Скъперничество - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Скъперничество
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 1821 пъти
Здравейте хора искам да ви задам няколко въпроса на който се надявам да получа отговор

Какво ви е мнението за скъперниците?

А мнението ви за скъперничеството?

Ако знаете истории ако може да ми ги разкажете или ако и някой от вас е бил в подобна ситуация
Бихте ли живяли с такъв човек скръндза?

Да трупаш пари и да не искаш да харчиш дори за елементарни нужди и тези пари да стоят непокътнати да неискаш да излизаш навън за да спестяваш пари и да ти е гадно когато плащаш нещо, защото в момента аз се намирам в това състояние...

Посъветвайте ме какво да правя

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: 52c0830d77
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Съветът ми е да се научиш сама да си правиш парите и да ги харчиш както искаш. Мнение към "скъперниците" нямам - техни са си парите, да ги правят каквото искат... Това е принципно стара дума, от патриархата, когато мъжете са работели и от тях е зависело къде и за какво отиват парите. В днешният век, и двата пола работят, имат си доходи, а относно деца, работата им е да учат, не да излизат навънка по кръчмите и моловете...

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 3368ad1c80
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Как ще ти е гадно, когато ходиш да си пазаруваш? Гладен ли ще стоиш? Ако не живееш с вашите, то е ясно, че трябва да се издържаш! Според твоята логика, човек с твоето мислене трябва да гладува, така ли? И за какво да стоят парите? За паметник ли? Не мога да те разбера, авторе! Най-добре е да посетиш психолог! Надявам се той да ти помогне с нещо!

Мъж на 35

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: be861073dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Е не знам не обичаш ли на ресторанти, на екскурзии. Аз също имам спестявания и гледам да не харча от тях, а само с прихода за месеца.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: e7f80d20e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Иди на психолог. Няма нищо лошо да харчиш разумно. Работи, пътувай, хапвай навън, пести, но с цел - почивка, къща, апартамент, кола... Познавам такъв човек скъперник - пълен мизерник, например няма аспиратор в кухнята, живее в старата къща на родителите си и ползва техните стари мебели (те са 80 ), скоро прави “ремонт” (залепи им тапети в друг цвят!), ходи на почивка с доматите в багажника и яде възможно най-евтината и гадна храна. Трупа си паричките вече 60 години. За мен това е да си пропилееш собствения живот. За какво ги къта тези пари всъщност и той не знае.
Аз не бих била с такъв човек, защото дори да имам доходи, ще ми държи сметка и на мен. Да не говорим, че ще съм обречена да живея в същата мизерия и ще съм затворена вкъщи с него, защото подобни хора не дават пари за пътуване и забавление. Щом пишеш, значи знаеш, че имаш проблем. Или психолог, или книги за самопомощ. 100% има в нета такива.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 6ba9a48b85
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Аз съм скъперник,но съм щастлив така,защото влагам спестеното в имоти - наеми или в земи - рента,спокоен съм за бъдещето си,ако остана без работа или се разболея.Спокоен съм и за бъдещето на детето ми. Искам един ден да не работя, а да си гледам градинка и животни,да тренирам и чета книги,мисля около 45 г ще го постигна. Така,че давай напред,почти всички в Бг са на кредит и само харчат,но нямат сигурност.
М34

 
  ...


...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: a9268b3882
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Със скъперници се живее лошо. Все най-евтиното гледат, за всяка покупка се мръщят, всяка нужда е излишна. Накрая се видим чувстваш ката някакъв мизерстващ скот. Тука вече са се навъдили няколко коментара детоя явно веднага са се жегнали от прословутия страх, че мъжете само за пари ги търсят. Но не става въпрос за това. В днешно време повечето жени работят, а бюджетът е общ. И този бюджет включва сметки и подобрения по дома. Не става дума мъжът да работи, а жената цял ден да харчи по моловете. Но не ми трябва мъж, който ще ми брои минутите под душа, ще обзаведе с най-евтините мебели, ще се цупи, че трябват нови пердета, ще пазарува най-скапаните продукти, и това при положение, че може да си позволи повече. А като сте двама само на единия на плещите да лежи, не става. А като тръгна да раждам и изляза в майчинство? Представи си да разчиташ на такъв човек, пък не дай боже в даден момент да се окажеш зависим от него. Ужас. Така че, автор/ке, на скъперниците едно голямо НЕ.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 3368ad1c80
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм Номер 2! Сигурно автора не ги обича тези неща, Номер 3! Мен също не ме блазнят! По-евтино е да си пазарувам и готвиш сам, отколкото всички да се вторачват в теб, докато се храниш! Всеки си цени личното пространство! Аз също! Виж, по-лесно е да си купиш билет за влака и да отидеш до някое близко градче или село, отколкото да пътуваш хиляди километри, за да си направиш едните снимки! Снимките могат да се направят, веднага, щом слезеш от влака! Нашата природа е несравнима с никоя друга! Можеш да се разходиш, съобразявайки се с времето, с което разполагаш, докато ти дойде обратния влак, с който ще се прибереш! А пътуването с теснолинейката е вълнуващо! Аз още не съм пътувал с този влак, но един ден ще го направя! Просто трябва да оценим, това, което имаме!

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 1fb030ebaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Номер 5, твоето не е скъперничество - ти събираш пари, за да инвестираш в нещо, което ще ти донесе доход. Евала! Скъперниците просто ги трупат парите и не ги харчат за елементарни ежедневни нужди и живеят в мизерия.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: fe09fa5671
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Ако смяташ, че като не излизаш за да не харчиш пари не си плащаш... плащаш си и още как. Плащаш с младините си мой човек ама това ще го разбереш чак като остарееш ;))

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: dac8b95666
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз пък харча само тези пари които са над половин милион. Щом станат 505, 000 или 510, 000 веднага намирам причина за какво да ги харча. Пътувам в чужбина, ходя на море и в планината. Бил съм в Испания, Портогалия и Франция. Планувам това лято да отида до Швейцария и Италия. А здраве и живот искам да отида и до Перу да видя Мачу Пикчу.

 
  ...

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 0335992c89
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   номер 7, безспорно в България има много красиви места и е доста по-евтино да ги посещаваш, отколкото чужбина. Да мислиш обаче, че си видял всичко и това са най-красивите гледки в света, ми прилича на приказката за шопа :-) Разчупи си малко мисленето, светът е голям, България е една прашинка в него :-)

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 6ba9a48b85
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   номер 5 съм
Аз съм може би умерен скъперник, карам хубава марка кола, но 15 годишна, ходя на почивки, но два пъти в годината, правя ремонти, но рядко и по евтино, за себе си се лишавам доста, но това не го правя с детето си и майка му. Все пак живея доста скромно, около мен хората живеят с кредитни карти и още не получи заплатата, я изхарчват. Аз също смятам, че и в нашата родина може да си починеш добре.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: d5260e651e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   По едно време по ТЛС даваха едно предаване "Невероятните спестовници" се казваше, погледни в нета може да има качени някои епизоди, препоръчвам ти го. Много интересно беше, разказваше се точно за такива хора стигнали до крайности. Изгледай го може да ти подейства добре да се припознаеш в някои от тях и да видиш до къде може да те доведе скъперничеството. Аз лично нямам такъв проблем, имам познати които са стиснати но в приемлива степен, повярвай отношението на околните към тях в повечето случаи не е положително.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 3d3deebd30
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   И, да, на това по ТЛС се смеех с глас, такива крайности. Един не си купуваше мебели, нищо, че има жена и деца, една милионерка черпеше гостите си с отпадъци от боклука и им каза накрая. Всяка крайност е вредна.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 096037ff13
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Много е важно да имаш спестени пари за лечение, операция или скъпи лекарства. Виждал съм човек в Спешен кабинет с отрязан крайник при злополука, които така си и умря избутан до стената, защото не беше здравноосигурен. Аз също не бях здравноосигурен, но защото имах натрупани пари се спасих.
По-добре скъперник, но жив, отколкото пълен с впечатления мъртвец.

Granz

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker