време се беше запознала с един много вървежен тип от заможно семейство, лигите и отекоха, но той я усети каква е, че изобщо не ѝ пука за него като човек, за неговия вътрешен свят, а просто иска да роди и да си уреди живота чрез него, и само я мина няколко пъти. Тя се оплакваше, че ѝ казал, че не иска сериозно обвързване, а 2 години по-късно не само, че се обвърза, ами се и ожени. И тя какво да прави, хвана се с един обикновен на нейното ниво, имам предвид не само финансово.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 0350753498
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   До автора,

Eто линк:

https://qz.com/1187819/country-ranking-worlds-fastest-shrinking-countries-are-in-eastern-europe/

Тук също се дава информация и се показват графики и карти. Най-бързо свиващи се по население страни в света са всички във Източна Европа.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 94dc3e9bb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   Номер 21 съм. Да отговоря на 22 и на 28, че май нещо са се припознали в коментара ми. Въпросното момиче го дадох само и единствено за пример. Нито съм искал да я "заплождам", още по-малко пък да се възползвам от парите й. Първо, връзката ни продължи само няколко месеца. Второ, след това тя самата ме преследваше агресивно година и половина, без изобщо да съм й давал някакъв повод. Да не говорим, че аз самият изкарвам пари доста повече от необходимото и изобщо не са ми нужни нейните. Може би някои си помислиха, че е някаква богата принцеса. Не е. Просто имаше осигурени 1-2 имота от родители и добре платена работа в държавна администрация, нещо за което повечето българи работят цял живот и в някои случаи пак не могат да го постигнат. Затова и казах, че имаше и още има перфектните условия.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker